Reklama

Reklama

Ma Jun, policista, který proti zločinu nepostupuje vždy výhradně podle litery zákona, se spojí s infiltrovaným agentem Hua Shengem, aby společně pacifikovali členy ukrutné bandy pašeráků vedené třemi vietnamskými bratry. Nejstaršího bratra dostanou, ale při akci dojde k odhalení agenta, který toto prozrazení málem zaplatí životem. Jun zločineckou organizaci neúnavně pronásleduje a málo se přitom stará o dodržování předpisů. Blíží se den, kdy má být hlavní vůdce pašeráckého gangu postaven před soud, a životy svědků jsou ohroženy. To znamená, že závěrečnému zúčtování se nelze vyhnout. (Film+)

(více)

Recenze (67)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Tuhá kriminálka, ve které se šedesát minut nic neděje (pominu-li velmi letmý náznak ‚woovského‘ motivu přátelství) a pak se do sebe posledních dvacet bezhlavě tluče. Pokoukání slušné, ale z té monotónnosti jsem zíval. I Frank Martin měl zábavnější choreografii. ()

imf 

všechny recenze uživatele

Film, který vzniknul v podstatě jen proto, aby v něm mohl Louis Koo vypít tři basy Heinekenu a (to hlavně) aby si Donnie Yen a Collin Chou mohli dát v závěru přes hubu. V nejlepší bitce hongkongské sezóny. Věčná škoda, že tomu předchází hodina absolutního vakua, které nezvládá rozsvítit ani jako obvykle vynikající Wilson Yip na postu režiséra. Přesto jsem v těch posledních dvaceti minutách zažil víc emocí a viděl lepší choreografii než v celém Invisible Target... takže... remíza. ;) (70%) ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

