Reklama

Reklama

Pod zeleným stromem

(TV film)
  • Velká Británie Under the Greenwood Tree (více)

Obsahy(1)

Mladá Fancy přijíždí do městečka Mellstock, aby se starala o svého otce. Jeho jediným přáním však je, aby se Fancy provdala za bohatého a úspěšného muže. Zájem o ní projeví nejen farmář Shiner, ale také místní kněz pan Maybold. Srdce mladé učitelky ale od první chvíle patří mladému povozníkovi Dickovi. Jak se krásná Fancy s komplikovanou situací vypořádá? Postaví se svému milovanému otci? (frog.g)

(více)

Recenze (12)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Nostalgický film, který velmi dobře navazuje atmosféru starých časů. Překvapivé, jak ten chlapík, kterého znám z ujetiny Pravěk útočí, vypadá dost sexy. A to zejména ve scéně sběru mušlí (a nejenom) na dně řeky. /24. 10. 2010/ ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má nebývale mnogo věcí, které jsou na něm otravné, nebo takové, že neposkytují možnost si film užít a dělají z něj dost podprůměrnou záležitost, například tu máme fakt, že všichni jsou tu hrozně sympatičtí (nebo by alespoň tak měli podle všeho působit), za celou dobu se nestane vlastně vůbec nic, ale fakt vůbec nic, co by dokázalo situaci zamotat, vyvolat emoce, nebo alespoň co by narušilo naprosto strojové směřování filmu do po deseti minutách jasného vyvrcholení.. Dokonce i zfalšované záběry na hromadnou sebevraždu lumíků by byly zajímavější a měli v sobě víc napětí! Mimochodem, jaký má sakra titulní strom pro film význam, krom toho, že se objeví v asi třech záběrech? Je to nudné, je to nudné, neoriginální a bez špetky dramatického se zbytečně nekonfliktním a přeslazeným koncem, tady ucházející herectví a fajn řemeslo nepomůže v žádném případě. ()

pm 

všechny recenze uživatele

Čím to, že v adaptacích britské klasiky vypadá život často i v bídě přitažlivě a lákavě, přestože zaručeně nebyl a vztahy působí moderněji než ve skutečnosti mohly fungovat? Našla bych určitě hromadu argumentů, proč tomuto jednoduchému vyprávění snížit hodnocení, ale neudělám to. Hardyho románům jsem kdysi věnovala hromadu času a mít ho dnes, vracela bych se k nim ráda častěji, ale "Pod listnatým stromem" jsem nečetla, jednak tedy nejsem zatížená znalostí předlohy a srovnáváním, a navíc jsem ráda za optimismus, který z filmu vyzařuje a za absenci pro Hardyho tolik typického pesimismu, společenské předsudečnosti a tragické předurčenosti. Tedy: naivní, ale milé.70% ()

01Zuzana10 

všechny recenze uživatele

2 a pol*. Hodina a pol cakania kedy to uz skonci. Sklamali ma. Priliz jednoduche, lahko podane, bezproblemove, ,,rozpravkove", cierno-biele, klise, kedy sme hned od 1. minuty vedeli ako to skonci. Hned v prvej minute ma ocarili skvelymi kulisami, ktore by skutocne nikto nerozpoznal, ze to nie je skutocna cesta v zime... este ze aspon hlavny motiv stale hrany a v podstate neobmeneny:-/ sa mi pacil./za to ta pol hviezdicka navyse/. Tazko uverit, ze krajina povodu moze byt UK... ale.. zjavne ini myslia inak- vid ostatne hodnotenia. /mozno som len moc plna ocakavani po nadpriemernom Bleak House/ ()

Gurtha 

všechny recenze uživatele

Poměrně příjemné osvěžení co se týče hlavního motivu vzdělané dívky a její „nechtěné“ náklonnosti k „Honzovi z chalupy.“ Jinak pro mě ovšem tenhle film znamenal zklamání, děj je dosti rozvláčný a nepřináší nijak zásadní zvraty… Doporučuji na podzimní večery plné čerstvých jablek. ()

made1 

všechny recenze uživatele

Tomuhle příběhu chybí jediná věc, a to je vývoj. Od začátku jsou všichni stejní, dokonce i okolnosti jsou neměnné. Jen si tím vším musí postavy projít, aby byl konec jaký má být. ()

santiamén 

všechny recenze uživatele

60% ... Zajímavé. Bez ohledu na vzhled mi byly charaktery kněze a farmáře sympatičtější než přidrzle primitivní Dick. Hlavní hrdinka nepůsobila jako učitelka, tudíž představitelka místní inteligence, která by mohla mít ujasněno, co od života chce. Dvakrát v devadesáti minutách se omlouvat, že neměla protahovat rozhodování a odpovědět rovnou, a 20x si rozmyslet, jestli tedy půjde do povozníka..."Konflikt" s autoritou otce vyzněl nakonec taky směšně, když si ve výsledku mohla dělat, co chtěla. Zkrátka na mě celá její obtíž působila jako uměle vytvořená a nekonečně natahovaná. Pěkná kamera a zasněžená krajina. ()

lemonova 

všechny recenze uživatele

Na Thomasa Hardyho nezvykle optimistický a vtipný príbeh vo veľmi preveľmi roztomilej adaptácii. Príjemné herecké obsadenie, láskavý humor a duchaplný scenár z neho robia milý nenáročný film, ideálny na chladné večery. ;) ()

PavelZava 

všechny recenze uživatele

Hudba: John Lunn a Jim Williams Scénář: Ashley Pharoah *** Malinko to s ní bylo, jak na koňským trhu ... Často přemýšlím, jak si určit nějaká silnější než emocionální pravidla pro hodnocení filmečků zatím ovšem I don't know. ()

haWranka 

všechny recenze uživatele

Slabší průměr. Hlavní hrdinové se vlastně celou dobu jenom dohadovali a co je větší průšvih, sokové kněz a farmář mi byli kolikrát sympatičtější než Dick. ()

Kreptry 

všechny recenze uživatele

Žádná velká hitparáda to teda není. Místy je to příliš přeslazené, jinde zase divně jednoduché. Pan Dewy je velmi přidrzlý mladík a paní učitelka zase neví, co chce, ale zjistí to ve chvíli, kdy jí někdo zazpívá pod oknem. A to všechno s příchutí jablečného moštu (toho nejlepšího, samozřejmě). ()

splaty 

všechny recenze uživatele

Hrozná hudba, divně zahrané charaktery, o režii nemluvím. Zase jsem se jednou cítila při koukání na film trapně. ()

Reklama

Reklama