Reklama

Reklama

Star Wars: Klonové války

(seriál)
  • USA Star Wars: The Clone Wars (více)
Trailer
USA, (2008–2020), 48 h 58 min (Minutáž: 22–23 min)

Tvůrci:

George Lucas

Hrají:

Anthony Daniels, Tom Kane, Matthew Wood, Ian Abercrombie, Corey Burton, James Arnold Taylor, Ashley Eckstein, Tom Kenny, Ron Perlman, Olivia d'Abo (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(133)

Obsahy(1)

Námětem tohoto seriálu jsou stejně jak u jeho jmenovce události mezi druhou a třetí epizodou, tzv. Klonové války. Dějovou linii se ovšem snaží přenést na vedlejší postavy a rozvijí zde příběhy, které nám mají pomoci v pochopení všech událostí a třetí epizoda na něj přímo navazuje. Setkáme se zde tudíž s Yodu, Obi-Wan Kenobim a dalších rytířů Jedi vedoucí armádu republiky proti nové Separatistické armádě droidů. Rozdíl mezi animovanou sérií je 3-D animace tohoto kousku a také to, že se má jednat o seriál s cenzurou PG-13 a tudíž jeho vysílací doba, která musí být po deváté hodině večerní, napovídá starší cílovou skupinu diváků. I stopáž jednotlivých dílů je delší. (Redswif)

(více)

Recenze uživatele J.e.r.e.c k tomuto seriálu (8)

Star Wars: Klonové války (2008) 

Celkem 135 dílů a 50 hodin, ze kterých dobrá třetina stojí víceméně za jeden velký a mazlavý huttinec. Pokud na tuto hru přistoupíte a z fanouškovství či zoufalství (což je u Star Wars v roce 2020 prakticky totéž) se tím hodláte brodit, dostane se vám odměny v podobě té solidní většiny, v čele s asi pěti či šesti parádními dějovými oblouky. Pokud by si celý seriál dokázal jejich úroveň udržet, nebo se jí alespoň blížit, není co řešit. Yodažel, k tomu má asi stejně daleko jako stormtrooper k přesné mušce. Navíc, nikdo nemá rád předčasné vyvrcholení, a to tady přichází už na konci páté řady, po které pak celý seriál už jenom vadne asi jako Padmé po porodu dvojčat. Na uškrcení Silou je zejména totálně uchcaná dramaturgie, které nejenže nedopřeje divákovi po těch miliónech hodin pořádnou katarzi, ale ona vlastně neuzavře osud ani jedné důležité postavy, čímž ewokuje různé donekonečna natahované soap opery typu Orbitální stanice ve velmi vzdálené Galaxii nebo Rodinná pouta Skywalkerů. I found your lack of proper storytelling disturbing, director Filoni! 70 % ()

Série 1 (2008) (S01) 

Totálně promarněná šance a nevyužitý potenciál. Vizuální stránka je méně dětská, než jsem čekal, a i když vypadá dost počítačově, má svůj styl a je pro tento formát dvacetiminutových příběhů ideální. Problém je v tom, že Clone Wars jsou naprosto zbytečné. Není tu žádný dějový oblouk, tenká červená linie, která by příběh spojovala a postavy někam posouvala. 22 kapitol je rozsekáno na dvoj či trojepizody, případně na úplně samostatné díly, které tvoří jeden nekončící sled bitek o různé soustavy a planety, který ale nikam nevede, nemá žádné vyústění, smysl … nic. Ač je tu celkem dost starých i nových postav, o žádné z nich se nedozvíme nic zajímavého. Zkouknuta první série a na další nemám chuť. Není to vyloženě špatné, je to jen ztráta času. (2.6.2014) 55 % ()

Rise of the Bounty Hunters (2009) (S02) 

Disneyho uvědomělé produkční vedení spláchlo Star Wars do drtiče odpadků a způsobilo, že se mi po letech zastesklo po tom „starém“ lucasovském světě a já se rozhodl dát Klonům (i díky zdejšímu neuvěřitelně vysokému hodnocení) další šanci. Ať už zde lehce zapůsobila nostalgie nebo snížená laťka očekávání, druhá řada se mi líbila o poznání víc než ta první. Vcelku se podařilo eliminovat vatoidní díly s tajtrlíkujícími droidy a kulisy galaktické války zuřící všude kolem jsou najednou docela působivé. Ucelenější dojem nenarušuje ani pár organicky přimíchaných odkazů a poklon klasikám stříbrného plátna, jako je Sedm statečných (mnohem lepší verze než ta v Mandalorianovi) nebo King Kong. V celkovém vyznění Clone Wars ale pořád připomínají spíš příběhy ze Čtyřlístku a chybí mi epičtější dějový oblouk s jasněji načtrnutým vývojem hlavních charakterů. 65 % ()

Secrets Revealed (2010) (S03) 

Už to mám jako večerníček. Stoupající tendence potvrzena, atmosféra houstne jako mlžný opar v korunách wroshyrů a narůstá počet obětí i temnějších dílů. U vrcholné trilogie Nightsisters z Dathomiru jsem se přistihl u úvahy, že tomuhle k perfektním Star Wars už chybí jen pověstný chloupek z Ashočiny... nosu. Vaderužel, celý seriál má pořád až příliš jasnou nálepku tvorby pro děti, takže napalmového náletu na Kashyyyk a plynových komor pro Gungany se nejspíš nedočkám. Hutt aby to spral! 70 % ()

