Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(20)

Recenze (13)

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak, po nevelké spokojenosti se čtyřkou musím říct, že mnou dlouho odkládaná pátá série dost otřásla, neboť byla téměř dokonalá. Kvůli všemožným na příběh a kvalitu nehledících normem a korektností proudících sem v poslední době ze západu už jsem dlouho nebyl z ničeho tak nadšený. Viděl bych to na jasných pět hvězd, ale nemohu ignorovat velkou vadu na kráse, kdy si tvůrci opět neodpustili naprosto zbytečnou čtyři epizody dlouhou dějovou odbočku v podobě droidů, což jednak příběh nikam neposunulo a hlavně sledovat to bylo čiré utrpení. Pokud bych měl zhodnotit jednotlivé příběhy postupně tak: Partyzánská válka Ahsoky(1-5) 60%. Ahsoka a mladí jediové 65%(6-9). Droidi 10%(10-13). Maul a Mandalore 99%(14-16). Vyšetřování bomby v Jedi chrámu 98%(17-20). Celkově jsem sice nadšený, ale odpovídá to spíše na ty 4* a dám si proto ještě rezervu 85% PS: Ahsoka Tano je pravděpodobně tou nejzajímavější ženskou postavou ever. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

5. séria - 95%. Zatiaľ čo v tretej sérii priniesol Filoni len milé prekvapenie v podobe camea Maula a v ten štvrtej ho "len" znovu zrodil, tu v piatej prichádza ikonický červeno-čierny sith s parohmi konečne v plnej sile a predovšetkým s dlhším timingom. Jeho séria je tu skutočne fantastická a prekvapivo aj drsná. A ostatné diely ? Tie by sa tiež nestratili na plátne, obzvlášť finále série, ktorému nechýba dávka emócii pri odchode jednej s kľúčových postav, ktorú väčšina divákov v prvých sériach nenávidela. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Remember, Obi-Wan, I loved you always. And I always will." _______ A zatímco Obi-Wan rozsekl Darth Maula vejpůl, Darth Maul vzal Obi-wanovi jeho drahou polovičku – jak poetické. Po tom všem navíc odmítám uvěřit, že Obi-Wan zemřel jako panic, takže jo, romantický seriál o vztahu Obi-Wana a Satine bych uvítal. KAŽDOPÁDNĚ: stále se však nedokážu zbavit pocitu, že 'Clone Wars' měly na víc – že mrhají svůj jedinečnej potenciál zaplnit příběhovou díru mezi epizodami II a III tím, po čem touží fanoušci. Jo, samozřejmě, kupříkladu dějový ark s padawanskými zkouškami byl neskutečně poutavý – jenže stále mi fakt hlava nebere, proč tvůrci nekladou důraz na příběh anebo celkovou mytologii a namísto toho řeší dětinský akční píčoviny. Možná jsem moc přísnej, anebo možná je tahle show fakt jen pro děcka. Finální kvarteto epizod mělo díky negativnímu vhledu na Jediský řád solidní šanci strčit do kapsy jak prequelovou tak sequelovou trilogii, ale namísto toho ona napínavost absolutně vyšuměla do ztracena, přestože celý motiv konfrontace s morálkou je víc než zajímavej – o naprosto předvídatelný finální pointě radši ani nemluvě. Jenže co naplat, když z celý série stojí za zmínku jen třetina epizod..... [#MAYTHE4THBEWITHYOU] ()

Lexonka97 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tentokrát se objevilo pár průměrnějších epizod, ale vynahradily to ty zbývající, které byly famózní. Navíc se v páté řadě stalo několik zásadních událostí. Nebýt linky s droidy, byla by to na 100% nejlepší série. Ale co se nesmí upřít je to, že tyhle příběhy jsou vážně v kresleném seriálu. A přitom scénáristé filmů nedokážou vymyslet pořádný příběh pro sequely. Maulovo obsazení na Mandaloru, cesta padawanů ke světelným mečům, a hlavně Ahsoky dramatický odchod jsou jedny z nejlepších Star Wars příběhů. 95% ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tentokrát se objevilo pár průměrnějších epizod, ale vynahradily to ty zbývající, které byly extra dobré. Navíc se v páté řadě stalo několik zásadních událostí, odchodů, úmrtí a to propadání se do temných časů, bylo mnohem zřetelnější. Potěšilo několik narážek, které vyzněly v kontextu událostí, které nastanou s Anakinovým "přechodem", velmi osudově. Opět bylo vše velmi pěkně zpracované, ale především scénáristicky promyšlené. I z této řady by se dalo vybrat několik epizod, které by byly skvělým celovečerákem. ()

