Reklama

Reklama

Na východ od Berlína

  • Francie Convoi de filles (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Berlín, těsně před II. světovou válkou. Renata, krásná blondýna a Eric, nadaný pianista se právě zasnoubí. Společně se těší, navzdory temné budoucnosti na společný život. Začíná ovšem válka a společný ideál se nezadržitelně ztrácí. Eric odchází na frontu, po pár měsících se nechává naverbovat Renata do ženského pomocného sboru. Nešťastnou náhodou se dostává na ruskou frontu, kde se stává svědkem krutých bojů v ruské zimě... Po jedné ze zvlášť krutých bitev se Renata náhodou potká s Erikem a rozhodnou se utéci. Netuší však, že dostat se z drápů války není možné. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (11)

Big Bear odpad!

všechny recenze uživatele

Netušil jsem, že to bude tak opravdu zlé... Na mou omluvu hovoří fakt, že jsem byl bezelstně oklamán obalem DVD. Jsou na něm kolorované záběry z druhé světové a celkově je to pojato tak, že to divák uvidí ve filmu... Zkrátka cover lže jak když ho natiskne. Již sám rok vzniku zapříčinil že film smrdí sedmdesátými lety. Máme zde tedy možnost vidět celou škálu knírků, patek a účesů na pěšinku, u žen pak neuvěřitelné naondulované kreace typu ABBA. Tomu téměř odpovídají i kostýmy, které skutečně postrádají eleganci let čtyřicátých... Narvání obézních taťků do rádoby německých uniforem ani nebudu komentovat. Sám popsaný obsah nepřipraví diváka na zvěrstva, která ho čekají. Nejsou to však zvěrstva války ale filmařova. Snímek začíná snad kdesi v Severní Africe, kde dojce k bitce (asi s Brity) a hned v úvodní kapslíkové přestřelce s desítkami mrtvých člověk pochopí chybu kterou udělal zakoupením DVD. Následuje milostný románek v Berlíně, kdy už jsem na dálce nahmatával červené tlačítko POWER pro ukončení muk svých i přehrávače.... Jsem však duše zvídavá a tak veden názvem jsem byl plný očekávání až se hrdina dostane na východní frontu... Představa tvůrců o Rusku byla velmi svérázná. Odhaduji, že se jim do ruky dostala nějaká kniha o SSSR, ze které vyčetli, že je tam sníh a dřevěné domy, mužici v kožiších, místo aut tam jezdí sáně a hraje se tam na garmošku. Naštěstí vynechali dědušku Mráze.... No asi tu nemusím zmiňovat užití válečné techniky. Zahlédneme zde lecos včetně naší V3S... Místo Sdkfz se tu zase prohání americký polopás M3A s kříži (nešvar to většiny ,,válečných" snímků tohoto druhu), zahlédneme 2 Oply Blitz i kýblwágn. Ostatní (2) transportéry (ve filmu nazývané tanky) jsou hodně poválečné a ve snímku nemají co dělat. Pobavilo mne režijní nasazení techniky. To, že v některém záběru to vozidlo schytalo nijak nebránilo tvůrcům aby ho v dalším následujícím ihned použili znova.... :-) Zkrátka zoufalost jíž podtrhují takové pikantnosti jako je mrkání mrtvých či těžce skrývaný smích některých herců, kterým asi jejich účinkování v tomto eintopfu již během natáčení přišlo komické... A pikoška na závěr, to netočili Italové, ale Frantíci !!!! Zkrátka, tomuhle se vyhněte obloukem vyjma studijních účelů - jak se nemá dělat žádný film natož válečné drama! Jo a vydavatelství MIDO mi dluží 49 kaček. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Teraz som na pochybách, či teatrálne úmrtia vojakov s vyhadzovaním rúk vysoko nad hlavu a bez jedinej kvapky krvi mám považovať za vojnový film, alebo nevydarenú komédiu. ()

zette odpad!

všechny recenze uživatele

Tak u tohoto filmu jsem neveril vlastnim ocim. Vubec se nedivim, ze zde nejsou uvedeni ani herci, nebo co to vlastne bylo?! Nekde na namesti clovek do hodiny sezene lepsi herce. Dialogy tomu taky nepomohly. " Film " je zcela bez emoci, Eric potka Renatu v bordelu a nic, pak v Rusku a zase nic ( ostatne na ruske fronte meli pekne pokoje:-) ). Vypraveni ohledne te zidovske holky je taky kapitola sama pro sebe ( scena s darovanim retizku je jako by vypadla z ceskeho nekonecneho serialu na Nove ci bicovani v krasne cistych a nazehlenych satech ). Na vychod od Berlina nemohl brat autor vazne a silne nikomu nedoporucuji, ztrata casu! ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Zase mě ten distributor dostal a já si na DVD koupil tento šrot. Prohrávám s distributorama už nejmíň deset nula, pokud jde o podobné válečné snímky. ()

Jimmy15 odpad!

všechny recenze uživatele

Nenene. Už prosím nikdy. Horko těžko jsem vydržel první polovinu, ale tu druhou jsem musel jenom přetáčet, i když to dělám u filmů opravdu výjimečně. Příšerný příběh, příšerně natočené a úplně o ničem. Pouštěl jsem si to s vírou, že uvidím herce, kteří ztvárňují vojáky těžce bojující na Východní frontě. Ale místo toho tam vidím, jak tam hopsají herci před zeleným plátnem a padají jeden za druhým. Úplně o ničem a dialogy taky na hovno. Kdo chce ztratit 90 minut svého života, nechť si to pustí. ()

ujec odpad!

všechny recenze uživatele

Réžia Jesús Franco - tak to je jasná známka kvality tohto filmu. Scenár zrejme napísal niekto podobný. Ako sa môžu nájsť peniaze na natočenie takého braku, to sa ťažko chápe. Ale zrejme sa to dá. Veď tu je dôkaz. Jediný svetlý moment nákladiak PV3S made in Czechoslovakia. ()

G04T odpad!

všechny recenze uživatele

83 minut života, který mi už nikdo nikdy nevrátí.. Prosím vás.. vyhněte se týhle nudný kunďárně obloukem a neudělejte stejnou chybu jako já, když jsem se nechal nachytat tagem "nazisploitation". To si radši pusťte Ilsu nebo Saló, na tohle se vyserte! ()

Karda odpad!

všechny recenze uživatele

Ty voe!Tak jsem se omylem dostal k tomuto "dílu",před nímž předrevoluční porno s čteným komentářem bledne.Všechny ženský postavy maj přesně účesy ala ABBA(jak zde již bylo psáno).No a přepadení ženského konvoje a závěrečná scéna na sáních patří k vrcholným záběrů tohoto velkofilmu.Jednoznačně silnější materiál než "hulící filmy"! U tohoto díla se budete válet od začátku do konce.Řadím do své B-čkové sbírky.P.S:Sháním brigádu v dabing studiu neb ten matroš na němž frčí,musím mít! P.S.2: "Ani nezazvonili"! Uáááá ()

karlos-rio 

všechny recenze uživatele

budu stručnej tomuto filmu se vyhněte hodně velkým obloukem stačí si přečíst popisek na obalu dvd nebo zde v obsahu to bohatě stačí ()

Reklama

Reklama