Reklama

Reklama

Star Wars: Klonové války

(seriál)
  • USA Star Wars: The Clone Wars (více)
Trailer
USA, (2008–2020), 48 h 58 min (Minutáž: 22–23 min)

Tvůrci:

George Lucas

Hrají:

Anthony Daniels, Tom Kane, Matthew Wood, Ian Abercrombie, Corey Burton, James Arnold Taylor, Ashley Eckstein, Tom Kenny, Ron Perlman, Olivia d'Abo (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(133)

Obsahy(1)

Námětem tohoto seriálu jsou stejně jak u jeho jmenovce události mezi druhou a třetí epizodou, tzv. Klonové války. Dějovou linii se ovšem snaží přenést na vedlejší postavy a rozvijí zde příběhy, které nám mají pomoci v pochopení všech událostí a třetí epizoda na něj přímo navazuje. Setkáme se zde tudíž s Yodu, Obi-Wan Kenobim a dalších rytířů Jedi vedoucí armádu republiky proti nové Separatistické armádě droidů. Rozdíl mezi animovanou sérií je 3-D animace tohoto kousku a také to, že se má jednat o seriál s cenzurou PG-13 a tudíž jeho vysílací doba, která musí být po deváté hodině večerní, napovídá starší cílovou skupinu diváků. I stopáž jednotlivých dílů je delší. (Redswif)

(více)

Recenze uživatele Lexonka97 k tomuto seriálu (8)

Star Wars: Klonové války (2008) 

S Clone Wars jsem to měl těžké. Ze začátku mě to moc nebavilo, postupně se to zvedlo a i přes hromadu fakt špatných dílů jsme dostali řadu dost dobrých příběhů. Ale že tvůrci finále představí v jeden z nejlepších, nejepičtějších a nejemotivnějších momentů celého universa, v to jsem nečekal. Vizuálně, hudebně a režijně to šlape od začátku až do konce. Klonové války jsou výborný seriál pro jakéhokoliv fanouška Star Wars. Postavy jako Rex a Ahsoka si oblíbí každý a nejde jim nic vytknout. ()

Série 1 (2008) (S01) 

Seriál Klonové války je velice zajímavý. Navazuje na stejnojmenný film, který byl nic moc. První díly na tom byly podobně. Vlastně celá první série byla průměrná. Líbí se mi, že zde dávají prostor každému Jedi rytíři. Série je plná zvratů a soubojů, bohužel však nudné díly s Jar Jarem, droidy. 40% ()

Rise of the Bounty Hunters (2009) (S02) 

Druhá série je lepší, než ta první, ale bohužel stále kolísá lehce nadprůměrně. Příběhy jsou zajímavější a nudné postavy v příběhu moc nejsou. Nejvíce zaujmou díly o bitvě o Geonosis a epizody zaměřené na  Mandalore. 70% ()

Secrets Revealed (2010) (S03) 

Třetí série byla bomba. Hlavně animace se zlepšila na více reálnou a lépe působící. Postavy jsou více prokreslené a speciálně postava Ahsoky byla výborná. Klonové války totiž nefungují jen jako výplň mezi 2 a 3 epizodou, ale konečně přidávají hodnotu značce Star Wars, lépe zapadají a prostě a jednuduše jsou kvalitnější, než v předchozích sérií. 85% ()

Battle Lines (2011) (S04) 

Temné, drsné, dospělé. To jsou Clone Wars ve čtvrté řadě. Lepší příběhy, lepší postavy a přepichové epizody s 501. legií a nenáviděným Pong Krellem. Ale to hlavní je Maul! Návrat luxusní postavy a důvod proč ho všichni milují. 95% ()

Série 5 (2012) (S05) 

Tentokrát se objevilo pár průměrnějších epizod, ale vynahradily to ty zbývající, které byly famózní. Navíc se v páté řadě stalo několik zásadních událostí. Nebýt linky s droidy, byla by to na 100% nejlepší série. Ale co se nesmí upřít je to, že tyhle příběhy jsou vážně v kresleném seriálu. A přitom scénáristé filmů nedokážou vymyslet pořádný příběh pro sequely. Maulovo obsazení na Mandaloru, cesta padawanů ke světelným mečům, a hlavně Ahsoky dramatický odchod jsou jedny z nejlepších Star Wars příběhů. 95% ()

The Lost Missions (2014) (S06) 

Smutný krok zpět. Sice tu máme dvě nesmírně zajímavé příběhové linky s Fivesem a Yodou, jenomže druhá půlka série se opět stává nudnou částí s Jar Jarem. Po předcházejícím emocionálním masakru jsem čekal krapet víc. 85% ()

The Final Season (2020) (S07) 

Prvních 8 epizod jsou klasické Clone Wars, kde se střídají lepší, i horší momenty. Až na ty 3 epizody které byly dost slabé jsem zklamaný vlastně vůbec nebyl. No a pak přijde 4dílné finále jedoucí najednou s třetí epizodou ságy a já jsem dojat. Tahle čtveřice epizod nejenže ukončila celý seriál, ale dost významně prohlubuje i samotnou Epizodu III. Dostaly jsme nejlepší duel z klonových válek a ještě k tomu jeden z nejlepších dialogů celé ságy. 90% ()

Související novinky

Seriálová Ahsoka verbuje záporáka

Seriálová Ahsoka verbuje záporáka

13.02.2022

Zatímco proslulý námezdní lovec Boba Fett svou seriálovou pouť již čerstvě završil, dle mnohých kritiků a fanoušků snad i nadobro, hrané Star Wars univerzum se na streamovací službě Disney+ teprve… (více)

Hayden Christensen se vrátí v hrané Ahsoce

Hayden Christensen se vrátí v hrané Ahsoce

24.10.2021

Studio Disney se naplno začalo soustředit na produkci nových hraných Star Wars seriálů, jež zatím alespoň u fanoušků sbírají daleko lepší ohlasy jak ty filmové. Po Mandalorianovi tak už letos o… (více)

Lucasfilm oznámil nový Star Wars seriál

Lucasfilm oznámil nový Star Wars seriál

14.07.2020

Streamovací služba Disney+ si objednala nový animovaný seriál od společnosti Lucasfilm. Novinka The Bad Batch bude vycházet z animovaných Klonových válek a bude vyprávět o titulní skupině klonových… (více)

Mandalorian nabírá hvězdnou posilu

Mandalorian nabírá hvězdnou posilu

20.03.2020

Ve druhé sérii seriálu The Mandalorian od Disney+ si podle čerstvých informací zahraje taky herečka Rosario Dawson (Zombieland: Rána jistoty, Trans). Herečka by měla ztvárnit postavu Ahsoky Tano,… (více)

Reklama

Reklama