Reklama

Reklama

Ozbrojení a nebezpeční

Trailer 1

Matt Dillon, Jean Reno a Laurence Fishburne vévodí hvězdnému obsazení tohoto napínavého akčního thrilleru. Ozbrojený doprovod mimořádně cenné zásilky riskuje vlastní život, když se pouští do nebezpečné akce ... proti vlastnímu zaměstnavateli. Muži, vyzbrojeni zdánlivě dokonalým plánem, se chystají vydělat pořádný balík, aniž by komukoliv zkřivili jediný vlas. V sázce je čtyřicet milionů dolarů, když se však do akce připlete nečekaný svědek, jejich plán se sesype jako domeček z karet. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (282)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No, že by měl Jean Reno ve filmu nějaký velký prostor, to se fakt říct nedá. Zbytek hereckýho ansáblu mě ani moc nezajímal a hlavně nijak nezaujal. Po chvíli mě byl osud všech těch křemílků co tam tajtrlíkovali kolem jednoho auta úplně u prdele. Akce žádná a drsnost minimální. Nechápu proč si na takovýhle piškvorky zavolali takovou hereckou partu, když stačilo zajít do sámošky a angažovat každýho kdo v danej okamžik měl v košíku oplatky. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Bláboloidný scenár je z minúty na minútu stupídnejší (ku koncu sa dostáva až do absurdných dimenzií) a film tým pádom čoraz otravnejší. Škoda plytvania dobrým obsadením a očividne zručným režisérom. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Levná akční jednohubka, natočená přesně v duchu drsných dobrodružství Johna Carpentera či Waltera Hilla. Parta ostrých chlapů v časovém i prostorovém vakuu nemá čas řešit logiku děje, ale je skrz vypjaté momenty hnána filmem v neskutečném tempu, které Antal ždíme z šikovné Sekulovy kamery a Murphyho originálních hudebních tónů. V necelých devadesáti minutách to nezakopne ani jednou a je radost sledovat práci snaživého tvůrce, který dokazuje, že tradiční chlapácké filmy si ještě najdou své místo pod sluncem. PS: Predators hned vypadají mnohem zajímavěji. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $15,988,876Tržby Celosvetovo $23,661,038Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA $6,247,661 //počet predaných kusov 372,817║ Ako akčná nenáročná oddychovka to má slušné tempo, záhadou ostáva na čo tam napratali toľko známych mien(Dillon, Fishburne, Reno) keď v takomto projekte bolo ich využitie takmer nulové, režisér Antal moc s postavami nevie pracovať, našťastie tento projekt na tom moc netŕpol. /60%/ ()

imf 

všechny recenze uživatele

Slibné, snesitelné, neurážející. Od budoucího režiséra Predators jsem asi čekal víc, ale Antal na druhou stranu s béčkovým obsazením natočil za minimum peněz maximum kasařské rutiny, která jako by vypadla z přelomu osmdesátých a devadesátých let. S rozpočtem roste chuť a s obsazením snad taky, takže to beru jako příjímačky a těším se na maturitu. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: James V. Simpson .. Ponimrané. Jestli z Antala někdy bude výraznější hollywoodský hráč, dojde si k této metě hodně pomalu. Drhne už výběrem scénáře (nebo na tom, co od producentů dostane a ještě je za to zřejmě rád), který je předvídatelný a ani se to nesnaží zaonačit, že nebude. Podprůměrné krimi béčko s poctivou režií bez umělých efektů. Jedna hvězda za scénář, tři hvězdy za režii. ___ Tu sprejovanou malbu Guardians of Ga'Hoole bych na zdi taky snesl. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Tak ako to v B-ckovych vodach doplavalo, tak v rovnakej kategorii aj odplavalo. Inymi slovami, Antal sa v hollywoodskej produkcii rysuje ako rutinny reziser, ktory scenar s plnych balikom nelogickosti vie obstojne ukocirovat do tej miery, ze hoc nad logikou opravnene mavnete rukou, tak nad zvyskom minimalne nezaspite a na jedno pozretie aj bez ujmy obstojite. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Poviem tvojej sestre, že mi nadávaš.“ Poctivý akčný triler, ktorý však bohužiaľ nie je príliš akčný a ani trilerový, ale lepší žáner k nemu nesedí. Na celkovej priemernosti má podiel predovšetkým priemerný (z dobrého nápadu vychádzajúci, na celovečernú minutáž ale nestačiaci) scenár. Ten je plný logických chýb, kedy skúsení profesionáli, ktorí vo fachu robia roky, stvárajú jednu blbosť za druhou alebo nemajú základné vedomosti (o bezpečnostnom spodnom východe "asi" mali vedieť, nie?). Nimród Antal má každopádne solídny talent a ak máte v láske ksichty z vedľajších rolí, určite vás potešia spoločné scény takých magorov, ako sú Skeet Ulrich, Fred Ward, Jean Reno, Matt Dillon a Laurence Fishburne. Produkcia: Sam Raimi. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Coz o to, zacina to fajnove. Parta profiku a sympataku se rozhodne ukrast prachy, ktery maj prevazet. To, ze nemaj zadnej vyraznejsi plan a tvurci se nebabraj v detailech, jakoze penize musi bejt podle me oznaceny, v autech musi bejt sledovaci zarizeni a podobne je vcelku fuk. Proste uvod fajnovej, navic se slusnym obsazenim v cele s Dillonem, Renem a Fishburnem. Jenze nekdy po pulhodine se dej presune do opusteny tovarny a najednou prc a cely parte se snizi iq na polovinu a zacnou se chovat jak amatersky kreteni, ktery co muzou, to poserou, zacnou se dohadovat a samozrejme to zacnou odnaset. A to tady neni nikdo, kdo by do deje zasahoval, tahle particka zvladne vsechno pomrdat sama v opustenym skladisti. No proste jsem cekal nejakou akcnejsi zalezitost, ale neda se uprit, ze i na vicemene minimu prostoru zvladnul vytvorit Antal napinavou atmosferu, takze me to i docela bavilo. ()

