Reklama

Reklama

Star Wars: Klonové války

(seriál)
  • USA Star Wars: The Clone Wars (více)
Trailer
USA, (2008–2020), 48 h 58 min (Minutáž: 22–23 min)

Tvůrci:

George Lucas

Hrají:

Anthony Daniels, Tom Kane, Matthew Wood, Ian Abercrombie, Corey Burton, James Arnold Taylor, Ashley Eckstein, Tom Kenny, Ron Perlman, Olivia d'Abo (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(133)

Obsahy(1)

Námětem tohoto seriálu jsou stejně jak u jeho jmenovce události mezi druhou a třetí epizodou, tzv. Klonové války. Dějovou linii se ovšem snaží přenést na vedlejší postavy a rozvijí zde příběhy, které nám mají pomoci v pochopení všech událostí a třetí epizoda na něj přímo navazuje. Setkáme se zde tudíž s Yodu, Obi-Wan Kenobim a dalších rytířů Jedi vedoucí armádu republiky proti nové Separatistické armádě droidů. Rozdíl mezi animovanou sérií je 3-D animace tohoto kousku a také to, že se má jednat o seriál s cenzurou PG-13 a tudíž jeho vysílací doba, která musí být po deváté hodině večerní, napovídá starší cílovou skupinu diváků. I stopáž jednotlivých dílů je delší. (Redswif)

(více)

Recenze uživatele Martrix k tomuto seriálu (12)

Star Wars: Klonové války (2008) 

Důstojné ukončení skvělého seriálu, který povyšuje Star Wars na epický příběh, jaký nemá v tomto žánru obdoby. Do té doby jsem pod dojmem celovečerních filmů zastával názor, že je to naivní pohádka s dramatickým přesahem. Jenže společně s tímto seriálem, stvořil Cameron a jeho tým tvůrců komplexní svět, ve kterém je všechno, co by si i nejnáročnější fanoušek sci-fi mohl přát. Navíc se podařilo vytvořit spoustu zajímavých postav, jejichž osudy by snadno daly vzniknout mnoha dalším, neméně skvělým příběhům. Tato šestá řada má i pár průměrných epizod, ale jako vždy to vynahrazují ty zbývající. Doporučuji všem, kteří mají rádi lehce naivní, hrdinské příběhy na pozadí mocenských intrik. ()

Secrets Revealed (2010) (S03) 

Téměř každá epizoda by fungovala jako celovečerák a v mnoha ohledech by překonala většinu těch posledních děsů, jako byl Solo, nebo Poslední Jedi. Speciálně postava Ahsoky, by si zasloužila vlastní film. Klonové války nefungují jen jako nějaká výplň mezi děním ve filmech. Nejenže velmi chytře rozšiřují už tak skvěle vybudovaný svět SW, ale zároveň dávají mnoha postavám třetí rozměr a paradoxně tím dělají(zpětně) smysluplnější právě ony celovečeráky, kde na prokreslení charakterů nebyl prostor. Co oceňuji nejvíc, jsou chytré scénáře, vynikající akční sekvence a postavy, které jsme sice v kinech vidět nemohli, ale které jsou příslibem do budoucna. Osobně bych velmi rád viděl v kině čarodějnici Ventress, námezdního lovce Greeda, vévodkyni Satine, lotra Cad Banea, nebo bojovného skorositha Savage Opresse, Nejsem velký fanoušek SW, ale po shlédnutí těchto tří řad uznávám, že ze všech známých sci-fi světů, je tento nejpropracovanější a jeho postavy jsou opravdu zapamatovánihodné. ()

Battle Lines (2011) (S04) 

Už třetí řada byla vynikající, takže bych považoval za úspěch, kdyby se tvůrcům podařilo tak vysokou kvalitu udržet. A ejhle, čtvrtá řada je ještě lepší. Temnější, místy skoro hororová, s epizodami, které na sebe často navazují, takže je i ucelenější...prostě pecka. Svět SW je rozmanitý a našlo by se v něm místo snad pro všechny mimozemšťany, které jste kdy ve sci-fi filmech viděli. Velká poklona nad propracovaností scénářů, ale i nad tím, kolik péče se věnuje vizuální a dynamické stránce každého dílu. Tvůrci neodflákli snad jediný záběr. To je u animovaného seriálu, který má už teď přes stovku epizod unikátní. Přitom jsou příběhy stále originální a často se dočkáme i překvapení... např. ...vrátí se Darth Maul. A ikonický Sith bude společně se svým bratrem zle zatápět Obivanovi i v páté řadě. Jakou lepší pozvánku by jste chtěli? ()

