Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ofsajd je film o fotbale a přátelství. Dvanáctiletého Dona vyhodili kvůli problémům ze školy. Začne chodit do nové, převážně černošské školy, kde ho ale nikdo nemá rád, protože jako běloch zkrátka „vyčnívá“. Jeho noví spolužáci ho neberou a zdá se, že Dona nečekají zrovna příjemné časy. To vše trvá ovšem jen do chvíle, kdy jeho spolužáci zjistí, že je skvělý fotbalista. Dokonce se stane kapitánem školního fotbalového mužstva. Čeká ho těžká úloha: musí nedisciplinovaný a nesourodý tým hráčů spojit dohromady a dovést ho k vítězství. Za pomoci svého kamaráda Miloše a nové lásky Anny přivede svůj tým až do velkého finále. (Zlín Film Festival)

(více)

Recenze (5)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Přiměřeně drsné a přiměřeně vypointované pokoukání. Účinkují: 16letý debutující výborný Clemens Levert (Don, který přišel ze sousední školy), Samir Veen (Donův hlavní protivník Henry) a 17letý přitažlivý Illias Addab (tmavý Hiram s dredy). ()

Eviator 

všechny recenze uživatele

Vítězný film na 47. festivalu pro děti a mládež ve Zlíně (2007)... Nicméně osobně si myslím, že kvalitou ze všech soutěžních snímku nijak nevyčnívá, jelikož děj snadno předvídatelný. Tím ale neodrazuji od snímku, protože je zde pěkně nastíněna atmosféra Nizozemských škol a zajímavých vztahů mezi jednotlivými postavami. ()

dogma97 

všechny recenze uživatele

Dal bych i 2*, ale dementní fakani, jejich rapování a Steenbergenovo primitivistické pojetí mi šli fakt na nervy... ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Není mnoho holandských filmů, které by se zde vysílali a z tohoto pohledu je snímek zajímavý. Pohled do nizozemských ulic je originální cestou. Jak lze ovšem předpokládat, a tudíž není možné to filmu vyčítat, dětské či pubertální výkony nejsou příliš oslnivé, na druhou stranu hlavní herec nezklamal. Děj se ovšem šine dopředu slimáčími kroky a těžkopádně z něj leze, co chce vlastně říci. Upřímně bych asi chtěl znát konkurenci tohoto vítězného filmu na festivalu ve Zlíně, neboť nevěřím, že tam nebyly lepší možnosti. Na zabití nudy a pohled do kabiny fotbalové holandské mládeže to není špatné. Také lze vidět, že je jedno, zda se jedná o Ameriku, Evropu či Afriku, problémy dospívajících jsou všude stejné. K závěrečnému hodnocení bych tak využil našeho barda krajského Jarka Nohavicu - mohlo to být horší, nebylo to špatné. ()

Reklama

Reklama