Reklama

Reklama

International

  • USA The International (více)
Trailer 1

Agent interpolu Louise Salinger a zástupkyně státního návladního Eleanor Whitmanová bojují proti chobotnici v podobě mocné světové banky IBBC, jejíž chapadla sahají do policie, politiky, soudnictví i všech možných světových válečných konfliktů. Každý, kdo se proti bance postaví, buď zmizí, nebo zemře. Svědky, kteří by zastavili chystaný obří obchod se zbraněmi, vyšetřovatelé ztratí ihned, jak je najdou. Pátrání po podezřelých finančních tocích je zavede do Berlína, Istanbulu a Milána. Salinger zjistí, že si banka najala minimálně dvakrát za sebou stejného vraha, aby ji zbavil nepohodlných lidí. Vyšetřovatelé jsou nájemnému vrahovi na stopě, ten se tak pro svého zaměstnavatele stává nebezpečný a je nutné se ho okamžitě zbavit. Urputné vyšetřování se postupně mění v boj o holý život. (TV Nova)

(více)

Recenze (443)

BuryGol 

všechny recenze uživatele

To se mi snad ještě nestalo, že bych krimi/thriller prozíval. Nebejt tam Naomi Watts a přestřelka v Guggenheimovi, asi bych šel s hodnocenim ještě níž. Pane Tykwere, nepotěšil jste mě. Ani já Vás nepotěším. Za tři! A to ještě s vodřenejma ušima. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Cervantes by se asi smíchy za břicho popadal, kdyby věděl, jak je jeho boj s větrnými mlýny stále aktuálním tématem a inspirací pro dnešní filmový svět. Skvělé drama, které se nepouští zbytečně hluboko do politiky a nenudí přílišným vysvětlováním zápletky, navíc akční scéna z Guggenheimova muzea je briliantní. Pravda tedy, že od kapacit jako jsou Tykwer a Owen jsem čekal mnohem víc, ale to co jsem viděl mi stačilo ke štěstí. 3,5* ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Tom Tykwer je moje krevní skupina. Přiznávám, že je to asi nejhorší film co jsem od něj viděl, ale stále jde podle mne o nadprůměr. Žel celé ztvárnění tohoto špionážního thrilleru smrdí široko-daleko komerčním neúspěchem. Tempo vyprávění je velice jemně dávkované, žádná jízda, praktiky Interpolu a mezinárodního vyšetřování jsou tu přísně realistické, takže se žádného vykopávání dveří, či "nejdřív střílím, pak se ptám" nedočkáme. Ale upřímně, to se mi na tom právě líbilo, navíc to řádně vyzdvihne dějový zvrat v závěru, kdy se ukáže, jak se věci usnadní, když se člověk vysere na právní postupy a připustí "vedlejší ztráty." Naprosto výjimečná (Tykwer je v tom spolehlivý) je hudba a kamera, které naprosto využívají "Tour de EU + New York" a jejich nejen moderní architektonické stavby. Přes tuto všechnu chválu od Tykwera prostě očekávám víc než poměrně inteligentní nadprůměrný thriller jenž ukazuje na marný boj s nepravostmi současného institucializovaného světa... 70% ()

KR4T4S 

všechny recenze uživatele

Nedokážu přesně popsat pocity po shlédnutí. Velmi mě to nadchlo. Zmiňovaná přestřelka je opravdu neskutečně dechberoucí. Takový slow-Bond/24 hodin/Michael Clayton/Bourne mix. 90% ()

Looser 

všechny recenze uživatele

Průměrná podívaná odehrávající se v nadhérných exteriérech i interiérech. V polovině filmu mi téměř přišlo, že koukám na dokument o architektuře.... Clive Owen vypadá jako real agent a Naomi jako dívka do počtu. Zbytek ansáblu plní povinnost (většinou maso na odstřel). Film není špatný a je to příjemná změna v aktuální nabídce, přesto jediné co si odnesete bude Gugenhaimovo museum a přestřelka v něm. Škoda. ()

ArdathBay 

všechny recenze uživatele

To bych od Tykwera nikdy nečekal, že by točil podle tak strašného scénáře. Jediná přestřelka je když už nic jiného, tak minimálně nudná. Jediná výborná scéna je s odstřelovači. Owen, který je mým velkým oblíbencem je unylý, Watts je opravdu zbytečnou persónou a snad ani nehraje. On vlastně nikdo z herců. International je thrillerem velmi sterilním a nevyvolal ve mě nějakou emoci vyjma negativního pocitu po nijakém konci. ()

Arius 

všechny recenze uživatele

No tak pri International som bol svedkom zaujímavého akčného tripu po Európe. Bolo vidiet že Tykwer sa snaží o to aby príbeh ktorý divákom podáva zostal v reálnej rovine. Korporácia s mocnými chápadlami a jej "blood money" v celku uveritelný podvod a práve o to išlo. Agent Salinger ako "úplne normálny" vyšetrovatel žiadny heroický výkon všetko sa snažil držať Tykwer v reálnej rovine ale myslím že práve táto snaha o maximálnu autenticitu ho zradila a xy scén potom vyzeralo mierne absurdne. Cliwe Owen mi príliš nesedel hoci sa dá povedať že išlo o podobnú postavu akú mal v Potomkoch Ludí a tam bol jeho výkon kapitola sama o sebe. Snaha však bola a tá sa cení takže tri hviezdy. ()

slovan1 

všechny recenze uživatele

Jou jou, tak tohle mě bavilo. Od začátku se to pěkně veze ve fajn thrillerové atmosféře a postupem se to hezky vybarvuje. Owen se do tehle role hodil. Sekundující Naomi Watts je taky fajn. Ve filmu hodně krásně nasnímaných záběru, celkově je kvalita kamery na vysoké úrovni. Přestřelka v muzeu je nezapomenutelná a hodně líbivá pro oko. Po delší době, pro mě, "politický" thriller na úrovni. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Tomuto filmu jsem se dlouho vyhýbal, neboť žánr politického thrilleru mě ani trochu nebere, ale nakonec jsem do něj šel, ovšem narovinu, jediným lákadlem pro mě bylo jméno Clive Owen, neboť tohodle chlapíka vážně žeru a svým výběrem rolí mě už dlouho nezklamal. A tuto sérii prodloužil naštěstí i v této mimořádné jízdě, neboť Interational je prostě BOMBA! Nikdy bych neřekl, že u takovéhoto typu filmu budu tak nadšený. Politický thriller je pro mě většinou známkou ultrazamotaného děje a laviny dialogů pouze pro zasvěcené, takže mě málokdy dokáže vyloženě strhnout, ale International je jiná káva. I zde není zápletka sice dvakrát jednoduchá na sledování a i zde má hlavní roli mluvené slovo a přesto je to celé natočeno neuvěřitelně strhujícím a především neskutečně napínavým stylem. Internationl sice obsahuje minimum akce (ovšem když chvílemi přijde její čas, jako například v muzeu, tak jde o absolutní špičku), ale přesto se pořád něco děje, velice často se mění exteriéry, postavy pořád něco zajímavého řeší, vyšetřování postupuje grandiózním tempem kupředu, o překvapivé a strhující zvraty není nouze a jak jsem již zdůrazňoval, tolik napínavých scén a momentů v jednom filmu jsem už dlouho neviděl. Navíc zde fungují i překvapivě velké emoce, což jsem v politickém thrilleru nečekal už vůbec, takže další obrovské plus. Ovšem tu největší přednost Internationalu shledávám v tom, že přes svou náročnost a dějovou propletenost je to úžasně přehledně a srozumitlně natočeno, čímž je i závěrečné rozuzlení daleko více údernější a já si ho fakt užil. Opomenout nesmím samozřejmě ani obsazení, díky kterému jsem se do této parádní záležitosti vlastně pustil. Clive Owen je jasným tahounem. Jeho obrovské charisma a skutečný herecký um z něj pro mě dělají jednoho z TOP herců současnosti a zde jednoduše znovu exceluje. Naomi Watts pak sice hraje až druhé housle, ale i ona je moc sympatická a pohledná. Ovšem i ostatní role byli obsazeny velmi štastně a celému snímku neskutečně pomáhají k ještě lepšímu celkovému dojmu. International se pro mě zkrátka stal obrovským překvapením, které bylo snad bez jediné chybyčky, bez sebemenšího hluššího místa a i přes svou náročnost jde o skutečně perfektní jízdu. ()

Firebug 

všechny recenze uživatele

Povedený politický thriller, kde není o nějaké ty vraždy nouze, takže se dočkáme i kvalitní napínavé kriminálky. Stejně jako u nedávno viděné Automáty oceňuji civilní a uvěřitelné podání příběhu, kde se nahraje na klasickou hollywoodskou nabubřelost a umělou vyhrocenost (je tak osvěžující, mít hlavního hrdinu, jenž se neplácá v nějaké rodinné krizi). Zejména v tomto ohledu potěšil závěr a věřím, že by na mě International zapůsobil i bez té akční pasáže (velmi dobré), která sem jakoby zabloudila z jiného snímku. Owen i Watts mají charismatu na rozdávání a Tykwerovi všechno bez řečí žeru (i tu akci). Fajnové 4* ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele

Solídny thriller z prostredia vysokej politiky, ktorý krôčik po krôčiku buduje napätie, až sa v druhej polovici v múzeu odtrhne z reťaze a zmení sa na zbesilú akčnú jazdu. Neverte bankám. Bravo, Tom Tykwer. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Moc nechybělo, a celé jsem to poslal do 4* nadprůměru, to politicko-finanční nahánění mě vždycky baví, jenom prostě bohužel každý film, kde se objeví ten neherec Klájv, si u mě již od začátku získá určitou míru nechutenství a opovržení, jinak příjemná a napínavá podívaná..................moje hodnocení = 6,5 z 10. ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Jakási banka je zapletená do obchodu se zbraněmi. Pár lidí to zaplatí životem... A celé je to natočeno unyle a sterilně, že to nikoho nezajímá. .. Hodně se tu mluví, hodně se cestuje a je to zábavné a kompaktní asi jako kterákoliv politická diskuze v TV v neděli kolem oběda... Owen se stejně jako divák tváří zmateně a sem tam po právu naštvaně. Naomi má funkci jen blonďatého přívěšku...Tohle že je práce Toma Tykwera? ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Inteligentný, realistický ale aj sterilný thriller. Za jedno pozretie však milovníkom tohto žánru snímok stojí. ()

jondoe 

všechny recenze uživatele

Z lahka nadpriemerny politicky thriller z vybornou reziou a z moc dobrou hlavnou postavou zpodani Clive Owena. Ukecanost bola v tomto filme namieste a vobec ma nenudila. Prestrelka v muzeu bola vyborne natocena a aj hudba sa mi v tomto filme pacila. Skoda len ze nebol viac vyuzity potencial Naomi Watts ,ktora hrala v tomto filme druhe husle. ()

KoRner 

všechny recenze uživatele

Super-sympatické ústredné duo zatieni aj ten nešťastný koniec, ktorý by som si vyprosil. Jedna z najleších prestrelok aké som videl - nie režničina, aká je dneska v móde, ale krásne a poctivo natočená. ()

Seti 

všechny recenze uživatele

Celkem spokojenost. Bylo to sice možná o trochu delší, než by se slušelo, a při některých akcích agentů a policie se člověku vloudil do tváře úsměv, ale nenudil jsem se. Naopak v poslední třetině Tykwer slušně přitlačil na pilu a nakonec jsem se dočkal i popravy na mafiánský způsob. Lze si ale jen těžko představit, jak se třeba taková Komerční banka angažuje v podobných transakcích, a už vůbec ne, jak její konzultanti používají při práci kulovnici Sauer 200 :-). ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Původně aji tak nějak 4 hvězdičkovej thriler, kterej mě ale ke konci málem uspal a nakonec i otrávil. Vše začíná luxusní vraždou a následuje solidním pátráním, komplikovaným různými naschvály a klacky pod nohy. Nedosažitelná banka, která evidentně sponzoruje černý trh se zbraněmi po celém světě se stává cílem dvojice agentů Interpolu a přibývá mrtvol. Půlhodina, ve kterém hrdinové pátrají po jejím hitmanovi zakončená luxusní přestřelkou v muzeu je nejlepší - a pak už je to bohužel jen horší. SPOILER!! V souladu se skutečným světem se celý příběh tak nějak rozplizne do ztracena, aniž by viníci byli nějak zvlášť potrestáni. Ono to tak ve skutečným světě asi chodí, ale ve filmu je to na nasrání. KONEC SPOILERU. Jinak Tykwer zvládl svůj politicko-pátrací velký thriler celkem s přehledem, s krásnými záběry a starmódním střihem a kamerou... ale bohužel kromě té přestřelky i bez většího vzrušení a chvílemi i celkem s velikou nudou. Takže pro mě jenom průměr. ()

Wally 

všechny recenze uživatele

Průměrný film úplně ve všech aspektech - hereckých výkonech, příběhu, akci.......nezaujme, ale ani nezklame.... ()

Související novinky

Tom Hardy vyměnil Tarzana za Splinter Cell

Tom Hardy vyměnil Tarzana za Splinter Cell

16.11.2012

Ještě minulý týden jsme o Hardym psali jako o jednom z kandidátů na roli jódlujícího pána džungle v novém filmu potterovského Davida Yatese. Už to není pravda, roli nakonec dostal urostlý Viking z… (více)

Reklama

Reklama