Reklama

Reklama

Recenze (12)

rawen 

všechny recenze uživatele

Miluju IT Crowd, miluju Black Books - to pro začátek musím podotknout - Green Wing je takříkajíc ze stejného těsta (dokonce tu jsou tu k vidění dva herci z BB :)) - přesto trochu jiné. Má 50min stopáž, má větší ansámbl hlavních rolí, má jiný (?) záměr - a jak se mu daří? Špatně. A proč? Protože z cca 12 hlavních postav je zhruba 7 vysloveně trapných, nicneříkajících, nesympatických, špatně napsaných, špatně zahraných, prostě jak vystřižených z nováckých Vydra/Paulová scének - když k tomu přičteme příšernou hudbu, naprosto dementně zvolený styl střihu a přechodů (to se musí vidět) - vychází mi z toho jeden dosti nepovedený britcom. PS: viděl jsem pouze 5 dílů - třeba se po nich kvalita rapidně zvedla? PPS: dlouho jsem na doporučení tento seriál sháněl - nikdo ho na netu (přiznávám) neměl --- už asi vím proč... 5/10 za mužské postavy kolem Tamsin Greig a za Tamsin Greig ()

erased 

všechny recenze uživatele

Green Wing je originál. Ať už je řeč o osobitém střihu a doprovodné hudbě, počtu postav, podivném (nicméně tradičně anglickém) humoru nebo délce jednotlivých dílů, člověk aby podobný seriál pohledal. A právě tím si mě sitcom plný tehdejších profláklých obličejů britské televize získal. Všechno je to tak jiné, že to rozhodně nemůže sednout každému, obzvlášť ta téměř hodinová stopáž každé ze sedmnácti epizod vyloženě hází klacky pod nohy fanouškům tradičních britcomů, ale i kdyby kvůli ničemu jinému, už jen dík dokonale šáhlé skotce Sue White jsem tomu podivnému mišmaši pohybového a britského suchého humoru nedokázal odolat. ()

dezorz 

všechny recenze uživatele

Sikovny napad v stojacich vodach UK TV komedie, zladit dokopy skecovu show a sitcom a k tomu tak, ze to aj sedi a je naviac velmi velmi smiesne a nemainstreamove. Necudo, ved ludia z Green Wing uz pedtym natocili inu skvelu skecovu show, Smack The Pony. ()

mcleod odpad!

všechny recenze uživatele

Ani nemusím vymýšlet komentář, stačí odcitovat jeden rozhovor z prvního dílu, který přesně vystihuje komediálnost seriálu a módní cool režisérskou invenci, především ve velmi nepříjemném střídání rychlosti záběrů: To byl vtip. Můžete se smát. ... Vy se nesmějete, pane Boyce. - No, protože to nebylo vtipný. - Ale ano, bylo. - Ani moc ne. - To posoudím já. - To nemůžete posoudit vy. - Vám to nepřipadá vtipné, protože víte velmi málo o zobrazovacích technikách. Až budete mít tolik zkušeností jako já, bude vám to připadat vtipné. - To pochybuji. - Hm? Hm? - Ke smíchu mě nepřinutíte dloubáním. Není co dodat. ()

