Reklama

Reklama

Star Wars: Klonové války

(seriál)
  • USA Star Wars: The Clone Wars (více)
Trailer
USA, (2008–2020), 48 h 58 min (Minutáž: 22–23 min)

Tvůrci:

George Lucas

Hrají:

Anthony Daniels, Tom Kane, Matthew Wood, Ian Abercrombie, Corey Burton, James Arnold Taylor, Ashley Eckstein, Tom Kenny, Ron Perlman, Olivia d'Abo (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(133)

Obsahy(1)

Námětem tohoto seriálu jsou stejně jak u jeho jmenovce události mezi druhou a třetí epizodou, tzv. Klonové války. Dějovou linii se ovšem snaží přenést na vedlejší postavy a rozvijí zde příběhy, které nám mají pomoci v pochopení všech událostí a třetí epizoda na něj přímo navazuje. Setkáme se zde tudíž s Yodu, Obi-Wan Kenobim a dalších rytířů Jedi vedoucí armádu republiky proti nové Separatistické armádě droidů. Rozdíl mezi animovanou sérií je 3-D animace tohoto kousku a také to, že se má jednat o seriál s cenzurou PG-13 a tudíž jeho vysílací doba, která musí být po deváté hodině večerní, napovídá starší cílovou skupinu diváků. I stopáž jednotlivých dílů je delší. (Redswif)

(více)

Recenze uživatele Eliott k tomuto seriálu (37)

Série 1 (2008) (S01) 

Líbí se mi, že zde dávají prostor každému Jedi rytíři šanci zazářit ve vlastní epizodě. Série je plná drobrých zvratů a špičkových soubojů, bohužel však nezajímavé výplně s Jar Jarem, droidy a dalšími takovými příliš kazí celkový dojem. 70% je optimální hodnocení. První série mi přišla trochu pro děti. PS: nechápu jak si někdo může stěžovat na Ahsoku. Byla skvělá už od samého začátku. A co, že je to 14 letá teen. Má lepší charakter a dává větší smysl než všichny sequels postavy dohromady. ()

Léčka (2008) (S01E01) 

Působí to na mne dojmem jako pohádka. Tvůrci se bojí zabít kohokoli, kdo není robot a to včetně postradatelných klonů. ()

Zkáza Malevolence (2008) (S01E04) 

Hned dvě výborné epizody za sebou. Líbí se mi především, že už to nepůsobí jako pro děti a tvůrci se již zbytečně nerozpakují nikoho zabít a tak začali hojně vraždit klony. Dále tu máme povedené odkazy na jiné slavné filmy a skvělé hlášky. ()

Ztracený droid (2008) (S01E06) 

Nikdy se mi nelíbilo jak lpí na těch trapných droidech. ()

Droid proti droidu (2008) (S01E07) 

Skvělá epizoda. Griveous poprvé nevypadá jako totální patlal a viděli jsme pár dobrých soubojů. 95% ()

Bombácký Jedi (2008) (S01E08) odpad!

Epizoda postavená na nejdebilnější postavě v historii star wars? Není divu, že je zde tak nízké hodnocení. Uznávám, jednou jsem se zasmál a tak dávám jednu hvězdu, ale měl jsem problém dokoukat bez přetáční a i tak jsem si pohrával s telefonem. 20% ()

Pod příkrovem temnoty (2008) (S01E09) 

Zatím to nejlepší, co nám tvůrci nabídli. Double-cross, výtečné souboje se světelnými meči a blastery. No prostě 95% ()

Grievousovo doupě (2008) (S01E10) 

Lepší průměr a máme i zabitého Jedi, což mne potěšilo. ()

Dooku v zajetí (2009) (S01E11) 

Dost dobrá epizoda jen s těmi nejlepšími postavami. Ačkoli zde nebyl žádný větší souboj, díl měl jiné kvality a spoustu vtipných rozhovorů. ()

