Reklama

Reklama

ČAUVES, ICH BIN BRUNO, HOLUB MÍRU! Nerad mluvím sám o sobě und stejně už asi všichni znáte, že ich bin největší rakouská gay celebrita od Arnolda Schwarzeneggera. Also, aspoň pár slov: Narodil jsem v Klagenfurt v Rakousku na počátku 80. let. Teď je mi 19 let. Ich bin Kozoh a umím nekakat šest dní po sobě – osm když jsem zamilován. Also dokážu hladce vstupovat do vody, obdržet masáž a vyprázdnit žaludek jakýmkoliv koncem. Nemusíte věřit, ale Bruno nikdy nebyl profi model. Toužím po životě, jaký mají všichni normální Rakušani: Postavit dům, pod ním sklep a v něm vychovat rodinu. Bruno vždy byl super cool und trendy. Ich bin první Rakušan s bulimií - v roku 1987, tři léta před Dianou. Když skončil školu, ich chtěl být tanečník und dostal roli ve videu "Rhythm is a Dancer" von Snap, ale den před natáčením dostal infekci z psích bobků - nepříjemná historie. Potom já dělal v nejvíc cool klubu ve Vídni - "Klub Apartheid". Půl rok na záchodcích, und pak povýšen na vyhazovače. Zde velmi vybraná klientela - jenom 0,2% lidí vpuštěno dovnitř. Zde já jedinkrát v životě zamilován - na sedm minut do Milli z "Milli und Vanilli" (na záchodcích). Zde si mě povšimli producenti největší kabel módní show "FunkyZeit" a já stal moderátorem. Und dann show slavil velký úspěch! Nyní FunkyZeit sledován skoro 7% gay bělochů mezi 17 a 23 let z celého Šlesvicko-Holštýnsko v Tyrolu. Also řeším mezinárodní konflikty (Blízký Východ: Židi versus Humus) und zaujímám velmi dobrou pozici na www.GayMehoSrdce.cz. No co, normálka. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1 174)

MMR 

všechny recenze uživatele

Bruno je dost slabší než Borat, už to zdaleka není ono, dobrých scén je tu zde pomálu. Sice jsem od toho čekal daleko více, ale přesto tomu dám slušný počet hvězd, rovnou čtyři. ()

JAn 

všechny recenze uživatele

Až zbytečně boratovsky vykonceptované a infantilní. Üž ü Cohenova předchozího filmü ´sem pociťoval značné zklamání a holt Brüno mě ničím novým (lepším) neobohatil. Takhle prostě ne... ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Sacha pritvrdil a oproti Boratovi je to o dosť silnejšia káva, možno aj preto, že je to stále kontroverzná téma. Našťastie je tu toľko vtipov, že keď sa pobavíte aspoň na tretine z nich, budete spokojný. Čím viac hlášok vás pobaví, tým bližšie budete k štvorhviezdičkovému hodnoteniu. Na plný počet hviezdičiek určite tento film nemá, ale mňa niektorými hláškami pobavil natoľko, že mu štyri musím dať. Brad Pitt ako Breder Pitler a M. Gibson ako Fuhrer, žena s dieťaťom na konkurze, TV ovládač v zadku...Je to veľmi jednoduché-ak sa vám nepáčil Borat, nebude sa vám páčiť ani Bruno. Film 70%. ()

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

"Always lived my life alone, been searching for the place called home. I know that I've been cold as ice, ignored the dreams, too many lies. Somewhere deep inside, somewhere deep inside me, I found ... The child I used to be, and I know that it's not too late. Never too late."_______Úvodná sekvencia začína pomaly pripravovať moju bránicu na veľký nápor a ja tuším, že niečo veľké sa udeje, udialo sa. Sacha Baron Cohen do tretice búra všetky mosty a ako homo celebrita Bruno si vytvára vlastnú kategóriu parodovania a bezhraničného humoru so širokou škálou rôznych nechutností, ktoré nie každého dostanú do varu. Skeče podložené kolotočiarskym diskom sú svojou náplňou prevažne vábivé, vyskytnú sa však aj kratšie hluché pasáže, ktoré našťastie časom zanikajú. 2 možnosti. Prvá, buď sa neberiete moc vážne, dávate priestor aj odvážnym nekontrolovateľným akciám a odpoveď je jasná, smelo do toho, nebudete ľutovať. Alebo druhá možnosť, krehké povahy so žiadnou náklonnosťou k perverzným a nedôstojným úkonom a s favorizovanou vetou: "To je trápne, to je už príliš", navštívte radšej vedľajšiu sálu so šetrnejším programom. Neprístupné rodinám s malými deťmi a osobám, ktoré v ten istý deň majú na pláne spoveď u miestneho farára. Ideálne pre uvoľnenú partiu a pre každého kto sa dokáže nad veci sem - tam povzniesť a nemá potrebu sekať moralistickú formu._______Osobne nepreferujem tento druh exhibicionizmu a nenáročno-prízemného vyvádzania, ale tak ako pri Boratovi, dokážem čítať medzi riadky a som si čím ďalej tým viac istý, že tento blázon má na scéne svoje zaslúžené miesto. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

