Reklama

Reklama

International

  • USA The International (více)
Trailer 1

Agent interpolu Louise Salinger a zástupkyně státního návladního Eleanor Whitmanová bojují proti chobotnici v podobě mocné světové banky IBBC, jejíž chapadla sahají do policie, politiky, soudnictví i všech možných světových válečných konfliktů. Každý, kdo se proti bance postaví, buď zmizí, nebo zemře. Svědky, kteří by zastavili chystaný obří obchod se zbraněmi, vyšetřovatelé ztratí ihned, jak je najdou. Pátrání po podezřelých finančních tocích je zavede do Berlína, Istanbulu a Milána. Salinger zjistí, že si banka najala minimálně dvakrát za sebou stejného vraha, aby ji zbavil nepohodlných lidí. Vyšetřovatelé jsou nájemnému vrahovi na stopě, ten se tak pro svého zaměstnavatele stává nebezpečný a je nutné se ho okamžitě zbavit. Urputné vyšetřování se postupně mění v boj o holý život. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (443)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Některé scény mi přišly skoro jako vystřižené z nějaké bondovky, čemuž napomáhalo i prostředí, zejména pak v závěru v Istanbulu. Clive Owen je natolik charismatický herec, že dokáže zaujmout i ve snímku, který zas tolik neoslní příběhem. Neříkám, že je to vyloženě případ International, neboť tento počin má řadu perfektních scén, jimž nechybí napětí, atmosféra a zdařilá akce. Přesto se však nejedná o film, na který bych se s chutí podíval znovu, avšak dát mu méně než 4*, měl bych pocit, že mu trochu křivdím. ()

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Tohle je Tykwerův první modrák, přesto je to film celkem chytlavý (alespoň v první polovině) a jednou dokonce i zábavný a to během akční přestřelky v galérce, která je přerušena vyzvánějícím mobilem s hlasem temného Yody. The International je takovým mixem thrilleru pojednávající o hrozbě konspirací bankovních institucí a jejich skutečných zájmů, které zrovna nepředstavují hlavní prvek, jejímž jsou peníze. Díky charismatickému a dostatečně odhodlanému Owenovi se na to dobře kouká, ale jak se děj filmu postupně vyvíjí, jeho kvalita naopak pozvolna klesá a konec je tuplem neuspokojivý (až si člověk říká, že ani autor scénáře sám nevěděl, jak to celé zakončit nebo to přinejmenším značně odbyl). Naomi Watts je tu opravdu zbytečná a vynechání její postavy by ničemu vůbec neuškodilo, spíše naopak. Decentní a pěkně natočený thriller, který však výraznější dojem neudělá a to z toho důvodu, že diváka nedokáže dostatečně strhnout na svou pro-tikorporační/bankovní jízdu. (6/10) ()

Reklama

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Clive Owen je výborný herec - nejvíce mi sedl ve filmu Inside Man, kde si střihnul inteligentního lupiče, a proto jsem se na tenhle thriller velice těšil, ovšem dostalo se mi vcelku zklamání..... Nebylo to ani tak jeho výkonem, nýbrž poněkud nudným scénářem, který mě od příběhu ( hlavně v druhé polovině ) '' odstrkoval '' dál a dál, až jsem měl chuť to vypnout. Když tohle pominu, vidím slušný námět, výborné obsazení a kdyby to dostal do rukou '' zručnější '' režisér, kdo ví, čeho bychom se dočkali... takhle jen 50%. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Někdy si při pročítání komentářů a diskuzí u filmových děl říkám, jak nás filmové fandy zkazila nepřeberná nabídka televizních programů a digitální éra, která umožňuje stahování a tím i zahlcení diváků a z toho vyplývající pocit přesycenosti. Nové filmy a seriály, které se nemůžou opřít o pocit nostalgie, takže ztrácí výhodu pořadů viděných kdysi v dětství, pak dostávají často jen průměrné hodnocení, i když jde o velmi slušnou práci. International není z těch přelomových snímků, které se budou objevovat a citovat v odborné publicistice, a přední kritici o nich nenapíšou objemné eseje. Představuje nicméně dobře zvládnutou žánrovku, kterou z mého pohledu do čtyřhvězdičkové kategorie katapultuje Owenovo charisma a jeho špičkové zapálené herectví. Pravda, scénář nepatří k těm objevným, ale neobsahuje na druhou stranu ani logické kotrmelce a díry. Kvalitní dialogy, slušná psychologie postav a jejich přesvědčivá motivace, napínavá divoká přestřelka v prostorách muzea, za kterou by se nemusel stydět ani špičkový akční film. Nemám zkrátka důvod jít pod 75 % celkového dojmu. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Kdeže ty loňské sněhy jsou aneb Tom Tykwer v novém efektním kábátě, ale od rákosníků. Tento německý renesanční umělec je, jak vidíte, v tomto obleku neuvěřitelně přrozený. Ze stran můžete zpozorovat mírné oděrky, které byly způsobeny několika výstřely ze zbraně značky UZI (Model 45). Avšak ani tato impozantní událost, která se odhrála v Galerii elity národa, nemůže zabránit vniknutí tohoto umělce a jeho kabátu do našeho nového katalogu Jaro-Zima, který dostanete od naší krásné hostesky Naomi Watts, jejíž účes byl, mimochodem, vytvořen naším předním stylistou. Berlínským větrem. Tom už odchází z mola, ale proboha, co se to děje.....on padá!! Uklouzl po kabátě...moment, teď se snaží vstát...zase se válí ve sračkách. Dámy a pánové, to vypadá na červénou kartu od Armina Muellera - Stahla! Ano, potvrzeno! Tykwer jde z mola, vystřídán Clivem Owenem. Ale divácí pískají. Prý už tenhle model viděli na jiných přehlídkách!! Nevídané!! Clive odchází mrzutě pryč. Divácí vstávají, kam to jdou? Ó ano, naproti je Parfumérie, tam se prý cítí o moc líp... ()

Galerie (45)

Zajímavosti (10)

  • Přestřelka uvnitř newyorského Guggenheimova muzea byla natočena ve starém opuštěném skladišti. Budování interiéru zabralo 4 měsíce a byly použity originální plány muzea. (TomikZlesa)
  • Po špatných reakcí na film byla premiéra odsunuta ze srpna 2008 na únor 2009 a přidáno několik akčních scén. Film měl tedy premiéru během jedné z nejhorších bankovních krizí v Americe. (TomikZlesa)
  • Do kin putoval film pod krycím názvem "Across Boundaries". (TomikZlesa)

Související novinky

Tom Hardy vyměnil Tarzana za Splinter Cell

Tom Hardy vyměnil Tarzana za Splinter Cell

16.11.2012

Ještě minulý týden jsme o Hardym psali jako o jednom z kandidátů na roli jódlujícího pána džungle v novém filmu potterovského Davida Yatese. Už to není pravda, roli nakonec dostal urostlý Viking z… (více)

Reklama

Reklama