MadChick 

všechny recenze uživatele

Tento seriál (první serii) jsem shlédnul na doporučení kamaráda a bohužel jsem od něj očekával trochu mnoho. Rozhodně se považuji za fandu britských seriálů jako Black Books, It Crowd, Father ted, Jistě, pane ministře atd. Ale green wing se mezi mé oblébené "britkomy" rozhodně nedostane. Green wing vypráví příběhy zaměstnanců jedné britské nemocnice. Je nabité až po okraj vtipy a šílenými situacemi, ale zde vidím právě ten největší problém, určitě dobrá polovina těchto scének je naprosto trapná či rádo-by-vtipná a opravdu povedených kousků je tak 5-6 za díl, což mi od něčeho s 50ti minutovou stopáží přijde opravdu žalostně málo. Když k tomu ještě přidáte otřesný a chaotický střih se zrychlenými scénami, je toho bohužel v seriálu tragicky málo. Resimé...viděl jsem jednou a stačí mi to, rozhodně nemusím vidět druhou serii... 60% ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Zase jedna perla. Ale tentokrát vopravdická, jelikož se jedná o nejlepší seriál co jsem za poslední dobu viděl. Bohužel má ale dvě strašlivé nevýhody, které rozhodně nepřispívají k tomu, aby se se seriálem sžil každý. Tedy alespoň každý třetí nebo desátý nebo tak nějak, protože tohle nebude asi pro každého. Jednotlivé díly, tedy ve verzi, kterou jsem viděl já, mají asi padesát minut, což může být hodně. Já si toho všiml mezi záchvaty smíchu už v druhé sérii. A co je horší, nejedná se o uzavřené epizody, ale příběh, postavy i jejich vady se vyvíjí a nalákat někoho na náhodný díl tak dost dobře nejde. Začátek je trochu pomalejší, ale postupné odhalování dalších a dalších úchylek korunované zjištěním, že i ti zdánlivě normální jsou dostatečně pošahaní, za to stojí. Zvláštní a výraznou zmínku zaslouží Mark Heap, jehož výkon herecký, logopedický i artistický byl naprosto nepřekonatelný. Měl jsem trochu pocit, že ke konci druhé série to lehce ztrácí dech a je jedině dobře, že z toho neudělali nekonečnou telenovelu utopenou v parodii na sebe samu jako se to běžně děje. Můj nástřel zatím čtyři, ale dozajista jsem nepochytil všechno a ještě to má potenciál růst. ()

Landier 

všechny recenze uživatele

Můj oblíbený seriál, který však ztrácí šmrnc a sílu díl od dílu a poslední, konečný film jsem prakticky protrpěl. Přes to všechno se jedná o jeden z těch povedených seriálů, kde pokud máte rádi ostrovní humor a navíc jste poměrně dost výstřední - zamilujete si ho ... ale jak jsem již napsal - s klidným srdcem si odpusťte poslední díl... ()

Sowa 

všechny recenze uživatele

Prostě skvělý nápad, skvělé provedení a hvězdné obsazení. Mark Heap je bezkonkurenční, pro mě překonal i svou roli v Spaced. Kdo neviděl... přišel o hodně. ()

Bytchaz 

všechny recenze uživatele

Už samotnej Mark Heap by si zasloužil pět hvězd, protože jeho dr. Statham je momentálně ta nejvtipnější a nejúchylnější postavička, jakou jsem kdy v televizi spatřil (a že jsem jich spatřil hodně). Jenže on by ten seriál byl skvělej i bez něj. Hrozně se mi líbí, jak je v dobrym slova smyslu "ujetej". Zrychlený a zpomalený záběry, skvělej střih, hudba a předevšim k dokonalosti dovedenej absurdní humor. Pro někoho jenom série nudnejch a trapnejch scének, pro mě jeden z nejlepších britskejch sitcomů. Hodně záleží na tom, jestli se vám Green Wing trefí do vkusu. Pokud máte rádi Black Books, Smack The Pony, Big Train, Spaced a podobný počiny, dejte mu šanci. Stojí to za vidění. =) ()

pierre_k 

všechny recenze uživatele

Pro milovníky britských a netradičních seriálů - tenhle si ujít rozhodně nenechte. U nás téměř neznámý kousek, ale ti, co znají Black Books, Spaced, Smack the pony, Big Train, The Office a spol., se okamžitě zorientují a rychle pochopí, že tohle je něco zcela jiného a neotřelého. ()

stuj 

všechny recenze uživatele

Nepovedené. Hodně nepovedené. Trapné. A neustálé zpomalování či naopak zrychlování procházejících postav a jejich významných pohledů tomu všemu dává korunu. Netušil jsem, že je britský humor tohohle schopen. ()

Reklama

Reklama