Reklama

Reklama

Saturday Night Live

(pořad)
  • USA SNL
Promo 4
Komedie / Hudební
USA, 1975, 90 min

Tvůrci:

Lorne Michaels

Scénář:

Robert Smigel, Harper Steele, Tina Fey, Bonnie Turner, Terry Turner (více)

Hudba:

Mark Maxwell

Účinkují:

Jason Sudeikis, Kevin Nealon, Phil Hartman, Chris Kattan, Will Ferrell, Tim Meadows, Horatio Sanz, Dana Carvey, Tracy Morgan, Will Forte, Tina Fey (více)
(další profese)

VOD (1)

Obsahy(1)

SATURDAY NIGHT LIVE je týdenní večerní pořad který trvá 90 minut. Je vysílán na stanici NBC již od roku 1975. Týden co týden vystupují jiní hosté a to jak muzikanti tak baviči a známí herci. (gruvacek)

Videa (18)

Promo 4

Recenze (54)

PedroPo 

všechny recenze uživatele

Klasika klasik! Asi bych možná i byl ochotný se rozloučit s jedním ze svých párových orgánů, kdyby něco takovéhleho vzniklo u nás. Jen se ale obávám, že by to buď pak někdo zmršil scénářem a "nápady" nebo by to lidi nepochopili a tudíž by to šlo zase brzy do kopru. Je obdivuhodné jak dlouho už je televize NBC schopná tuto živou show produkovat a jak jsou její kreativní scénáristi neustále schopní dávat nové a nové scénky, kterým se nic nevyrovná. A nebýt SNL, svět by se pravděpodobně nedozvěděl o Adamu Sandlerovi, Willu Ferrellovi nebo Blues Brothers. SNL prostě miluju! ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Keďže SNL sledujem len posledný rok a niečo, hodnotím iba súčasný stav. Ten najlepšie vystihuje citát z Family Guya: "You see, women are a lot like Saturday Night Live sketches. Lots of them are awful, some are decent, and a few are pretty good. But then there's that one--that one woman who's as amazingly perfect as "Massive Head Wound Harry."" Či už ale beží lepší, či horší skeč, SNL nemožno ubrať, že už generácie vychováva tých najlepších komikov (momentálne u mňa kraľuje Kristen Wiig) 70% ()

Reklama

nemorino 

všechny recenze uživatele

Človek si pri pozeraní SNL vždy dokáže oddýchnuť. Niekedy slabšie scénky dokázal napraviť reputáciu hosťujúci live hudobník .. niekedy aj naopak. K nezabudnuteľným zážitkom patrí jeden diel z januára 1993, kde hosťujúca Madonna (ktorá sa tu neviem prečo do dnes v účinkujúcich nenachádza a bola viackrát v SNL) predviedla na začiatku úžasné číslo ako Marilyn Monroe "Happy Inaguration Mr. President".. odkaz tu: http://www.youtube.com/watch?v=ssGuKaHv9-g ()

MangaManga 

všechny recenze uživatele

Naprosto neskutečný nářez! Při každém dílu přemýšlím nad tím, proč v Česku není možné mít takový pořad, takovou práci, takovou zábavu a nadhled. Kristin Viig svým hereckým projevem zastiňuje všechny kolegy a má tak tvárný obličej, až tomu těžko uvěřit. A i když se některé scénky opakují, nemají pointu anebo jsou tak trapné, až se musíte smát, tihle lidi se baví a vidíte jim to na očích! Nejlepší okamžiky jsou, když se spletou, smějí se a dělají, že to patří k roli (například klasicky u skeče Hollywood Dish, kdy moderátor zděšením vyplivne Kristin Viig na hlavu limonádu)! ()

unclejack 

všechny recenze uživatele

Po videní len novších skečí. Takže ako protipól k slovenskej paródii je jasne vidieť, odkiaľ vietor fúka. Herecké výkony, zvlášť Kenana Thompsona, sa s tým, čo sa nasilu tlačí na naše komerčné televízie - a propagandisticky vyhlasuje za neskutočnú haluz - nedá porovnávať. Vidno napríklad v skečiach 50 Shades of Grey Auditions - Johanssonová a Waltz, lol - Ellen DeGeneres Show s vynikajúcim Jimom Parsonsom alebo trailerom na Djesus Uncrossed. Priznám sa, že som si dohľadal scénky s Christophom Waltzom a tie mi, naopak, prišli nesmierne úbohé. Dalším príkladom amerického nevkusu sú Grécki bohovia, Kim Jong-un či paródie na Disneyho rozprávky. V tomto ohľade ide najmä o to, aký originálny nápad tvorcovia dostanú - občas sa môžem utrhnúť od smiechu, inokedy pozerám na obrazovku so značne znudeným xichtom. Takže zlatá stredná cesta. A propo, hosťovanie Jima Carreyho či Zacha Galifianikisa sa vždy oplatí pozorne sledovať... ()

Galerie (5 760)

Zajímavosti (60)

  • Show je v USA často kritizována za reprezentaci, nebo spíše nereprezentaci minorit. Během let 1975 až 2016 bylo z více jak 800 hostů 6,8 % černých, 1,2 % hispánského původu a 1,1 % „jiného“ původu. Nejhůře je na tom pořad s reprezentací asiatů. Až v roce 2000 uváděli pořad dva herci asijského původu, a to Jackie Chan a Lucy Liu. Následovně až v roce 2017 uváděli Kumail Nanjiani a Aziz Ansari, v roce 2018 Awkwafina v roce 2019 Sandra Oh. (hansel97)
  • V septembri 1997 sa v show objavil Richard Jewell, v ktorej vtipne odbil návrhy, že je zodpovedný za smrť Matky Terezy a Diany, princeznej z Walesu. Bol to bezpečnostný strážnik a policajt, ktorý počas XXVI. letných olympijských hier, ktoré sa konali v roku 1996 v americkej Atlante, zachránil tisícky životov nálezom batoha plných bômb a následnou evakuáciou oblasti štadióna pred ich explóziou. Následne bol obvinený FBI práve on z prípravy atentátu. Prípad bol široko medializovaný v celom USA. Neskôr bol z všetkých obvinení úplne oslobodený a následne niekoľko krát vyznamenaný. V roku 2019 bol o ňom natočený film Richard Jewell a v roku 2020 v televíznom seriáli Manhunt mu bola venovaná celá druhá séria s názvom Deadly Games, ktorá mala 10 epizód. (Raccoon.city)
  • V Saturday Night Live poprvé kouzelníci Penn a Teller předvedli svůj nejznámější trik, útěk z vodní nádrže během karetního triku. Stalo se tak v roce 1986, a ačkoli si duo Penn & Teller zakládá na bezpečnosti všech, jež se triku účastní, bylo to právě toto představení, kdy zásobování kyslíkem nefungovalo jak mělo. Tellerovy plavecké brýle totiž netěsnily jak měly, minutu a půl před koncem triku se začaly plnit vodou a Teller nemohl dýchat. Trik i přesto se zadrženým dechem zdárně dokončil, a nikdo by si ani nevšiml, že došlo ke komplikacím, nebýt asistenčního týmu, který Tellerovi přispěchal na pomoc kvůli smluvenému znamení volání o pomoc. (Alfréda)

Související novinky

Jason Reitman se vydá do New Yorku 70. let

Jason Reitman se vydá do New Yorku 70. let

03.05.2023

Na čtyři Ceny Akademie nominovaný režisér, producent a scenárista Jason Reitman (Lítám v tom, Juno) nám před dvěma lety přinesl dlouho očekávané pokračování Krotitelů duchů, série, jejíž otěže… (více)

Emmy 2022 opět v režii HBO

Emmy 2022 opět v režii HBO

13.09.2022

Zatímco v loňském roce ceny Emmy ovládl zcela Netflix, letošní 74. ročník kabelovka HBO mocně vrátila úder. Díky jasným vítězstvím seriálů Boj o moc a Bílý lotos toho zkrátka na streamovacího giganta… (více)

Netflix ovládl seriálové Emmy 2021

Netflix ovládl seriálové Emmy 2021

20.09.2021

Netflix všude, kam se jen rozhlédneš. Tak zhruba tak nějak to letos vypadalo na předávání slavnostních cen Emmy 2021. Oproti loňskému komornímu přenosu bez živé účasti publika se letošní ročník… (více)

Batman jako podcastová komedie?

Batman jako podcastová komedie?

03.02.2021

Komiksy už se dnes adaptují na tisíce způsobů, přesto vás asi následující novinka překvapí. Batman se totiž dočká nového zpracování – a to tentokrát komediálního. V novém podcastu pro streamovací… (více)

Reklama

Reklama