Reklama

Reklama

Poté, co v roce 2012 došla ropa, nastala katastrofa a po světě se toulají jen skupinky těch, co apokalypsu přežili. Jedna z nich se usadila v opuštěné nemocnici, ale v patách má hordu nelítostných kanibalů. V hlavní roli amerického hororu Michael Madsen.  Píše se rok 2012. Došla ropa, zhroutil se celosvětový systém, dosavadní společnost zanikla. Žijí jen nepočetné tlupy lidí, kteří se toulají světem a hledají pro sebe útočiště. Bohužel ale existuje i početná skupina fanatických kanibalů, kteří loví všechny, co apokalypsu přežili. Americký horor režiséra Marka Younga vypráví o jedné ze skupinek lidí, která se usadila v opuštěné nemocnici. Bohužel však právě sem dorazili i kanibalové. Kdo z nich přežije? V hlavní roli Michael Madsen. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (60)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Lidstvu došla ropa. Došlo všechno. Uhlí se nemá jak dovést, nejdou ledničky a tak "lidi mrznou a jídlo se kazí". Partu skautíků ohrožuje tlupa, co má hlad a není na kytičky. Leč po zšeřelém špitále připomíná hru na mariňáky a vetřelce, i "Newt" tu je a do doby, než si jedna mstitelka s lidožrouty v patách napřed v klidu sedne a na hubu namaluje dalšího člena Twisted sister, se to i docela dá. Pak už to není ani horor ani sranda. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

U tohoto hororu jsem se dlouho rozmýšlel mezi dvěma a třemi hvězdičkami, nakonec jsem se rozhodl pro tu štědřejší možnost, protože cca od dvacáté minuty se téměř pořád něco děje, takže se divák nenudí (což převelice oceňuji). Snímek zachycuje postapokalyptickou budoucnost, kdy se skupina hrdinů brání útoků kanibalů. Navzdory tomu, jaké nepříliš optimistické věci jsou ve filmu popisovány, se tuto depresivnost nepodařilo nijak přesvědčivě zachytit (na hustou a syrovou depresivní atmosféru zapomeňte, nic takového zde bohužel není). Důvodem jsou především značně sterilně působící exteriéry a interiéry (ač se snaží vypadat špinavě zašle, nefunguje to ani trochu - je z toho cítit umělost) a absence zapamatovatelných záporných postav (to zamrzelo hodně, s nimi by se Tooth & Nail mohl bezproblémů stát nadprůměrným hororem). Závěrem bych ještě zmínil docela originální konec (ne co, ale jak), který mě v těch třech hvězdičkách (slabých) utvrdil. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Příběh dost jednoduchý, nelogický.... má sestra po celou dobu přemýšlela, proč nemají co jíst, když nemají ropu? Že prý mohli něco zasadit, ovoce, zelenina, obilí..... a co prý ryby? Ty prý taky v moři došly? Já jsem u filmu nepřemýšlel, zato jsem se děsně nudil. Stupidní herecké výkony, nic nového, jedna skupina uvnitř, druhá venku, jedna útočí, ta druhá se brání...... "Béčko jako BRNO" ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Skoro všechno špatně. Blízká budoucnost se potkala s ránou, která svět, jak ho známe, zdecimovala. Problémem jsou vyčerpané zásoby ropy. Budiž. Města se prý vylidnila - nemohu soudit, film se odehrává pouze ve dvou lokacích (nemocnice a nějaká továrna, mezi nimiž je volné prostranství). Přeživší se dělí na lidi a kanibaly, a zejména lidé jsou zastoupeni prkennými dřeváky největšího kalibru. Jejich činnosti postrádají logiku, z úst jim vycházejí otřesné věty a v jejich projevech totálně absentují emoce. Kanibalové jsou na tom podobně, přátelí se s kamarádkou Apatií a čas od času pronesou prostřednicvím Madsena či Jonese několik chraplavých vět. Kanibalové po nocích loví lidi. Jenomže bez náznaku atmosféry, bez lekaček, jen s občasným krvavým doplňkem. Toto je rovněž první nerozpočtový film, tohle nemohlo stát ani dolar. Scénář se v druhé polovině snažil být trochu invenční, budiž. Se závěrečným proslovem se však shoduji, jinak nic, prázdnota, slabota. 30% /After Dark HorrorFest 2007/ ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Béčko jako mraky, žádná originální nebo něčím výjimečná scéna, tupé dialogy, z kterých pomalu bolí uši a při hloupí ,,frajeři,, ala Blade 3 s lukem ;-) naprostí neherci, ani s jednou postavou se za dobu filmu nesžijete, což se dá odhadnout bohužel už v prvních minutách. Filmu chybí peníze a bohatší rozpočet, jako většině béček a hororů z Dark Horror Festu, záporácí docela ujdou a jsou aspoň zdatní, zato jejich (menší spoiler) šéfka je směšná a těžko uvěřitelná, docela mě iritovalo na postavách jejich výbava, proč měli tak málo zbraní? Já osobně bych neměl moc problém ve výběru luk VS puška….hromada chyb, na tři hvězdičky to o „prdelku“ nemá ;-) 4/10* ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Na světě došla ropa a režiséru Marku Youngovi by mohlo dojít, že existují tisícovky jiných povolání, při kterých bude alespoň trochu užitečný. Sebekanibalismus v podobě ohryzání nehtů napětím se nekonal, to si spíš na tom neinvenčním béčku vylámete své hororu chtivé zuby.. Můj kdysi oblíbený Michael Madsen se začíná nebezpečně stávat vlastní trapnou karikaturou. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

