Reklama

Reklama

International

  • USA The International (více)
Trailer 1

Agent interpolu Louise Salinger a zástupkyně státního návladního Eleanor Whitmanová bojují proti chobotnici v podobě mocné světové banky IBBC, jejíž chapadla sahají do policie, politiky, soudnictví i všech možných světových válečných konfliktů. Každý, kdo se proti bance postaví, buď zmizí, nebo zemře. Svědky, kteří by zastavili chystaný obří obchod se zbraněmi, vyšetřovatelé ztratí ihned, jak je najdou. Pátrání po podezřelých finančních tocích je zavede do Berlína, Istanbulu a Milána. Salinger zjistí, že si banka najala minimálně dvakrát za sebou stejného vraha, aby ji zbavil nepohodlných lidí. Vyšetřovatelé jsou nájemnému vrahovi na stopě, ten se tak pro svého zaměstnavatele stává nebezpečný a je nutné se ho okamžitě zbavit. Urputné vyšetřování se postupně mění v boj o holý život. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (443)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Také mně napadlo srovnání s Michaelem Claytonem při téhle jízdě evropskými metropolemi... Film si celou dobu drží velmi svižné tempo a o akční zápletky tu není nouze. Nasadit místo Clive Owena - agenta 007 Daniela Craiga, mohli jsme tu mít další z moderních bondovek, až na ten závěr ovšem.... Tykwer nám nabídl opravdu svižný thriller, jehož velkým kladem je také velmi kvalitní soundtrack. Jen mne krapet štvalo opakované nasazování českých herců při dabingu dalších osob.... Možná si toho někdo nevšiml, ale například pan Meduna má tak zabarvený hlas, že slyšet jím mluvit dalšího herce (byť v jiné lokaci) mi přišlo celkem laciné.... V sohrnu jsem se ale dobře bavil. A Ruku na srdce, skutečně vám tento film přijde paranoidní? Opravdu si myslíte že vaše banka respektive banka jež drží v pařátech nějaký nadnárodní bankovní moloch vydělává jen legálně? Já tedy ne.* * * ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Některé scény mi přišly skoro jako vystřižené z nějaké bondovky, čemuž napomáhalo i prostředí, zejména pak v závěru v Istanbulu. Clive Owen je natolik charismatický herec, že dokáže zaujmout i ve snímku, který zas tolik neoslní příběhem. Neříkám, že je to vyloženě případ International, neboť tento počin má řadu perfektních scén, jimž nechybí napětí, atmosféra a zdařilá akce. Přesto se však nejedná o film, na který bych se s chutí podíval znovu, avšak dát mu méně než 4*, měl bych pocit, že mu trochu křivdím. ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Mal som obavy, ze by som mohol byt rovnako priemerne sklamany ako pri LABYRINTE LZI (2008) od Ridleyho Scotta, ale nastastie sa reziser Tom Tykwer snazil udrzat ma ako divaka pri trosku komplikovanom ale hlavne nie nudnom deji a podarilo sa mu to. Akcii tam sice nie je az tak vela, za to ale na jednu krvavu prestrelku v galerii urcite dlho nezabudnem, pricom pocas filmu hrala perfektna hudba ako stvorena pre napinave thrillery. Pre bezneho divaka moze byt tento film komplikovanou nudou, pretoze tvorcovia to nenatocili jednoducho, ale na druhej strane tento film dava otazku: ,,Je dnes vobec mozne znicit organizovany zlocin zo vsetkych vplyvnych stran, kde sa tocia obrovske peniaze? Hlavne ked sa jedna o predaj zbrani do tretieho sveta?" Netreba mat velke ocakavania, treba sa nechat prekvapit, pretoze podla mna je Tom Tykwer talentovany reziser. Ved on ma na svedomi uspesny thriller LOLA BEZI O ZIVOT (1998) alebo napriklad historicku dramu PARFEM: PRIBEH VRAHA (2006)... ________ Clive Owen - (Louis Salinger) +++ Naomi Watts - (Eleanor Whitman) +++ Armin Mueller-Stahl - (Wilhelm Wexler) +++ Ulrich Thomsen - (Jonas Skarssen) +++ Brian F. O´Byrne - (Konzultant) +++ Michel Voletti - (Viktor Haas) +++ Hudba: Reinhold Heil, Johnny Klimek, Tom Tykwer +++ (Videl v kine 17.02.2009) +++ ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

I když to vypadá na akční jízdu, akční to není, když nepočítám přestřelku v galerii, která jako jediná mě opravdu zaujala. Jinak? Nic moc. Dala bych tomu 2*, ale protože to končí docela realisticky a uvěřitelně, vůbec je to takové celé uvěřitelné (viz například jejich zranění - oni opravdu jsou zranení, jdou k lékaři a ze zranění se v následující scéně zázračně nevyléčí). Takže to na tomto snímky opravdu oceňuji. Pak tu také hrál můj oblíbený herec - další plus. Romantika tu nebyla, což je možná pro divákovu pozornost škoda, ale možná i díky tomu film opravdu na uvěřitelnosti nabere... no nic, mrkněte se, pokud máte rádi Clivea a pokud máte rádi, že mravenec chce svrnout nadmraveništní korporaci. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Parádní pomalý upovídaný konspirační špionážní thriller, do kterého je zcela násilně naroubována zběsilá obrstřílečka (což jí ale nic neubíra na kráse). Ale úplně největší marketingový gól je vypůjčení si výbuchu auta z Ghost ridera v traileru, to už přesahuje hranice slušnosti. Ale až na tyhle studiové hnusárny (jsem zvědav jestli po podobných zkušenostech Tykwer ještě někdy zabrousí do podobných komerčnějších vod) si ale nemůžu ztěžovat, sice jsem si film musel párkrát posunout zpět, protože těch jmen je hodně je těžké si je hned přiřadit, ale jinak spokojenost. A ty architektonické orgie, hmm… ()

Galerie (45)

Zajímavosti (10)

  • Film je inspirován skutečnými událostmi bankovního skándálu BCCI, který se odehrával mezi 80. a 90. léty. (TomikZlesa)
  • Během scény v domě Jonase Skarssens spolu s Cassian Skarssen mluví dánsky, tedy rodným jazykem herců Ulricha Thomsena a Benjamina Wandschneidera. (TomikZlesa)

Související novinky

Tom Hardy vyměnil Tarzana za Splinter Cell

Tom Hardy vyměnil Tarzana za Splinter Cell

16.11.2012

Ještě minulý týden jsme o Hardym psali jako o jednom z kandidátů na roli jódlujícího pána džungle v novém filmu potterovského Davida Yatese. Už to není pravda, roli nakonec dostal urostlý Viking z… (více)

Reklama

Reklama