Reklama

Reklama

Chlapi, hrdinové a teplí náckové

(festivalový název)
  • Německo Männer, Helden, schwule Nazis (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

V kontroverzním filmu Rosa von Praunheim sleduje muže, kteří milují muže a pravicově radikální ideje. Napínavý a vysoce informativní film o tabuizovaném tématu se snaží rozkrýt zásadní rozpor: jak mohou existovat gay neonacisté, když nacismus gaye systematicky pronásledoval a vyvražďoval? Pátrání po odpovědi režiséra zavede i do historie nacistického hnutí. Vysvětlení lapidárně nabízí jeden z protagonistů: „Teplouši nejsou automaticky lepšími lidmi.“ [Mezipatra 2008] (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* docela zajímavý dokument, který ukazuje propojenost radikálního nacismu a pravicových hnutí s homosexuálně zaměřenými muži a postupný vývoj až do dnešních dnů. Odkrývá hodně paradoxů, ale svět je přece pestrý a ve své podstatě je to logické, že "pod lampou bývá největší tma". Rozhodně je poučný, chvilkami veselý a i přes nudné chvilky stojí za to ho vidět ... zejména pro zainteresované. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 2 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 1 /// STYL: 1 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Gavin87 

všechny recenze uživatele

Upřímně, čekal jsem od tohoto dokumentu více, přesto musím říct, že je velice povedený a rozhodně stojí za shlédnutí. Osobně jsem nejvíce ocenil informace a fakta o veliteli SA Ernstu Röhmovi a jeho "kamarádech" a rovněž o předáku východoněmeckých neonacistů Kühnenovi, jehož úmrtí na AIDS muselo být překvapením pro nejednoho neonacistu. V souvislosti s tímto dokumentem doporučuji film Bent. ()

*pergel* 

všechny recenze uživatele

Dokument je přínosný coby kvalitativní studie homosexuální subkultury v ultrapravicovém hnutí, ale i informačně cenný skrz (alespoň pro mne) nová fakta o předáku neonacistů Kühnenovi, nebo veliteli SA Ernstu Röhmovi. Příjemným překvapením je absence přehnané propagandy a moralizování (když pan "populární vědec" mluvil o Hitlerově potenciální homosexualitě měl jsem mírné obavy, naštěstí mohl reagovat i další expert). Některé rozhovory s insidery trochu nudí a občas režisér poněkud trapně vyzdvihne nějaký ten "veselý " moment, ale celkově ve mě dokument nechal velmi dobrý dojem. **** s odřenýma ušima:) ()

Reklama

Reklama