Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ábel je plachý introvertný muž žijúci na okraji dediny. Aby uchránil svoje súkromie, presvedčí celú dedinu, že si kúpil veľkého čierneho psa. A aby ilúzia bola dokonalá, kupuje Ábel imaginárnemu psovi granule a v noci namiesto neho zavíja. Ábelov neexistujúci pes však jedného dňa zadrhne susedove husy. Realitu a ilúziu v jednom momente už nebude možné odlíšiť a Ábel bude musieť za svoj výmysel zaplatiť. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (17)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Zajímavý příběh. Paní režisérce se podařila vtěsnat do opravdu krátkého filmu (30 min.) zajímavou myšlenku se smutným koncem. Poukazuje nato, jak lehké je přesvědčit ostatní o své lži a jak těžké je jim pak vysvětlit, že opak je pravdou. Hlavní hrdina mi přišel na odpis už po prvních minutách (ikdyž jsem nečekal, že dopadne takhle), jen si nedokážu vysvětlit, proč si opravdu nějakého psa nepořídil. A jak tak nato koukám, Liška se asi rozhodl, že už nebude hrát někoho normálního (ale ti "pošuci" mu opravdu sedí). K tomu ještě hezká hudba, hodnotím 4*. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Naprosto perfektní scénář, skvělá režie a nepochopitelný casting. Do hlavní role byl obsazen muž, jehož indiánské jméno by zněło Ten, co hraje všechno stále stejně. Liškův unifikovaný výraz kazí dojem z jinak mimořádného absolventského snímku. S někým, kdo umí hrát, v hlavní roli by to bylo na plný počet. ()

Reklama

sutorovic 

všechny recenze uživatele

Lož má krátke nohy a Ábel je (bol) strašný hlupák... ten záver strašne odfláknutý, nepochopiteľný a nelogický (najmä to patetické pobehovanie dedinčanov zo strany na stranu jak vytiahnuté z hovorenej reči "a všetci sa rozbehli naháňať tú obludu", čo sa myslím hodí akurát tak do tej hovorenej reči, nie ako scéna do seriózneho filmu). Dovtedy však zaujímavý film so zaujímavými a vcelku vernými civilnými dialógmi (na ktorých rozvíjanie má pani režisérka značný cit, čo sa preukazuje aj v Obhliadke). ()

Pennyzka 

všechny recenze uživatele

Opravdu vydařený film, když nad tím přemýšlím (což většinou u filmů nedělám), tak mi to přijde jako bajka- lži se věří snadno, ale pak lidem vyvrátit lež, která je podložena lživými důkazy je hodně těžké. Přijde mi to jako bajka s myšlenkou- NELŽI, NEVYPLATÍ SE TO!, je to první film, který jsem na toto téma viděla. Konec jsem myslela, že bude dobrý, ale výstřel rozhodně dobrý nebyl... dodnes nevím, jestli zastřelil toho psa nebo sebe, ale ostatní tvrdí, že se zastřelil, ale to nikdo neví... :) ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Na počátku 19. století se čeští a slovenští kolonisté vydali na jih rumunského Banátu, aby tady navždy zůstali žít a pracovat........pak tu zůstal už jen jeden.......... Ábelům (Pavel Liška) imaginární černý pes dokáže pořádně vystrašit a dokonce pokousat několik obyvatel vesnice. Co naplat, že je jen imaginární. CITÁT - Jedno pivo.......... Smutné psychologické drama o jedné malé lži a velkých sousedských hádkách. CITÁT - Je třeba ho zastřelit.............. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (1)

  • ilm byl natočen v rumunském Banátu, kde ve velké izolaci žije česká menšina. (xerno)

Reklama

Reklama