"Hai, ich bin Bruno." Sasha Baron Cohen ztvárnil jednoznačně nesračkovitější postavu historie filmu. Ten film je pomalu bych řekl hodně mentálně narušeným dílem, jistou genialitou nebo spíše genitálietou se vyznačuje, ale hraničí to opravdu s naprostým šílenstvím tvůrce. Film je slátaninou lepších a totálně mimo scén, nicméně se značnou originalitou a osobitým ksichtem. K těm lepším určitě patřila scéna s instruktorem karate, kterého Bruno postupně napadal umělými penisy, pak role Bruna v soudním dramatu. Scéna která mě pak naprosto rozsekala nastala když Bruno předstíral že mu šaty sežral medvěd a jediné co mu zůstalo byl balíček kondomů. Film pro silné žalůdky, který s přibývajícím počtem repríz v mých očích roste. PS: Puff Daddy = Puffy Vater, Reese Witherspoon = Reese Witherspinzen, Stewe Wonder = Schtevie Wunderbar, Will Smith = Wilhelm Schmit, Brad Pitt = Bradolt Pitler und Mel Gibson pojmenovaný Der Führer. 70% ()

oli.G 

všechny recenze uživatele

Kým filmový Borat bol oproti "Da Ali G Show" trochu sklamanie, v seriáli nudného Bruna si Cohen pre film brutálne upgradoval a využil ho na maximum. Zaverecna piesen najlepsia :) ()

sepp 

všechny recenze uživatele

No ano, dej v podstate chybi a jde o serii skecu, umne poskladanych za sebou. A je faktem, ze jsem si v kine chvilemi zakryval skoro oci, abych ty silenosti snad radsi nevidel :) Nicmene pohorsovat se nad uchylnosti ci pokleslou zabavou mi prijde tak trochu elitarske. Sasha Baron Cohen je proste vyjimecny v tom, co si dovoli a ve svete politicke korektnosti, kde uz ani neni korektni termin, "politicka korektnost (!!), bori tyto nesmyslne umele lidske bariery a proste nam dava tvrdou facku - promenaduje se na prehlidkovem mole, ovesen nahodne nalepenymi saty, krouti se jako modelka a je stejne androgynni, jako vsechny normalni modelky. Vzdyt modni navrhari si vybiraji modelky pdole toho, aby byly podobne chlapcum a pak je nuti byt hubene, jako 16leti kloucci. Proto mi tento skec prisel asi nejtrefnejsi a nejpovedenejsi. A vyborny paradox ukazal i na konci filmu - v ringu strhava z modelek saty a dav jasa. O neco pozdeji se liba s chlapem a dav je tak nepricetny, ze se divim, ze ho nekdo nezastrelil. Kdyby tam byly dve zeny, dopad by byl opacny. A to je presne jeden z tech mnoha nesmyslu, na ktere Cohen utoci... Mimo spousty analniho humoru beze smyslu :) ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Tentokrát Cohen neboduje tolik jako s Boratem, dokonce ani tolik jako s Alim-G. V předchozích filmech se totiž dařilo silnou humornou stránku podepřít nějakým tím více či méně nechutným fórem. Ale vždy šlo jen o doplněk, který film nijak nekazil a nesrážel u úroveň. Bohužel zde ubylo humoru a narostlo oplzlostí a nevkusností. Ty by možná fungovaly separátně, ale ne v takovém chumlu. Jakoby už Cohen nechtěl tolik bavit, ale hlavně provokovat. Film navíc nemá takový dramtický oblouk jako Borat, ale působí spíš jako sestřih uměle poslepovaných skečů. I když je zde pár dobrých momentů,. postrádá film tolik tref do černého jako Borat nebo Ali-G. Dal bych jen dvě hvězdičky, ale nedokážu Cohenovi upřít jeho herecké nasazení. Ten hraje svého Brüna s takovou umanutostí, až někdy pochybuji o jeho duševním zdraví. Někdy jako bych v jeho očích dokonce viěl záblesk šílenství a za takovéto sžití s postavou si Brüno o jednu hvězdu navíc zaslouží. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Člověku je až k neuvěření, na co se dají někteří lidé nachytat. Opravdu skvělá práce a uznání Cohenovi, že tuto postavu dokázal tak dobře zahrát. Tlemil jsem se několikrát naplno, takže pro zlepšení nálady je tohle jako stvořené. I ty nechutné pasáže jsem přežil s úsměvem. Na Borata ale rozhodně ztrácí. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Kdybych neviděl Borata, asi by mě Bruno pobavil ví, ale takhle je to jen slaboučký odvárek. Ta ¨hrstka povedených vtipů tomu na kvalitě nepřidá. I když je Bruno největší rakouská superstár od dob Hitlera:-)) ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Pre tých, ktorí majú slabšiu povahu. A pre tých, ktorí na Sasha Baron Cohenovi doteraz obdivovali hlavne schopnosť vyjadrovať sa vtipne o všetkom. Bruno totiž už vôbec nie je o hovorenom slove. Je o trapasoch. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Nehorázná prasárna. Cohen je naprostý šílenec, schopný ztrapnit a zesměšnit úplně každého, kdo se zrovna namane- a překvapivě mu to zatím prochází. Zatímco v Boratovi zabodoval uměním vyždímat z úplně dutého příběhu naprosté maximum a jeho oplzlý humor byl s výjimkou jedné scény dávkován ve správné, rozmanité a velmi úderné míře, zde je všechno hráno jen na jednu kartu. A to si buďte jisti, že to není žádné eso. Nevím, čeho tím chtěl Cohen dosáhnout, ale já jsem ve všech těch sprosťárnách, odporných oblečcích, vibrátorech a nekonečných narážkách na řitní otvor rozhodně zalíbení nenašel. Co se ale Brunovi upřít nedá, je obrovský elán, nápaditost a neústupnost, s jakou vletěl vstříc heterosexuálnímu světu a která protentokrát aspoň trochu zalepila ten promrhaný potenciál jednoho z nejnadanějších komiků současnosti:) Snad příště... ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Nakolik si Borata pamatuju a můžu srovnávat, přišel mi Brüno více zábavný a prvoplánově přisprostlý, naopak ztrácel v absurditách a rýpaní do předsudků a Američanů vůbec. Ovšem tu hru na reportéra a skutečné situace jsem moc nebral a fakt by mě zajímalo, kolik z toho bylo připravené předem.. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Najvulgárnejšia, najnechutnejšia, najoplzlejšia, najnekorektnejšia komédia ever. Ale stále trefná. Všetko korčuľovanie po tenkom ľade má svoj cieľ a ani na sekundu nie je samoúčelné a to brutálne zosmiešnenie homofóbov, homosexuálnej lobby, modelingu a showbiznisu je geniálne výstižné. Sacha Baron Cohen je skvelým zrkadlom našej doby. ()