Cartmof 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

5. série se povedla. Oproti té zrůdnosti, co předvedla 4. se posouváme. Příběh Maula a Savagee nám pokračuje. Zjišťujeme, jak fungují zkoušky padawanů a v řádu Jedi se nám našel zběh. Teď si asi říkáte (a nebo ne. Jak já to mám vědět?!) proč jsem nezmínil archu odboje na Onderonu a nebo ČTYŘ DÍLNOU, TA MRDKA MÁ ČTYŘI ZKURVENÝ DÍLY! No zkrátka archu o dobrodružství Astromechů. Když máte seriál, který má 7 sérií po 20 dílech, je těžké vymyslet originální příběh. Ale aby Anakin, Obi Wan a Ashoka přiletěli na jakoukoliv planetu, 4 díly tam dělali úplné hovno, na konci porazili zdejší separatisty a letěli zase pryč není zábavná podívaná. V 1. sérii to fungovalo. Tvůrci chtěli představit Anakinovu novou padawanku a fillery typu Kit Fisto v Grievousově doupěti byli fajn. Jenže když se tohle opakuje ČTYŘI DALŠÍ SÉRIE!, tak to už tolik fajn není. 3. série ukázala, že je seriál dobrý způsob, jak nám ukázat, jak vlastně svět předaleké galaxie funguje. Jaké to mají kloni na Kaminu? Tajemné sestry noci a nebo samotná existence planety Mortis? Skvělí! Jenže pak dostáváme 4. sérii, kde nic takového není a až na pár dílů je to furt nejhorší série. 5. série se dost poučila. Ukazuje nám, jak již zmíněné zkoušky padawanů a finální epizody nám ukazují, jak vypadá Coruscant mimo pohodlí senátu a chrámu Jedi. Vím, že tohle zní spíše jako recenze na samotný seriál, ale jde spíše o upřesnění, jak v téhle chvíli seriál já osobně vnímám. 5. série mi svými třemi dobrými archami předběhla 3. . Od 6. série neočekávám nic moc světoborného. Co se týče finální 7., tam si říkám, že by se mohl Disney poučit z chyb George Lucase a udělat absolutní mistrkus! Snad se moje přání splní! ()

stepankoby1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Série 5 - 90 %: Prospekt dokonalých prequelů. Výborné náměty, skvělé zpracování, mnoho božích momentů postav, často výtečná symbolika, etické a projektovací "co bych dělal" otázky a hlavně všudypřítomná osudovost a nepředvídatelnost. Alespoň pro jednou se povedlo všechno udělat správně a jsem za to vděčný. Příběh s malými padawany, revoluce na Onderonu a především Maulův finální plán, jak se pomstít Obi-Wanovi, se mohou hrdě postavit vedle původní trilogie a budou brány jako úžasný přídavek. Dolů nakonec své hodnocení zaokrouhluji kvůli horšímu příběhu s plukovníkem Gasconem a také za užití narativního klišé "nevinný hrdina utíká před zákonem" ve finálním příběhu, které v případě křivě obviněné Ahsoky nedává vůbec smysl. Poslední epizoda pak tento problém spolehlivě vynahrazuje tunou slz vstřebaných do kapesníčků. ()

J.e.r.e.c 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Anakinovsky schizofrenní sezóna: dva z pěti příběhových oblouků jsou učiněný hvězdný průjem, který někdo vytlačil poté, co se ožral zkyslým corellianským ležákem. A protože úvodní akce v Onderonu je spíš průměrná, tak jsem si po nějakých dvanácti dílech říkal, že to šlo do kytek asi jako Alderaan po zásahu Hvězdou smrti. Jenomže, pak se rozjede parádní linka „Shadow Conspiracy“ a najednou jako by to byl úplně jiný seriál! Death Watch, Black Sun, Mandalore, Vy-víte-kdo, zrada, pomsta, useknuté hlavy. A to ještě není to nejlepší! Závěrečný dějový oblouk s teroristickým útokem na Jedi Temple je zejména díky až palpatinovsky orchestrované gradaci totiž ještě hvězdnější! Přes veškerou rezervovanost a počáteční ofrňování respirátoru mě tak kreslený seriál pro děti ve finále totálně rozsekal na kousky. A to jsem měl high ground! Děkuju. 80 % ()

Daniel2003 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebýt linky s droidy, bylo by to na 100%. Takhle je to "jen" 99%. Ale teď vážně. Tyhle příběhy jsou vážně v kresleném seriálu? Jak je možný, že mnohonásobně lépe placení scénáristé filmů nedokážou vymyslet dobrý příběh pro sequely, když Filoniho tým tady předvádí masterpiece. Maulovo obsazení Mandaloru, cesta padawanů ke světelným mečům, a hlavně Ahsoky dramatický odchod jsou příběhy, kterým by velké plátno slušelo. Ahsoka je zde na konci svého příběhu postavy ve formě padawanky Anakina Skywalkera a její postava je opravdu to nejlepší, co nám Star Wars kdy nabídly. Její odchod nechá v slzách snad každého. Díky za tuhle cestu a uvidíme se v 7. sérii, komandérko Tano. ()

Cardo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak a pokračujeme v krasojízdě, 5. série stejně dobrá jako minulá. Ale musím vytknout, že je o 2 díly kratší, kruci to jste nemohli spatlat ještě ty dva díly? !SPOILERY!: Tak a máme tu nejepičtější začátek série ever, které tak nějak navazuje na finále 4. série, kde si Maul s Obi-wanem vyřizovali účty a zdejší kombinace Obíka a Honda naprosto vynikající. Na další story arc pějí fandové chválu, ale já moc nevím proč, vždyť tu dostaneme jen pár partyzánů, jako jo, bavilo mě to, ale ani jeden díl bych neřadil mezi nejlepší. Následuje vysvětlení tvorby světelných mečů v podobě dobrodružství pár padawanů, které se rozhodne navštívit strýček Hondo, poslední díl velmi dobrý. A nyní něco originálního: humorná parta plechových bandasek jdoucí šlohnout šifrovací modul, excelentní story arc, ale obzvláště třetí díl. Děj se nyní přesouvá k Umrlčí hlídce a na Mandalore a právě zde se odehraje jeden z nejlepších story arců. A náš poslední výlet v rámci této série je na Coruscant, kde někdo vybombí hangár chrámu jediů a podezřelou je Ahsoka, která je jak jinak než nevinná a leavne rád jedi. Nevím vůbec co tak nějak napsat na závěr než 10/10. ()

Reklama

Reklama