Slaves of the Republic (2011) (S04E12) 

Skvělá epizoda, díky které nám byla představena další zajímavá postava ze světa SW. Tentokrát je to krásná královna otrokářů, se slabostí pro Anakina. Věčná škoda, že zůstane jen u animovaných epizod. Mnoho z nich má větší kvalitu než dosavadní celovečeráky. ()

Série 5 (2012) (S05) 

Tentokrát se objevilo pár průměrnějších epizod, ale vynahradily to ty zbývající, které byly extra dobré. Navíc se v páté řadě stalo několik zásadních událostí, odchodů, úmrtí a to propadání se do temných časů, bylo mnohem zřetelnější. Potěšilo několik narážek, které vyzněly v kontextu událostí, které nastanou s Anakinovým "přechodem", velmi osudově. Opět bylo vše velmi pěkně zpracované, ale především scénáristicky promyšlené. I z této řady by se dalo vybrat několik epizod, které by byly skvělým celovečerákem. ()

The Lost Missions (2014) (S06) 

Důstojné ukončení skvělého seriálu, který povyšuje Star Wars na epický příběh, jaký nemá v tomto žánru obdoby. Do té doby jsem pod dojmem celovečerních filmů zastával názor, že je to naivní pohádka s dramatickým přesahem. Jenže společně s tímto seriálem, stvořil tým tvůrců komplexní svět, ve kterém je všechno, co by si i nejnáročnější fanoušek sci-fi mohl přát. Navíc se podařilo vytvořit spoustu zajímavých postav, jejichž osudy by snadno daly vzniknout mnoha dalším, neméně skvělým příběhům. Tato šestá řada má i pár průměrných epizod, ale jako vždy to vynahrazují ty zbývající. Doporučuji všem, kteří mají rádi lehce naivní, hrdinské příběhy na pozadí mocenských intrik. ()

The Bad Batch (2020) (S07E01) 

Super, jedeme na stejné vlně jako v předchozích řadách. Tvůrci svět SW rozšiřují o střípky, ze kterých by šikovný scénárista umotal minsérii, nebo by je mohl vhodně zakomponovat do celovečeráku. Myšlenka s četou 99 se mi hodně líbí, dá se rozvíjet, jestli se i u nich nakonec projevilo přeprogramování, nebo naopak zůstali věrní Republice... . Stejně tak je fajn, že se vrací staré postavy, že kloni nejsou jen pojmenovaní vojáčci na odstřel. Naopak se díky tomu jeví situace, kdy se najednou kloni obrátí proti Republice, jako tragédie, která se týká přátel a ne jen vojáků. Jsem maximálně spokojený a kdybych si musel vybrat, raději bych dalších pět řad animáku, než fan service aka Mandalorian. ()

Gone with a Trace (2020) (S07E05) 

Působivá animace v příběhu, který je podobně jako Mandolorian vybočený z toho co známe. Pokus zavést nás zase někam jinam, vytvořit jinou linku, která nebude ovlivňovat ten hlavní příběh...který je už stejně na mnoho let vyřčen. Vadí mi to asi míň, než u zmiňovaného Mandouše, ale pokud by se mělo v podobnému duchu pokračovat dál, byla by to škoda. Sakra tolik zajímavých postav by se mohlo vrátit a Filoni nakonec příjde s tak nezajímavým příběhem. ()

Old Friends Not Forgotten (2020) (S07E09) 

To hodnocení mluví za vše...a popravdě jsem 100% ještě u ničeho neviděl. Konečně jsou zpět Clone Wars, jak je mám rád. Neuvěřitelný odskok od předchozích epizod...jakoby mezi nimi uběhlo pět let a Filoni se probral s komatu. Líbí se mi, že tvůrci udělali Ahsoku starší a nebezpečnější. Animace obecně, měla parádní dynamiku a spoustu detailů...tři takové díly pohromadě a klidně vysolím kačky za vstupné do kina. ()

The Phantom Apprentice (2020) (S07E10) 