Ducharme 

všechny recenze uživatele

Bizarní - opravdu krajně, ale ve své bizarnosti šíleně vtipný a hlavně odvážný Brüno si mě získal. Pravda, některé scény jsou zbytečně přehnané, ale jinak je to pecka. Jste-li konzervativní: afroameričan, gay, heterosexuál, milující matka, učitel sebeobrany nebo třeba voják, Sacha vás asi nenadchne, umíte-li však brát věci s nadhledem a máte-li smysl pro parodii, nebojte se šílených recenzí a běžte do toho. ()

Hromino 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelná zvrhlost... tak bych dvěma slovy popsal Brüna. Už úvodní praktiky s Dieselem vám dají pořádnou herdu do zad, a pokud nejste příliš vysazení na citlivost a typ humoru, budete se smát až do konce. A že těch vtipů není málo! ()

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

11.08.2010

Festival Fresh Film Fest, který proběhne v Praze od 25. do 29. srpna, zahájí předpremiérová projekce filmu Scott Pilgrim proti celému světu v kině Aero. Jde o adaptaci komiksové série Bryana Lee O… (více)

Jim Carrey je drzý Francouz

Jim Carrey je drzý Francouz

20.07.2010

Tak tahle spolupráce vypadá slibně. Dlouho připravovanou komedii Pierre Pierre s Jimem Carreym měl původně režírovat sám velký uctívaný Jason Reitman. I na něj však byl scénář zřejmě příliš hardcore,… (více)

Brüno chce vyhrát Eurovizi

Brüno chce vyhrát Eurovizi

06.08.2009

Písničková soutěž Eurovize je sama osobě nevýslovná komedie – a teď si ji navíc vezme na mušku Sacha Baron Cohen, který momentálně řádí v kinech jako rakouský teplouš Brüno. Scénárista Borata Dan… (více)

Festival nad řekou se blíží

Festival nad řekou se blíží

17.07.2009

Zhruba před měsícem vás Terry Gilliam touto originální upoutávkou pozval na filmový Festival nad řekou. Terry se do Písku dostaví osobně. Festival začíná 31. 7. a potrvá až do 9. 8. 2009. Na co se… (více)

Reklama

Reklama