Reklama

Reklama

Napoleon - pravda a legenda

(TV film)
  • Německo SPHINX: Napoléon – Wahrheit und Legende (více)

Obsahy(1)

Poručík malé postavy dokázal získat moc, jakou před ním měli jen římští císaři - ale nakonec v průběhu několika dní všechno ztratil.

Zjevil se jako blesk z čistého nebe, aby dobyl Evropu. Poručík malé postavy dokázal získat moc, jakou před ním měli jen císařové římské říše. Nakonec, v průběhu několika dní, všechno ztratil. Ve vyhnanství na vzdáleném ostrově mu zbývaly jen vzpomínky, z nichž vyrostla legenda. Legenda o státníkovi, který přinesl nové vize o moderní Evropě. Je to pravda? Anebo to byl jen mocí posedlý tyran? Je pravdivý mýtus o Napoleonovi, geniálním válečníkovi, nebo o válečném štváči, který podpálil Evropu? Dodnes zůstává záhadou, sfingou s mnoha tvářemi. Co je pravda a co legenda? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Napoleon je jedním z nejvíc fascinujících malých velkých mužů na zemi. Tento dokument k němu přistupuje s rezervou, ani zatracení, ani glorifikace. Rekonstrukce, výpovědi historiků, vše podtrženo výborně zvolenou hudbou. Opravdu poutavý dějepis. ()

kubin. 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý dokument, který mě zaujal především hudbou. Použité motivy hlavně z Gladiátora a Pána prstenů dodali dokumentu na dramatičnosti a byl to určitě velmi dobrý nápad. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle dokument se mi líbil fakt ohromně. Dívali jsme se na to ve škole v rámci dějáku a mě tenhle film dost potěšil a přiznám se, že jsem ho ze začátku dost podcenil. První polovina je sice trošičku slabší, ale druhá nemá jedinou chybu. Je v ní vše podstatné z úplně celého života Napoleona Bonaparta a to mě potěšilo. Jsou tu i velmi povedené rekonstrukce z bitev a chytrý komentář. Tenhle film rozhodně doporučuji, já ho mám v paměti ještě teď, jak se mi líbil. 80%. ()

Nuala 

všechny recenze uživatele

Šikovný dokument o osobě francouzského panovníka, který vydobyl slávu nejen sobě, ale celé Francii. Následoval však krutý pád... ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama