Reklama

Reklama

VOD (1)

Přistěhovalci z celého světa přijíždějí každý den do Los Angeles s nadějí na lepší život. Ovšem nemají nejmenší ponětí, co za vysněný život budou muset zaplatit. Režisér Wayne Kramer zkoumá lákavost amerického snu a realitu, která na imigranty čeká v LA dvacátého prvního století... Harrison Ford, Ray Liotta a Ashley Juddová ve filmu režiséra Waynea Kramera Imigranti přináší otřesný pohled na život nelegálních přistěhovalců a imigračních úředníků, jejichž úkolem je zajistit, aby americké hranice byly bezpečné. Každý den zaplavuje Los Angeles vlna dalších a dalších přistěhovalců, kteří tam přicházejí hledat americký sen. A každý den se cena za tento sen zvyšuje. Zoufalství nových přistěhovalců je pro imigrační úředníky často silná káva. Mohou se však slitovat a zachovat se pro jednou lidsky? (HBO Europe)

(více)

Recenze (236)

Cival 

všechny recenze uživatele

Horší než Crash. Na takové látky je Kramera škoda, je vidět, že řemeslo má v ruce (a ten náznak akční scény vyšel výborně), ale jako scenárista nic moc zajímavého nepřináší - Crossing Over je další z mozaiek ve stylu Traffic, Crash a Nelidský kšeft, kde se různá etnika potýkají s různými problémy v současné Americe. Jenže to vede jen k další plakátové agitce za lepší svět, bez pořádného náboje. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Amerika do banánové republiky natáhne diktátora a vyvolá nepokoje jen proto, aby měla levnější banány. Amerika shazovala za Vietnamské války bomby na Laos, který za nic nemohl, jen aby se bomb zbavili. Amerika tehdá otevřela hranice pro emigranty z celého světa, aby měla levnou pracovní sílu. Podívejte se ale schválně, co s nimi udělá jeden útok na jejich území, za který obyčejní lidé, kteří by rádi začali nový život právě v Americe, ani nemohou. Amerika totiž může cokoliv a my s tím nezmůžeme vůbec nic. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $25miliónovTržby USA $455,654Tržby Celosvetovo $3,607,000Tržby za predaj DVD v USA $2,259,338 //počet predaných kusov 169,369║ film ponúka niekoľko silných príbehov, herecky delikátne zahrané a opäť pekná navážka do amerického systému, nečudo že to v USA kritika strhala /80%/ ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Film presne podla mojho gusta. Dej sice plynie relativne pomaly, ale pre mna je podstatne, ze riesi mnohe zavazne otazky, ktore ma vzdy dokazu "nadchnut" a pri ktorych som nutena sa zamysliet. Film ma proste vybornu atmosferu, vyborne herecke obsadenie, skvelu hudbu a osobne mu mozem vytknut naozaj len malinko veci. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,Všichni jste se na základě své svobodné vůle rozhodli stát občany této skvělé země. Pro mnohé byla toto cesta plná útrap a obětování se….“ Přistěhovalci, legální či nelegální a cesta k magické ZELENÉ KARTĚ. ,,Kolikrát se musíš nechat ošukat, aby si ji dostala?“ Máme se pokusit pochopit JAK TĚŽKÉ JE PRO NĚ ŽÍT ZDE nebo JAK TĚŽKÉ JE PRO NÁS ŽÍT S NIMI. Film není o H.Fordovi, ale o tomto problému. Palčivé téma, jenž se nesnaží pouze hrát na city, ale ukazuje jaké jsou osudy několika lidí na cestě k vytouženému cíli. Zajímavý příběh s mnoha neamerickými herci, ve vás vyvolá přesně tolik emocí, kolik jste schopní věnovat tomuto tématu. PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** Co uvidíme (možná) příště? Letiště Toronto, právě přistálo letadlo z Prahy …. . Kolik to ve vás vzbuzuje emocí? ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

V USA by chtěl žít každý. Tedy kromě mě. Mne poněkud znepokojuje skutečnost, že kdybych si ze spaní zamumlal něco o tom, co si myslím o 11. září 2001, tak si to nějaké uši odposlechnou a z Guantanama už se nikdy nedostanu. Tento snímek se nicméně věnuje těm, kteří hrozně touží po tom zeleném cáru papíru, který z nich udělá světově uznávané nadlidi. V případě Bangladešanů nebo Mexičanů tomu ještě trochu rozumím, ale určitě to nechápu u Australanů či Korejců. No to je jedno. Zkrátka jsem se trochu dojal, trochu naštval, moc se nepobavil, ale hodně jsem zatoužil po pozici udělovače zelených karet, který si v posteli sjednává směnný obchod s Alicí Eve. Takže, ať žije Amerika, Bůh ochraňuj prezidenta a mnoho vlasteneckých bla bla bla ... ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

V komentářích se často objevuje srovnání se snímkem Crash, ale to mi přijde zavádějící, protože Imigranti jsou odlišní tématem, zpracováním a podle mého i kvalitou. Zatímco Crash se snažil mapovat problém multikulturní společnosti, tzn. soužití různých kultur a ras, Imigranti se věnují tématice bohaté země, do které se pokouší z nejrůznějších důvodů imigrovat lidé s přáním naplnit své pracovní ambice, uživit svou rodinu nebo okusit dobrodružství. Na to se nabaluje spousta příživníků, jako jsou převaděči, advokáti, úplatní úředníci, a taky to živí početnou cizineckou policii. Jakkoliv je to zajímavé a velký potenciál skýtající téma, zpracování je, jak to říct, učeně se to nazývá midcult, tzn. vážné téma je podané tak, aby to pochopil pokud možno každý, a tomu odpovídá i polarizace charakterů na ty ušlechtilé + oběti a ty zlé, které je záhodno potrestat. Přišlo mi to navíc příliš vlastenecké, takový ten typický americký patriotismus s nadšeným pohledem na americkou vlajku, kde dojatí imigranti z celého světa skládají slib nové americké vlasti. U nás zkrátka panuje v tomhle ohledu mnohem větší střízlivost a odstup. Film je solidně obsazený, zahraný a zrežírovaný, jen ten scénář je na mě moc "hollywoodský". Celkový dojem: 65 %. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 6.9/10] | me: Zaujímavý film na štyl Crash. Imigranti rôzneho druhu, národnosti, vyznania a ich postoje k životu a snahy o legalizáciu v USA. Dej sa nijako výrazne neodtrháva a negraduje, ale po celý čas drží príjemné tempo. K záveru sa patrične kľukatí a dodá správne napätie. Celý čas si drží reálny pohľad na vec a tým pádom zanecháva miestami zimomriavky. Celkovo to je dobrý film s aktuálnou - nadčasovou tématikou. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Pôsobivé kríženie tragických osudov postáv, ktoré žijú na hranici deportácie na území USA. Záležitosti okolo zelených kariet, ilegálneho prisťahovalectva atď. a ich paralelné porovnávanie s rasistickými otázkami. Systém a šablóna stretu dejovo odlišných postáv na rázcestí týchto tém, bola použitá už v mnohých filmoch, ale pokiaľ budú tvorcovia aj naďalej takýto vynaliezaví, tak myslím, že sa bude používať aj naďalej. Kým sa film a hlavne príbehy jednotlivých postáv poriadne roztočia, ubehne dobrá polhodinka, takže buďte trpezliví, pretože potom nasleduje luxusná dráma so silnými sociálnymi, spoločenskými i politickými námetmi. Ponúka výstupy z každodenného života, ale aj originálne situácie, či zvraty, ktoré odsúvajú pocit filmového déjà-vu do ústrania. Nádielka citov si vás možno neomotá okolo prsta, no myšlienka je skompletizovaná kvalitne a je jedna z tých, ktoré diváka prinútia sa zamyslieť. Fordov retuš a zdanlivý facelift zo štvrtého Indyho sa v tomto film prevalil naplno a ukázal, že starnutie predsa len zanecháva stopy na každom smrteľníkovi, ale som rád, že si doprial ešte takúto serióznu rolu. 80%. ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Wayne Kramer natočil dojemné, sociální drama z prostředí imigrantů snažících se začít nový život... Bohužel jak tento snímek jasně ukazuje, né každému se to podaří.. Co se týče obsazení... Charismatický Harrison Ford jasně dokázal, že ještě nepatří do starého železa a doufám, že ho v podobné roli ještě uvidím. Nádherná Ashley Judd mě rovněž nezklamala, ale trošku mě zamrzelo, že jí nedal režisér víc prostoru.. Tentokráte musím vyzdvihnout i hudbu, o kterou se postaral talentovaný Mark Isham a nutno dodat, že o něm určitě ještě uslyšíme - a to doslova :) 90%. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Pozor hranica! Granica paňstva. Hranica pánstva. Tam, za ňou je vysnívaný lepší svet. Krajšieho už veru niet. Dá sa vôbec uvažovať o svete bez hraníc? Pretože ak nie, tak za každou hranicou, ktorá vždy oddeľuej, čaká ľudí vždy rovnaké peklo, aké je možné vidieť v tomto filme. Peklo, ktoré je spôsobované tým, čo chcú vstupenku do vysnívaného raja, peklo spôsobované žiadateľmi, pretože majú pocit, že si niečo môžu uchmatnúť niečo aj nad rámec noriem, ktoré ich tak ponižujú. Dobré je, ak sa na tieto veci poukazuje. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý Wayne Kramer, který před čtyřmi lety nedbal na názor cenzorů a překvapil stylovou gangsterkou Zběsilý útěk, si zalaškoval s ambicióznější látkou. Pouští se tak do „velkého“ tématu a zahrává si s tenkým ledem přistěhovalectví. Mezi nejrůznějšími národnostmi si vybírá učebnicové případy a rozehrává tak trochu hru s divákem, který ne na všechno spolehlivě skočí. Propojil ji kriminální zápletkou a před kameru postavil Harrisona „Vzpomínáme“ Forda, který po letech vyjma Indyho dostává jakous takous dramatickou roli. Všechno to ale klouže jen po povrchu, k málokterému minipříběhu dokáže divák hlouběji přilnout. A ne každý z hrdinů se ve svém rozhodnutí neunáhlí, z čehož pramení nemalé problémy, i tak trochu laciné emoce. Modelová agitka s jasně vyhraněnou výpovědní hodnotou tak zmizí z divákovi paměti ještě téhož dne. Ambice se (byť přes slušnou filmařskou kvalitu) pro tentokrát holt s nějakou přidanou hodnotou tak úplně nepotkaly. Crossing Over se vehementně sápe k hranici 70%, ke 4* mu ale něco schází.. třeba příště. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Určitě ne dokonalý, ale přesto velmi povedený a působivý film, jehož děj sleduje zajímavé příběhy lidí různých národností i názorů bez toho, aby některý vyloženě upřednostňoval. Nikoho asi nepřekvapí, že prim z mého pohledu hraje Harrison Ford, jenž v postavě Maxe Brogana našel nejlepší roli od K-19 a je doopravdy skvělý (nejvíce se mi líbila návštěva oslavy parťákova otce, úžasně zahraná scéna). Ovšem chyba by byla zapomenout především na velice emotivní linku s dívkou Taslimou a (s výjimkou poněkud přebytečných asijských mladíků) vlastně i na všechny ostatní. Někomu se může zdát, že z Imigrantů až příliš trčí agitka hvězd a pruhů... No, vzhledem k tomu, že mi ve filmu byla většina "cizinců" sympatičtější než většina "původních" obyvatel USA, mám trochu jiný názor. ()

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Zajímavé drama, ve kterém je docela slušně zmapována a zkritizována neutěšená situace nelegálních přistěhovalců do USA . Máme tak kromě několika zajímavých osudů lidí, žijících ve strachu na hraně zákona, i možnost nahlédnout celému tomuto nechutnému (po 11. 9. 2001 ještě daleko nechutnějšímu) systému trošku " pod sukýnky ". Jak to probíhalo dříve a že to taky nebyla žádná idylka ukazuje italský film http://www.csfd.cz/film/224093-nuovomondo/. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Wayne Kramer si tady ukousl až příliš velké sousto a vypráví více linek, než kolik je schopen odvyprávět. Některé z nich jsou tady navíc zcela zbytečné, neboť se jim buď nevěnuje dostatečný prostor a nebo jsou až příliš předvídatelné. Herecky je to ovšem většinou solidní a pár vynikajících scén se tu také najde. Nejlepší scéna, přepadení obchodu, nám dává ale vzpomenout, že Kramer by se měl držet spíše akčnějšího řemesla. Mozaikovitých dramat tohoto typu tu máme hodně, ale vynikajících nekorektních akčňáků typu Zběsilý útěk pořád málo. Takže příště Wayne prosím opět něco takového. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Jak je u Kramera zvykem, je Crossing Over další zručně natočené drama s dobrými herci, poutavým dějem a bez výraznějších hluchých míst. Přesto jsem po úderném Running Scared čekal něco, co mne více dostane, a tak není hodnocení maximální. I tak je ale několik příběhů, které se sebou zdánlivě nesouvisí, tím lepším, co zatím rok 2009 na dramatickém poli přinesl. Herecké výkony jsou optimální, lidské osudy dechberoucí, sem tam ukápne i slzička; srdce se sevře ze strachu z očekávání následujících minut, Harrison Ford nevypadává ze svého standardu (i když se na druhou stranu ani nepřetrhne)... Koukalo se na to moc dobře, a i když jde v základu o příjemný, nenáročný spletenec smutných příběhů přistěhovalců do USA, dokáže jeho režisér udržet diváka napnutého po celou stopáž. To se mi například u Crash nestalo, a nebo se alespoň nepamatuji, že by mi utekl tak hezky jako tento snímek. Takže já přes oceán vzkazuji: Je to dobré, Wayne, ale chceme od tebe další akční gangsterku s našláplým orchestrálním soundtrackem! ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála filmov v "červenom" vo filmografii H. Forda za posledné roky. Dosť mi to trvalo sa k nemu dostať, ale neľutujem. Mozaika rôznych osudov a žiadateľov o zelenú kartu je zručne vyskladaná a bez problémov zaujme. Trochu navyše sa mi zdala postava židovského ateistu hraného J Sturgessom. Nič proti židom, ale je to neuveriteľné, že v takmer každom filme musí nejaký byť. Lobing je asi silný...Nijak zvlášť mi to ale nevadí a v kresle som bol celý čas napnutý ako úsmev na tvári Raya Liottu. Ten si mimochodom strihol slušného hajzlíka, práve jeho vydieračská linka príbehu je najpútavejšia a pár minút by som mu rád pridal. Smutný záver v púšti na mexicko-americkej hranici donúti k zamysleniu. 80%. ()

Reklama

Reklama