Svět SW je tak skvěle rozpracovaný, že by šlo udělat seriál mapující každý jeden den na několika desítkách planet, s několika desítkami zajímavých postav. A tato epizoda byla zasazena do klíčového období před velkým zvratem, před prohrou Jediů, i Republiky. A navíc jsou zde dvě postavy, které jsou velmi dobře vykreslené a klidně by ustály vlastní celovečerní trilogii. Co víc si přát? Skvělý návrat k tomu nejlepšímu, co SW nabízí. Poslední dvě epizody jsou čistým výsměchem pro tvůrce celovečeráků, které jsou v případě posledních tří popcornově přiblblé a bez napětí. To raději animované filmy s pořádným scénářem, jako se to povedlo tady. ()

Shattered (2020) (S07E11) 

Jsem ohromen. V prvé řadě...tato epizoda má vynikající hudební podmaz, který navodil moc pěknou atmosféru. Přestože všichni víme co se děje a jak to skončí, daří se tvůrcům udržet zájem diváka. Je to vlastně velmi chytrý tah, který vytváří zdaleka nejzajímavější vedlejší linii. Sledujeme osudy sympatické padavanky, ikonického exSitha a víc prostoru dostane i jeden oblíbený klon. Přestože známe osudy Anakina i Republiky, pořád zůstává spousta příběhů k vyprávění. Kenobi dostane svůj seriál a já bych si moc přál, aby Myšák zachoval i animovanou divizi. Protože ta je momentálně v těch nejlepších rukách. Byla by velká škoda, kdyby měla Ahsoka jen paběrkovat v dětinském Mandalorianovi. ()

Victory and Death (2020) (S07E12) 

Po předchozí skvělé epizodě zklamání. Možná to bylo místy dojemné, ale když odhlédnu od té nostalgie, celá epizoda byla o tom, jak se Ahsoka s Rexem probíjí ven z lodi, která nemá záchranné čluny a řítí se nekontrolovatelně na povrch měsíce. A v této situaci řeší, že nechtějí ublížit svým přeprogramovaným kdysi bratrům....když je zřejmé, že se stejně rozmáznou o měsíc. Navíc pokud Ahsoka odráží světelným mečem laserové paprsky zpět na útočníky...stejně je tím zabíjí. Takže celá epizoda vlastně jen takový fan mrkanec, aby jsme věděli kdo přežil a plynule navázali na filmový svět, kde není o Ahsoce ani zmínka...už víme proč. Ale samozřejmě je fajn, že aspoń seriál ukázal, že když se kloni obrátili proti Jediům, nebyla to jen zrada, ale také osobní tragédie, protože mezi nimi byli přátelé. Navíc vidíme, že Anakin přišel skutečně o všechny, které miloval...to ukazuje jeho přerod v Darth Vadera, ještě v malinko jiném světle. ()

Související novinky

Seriálová Ahsoka verbuje záporáka

Seriálová Ahsoka verbuje záporáka

13.02.2022

Zatímco proslulý námezdní lovec Boba Fett svou seriálovou pouť již čerstvě završil, dle mnohých kritiků a fanoušků snad i nadobro, hrané Star Wars univerzum se na streamovací službě Disney+ teprve… (více)

Hayden Christensen se vrátí v hrané Ahsoce

Hayden Christensen se vrátí v hrané Ahsoce

24.10.2021

Studio Disney se naplno začalo soustředit na produkci nových hraných Star Wars seriálů, jež zatím alespoň u fanoušků sbírají daleko lepší ohlasy jak ty filmové. Po Mandalorianovi tak už letos o… (více)

Lucasfilm oznámil nový Star Wars seriál

Lucasfilm oznámil nový Star Wars seriál

14.07.2020

Streamovací služba Disney+ si objednala nový animovaný seriál od společnosti Lucasfilm. Novinka The Bad Batch bude vycházet z animovaných Klonových válek a bude vyprávět o titulní skupině klonových… (více)

Mandalorian nabírá hvězdnou posilu

Mandalorian nabírá hvězdnou posilu

20.03.2020

Ve druhé sérii seriálu The Mandalorian od Disney+ si podle čerstvých informací zahraje taky herečka Rosario Dawson (Zombieland: Rána jistoty, Trans). Herečka by měla ztvárnit postavu Ahsoky Tano,… (více)

Reklama

Reklama