monolog odpad!

všechny recenze uživatele

Pravý americký hrdina oceněný Stříbrnou hvězdou, veterán války z Iráku, tvrdě dře, aby uživil svého mladšího bratra, protože jim zemřeli rodiče, ale přesto nemá na hypotéku, je to černoch, kterej v sedmnácti kradl auta, ale dnes seká dobrotu a žije poctivě... Když si tyto věci člověk uvědomí, konečně pochopí, proč se většinu snímku chová jako naprostý a neuvěřitelný pako. Já neříkám, že ty peníze měli ukrást, ale takhle jen zapříčinil smrt nejméně čtyř lidí, z nichž tři byli jeho dobří kamarádi. Další dva kamarádi skončili na doživotí ve vězení, polda v invalidním důchodu a jeden bezďák si už nikdy nekoupil czuczo :'( Buď to měl hned na začátku kategoricky jakýkoliv podíl na jejich akci odmítnout, nebo do konce držet hubu a prachy pak třeba věnovat na dobročinnost. V tomto případě se totiž nedají názory měnit jako v politice po volbách... Začátek ušel, ale jak se Tyrone Hackett začne chovat jako naprostej čurák, tak jde celé dílo do kytek. K tomu nepřispívá ani přehrávající Short, zbytečný Reno a Ward, nudný Antal a neuvažující Dillon a Fishburne. Opravdu odporné je finální klišé, kdy poldu vyslýchají málem ještě na operačním sále a náhodou těsně předtím, než mu zatáhnou zástěnu okolo postele, tak zahlídne zoufalý Hackettův pohled... Tak to jsem si říkal, že to snad není možné. Ještě tam chybělo pár prostřihů na jeho strašlivý zážitek z Vietnamu, totiž z Iráku, kdy mu v náručí umřel nejlepší kamarád a nemělo by to chybu. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Vždy mi připadala velmi vtipná skutečnost, že hromady peněz v pancéřovaných vozech převážejí mizerně placení drsňáci, jejichž vzdělání bylo ukončeno pátou třídou základní školy. Jen v podobných tykvích se totiž rodí stále stejné dokonalé plány na falešná přepadení a užívání si odcizených peněz v tropických rájích. V tomto případě jsem však ani žádný plán nezaznamenal, o plánu B nepadlo ani slovo a dementní činnost budoucích milionářů mne provokovala k neustálým výbuchům pohrdavého smíchu. Ale já mám smích rád, takže nějakou tu hvězdu do hry vložím, ale poznámku o nesmyslném plýtvání slušnými herci si nemohu odpustit. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Komorní thriller, u kterého si ale nikdo nehty napětím neohryže, akce je tu minimum a známé xichty tu až na Dillona nemají co hrát a jen statují. Scénárista si totiž pečlivě namotivoval nudně správňáckého hlavního hrdinu, ale ostatní postavy odfklákl. Linka přátelství narušeného loupeží zůstane nedotažená a komplikace a jejich řešení při obléhání obrněného vozu opravdu nestrhnou. I režijně je to mdlé. Zkuste Hillovy Lotry. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Antal potvrzuje svůj vysokofrekvenční řemeslný talent, když přichází s prudkým akčním výplachem, v kterém není díky jeho zručné režii a pro samý drajv takřka čas na přemítání nad žalostně děravým scénářem (především rozhodování postav v mezní situaci a změny v jejich chování jsou často přinejlepším těžko uvěřitelného rázu), na nějž záhy navazuje naditý, ale herecky zabitý casting. 5/10 ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Money money money..... a o tom to dnes je..... To jsou dneska ale kladní a "karakterní" hrdinové, že? Prostě budou prudit a budou.... :-) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ďalší sľubný režisér, ktorý sa nechal pohltiť hollywoodskou rutinou. Antal vo svojej celovečernej prvotine ukázal, že tvorivosťou a nápadmi sa to v jeho hlave len tak hemží. Podobné snímky ho však brzdia a nedovoľujú mu viac presadiť svoje umenie, čo je škoda. Žánrové predpoklady však film splnil, ja som sa nenudil, občas som dokonca zaspomínal na staré dobré thrillery deväťdesiatych rokov. Od hereckého obsadenia sa za daných podmienok vyžmýkať nedalo, zo scenára tiež, takže celkovo spokojnosť. 65%. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Scénář je hodně špatný, ale hodně nahoru to táhne výtečné obsazení a solidní povedení. Antal zachraňuje co se dá a i přes totální blbosti (typu proč týpek z bouchačkou nezastřelí hlavního hrdinu) jsem se pěkně pobavil. Laurence Fishburne vysloveně září (víc takových rolí) a i Matt Dillon je tu za borce. Těm dvěma jsem fandil mnohem víc než tomu česnému debilovi s nezaplacenou hypotékou. Žádní padouši nejsou. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

