Reklama

Reklama

International

  • USA The International (více)
Trailer 1

Agent interpolu Louise Salinger a zástupkyně státního návladního Eleanor Whitmanová bojují proti chobotnici v podobě mocné světové banky IBBC, jejíž chapadla sahají do policie, politiky, soudnictví i všech možných světových válečných konfliktů. Každý, kdo se proti bance postaví, buď zmizí, nebo zemře. Svědky, kteří by zastavili chystaný obří obchod se zbraněmi, vyšetřovatelé ztratí ihned, jak je najdou. Pátrání po podezřelých finančních tocích je zavede do Berlína, Istanbulu a Milána. Salinger zjistí, že si banka najala minimálně dvakrát za sebou stejného vraha, aby ji zbavil nepohodlných lidí. Vyšetřovatelé jsou nájemnému vrahovi na stopě, ten se tak pro svého zaměstnavatele stává nebezpečný a je nutné se ho okamžitě zbavit. Urputné vyšetřování se postupně mění v boj o holý život. (TV Nova)

(více)

Recenze (443)

Satan 

všechny recenze uživatele

Scénář je rozmělněný do několika koutů a Tykwer se po celou stopáž snaží ke každému koutu zvlášť doběhnout a naservírovat divákovi to, co chce. Jednou mu to vyjde, podruhé přijde s křížkem po funuse a potřetí si splete jeden kout s druhým. Jinak řečeno je tam napětí, je tam akce, je tam vtip, ale nějak to spolu drhne. Clive to ještě jakž takž udýchal, ale Naomi je tu vyloženě na okrasu. Důkaz, jak moc důležité je stanovit si před samotným filmem priority. Má to bavit? Má to diváka donutit přemýšlet? Singer, resp. producenti chtěli všechno, ale ve výsledku nedostali prakticky nic. A jedna dokonalá přestřelka film neudělá. [Přesná stopáž: 113 min] ()

Rudovous 

všechny recenze uživatele

Pani ta kamera, zvuk, herci! Kdyz vidite Berlin citite se opravdu jako v Berline a tak je to i s New Yorkem a Milanem. Ano v pribehu snad chyby malinko vice ten ponor do charakteru postav, i diky zrovna tem zmenam lokaci se clovek v deji dvakrat nezabydli, nic na tom ovsem nemeni, ze Tom Tykwer je u me mistr. Zajimava scena v Guggenheimove muzeu, meli by udelat film - treba zrovna nakej thriller pouze v lokacich od Franka Lloyda Wrighta. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Poměrně svižné krimi postrádá Tykwerovy svěží nápady, scénář je spíše tuctový, takže mohu ocenit pouze solidní atmosféru a obstojnou rychlost, díky níž film nenudí. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Slabučký a nudný, ničím nestrhávajúci thriller, v ktorom Clive Owen vyzerá ako cigánsky robotník kopajúci kanalizácie. 1* pre Naomi Wats. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Špionážní né moc akční jednohubka, která se v divákovi usadí jen jeden den po zhlédnutí díky nezáživnému, nepropracovanému scénáři, zato však s dobrou přestřelkou v muzeu. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Jak popsat děj - byl komplikovaný (na zvraty nebyla nouze), a přece určitým způsobem jednoduchý. Nebyl jak podle šablony, ale občas mi to, co přišlo připadalo jako samozřejmost, protože to tak ve filmech chodí. To ale nemění nic na tom, že to je povedená kriminálka s menším dávkou akčních prvků, která se mi líbila. Něco na způsob Bourna, Shootera, 96 hodin s okleštěnými akčními scénami. A paradoxně mi první - pomalejší a záhadnější - půlka připadala lepší. Ještě musím vyzdvihnout herce - Owen i všichni ostatní se na své role hodili, nekonal se žádný přehmat. # příběh 8 | hudba 6 | humor 0 | akce 3 | napětí 6 | pustil bych si znovu 7 ()

Sonnery 

všechny recenze uživatele

Paráda. Atmosféra, soundtrack, Clive v kabátu, Naomi bohužel taky v kabátu. Naprosto věrohodně jsem si u toho chrochtal, až na mě zavolali veterinu, prej zánět býčích žláz... (z chrochtání?). Škoda jen toho urychlenýho konce... ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

pán Tykwer je jeden z mnoha príkladov toho, ako veľmi nenápadne a pomaly Hollywood neprospieva inak talentovaným európskym režisérom. pán Tykwer by sa mal vrátiť ku svojim koreňom, ku svojím Lolám, princeznám, bojovníkom a iným veciam, lebo THE INTERNATIONAL je na smiech - 1) je to lopata medzi oči, úplne predvídateľný, neoriginálny a nudný scenár 2) dialógy sa vo väčšine prípadov nedajú počúvať, lebo buď ide o neprirodzene patetické vyjadrovanie sa v nejasných prísloviach, porekadlách a výrokoch o živote, alebo o nezrozumiteľné tliachaniny, ktoré majú dať celému príbehu punc veľkého sveta bankárov, zbrojárov, vyšetrovateľov a politikov . . . a Owen s Wattsovov (akokoľvek ich mám inak rád) nerobia nič pre to, aby sa tie skoro 2 hodiny dali pozerať aspoň pre niečo. necelé 2 hviezdičky s prižmúrením očí za hudbu. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ako to už väčšinou hodí: artový alebo jemne komerčný tvorca po úspechoch na festivaloch príde do Hollywoodu, všetci máme vysoké očakávania a nakoniec sa z toho vyvrbi komerčný, zameniteľný pásový výrobok s nejakou myšlienkou (už celkom prevarenou). Samozrejme áčkoví herci, vysoký rozpočet a reklama. Ale vidím problém aj v Tykwerovi, ktorý sa nevedel rozhodnúť pre štýl rozprávania príbehu. Točím niečo ako Nepohodlný, alebo snáď Bonda? Prečo mi to pri natáčaní producent nepovedal? ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Zkombinujte dynamičnost Bourneovo ultimata, přidejte akci z Quantum of Solace, zamíchejte s vizuální stránkou Michaela Claytona a propojte s příběhou naléhavostí Syriany. To, co vzejde, je strhující a příběhově vyladěnej, ve všech ohledech parádně natočenej trhák, kterej je na poli konspiračních thrillerů (takhle tomu říkám já, nevim jak jsem na to přišel) dost možná na prvnim místě. Všechno doprovázený skvělou hudbou, výbornou kamerou a výkonem Cliva Owena. Místní hodnocení je opět naprosto zcestný. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Myšlienkovo dobre spracované, avšak "uspánkovo" namakané... Jediná výrazna chyba tohto snímku je, že "se ku.va zatracene vleče..." Hlavná dejová línia je zaujimavá, ale opäť nuda... málo akcie a ak sa už vážne pošťastí nieje to nič extra. Clive Owen je "tvrďak", aj keď ich "nesejmul všechny"... 5/10 ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Hodně promrhaného potenciálu. První půlhodina je jedno velké ukecané peklo a ten evropský look tomu určitě nepomáhá. S přesunem do New Yorku z toho ale jde vycítit mnohem větší energie, fajn přestřelka je toho důkazem. Po ní ale už nic tak probouzejícího nepřijde a opět následuje nuda, a pak to nenápadně skončí. 5/10 ()

predators 

všechny recenze uživatele

Už už jsem pokukoval po four stars, ale pak mě lehce utahané tempo vrátilo zpátky na zem. Když ale vezmu v potaz, co všechno "vytřískali" z tak nevděčného a nezajímavého námětu, jde o celkem dobré krimi. Být Intnl o půl hodiny kratší, nebylo by to taky naškodu. 60% ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Čoraz častejšie sledujem filmy, ktoré som nemal v úmysle sledovať.  Predpoklad, že Tykwer, Owen a Watts mi zabezpečia spokojnosť v hodnote troch hviezdičiek bol naplnený. Spokojnosť, o ktorej píšem, je dôvodom, pre ktorý sa nezamýšľam nad vierohodnosťou príbehu, nad rozstrieľaním Gugenheimovho múzea, ani nad hrami mocných. Zapol som, videl som a čo viac by som v dnešnej dobe aj chcel? ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Solidně vystavěný špionážní thriller, ve kterém vzácně nejde o akci a přestože tu jedna efektní je, je zcela zbytená a příběh by se bez ní obešel. A možná by to bez ní bylo i lepší. Takhle působí jen jako úlitba současnému trendu a svým způsobem vlastně nabourává atmosféru, kterou si film po celou dobu buduje. Jinak film, který lze shlédnout s uspokojením. Napětí by se dalo krájet, přestože se mluví zvolna a nikdo nikam neběží, Owen v hlavní roli je spolehlivě přesvědčivý, z nadhozených konspiračních hrátek mrazí, procento padouchů je téměř kritické. Přesto to není film, který by uvízl v paměti, a ke kterému bych měl někdy potřebu se vracet. Prostě chutná jednohubka. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem více akce a méně slov, ale International je ukecaný a téměř bez akce. Naštěstí dialogy mají solidní úroveň, Clive je sympaťák, Naomi je kundička a jedná přestřelka se opravdu povedla. Nakonec z Internationalu vyšla slušná špionážní podívaná, ale čekal jsem přece jen něco jiného. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Solídny paranoidný triler, ktorý slušne odsýpa. Ak akceptujte (možno až príliš) pompéznu akčnú scénu v galérii a pár žánrových klišé, môžete sa slušne baviť. Určite lepšie ako pri novších záležitostiach NA HRANE TEMNOTY či GHOST WRITER. Naomi Watts mohla dostať viac priestoru... ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Ouvn se snaží přijít na jakési spiknutí. Je to dobře natočené, má to super vizuál a parádní akcičku (která skoro vůbec není).. jen škoda, že příběh je slabý. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Dnešní doba inteligentním thrillerům, kde velké společnosti provádějí nekalé machinace a odstraňují všechny kdo by jim v tom mohli bránit, přeje. To si uvědomil i německý režisér Tom Tykwer a natočil vynikající a na jeho poměry nebývale komerčně vyhlížející thriller, kde jdou agenti Interpolu po krku bankovním institucím, které obchodují se zbraněmi. Film má výborné tempo, které se takřka po celou dvouhodinovou stopáž nezastaví. Není to akční jízda v "bourneovském" stylu ale pořád se něco děje. Clive Owen je ve své rolu uvěřitelný a Naomi Watts i když hraje druhé housle sekunduje mu velice dobře. Ve filmu se vyskytuje i klasický trademark populárních špionážních thrilerů jímž je střídání atraktivních lokací. K filmu bych měl jen dvě výtky a to k jediné akční scéně, která sice nevypadá špatně ale nějak mi do filmu nesedla a konec je ustřižen tak rychle jako kdyby tvůrci najednou nevěděli co teď. Nic to však nemění na faktu, že se jedná o jeden z nejlepších thrillerů co jsem za poslední dobu viděl a překvapivě mi zde nechyběly žádné automobilové honičky ani spektakulární akční scény. ()

Související novinky

Tom Hardy vyměnil Tarzana za Splinter Cell

Tom Hardy vyměnil Tarzana za Splinter Cell

16.11.2012

Ještě minulý týden jsme o Hardym psali jako o jednom z kandidátů na roli jódlujícího pána džungle v novém filmu potterovského Davida Yatese. Už to není pravda, roli nakonec dostal urostlý Viking z… (více)

Reklama

Reklama