Battle Lines (2011) (S04) 

Tak jsem se dočkal i toho napalmu. A dokonce dvakrát! Sice ho vysypali galaktičtí republikáni na demokratické, pardon, separatistické droidy, ale na to sere bantha; hlavní je, že přerod nesourodého slepence bezvýznamných epizodek v solidní Star Wars ságu byl završen. Všechno se to začíná pěkně přidrsňovat a zlověstné předzvěsti věcí příštích vystupují z temných zákoutí galaxie jako skrytá hrozba, završená báječným příběhovým obloukem "The Return". Zamrzí jen dementní dvojepizoda s R2 a C3PO, ale jinak už nevidím jediný důvod, proč klonům nenapálit čtvrtou válečnou hvězdu. 75 % ()

Série 5 (2012) (S05) 

Anakinovsky schizofrenní sezóna: dva z pěti příběhových oblouků jsou učiněný hvězdný průjem, který někdo vytlačil poté, co se ožral zkyslým corellianským ležákem. A protože úvodní akce v Onderonu je spíš průměrná, tak jsem si po nějakých dvanácti dílech říkal, že to šlo do kytek asi jako Alderaan po zásahu Hvězdou smrti. Jenomže, pak se rozjede parádní linka „Shadow Conspiracy“ a najednou jako by to byl úplně jiný seriál! Death Watch, Black Sun, Mandalore, Vy-víte-kdo, zrada, pomsta, useknuté hlavy. A to ještě není to nejlepší! Závěrečný dějový oblouk s teroristickým útokem na Jedi Temple je zejména díky až palpatinovsky orchestrované gradaci totiž ještě hvězdnější! Přes veškerou rezervovanost a počáteční ofrňování respirátoru mě tak kreslený seriál pro děti ve finále totálně rozsekal na kousky. A to jsem měl high ground! Děkuju. 80 % ()

The Lost Missions (2014) (S06) 

Je to solidní, ale po předcházejícím emocionálním masakru jsem čekal krapet víc. Dobrou zprávou je, že tu není nic vyloženě sračkoidního, byť dementa Jar-Jara Abramse, totiž Binkse, jsem už fakt viděl nemusel. Závěrečná linie s poctou Nejvyššímu důstojná je, ale nejvíc cool charakter v celých Star Wars ještě vymazlenější péči zasloužil by. 73 % ()

The Final Season (2020) (S07) 

Klonové války dofrčely ke svému závěru a jako kdyby se při tom galaktickým obloukem dostaly zpátky na začátek. A to není úplně dobrá zpráva. Tentokrát jen tři příběhy; první OK, druhý příšerná blitka a ten třetí... Musím napsat, že od vyvrcholení celého (zkurveně dlouhého!) seriálu „Siege of Mandalore“ jsem čekal věci velké minimálně jako druhá Hvězda smrti, ale nakonec jsem splakal nad výdělkem asi jako Darth Vader nad respirátorem z Číny. Přitom první dvě části tetralogie rozehrají závěrečnou partii s osudem způsobem vpravdě velkolepým, ale tím to taky hasne. Místo hvězdného orgasmu, kterým přece mělo být poslední střetnutí mistra a učedníka, přichází pouze jakýsi neslaný nemastný dojezd v podobě ubohého šudlání někde uprostřed vesmíru, při kterém se VŮBEC NIC důležitého nestane a nevyřeší. Za tohle zklamání jsou ty tři hvězdy ještě hodně. 65 % ()

Související novinky

Seriálová Ahsoka verbuje záporáka

Seriálová Ahsoka verbuje záporáka

13.02.2022

Zatímco proslulý námezdní lovec Boba Fett svou seriálovou pouť již čerstvě završil, dle mnohých kritiků a fanoušků snad i nadobro, hrané Star Wars univerzum se na streamovací službě Disney+ teprve… (více)

Hayden Christensen se vrátí v hrané Ahsoce

Hayden Christensen se vrátí v hrané Ahsoce

24.10.2021

Studio Disney se naplno začalo soustředit na produkci nových hraných Star Wars seriálů, jež zatím alespoň u fanoušků sbírají daleko lepší ohlasy jak ty filmové. Po Mandalorianovi tak už letos o… (více)

Lucasfilm oznámil nový Star Wars seriál

Lucasfilm oznámil nový Star Wars seriál

14.07.2020

Streamovací služba Disney+ si objednala nový animovaný seriál od společnosti Lucasfilm. Novinka The Bad Batch bude vycházet z animovaných Klonových válek a bude vyprávět o titulní skupině klonových… (více)

Mandalorian nabírá hvězdnou posilu

Mandalorian nabírá hvězdnou posilu

20.03.2020

Ve druhé sérii seriálu The Mandalorian od Disney+ si podle čerstvých informací zahraje taky herečka Rosario Dawson (Zombieland: Rána jistoty, Trans). Herečka by měla ztvárnit postavu Ahsoky Tano,… (více)

Reklama

Reklama