Gunganský generál (2009) (S01E12) 

Jar Jar tuto epizodu výjimečně moc nepokazil, ta už totiž nestala za moc i bez něj. Bonusové body si však vysloužil samotný konec a Obi wanova řeč, zde jsem dokonce váhal, zda nedat 3*, ale ne 50% ()

Obránci míru (2009) (S01E14) 

Lemuři mě moc nebavili, ale finální střet stál za to. ()

Protektokrát (2009) (S01E15) 

Určitě nadprůměr. Souboje dost dobré a po diplomatiké stránce také hezky zpracované. 80% ()

Virus Modrý stín (2009) (S01E17) 

Jar Jar zase po*ral co mohl, ale epizodu pokazil jen částečně. O druhou část se také postarala Jarjařice a bohužel se to už ani Ashoce a dvojici generálů nepodařilo zachránit. ()

Tajemství tisíce měsíců (2009) (S01E18) 

Epizoda je mnohem lepší než jsem se obával. Jar Jar má minimum prostoru. Vedlejší mise byla velice zajímavá a umírající Ashoka s Padme skoro až dojemné. 80% ()

Boj o Ryloth (2009) (S01E19) 

Skvělá bitevní epizoda. 90% ()

Nevinní z Rylothu (2009) (S01E20) 

Bylo to dobré, ale příliš pohádkové jako první epizoda. 70% ()

Svoboda pro Ryloth (2009) (S01E21) 

Slabota. Prakticky nic zajímavého a vše se dalo odhadnout dopředu. ()

Záchrana rukojmích (2009) (S01E22) 

Perfektní epizoda s cool a mazaným zaporákem. Také se mi líbí vykreslení vztahu Padme a Anakina. 85% ()

Rise of the Bounty Hunters (2009) (S02) 

Druhá série je výrazně lepší, než ta první. Příběhy jsou mnohem zajímavější a zbytečné postavy nejsou v příběhu výrazně zastoupeny. K tomu všemu celkové znění, které je mnohem temnější, mi vyhovuje mnohem lépe než přílišně optimistický styl první série. ()

Krádež Holokronu (2009) (S02E01) 

Opět můj oblíbený záporák a to samo o sobě je zárukou kvalitní epizody. Dále dostaneme kvalitní souboj se světelnými meči a občas i nějaký ten vtip. 5 hvězd uniklo jen o chlup. ()

Související novinky

Seriálová Ahsoka verbuje záporáka

Seriálová Ahsoka verbuje záporáka

13.02.2022

Zatímco proslulý námezdní lovec Boba Fett svou seriálovou pouť již čerstvě završil, dle mnohých kritiků a fanoušků snad i nadobro, hrané Star Wars univerzum se na streamovací službě Disney+ teprve… (více)

Hayden Christensen se vrátí v hrané Ahsoce

Hayden Christensen se vrátí v hrané Ahsoce

24.10.2021

Studio Disney se naplno začalo soustředit na produkci nových hraných Star Wars seriálů, jež zatím alespoň u fanoušků sbírají daleko lepší ohlasy jak ty filmové. Po Mandalorianovi tak už letos o… (více)

Lucasfilm oznámil nový Star Wars seriál

Lucasfilm oznámil nový Star Wars seriál

14.07.2020

Streamovací služba Disney+ si objednala nový animovaný seriál od společnosti Lucasfilm. Novinka The Bad Batch bude vycházet z animovaných Klonových válek a bude vyprávět o titulní skupině klonových… (více)

Mandalorian nabírá hvězdnou posilu

Mandalorian nabírá hvězdnou posilu

20.03.2020

Ve druhé sérii seriálu The Mandalorian od Disney+ si podle čerstvých informací zahraje taky herečka Rosario Dawson (Zombieland: Rána jistoty, Trans). Herečka by měla ztvárnit postavu Ahsoky Tano,… (více)

Reklama

Reklama