70%. Kolko uz bolo natocenych podobnych filmov o lupeznych prepadoch, avsak niektore boli lepsie, ine slabsie. Zo zaciatku som si myslel, ze to bude slabucky film, ale hlavne druha polovica bola celkom zaujimava, pretoze hned od zaciatku mi bolo jasne, ze nieco pocas lupeze nevyjde a budu velke trable a presne tak sa aj stalo. Celkom dobre obsadenie, vdaka znamym hercom ma to bavilo este viac. Je to vlastne nenarocna oddychovka, ktora mozno rychlo vysumi z hlavy, ale mna to celkom bavilo a pod produkciou je podpisany aj Sam Raimi. Reziser Nimrod Antal natocil aj poslednych PREDATOROV (2010) s Adrienom Brodym, s ktorymi som bol velmi spokojny. ________ Matt Dillon - (Mike Cochrane) +++ Jean Reno - (Quinn) +++ Laurence Fishburne - (Baines) +++ Amaury Nolasco - (Palmer) +++ Fred Ward - (Duncan Ashcroft) +++ Milo Ventimiglia - (Eckehart) +++ Skeet Ulrich - (Dobbs) +++ Columbus Short - (Ty Hackett) +++ Produkcia: Sam Raimi +++ ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Načo tam dal režisér spolu Dillona, Fishburna a Rena, keď veel vopred, ako to dopadne ? To nemal kam vyhadzovať prachy ? .... Klasické béčko s prihlúplym scenárom, hlavne v časti : Továreň a 6 magorov bez mozgu ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Zase jeden důkaz toho, jak Hollywood dokáže smést talent jednoho evropského režiséra. Nimród Antal má totiž talent na víc, než podobná béčka s podprůměrnou zápletkou. Na jedno podívaní je to sice slušný a celkem to příjemně uteče. Celý film jsem se ale nemohl zbavit dojmu, že to šlo natočit daleko lépe, už jenom díky tomu přesnému obsazení. Aspoň ten scénář tedy mohl dopadnout lépe, protože takhle opravdu divákovi nedojde, proč se některé postavy chovaj zrovna tak jak se chovaj. Obsazení je to ale jinak celkem slušný. Columbusi Shortovi jsem to sice moc nežral, ale Matt Dillon byl výbornej a Laurence Fishburnea jako magora, co nejdřív střílí a pak přemýšlí, beru vždycky. Jenom na tom Renovi už je docela znát, že je na podobné filmy trochu starej.50% ()

Související novinky

Maďarský Predátor a odložená Red Sonja

Maďarský Predátor a odložená Red Sonja

24.06.2009

Jsou tady nové informace o dvou filmech z produkce Roberta Rodrigueze. Minulý týden jste v našich novinkách četli, že průvodcem mimozemských lovců na třetím safari na Zemi bude zřejmě Neil Marshall.… (více)

Reklama

Reklama