Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(20)

Recenze (13)

J.e.r.e.c 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Anakinovsky schizofrenní sezóna: dva z pěti příběhových oblouků jsou učiněný hvězdný průjem, který někdo vytlačil poté, co se ožral zkyslým corellianským ležákem. A protože úvodní akce v Onderonu je spíš průměrná, tak jsem si po nějakých dvanácti dílech říkal, že to šlo do kytek asi jako Alderaan po zásahu Hvězdou smrti. Jenomže, pak se rozjede parádní linka „Shadow Conspiracy“ a najednou jako by to byl úplně jiný seriál! Death Watch, Black Sun, Mandalore, Vy-víte-kdo, zrada, pomsta, useknuté hlavy. A to ještě není to nejlepší! Závěrečný dějový oblouk s teroristickým útokem na Jedi Temple je zejména díky až palpatinovsky orchestrované gradaci totiž ještě hvězdnější! Přes veškerou rezervovanost a počáteční ofrňování respirátoru mě tak kreslený seriál pro děti ve finále totálně rozsekal na kousky. A to jsem měl high ground! Děkuju. 80 % ()

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

5. séria - 95%. Zatiaľ čo v tretej sérii priniesol Filoni len milé prekvapenie v podobe camea Maula a v ten štvrtej ho "len" znovu zrodil, tu v piatej prichádza ikonický červeno-čierny sith s parohmi konečne v plnej sile a predovšetkým s dlhším timingom. Jeho séria je tu skutočne fantastická a prekvapivo aj drsná. A ostatné diely ? Tie by sa tiež nestratili na plátne, obzvlášť finále série, ktorému nechýba dávka emócii pri odchode jednej s kľúčových postav, ktorú väčšina divákov v prvých sériach nenávidela. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tentokrát se objevilo pár průměrnějších epizod, ale vynahradily to ty zbývající, které byly extra dobré. Navíc se v páté řadě stalo několik zásadních událostí, odchodů, úmrtí a to propadání se do temných časů, bylo mnohem zřetelnější. Potěšilo několik narážek, které vyzněly v kontextu událostí, které nastanou s Anakinovým "přechodem", velmi osudově. Opět bylo vše velmi pěkně zpracované, ale především scénáristicky promyšlené. I z této řady by se dalo vybrat několik epizod, které by byly skvělým celovečerákem. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak, po nevelké spokojenosti se čtyřkou musím říct, že mnou dlouho odkládaná pátá série dost otřásla, neboť byla téměř dokonalá. Kvůli všemožným na příběh a kvalitu nehledících normem a korektností proudících sem v poslední době ze západu už jsem dlouho nebyl z ničeho tak nadšený. Viděl bych to na jasných pět hvězd, ale nemohu ignorovat velkou vadu na kráse, kdy si tvůrci opět neodpustili naprosto zbytečnou čtyři epizody dlouhou dějovou odbočku v podobě droidů, což jednak příběh nikam neposunulo a hlavně sledovat to bylo čiré utrpení. Pokud bych měl zhodnotit jednotlivé příběhy postupně tak: Partyzánská válka Ahsoky(1-5) 60%. Ahsoka a mladí jediové 65%(6-9). Droidi 10%(10-13). Maul a Mandalore 99%(14-16). Vyšetřování bomby v Jedi chrámu 98%(17-20). Celkově jsem sice nadšený, ale odpovídá to spíše na ty 4* a dám si proto ještě rezervu 85% PS: Ahsoka Tano je pravděpodobně tou nejzajímavější ženskou postavou ever. ()

stepankoby1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Série 5 - 90 %: Prospekt dokonalých prequelů. Výborné náměty, skvělé zpracování, mnoho božích momentů postav, často výtečná symbolika, etické a projektovací "co bych dělal" otázky a hlavně všudypřítomná osudovost a nepředvídatelnost. Alespoň pro jednou se povedlo všechno udělat správně a jsem za to vděčný. Příběh s malými padawany, revoluce na Onderonu a především Maulův finální plán, jak se pomstít Obi-Wanovi, se mohou hrdě postavit vedle původní trilogie a budou brány jako úžasný přídavek. Dolů nakonec své hodnocení zaokrouhluji kvůli horšímu příběhu s plukovníkem Gasconem a také za užití narativního klišé "nevinný hrdina utíká před zákonem" ve finálním příběhu, které v případě křivě obviněné Ahsoky nedává vůbec smysl. Poslední epizoda pak tento problém spolehlivě vynahrazuje tunou slz vstřebaných do kapesníčků. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama