Reklama

Reklama

ČAUVES, ICH BIN BRUNO, HOLUB MÍRU! Nerad mluvím sám o sobě und stejně už asi všichni znáte, že ich bin největší rakouská gay celebrita od Arnolda Schwarzeneggera. Also, aspoň pár slov: Narodil jsem v Klagenfurt v Rakousku na počátku 80. let. Teď je mi 19 let. Ich bin Kozoh a umím nekakat šest dní po sobě – osm když jsem zamilován. Also dokážu hladce vstupovat do vody, obdržet masáž a vyprázdnit žaludek jakýmkoliv koncem. Nemusíte věřit, ale Bruno nikdy nebyl profi model. Toužím po životě, jaký mají všichni normální Rakušani: Postavit dům, pod ním sklep a v něm vychovat rodinu. Bruno vždy byl super cool und trendy. Ich bin první Rakušan s bulimií - v roku 1987, tři léta před Dianou. Když skončil školu, ich chtěl být tanečník und dostal roli ve videu "Rhythm is a Dancer" von Snap, ale den před natáčením dostal infekci z psích bobků - nepříjemná historie. Potom já dělal v nejvíc cool klubu ve Vídni - "Klub Apartheid". Půl rok na záchodcích, und pak povýšen na vyhazovače. Zde velmi vybraná klientela - jenom 0,2% lidí vpuštěno dovnitř. Zde já jedinkrát v životě zamilován - na sedm minut do Milli z "Milli und Vanilli" (na záchodcích). Zde si mě povšimli producenti největší kabel módní show "FunkyZeit" a já stal moderátorem. Und dann show slavil velký úspěch! Nyní FunkyZeit sledován skoro 7% gay bělochů mezi 17 a 23 let z celého Šlesvicko-Holštýnsko v Tyrolu. Also řeším mezinárodní konflikty (Blízký Východ: Židi versus Humus) und zaujímám velmi dobrou pozici na www.GayMehoSrdce.cz. No co, normálka. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1 174)

POMO 

všechny recenze uživatele

Na rovnakú schému ako v Boratovi (podivný Európan ide robiť kariéru do USA a sprevádza ho asistent, s ktorým sa najprv poháda a neskôr udobrí) natiahnutý odlišný a zároveň veľmi podobný typ humoru. Humor v Boratovi sa ale nemotal iba okolo ritných otvorov a malého adoptovaného černoška. Preto mi asi pripadal rozmanitejší, bližší a i nápaditejší. Čo ale nič nemení na tom, že Sacha Baron Cohen je jeden z najlepších žijúcich komikov. A verím, že má talent i na seriózne charakterné herectvo. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Odvážná komedie, která na rozdíl od Borata tolik netěží z dojmu autenticity (filmovost scén je zřejmá), ale přitom je ještě útočnější, když krom tupých celebrit a narcisistických bijců za lepší svět cení obnažený pyj také na všechny heterosexuály. Brüno brutálními metodami učí toleranci a jelikož sám jakoukoli sebereflexi postrádá, nechává vymezení mantinelů na nás. Nepříliš tolerantně musím podotknout, že být jím „testován“ na živo, asi po pár minutách zbaběle prchnu. Jeho hlavním přínosem ovšem není banální poselství o tom, že nenormální nejsou homosexuálové, nýbrž lidé, kteří je nedokáži akceptovat, ale silné emoce, jenž svou otevřeností vyvolává. Díky různým filmovým databázím mohou veřejnost se svými dojmy obeznámit jak ti, kteří film „nestrávili“, tak ti, které k chlapáckému smíchu ponoukala zejména přehřátost hlavního hrdiny. Film provokuje k odhalování skrývaných slabin - bílý Barack Obama nakonec skutečně něčeho dosáhnul. 85% Zajímavé komentáře: Psema, JFL ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Cohen si dělá srandu úplně ze všeho, častokrát velice nevkusným způsobem, ale prostě mu to vychází. Pekelně vtipné, satirické, politicky nekorektní, trapné jen záměrně. Pouze děj, respektive jeho filmovost trochu hapruje. Ale komu by to vadilo, když se divák po celou dobu královsky baví? ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ano Saša má velmi specificský smysl pro humor a tady ho projevil v celé své kráse. Ovšem může se stát, že to co Sacha považuje za vtipné já považuju za trapné, ne vždy, třeba pokus usmířit židy a palestince mě pobavil nad míru, ale většina análního a jinak sexuálního humoru mě tedy opravdu neoslovila i když chápu, že v tom byla určitá satira na americkou společnost a její předsudky, tak zvolená forma šla většinou mimo mě. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Mohutný vodopád trápnosti... ktorá je ale často veľmi vtipná a poukazuje na problémy dnešnej Ameriky (a sveta) trefnejšie a smelšie než všetci Stoneovia a Pennovia dohromady. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Brüno für österreich präsident! Natürlich! - No a teď na chvilku vážně, tedy pokud to s nějakým Cohenovým filmem vůbec jde: Ten chlap by měl dostat už teď Oscara (nebo nějakou jinou homosošku) za celoživotní dílo, protože to, co za sebou nechává tenhle nejvíce vydělávající Brit roku 2012 je už teď (u některých scének bohužel) nezapomenutelné a neopakovatelné! Pravda je, že po Alim a Boratovi se mi zdál Bruno trochu (ale fakt jen malinko) mdlejší, to ale mohlo být způsobeno tím, že jsem už přeci jen tušil, co je Sacha zač a čeho je schopen. Jinak finále se závěrečným songem je fakt povedené a mě osobně luxusně pobavil i hetero vtípek se zazděným zadním vchodem. :-D Je to skoro na 70%. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Říkal jsem si, že nejhorší problém téhle komedie by mohl být fakt, že by se v tom hrozně viděl Borat, jenže ono tomu tak vůbec není. Scénky jsou absolutně jiné než by člověk čekal, plno toho překvapí, plno toho znechutí, ale nutno dodat, že Sascha Baron Cohen se vším neskutečně zabruslí do autu, že to vlastně vyjde zábavně. Není to totiž ani sprosté, nechutné nebo úchylné. Tohle je, zdá se mi, totiž uplně nová dimenze humoru, jakou ještě neznáme a jakou nám může v současnosti skutečně nabídnout jenom Ali G, Borat nebo právě Bruno. Jde o zvyk a zvládnout se dá všecko. Když jsem nad tím vším přemýšlel, asi bych i teď Boratovi slevil o jednu hvězdičku na tři. Kvalitně si totiž mohou oba podat ruce, protože u tohodle se stopro zasmějete, a některé scénky se stanou legendárními, že na ně jen tak nezapomenete, ale furt je to jenom souhra různých scének, do kterých se ještě občas přimotá nějaká ta citově vypjatá vsuvka...jako v Boratovi, že mi to přišlo vlastně filmové, ale přitom je to jenom takový obal. Už to není ani tak o demenci Amerického národa jako spíš o ponížení jednotlivých lidí, protože jak se zachovat v daných situací, které si sám hlavní herec vytváří, si nedokážu ani sám představit a vtipné chvíli nenechají diváka dlouho čekat. Plno nápadů mi ale přišlo, že to všecko je trošičku moc nucené, ne ze strany Bruna, ale ze strany jeho okolí. Každopádně u tohohle jednou a dost i když je to vlastně nesmírně autentické, každopádně už ne přecijen tolik jako Borat. Sascha Baron Cohen ale stále zůstává komikem 21. století a zůstane už asi na furt. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $42miliónovTržby USA $60,054,530Tržby Celosvetovo $138,805,831Tržby za predaj DVD v USA $11,960,619 //počet predaných kusov 797,202 ║ Brüno ide za svojim vytúženým cieľom v Boratovej overenej šablóne ale ani z polovice mu nestačí z dychom. Až zbytočne moc sa tu niekedy tlačí na nechutnosti a práve tie z prevažnej časti len zhnusujú tento film a vôbec nezabávajú tak ako asi boli pôvodne pre svoj účel zamýšľané. Samotná postava Brüna akoby nevedela akým smerom chce v tomto polofilme - polodokumente plávať, moc okato sa tu miestami tlačí na pílu a tým niektoré úseky strácajú akúkoľvek podstatu a potom len nehorázne nudia(posedenie s poľovníkmi, rozhovor z Paulu Abdul, súboj v ringu,...), nájde sa tu niekoľko scén do popukania ale celkovo pre otrieštenú kostru príbehu vyznejú v konečnom výsledku do prázdna. /videl v kine: 55%/ ...určite som čakal viac, než tento nevýrazný zlepenec ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Škoda, že se Bruno rozhodl místo chytrého napadání americké vztahu k homosexualitě a všem těm nesmyslným paradoxům světa pod vlajkou s pruhy a hvězdičkami, raději věnoval co nejkontroverznější snaze "být hvězdou" a objevit sám sebe. Bruno totiž jako další z alter-eg Sacha Barona Cohena funguje výborně a pro mě je zajímavější i příjemnější než kazach Borat. I potenciál je o hodně větší, protože zmíněný vztah amerika-homosexualita je potenciálem nabité téma, které chvílemi Bruno skvěle kritizuje a předvádí všechnu tu stupiditu lidí, aby pak předvedl stupiditu vlastní. To ani nemluvím o prvních asi 15nácti minutách, v kterých předvede Bruno víc odvážných scén než kdejaká hvězda za celý svůj život nejen na tajných domácích nahrávkách... Podívat se na Bruna nebo ne? Nebo lépe ... ochutnat kontroverzi, který mohla být mnohem chytřejší a zábavnější než perverzní a zvrácená, nebo neochutnat, protože je hodně přehnaná a váš šálek kávy to není? Já se chvílemi smál až mě to samotného děsí a jediné, co si divák odnese je, že Cohen má víc odvahy než homosexuál s tričkem "I love dick" na wrestlingu... (právě tahle parodie a kritika ze strany Bruna na "mužský svět" a Ameriku jako "zemi svobody" tam má opravdu skvělé momenty).Více zde. ()

woody 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych nedoufal, že to řeknu, ale film, jehož nejvtipnější scéna zahrnuje mluvící penis přes celé plátno se mi líbil. Navíc mám slabost pro umělce, kteří jsou ochotni podstoupit nemožné, jen aby to vyznělo zábavně. Někdy se mu to povede, mnohdy ne (víckrát jak v Boratovi, nutno dodat), ale tak nějak mě to mírní v kritice. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Několik scén bylo opravdu velmi humorných, často se mi ale spíše stávalo, že mi celé dlouhé pasáže přišly nevtipné či vtipné minimálně a přitom strašně natahované. Opravdu věřit, že většina filmu je "autentická" tj., natočená s lidmi, kteří netuší oč jde, asi bych se bavil více, ale pořád se mi zdálo, že to je sehrané domluvené, takže to pro mě ten správný efekt tlumilo. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Bohužel jen ještě kontroverznější, extrémnější a buranštější opakování Borata. Snad Sacha Baron Cohen nezačal být v Brünovi pionýrem slepých uliček... Tak tudy nééé, přátelé! ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Brüno, postav se tomu čelem. Derek Zoolander je prostě hezčí, ale opravdu hezčí klasa chlap. Tvoje smůla je především v tom, že si byl až příliš okatě "ten třetí do počtu" i v dobách kdy byl Sacha Baron Cohen ještě velmi vtipný a originální (tedy v době krátkých skečů s Boratem a Ali G). A co teprve nyní, kdy již pouze recykluje sebe sama a neví co si počít s celovečerní stopáží. V důsledku tak věnuje více času špulení análu na kameru než trefování se do zažitých pořádků. Jinými slovy si myslím, že Cohen již nemá skrze Aliho/Borata/Brüna co říct a měl by začít uvažovat o jiném alter egu. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Je opravdu šokující, jak se z chlupatého Borata stal model Brüno..... ale v tomto filmu je nadmíru přegay-ováno. V každé větě gay a místami scény byly vyloženě nechutné. Bohužel nuda, nuda a nuda. Dávám 2* za šokující výrazy diváků, při sledování bojů v kleci.... ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Erran Baron Cohen : 1 Scooter - Nessaja ,2. Crazy Frog - Popcorn ,3. 3 Steps Ahead - Thunderdome 'Till We Die ,4. 3 Steps Ahead - Stravinsky's Bass ,5. Showtek - Raver ,6. Alex M. vs. Marc van Damme - Hava Nagila (Club Mix) ,7. Sacha Baron Cohen - Dove of Peace (Middle East Version) ,8. D-Note - For Sho' ,9. Sacha Baron Cohen and Gustaf Hammarsten - Schlaf Kinder Schlaf ,10. K.I.N.D. - Yo Mo-Fo (very short excerpt w- dialogue) ,11. Soft Cell - Tainted Love ,12. The Village People - In The Navy ,13. Pete Scaturro - Divide & Conquer (w- dialogue) ,14. AC-DC - Back In Black ,15. Celine Dion - My Heart Will Go On ,16. Sacha Baron Cohen (feat. Bono, Sting, Elton John, Snoop Dogg & Chris Martin) - Dove of Peace ,17. Erran Baron Cohen and Sacha Baron Cohen - In Oder Heraus ,18. Erran Baron Cohen - Oh Yeah ,19. Erran Baron Cohen - Ich Komme Zum (Ich Bin Im) LA ,20. Scooter - Crank It Up (Theme from 'Funkyzeit') ()

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

11.08.2010

Festival Fresh Film Fest, který proběhne v Praze od 25. do 29. srpna, zahájí předpremiérová projekce filmu Scott Pilgrim proti celému světu v kině Aero. Jde o adaptaci komiksové série Bryana Lee O… (více)

Jim Carrey je drzý Francouz

Jim Carrey je drzý Francouz

20.07.2010

Tak tahle spolupráce vypadá slibně. Dlouho připravovanou komedii Pierre Pierre s Jimem Carreym měl původně režírovat sám velký uctívaný Jason Reitman. I na něj však byl scénář zřejmě příliš hardcore,… (více)

Brüno chce vyhrát Eurovizi

Brüno chce vyhrát Eurovizi

06.08.2009

Písničková soutěž Eurovize je sama osobě nevýslovná komedie – a teď si ji navíc vezme na mušku Sacha Baron Cohen, který momentálně řádí v kinech jako rakouský teplouš Brüno. Scénárista Borata Dan… (více)

Festival nad řekou se blíží

Festival nad řekou se blíží

17.07.2009

Zhruba před měsícem vás Terry Gilliam touto originální upoutávkou pozval na filmový Festival nad řekou. Terry se do Písku dostaví osobně. Festival začíná 31. 7. a potrvá až do 9. 8. 2009. Na co se… (více)

Reklama

Reklama