UPDATE: Videne druhy krat aj s eng. titulkami. Velmi jednoduchy pribeh, pri ktorom si scenarista Kam-Yuen Szeto po trojici velmi slusnych, ba az vybornych zarezov (S.P.L; Dog Bite Dog a Exiled) vybral dufajme ze iba ojedinely, oddychovy cas. Prva hodina filmu sa sice zubami-nechtami snazi budovat hlavne charaktery postav a az potom ukazovat ich fyzicke a martial-art dispozicie, ale v tak jednoduchom pribehu tie emocie a motivy posobia povrchne a miestami aj usmevne (i ked na druhej strane, jednoduchy pribeh ma i Invisible Target a aj napriek tomu emocie v tom filme obsiahnute ma dokazali udierat s ovela vacsou razanciou). Nastastie je tu zaverecna dvadsatminutovka, ktora doterajsiu dramaticku snahu smahom ruky zahadzuje a natesenemu divakovi slubuje poriadnu porciu mlaticky, na ktoru cely film cakali. Ovsem, aj tu prichadza mierne sklamanie. Niezeby suboj Donnie Yen-Collin Chou nebol slusne zvladnuty. Naopak, ma svetle okamihy, zaujimavu (nie vynimocnu) choreografiu (Donnie ocividne v snahe posunut moznosti dalej, sa sikovne uchyluje k MMA) a potrebnu dynamiku i gradaciu. Ovsem po jej skonceni som ostal akosi nenaplneny a z ust sa mi vydralo "To je vsetko?" Neviem, mozno som bol iba prehnane narocny, ale od "mlaticky roka" som cakal este daco viac. Po tejto stranke mi ovela vacsie uspokojenie priniesol zaverecny duel Wu Jing versus Shawn Yue + Nicholas Tse v spominanom Invisible Target. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Bomba! Celej film spěl k finální bitce a ta byla parádní. Donnie Yen vs. Collin Chou, no mělo to grády co vám budu povidat :) Režie je patřičně dynamická, bitky dobré a postavy sympatické. Já nemám výhrad a Donnie Yen potvrzuje, že je teď špička v oboru a numero uno, co se kombinování různých stylů týče. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Vynikající akční film ! Jak píše Flipnic, je škoda první poloviny, kde se opravdu nic zajímavého nestane, ale druhá půlka vše dokonale vynahrazuje! Posledních 40 minut je Non stop akční inferno, kde Donnie Yen předvádí snad nejlepší choreografii ve svém životě. Koukal jsem s otevřenou pusou, rány které Donnie rozdával po čase bolely i mě. Závěrečný fight s hlavním rivalem trval snad 10 minut a vystřídaly se při fightu tři různé lokace, no prostě skvělá jízda s velmi chytlavým soundtrackem! 75% ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Nebýt nudné první poloviny, která sice pomalu připravuje "jeviště" pro grandiozní polovinu druhou, dal bych tomuto akčnímu nářezu plný počet. První polovina je bohužel taková ta tradičně honkongská, kde se nic neděje, řeší se nějaké ty vztahy policicistů, hlavních postav apod. Od poloviny ale film nabírá neuvěřitelné tempo, aby nakonec všechny postavy pozvolna vyčistili plochu pro šíleného Donnieho ... Úžasnou akční půlhodinu na konci filmu jsem sledoval se zatajeným dechem a bojové scény mě pumpovaly adrenalin do těla podobně jako "král bojovek" Tom Yum Goong ... Nutno dodat, že Donnie má mnohem větší charisma než Tony, naopak Tonyho umění se nemůže rovnat ani on ... Každopádně, tohle je prostě nářez a celý film byl podle mne složen pouze pro jedinný účel - ukázat, co choreografové akčních scén a Donnie dovedou ... ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Znovu boj gangu s policií, znovu výborný Donnie Yen coby detektiv Ma s nezákonnými prostředky zatýkání a znovu ... ne, režisér Wilson Yip stejně tak dobrý jako u Sha Po Langu nebyl. První 2/3 filmu jsem se docela trápil, v úvodu nám sice Yen dá přičuchnout ke svému rejstříku vytříbených bojových technik, ale posléze je to dlouhatanánská série scének bez jiskry a energie, plná vykreslování charakterů. Jenomže když už je nejhůř, přichází zlom v podobě neuvěřitelně úderné pětadvacetiminutovky, která vrcholí vynikajícím soubojem Yen vs Chou. Rány jsou udíleny v brutální rychlosti, s nápaditou choreografií a fyzično cáká ze šarvátky jako krev do všech stran. Celkově oproti Sha Po Langu slabší, nikoliv však co se akčního módu týče, a už se těším na další spolupráci Yena s Yipem (snad nebude mít sestupnou tendenci). 70% ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Zhlédnul jsem verzi s anglickými titulky a musím souhlasit s Adrianem. Flash Point se nadupanému Invisible Target rozhodně rovnat nemůže. U mě ztrácí i na S.P.L.. Příběh není moc zajímavý, chybí mu hrany a pořádní záporáci, a tak tvůrci v poslední třetině musí notně šlápnout na pedál a zachránit, co se dá. Donnie to musí téměř všechno oddřít sám, přestože Collin Chou není také žádný nazdárek a dá mu na konci hodně zabrat. Jenže milý badass se před finální bitkou moc nepředvede, což je chyba. Flash Point není vůbec špatný, ale stejně jako Adriana mě nedokázal adekvátně uspokojit. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Donnieho akční nálož to neni, ale přesto mě to bavilo o něco málo víc než podobnej Invisible target a nějaký, že to má průměrnej ohranej děj atd., to mě nezajímá, já se skvěle bavil, i když se toho zase tolik nedělo a pokud to tam Donnie Yen začal rubat, tak sem byl v sedmým nebi. Škoda jen, že v závěru nebyla ta rubačka ještě větší, ale i tak stačila a já jsem spokojen ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Donnie Yen v roli osvědčeného, ale nekompromisního policejního komisaře Ma Jun(a), který vyšetřuje Vietnamský gang 3 bratrů. Jeho parťák, který se infiltroval mezi pašeráky získá cenné informace o této organizaci, díky kterým se dostane do ohrožení života a Ma Jun, tak musí ochránit nejen svého kolegu před pomstou, ale i vyřešit případ. Závěrečná bitva i hudba se povedly. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Nenabídne to nic originálního, žádné zajímavé postavy, děj mohl být zamotanější a první hodina je po akční stránce velmi dietní, vlastně je jen sbíráním mraků před závěrečnou bouří, která je fajn, ale taky nijak památná. Ale bavilo mě to. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Flash Point se kvalitou řadí někam mezi dva starší Yipovy filmy, Sha Po Lang a Dragon Tiger Gate. První polovina filmu je věnována především představování postav, prokreslení jejich charakterů apod., což nefunguje tak úplně nejlépe a příprava na závěrečný střet a vyhrocení situace nejsou tak silné jako v případě SPL. Donnie Yen i tentokrát hraje téměř neznámého poldu (stejně jako v SPL nevidíme jeho soukromý život), který má smysl pro čest a přátelství, ale není to tentokrát takový sympaťák, mnohem lepší je Louis Koo v roli špeha, ale nečekejte výkon na úrovni Johnnyho Deppa alias Donnie Brasca. Vše se zlomí v závěrečné třetince, kde konečně zafungují emoce a střílí se ostošest, aby si to nakonec mohl Donnie na férovku rozdat s Collinem Chou. Tahle bitka se možná neřadí mezi nejlepší, ale mnohé její momenty jsou dechberoucí. 7/10 ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý akčný krimi film s Donnie Yenom. Má výborný príbeh o drsnom policajtovi, ktorý chce zničiť jednu zločineckú organizáciu na čele s trojicou bratov, pričom mu s tým pomáha aj jeho partner, ktorý je v nej už dlho infiltrovaný a chcel by s tým už skončiť. Lenže situácia sa skomplikuje, je prezradený a organizácia sa začne mstiť a tak policajt urobí všetko, čo je v jeho silách, aby ju konečne zastavil. Spracovanie sa mi páči, ale dalo sa to podať ešte o trochu lepšie. Začalo ma to baviť už od začiatku, perfektný hlavný hrdina, pre takéto postavy mám slabosť, obe strany, či už kladná alebo záporná sú výborne podané s množstvom zaujímavých charakterov, pričom ma bavili aj vzťahy medzi nimi, navyše aj práca v utajení tu pôsobí celkom napínavo. Takže aj v tých pokojných častiach sa na to dosť dobre pozerá, keďže tých výborných prvkov je tu nespočet, len by to chcelo aj dynamickejšie a hlavne akčnejšie prevedenie. A v poslednej polhodine sa to predsa len naplno rozbehne a tejto časti už nemám čo vytknúť, bezpochyby vrchol filmu. Akcie je tu priemerné množstvo a je perfektná. Ale treba si na ňu počkať, za väčšiu časť filmu sa nájde prakticky len pár maličkostí, no práve posledná polhodina to vynahradí. Najväčšiu pozornosť si zaslúžia bezpochyby súboje, síce sú len v štýle jeden na jedného, ale majú vynikajúcu choreografiu s mnohými nezabudnuteľnými momentmi, až na pár trochu slabších záberov sú aj perfektne natočené a navyše pôsobia aj drsne, kontaktne a v rámci možností aj realisticky. Najviac sa mi páči finálny súboj Donnie Yen vs Collin Chou, ktorý patrí medzi tie najlepšie, aké som vôbec videl, miestami je až dychberúci, ale všetka akcia sa skutočne vydarila. Herecké obsadenie je perfektné, Donnie Yen je tu dokonalý po všetkých stránkach, k tomu Louis Koo ako jeho partner, príjemná Bingbing Fan a výborní záporáci, obzvlášť Collin Chou, ktorý si vie získať rešpekt. Réžia a technická stránka sú výborné, Wilson Yip zvláda nielen akciu, ale aj celkovo mi v tomto žánri skvelo sedí, tu nemám problém. Keby bol celý film dynamickejší, tak neváham s plným hodnotením, ale aj tak je Flash point výborný akčný film, ktorý ma ani po niekoľkých pozretiach baví stále rovnako. 80% ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Vynikající souboje nabalené na klasickou story. Natočeno naprosto profesionálně, skvělá kamera a soundtrack. S lepším scénářem by to bylo za plný počet, ale i takhle je to moc fajn. 9/10 ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Smutný som. Hodina smiešnych dojákov, videobéčková báchorka o zlých a dobrých a len jedna (!) poriadna márovačka. 20 minút stojí za pozornosť. 50% aj za nevyužitého Afua. Zlatý Dragon Tiger Gate. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Skoda, ze ta paradna filmarcina a vizual su namontovane na tak prosty a obohraty pribeh. Ako drsne krimi to koli slabemu pribehu proste nestaci, na akcnak je v priebehu filmu malo akcnych scien. Myslim si ze 2-3 akcne sceny naviac by z filmu spravili slusny narez. To hovorim koli tomu, ze ta zaverecna, hadam 20 minutova akcna "nakopavka" je skutocna BOMBA. Brokovnie, deviatky, sniperky, krv a jeden dlhy kung fu-wrestlingovy suboj v rezii Donnieho Yena.....pri tejto scene som takmer zabudol, o com bol cely film. Vo vysledku je film sice trohu nevyvazeny, avsak koli vycibrenemu reziserovmu stylu a kvalitnemu hereckemu obsadeniu - zabavny. A koli tomu explozivnemu zaveru mensie hodnotenie proste dat nemozem. (8/10) ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Mám rád "Ip Mana", nuž tu akoby niekto zbudol, čo je jeho prednosťou. Inokedy bojovník plný pästných variant, prezentuje sotva 1/3 svojho talentu. Očakával som rozhodne viac, čo viditeľne nie som sám ... ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Něco na tom Donniem je. Konečně celkem seriozní HK akčňák bez toho jejich infantilního humoru. Je to spíš drsný krimi kterýmu zase paradoxně škodí, že akce mohlo bejt víc. Bohužel tak půlku filmu jsem se dost nudil. Chuť mi zpravila ta famózní závěrečná bitka. Žádná super choreografie prostě brutální řež v obrovským tempu z minimem zpomalovaček a podobných kokotin. Bejt film akčnější dal bych i 4*, ale ten final fight je nářez kterej si suverénně vytírá prdel z celým slavným Berandalem i čímkoliv jiným co jsem zatím v Azijské produkci viděl.65% ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

