Reklama

Reklama

International

  • USA The International (více)
Trailer 2

Agent interpolu Louise Salinger a zástupkyně státního návladního Eleanor Whitmanová bojují proti chobotnici v podobě mocné světové banky IBBC, jejíž chapadla sahají do policie, politiky, soudnictví i všech možných světových válečných konfliktů. Každý, kdo se proti bance postaví, buď zmizí, nebo zemře. Svědky, kteří by zastavili chystaný obří obchod se zbraněmi, vyšetřovatelé ztratí ihned, jak je najdou. Pátrání po podezřelých finančních tocích je zavede do Berlína, Istanbulu a Milána. Salinger zjistí, že si banka najala minimálně dvakrát za sebou stejného vraha, aby ji zbavil nepohodlných lidí. Vyšetřovatelé jsou nájemnému vrahovi na stopě, ten se tak pro svého zaměstnavatele stává nebezpečný a je nutné se ho okamžitě zbavit. Urputné vyšetřování se postupně mění v boj o holý život. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (443)

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

International je zvláštní případ neujasněného žánru, kdy v jednu chvíli sledujeme sofistikovaný špionážní thriller, který se následně řadou zjednodušujících kliček i změnou přístupu překlopí v přímočarou akci á la „jeden mimo zákon proti všem“. A kupodivu to v Tykwerovi režii filmu příliš neubírá (když si odmyslíme, že se na něj takřka ihned po skončení zapomene), film po celé dvě hodiny odsýpá a tu a tam je k vidění o něco napínavější moment a především úctyhodná přestřelka. Vinou zmíněného scénáře pochopitelně trpí herecké výkony, z nichž asi nejvíce utkví v paměti Armin Mueller-Stahl, Clive Owen působí vyjma zmíněné přestřelky spíše stoickým postojem. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Kultivovaný a napínavý thriller s vymakanou vizuální stránkou. Tom Tykwer se úplně mazlí s architekturou ale i s přírodnímy exteriéry (mimochodem je tam stejná lokace jak v Quantum of Solace). Celé se to snažil pojmout hodně reálně a to mi sedlo. Přestřelka v muzeu byla psobivá stejně tak herecké výkony Clivea Owena a Armina Mueller - Stahla. Ode mě jednoznačný palec nahoru. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Také mně napadlo srovnání s Michaelem Claytonem při téhle jízdě evropskými metropolemi... Film si celou dobu drží velmi svižné tempo a o akční zápletky tu není nouze. Nasadit místo Clive Owena - agenta 007 Daniela Craiga, mohli jsme tu mít další z moderních bondovek, až na ten závěr ovšem.... Tykwer nám nabídl opravdu svižný thriller, jehož velkým kladem je také velmi kvalitní soundtrack. Jen mne krapet štvalo opakované nasazování českých herců při dabingu dalších osob.... Možná si toho někdo nevšiml, ale například pan Meduna má tak zabarvený hlas, že slyšet jím mluvit dalšího herce (byť v jiné lokaci) mi přišlo celkem laciné.... V sohrnu jsem se ale dobře bavil. A Ruku na srdce, skutečně vám tento film přijde paranoidní? Opravdu si myslíte že vaše banka respektive banka jež drží v pařátech nějaký nadnárodní bankovní moloch vydělává jen legálně? Já tedy ne.* * * ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

INTERNATION působí v prvních minutách na must see záležitost, chceme sledovat další a další záhadné zápletky, chceme více akce a více se spojit s postavami, ale v polovině zjistíme že nic takového nepřijde. Tom Tykwer s Frankem Griebem jsou za kamerou opět mistři, ale scénář Tomovi proklouzl mezi prsty. Už to není tak velkolepé jako v Parfému, kdy námět a výprava byla ta nejdokonalejší Tomova práce, u které by se rozplýval i Stanley Kubrick, který chtěl Parfém vidět ve filmové optice. Na INTERNATION musíte vstoupit jinak, pokud čekáte další velkolepou podívanou INTERNATION vás zklame už v polovině, pokud nečekáte velké věci budete se bavit. Clive Owen dobrý, má láska Naomi Watts pořád sexy, ale INTERNATION je sezónní záležitost. Za pár měsíců nebudeme vědět, o čem to bylo. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Zručný T.Tykwer ponúka dobre obsadený thriller, s príbehom ktorých tu už niekoľko bolo, naposledy niečo podobné ponúkol M.Clayton s G.Clooneym.Režisérovi sa nedá uprieť snaha , ale miestami to chcelo niečim oživiť.nenechajte sa zmiasť akčným Owenom na plagáte,veľká akčná scéna tu bude iba jedna.Musím, ale povedať, že to bola jedna z tých lepších prestreliek, ktoré som za posledné roky videl.Prehľadná,krvavá a pôsobila realisticky.Škoda ,že N.Watts nedostala trošku viac priestoru .Napriek výhradám , stojí za pozretie. 60-70%. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (10)

  • Během scény v domě Jonase Skarssens spolu s Cassian Skarssen mluví dánsky, tedy rodným jazykem herců Ulricha Thomsena a Benjamina Wandschneidera. (TomikZlesa)
  • Výbuch automobilů v traileru je upravený výbuch z filmu Ghost Rider. Ve filmu se nevyskytuje. (Chrustyn)
  • Do kin putoval film pod krycím názvem "Across Boundaries". (TomikZlesa)

Související novinky

Tom Hardy vyměnil Tarzana za Splinter Cell

Tom Hardy vyměnil Tarzana za Splinter Cell

16.11.2012

Ještě minulý týden jsme o Hardym psali jako o jednom z kandidátů na roli jódlujícího pána džungle v novém filmu potterovského Davida Yatese. Už to není pravda, roli nakonec dostal urostlý Viking z… (více)

Reklama

Reklama