"Zóna smrti" uvrhla hongkongský akční žánr do gangtserek a ten se z něj ne a ne vymotat. "Dragon Tiger Gate" a "Fatal Contact" sice znamenali osvěžující zabroušení do jiných vod, rok 2007 a dva hlavní akční tahouni sezóny, "Invisible Target" a právě "Flash point", ale znovu rázně zaveleli k návratu do starého ověřeného rybníčku. Od "Volavky" se zdá, že každá hongkongská kriminálka nejednou potřebuje svého poldu v utajení a pokud už není zrovna do koho kopnout, Triády se vždy samy rády přihlásí. I Donnie Yen od "DTG" stačil změnit učes (nový hit "na blbečka" asi v Hong Kongu frčí), ale jak už je to u něj zvykem, nezůstal jenom u vlasů a i jeho bojový styl obdržel novou osvěžující sadu chvatů, tentokrát z populárního Jiu-Jitsu. Soubojů sice není nijak zvlášť mnoho, ale jsou rovnoměrně roztroušené po celém filmu, takže nemáte pocit jakési akční prázdnoty, která docela srážela "Zónu smrti". Choreografie figtů sice nedosahuje lehkosti Yuen Woo-Pinga, ale v komplexnosti se Donnie nenechá zahanbit a zvlášť v posledním skoro desetiminutovém souboji s Collinem Chou dokazuje, kdo má v současnosti v Hong Kongu největší koule. Je to drsné, je to dlouhé, je to animální a dobře se na to dívá. Ani akčně neposkvrněný Louis Koo tady není jen do počtu a je to právě jeho postava (pokud teda zrovna Donnie nehraje na buben), kdo dodává světu kung-fu robokopů lidský a emocionální rozměr. I kvůli slabšímu záporákovi pro mě ale "Flash point" v přímém souboji s "Invisible target" o fous prohrává. ()

Reklama

Reklama