50%. Na zaklade dost negativnych hodnoteni som bol pripraveny na najhorsie a ocakaval som nudnu blbost, ale nenudil som sa az tak, ako som to ocakaval. Na scenari a niektorich dialogoch som sa sice zabaval, ale Michael Madsen si opät podobne, ako aj v KILL BILL (2003) vychutnaval vrazdenie. Bolo citit aj lacny rozpocet, teda cely film v jednej budove a obcas nejake tie zabery na apokalypticke prazdno v meste a samozrejme o par mesiacov si uz len matne spomeniem na tuziacich kanibaloch po ludskom mäse v tomto filme, avsak niektore vrazdy boli brutalne a krvavo natocene, takze ako oddychovka u mna postacuje na 50%. ________ Nicole DuPort - (Dakota) +++ Rider Strong - (Ford) +++ Michael Kelly - (Viper) +++ Alexandra Barreto - (Torino) +++ Robert Carradine - (Darwin) +++ Emily Catherine Young - (Nova) +++ Kevin E. Scott - (Max) +++ Zack Robidas - (Yukon) +++ Beverly Hynds - (Victoria) +++ Rachel Miner - (Neon) +++ Michael Madsen - (Jackal) +++ Vinnie Jones - (Mongrel) +++ Produkcia: Michael Madsen +++ ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se právě seznámil s jednou z dalších zajímavých postapokalyptických vizí, tentokrát se však však zjevně jedná o vizi samoúčelnou, která je ztvárněna za účelem vybudování příběhu, u kterého by se mohl divák na nějakých 90 minut zabavit a také se trochu bát. Určité nedostatky, které už zde někteří komentující zmínili, nechám stranou, protože u filmu jsem totiž nikterak zvlášť nad nedostatky příběhu nepřemýšlel, toužil jsem jen po tom podívat se na film, u kterého se mohu před tím než půjdu spát odreagovat. Takže nedostatky nechám být a budu se věnovat příběhu samotnému, který je docela zajímavý a dokázal ve mně probudit zájem o osud hlavních hrdinů a o to, co bude následovat. Určitá atmosféra tu byla, pár lekaček také režisér použil, dokonce i na nějaký ten překvapivý zvrat se zde našlo místo, takže v tomhle směru to je naprosto v pořádku. Trošku mě jen mrzelo, že se nevyužil celý prostor té opuštěné nemocnice, z venkovních záběrů bylo vidět že ta nemocnice je opravdu hodně velký objekt, ale všichni se pohybují jen v jednom patře a jen v omezených prostorách, kdyby se více využil ten prostor, byl bych zřejmě maximálně spokojený. Ale fajn, beru v úvahu, že prostě tvůrci chtěli zařadit do filmu i nějakou tu mrtvolu a trochu krve, a kdyby ještě měli zařadit honičky po nemocnici, tak by ten film asi byl mnohem delší. Celkově tedy tenhle horor vnímám jako mírný nadprůměr, neboli uděluji trochu lepší tři hvězdy, což si myslím že je vzhledem k těm několika chybám a nedostatkům, které film měl, docela spravedlivé hodnocení ()

petero

všechny recenze uživatele

AFTER DARK HORRORFEST 2 (Borderland, Crazy Eights, Lake Dead, Mulberry St., Nightmare Man, The Deaths of Ian Stone, Tooth n Nail, Unearthed) ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Mám rád postapokalyptické filmy ale tohle je takové nemastné,neslané..Určitě se na to bez větší újmy podívat dá,ale na vlastní nebezpečí.Ono se to jen tak pro nic za nic nejmenuje Zuby Nehty.Nudou si totiž okoušete všechny nehty. ()

strougy 

všechny recenze uživatele

Když se za nejzábavnější moment filmu dá považovat scéna, kterak slečna ve slušivých černých kalhotkách uklouzne po kaluži krve, tak je asi něco špatně. Hloupý a nudný film o partičce hodných hlupáků zabíjených odpornými kanibaly, v jejichž skupině si Madsen a Vinnie Jones sahají na herecké dno své kariéry. A proč vlastně podobný filmy vždy přežijí ty nejnudnější a nejméně zajímavý postavy, kterým člověk od začátku přeje tu nejbrutálnější smrt vážně nepochopím. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Průměrná celkem příjemná podívaná na jeden večer. Film má sice podle mě stupidní scénář s ropou, představoval bych si lepší katastrofu. Ale o to moc ani nejde zmíní se o tom jenom na začátku takže to ani moc nevadí. Hlavní hrdinové zavřený v nemocnici(jak originální pro horor:-))bojujou proti velkým drsným hovadům. Je takové zábavné jak hlavní hrdinové jsou vyhladovělý chudinky co vypadaj jako kdyby nedokázaly žádnou práci a hlavní hajzlové jsou nabouchaný hovada. Nicméně film je takový příjemnější spestření, není to nic co by se muselo vidět a taky se na to rychle zapomene, ale nakonec proč ne. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Levné post-apokalyptické béčko, kde se apokalypsou stalo vyčerpání zásob ropy, předpokládám, že film si objednal OPEC, jiné vysvětlení pro tak za uši přitažený důvod konce civilizace mne nenapadá. Pominu-li tenhle OT námět tak toho taky moc nezůstane, skupinka těch hodných přeživších bojuje proti těm zlým, kteří se údajně pár let či snad měsíců po tom strašném třesku, kdy byla vyčerpána poslední kapka ropy stali kanibaly a nosí oblečky jako pravěcí lovci lebek, asi proto, aby případným obětem připadali dostatečně zlí, na diváka pak čeká i jeden opravdu "nepředvídatelný" zvratek, Madsen se sekerou a konec ve stylu Ramba. Za několik hezkých máchnutí sekerou uděluji usmolené dvě. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

To si ze mě někdo dělá prdel, ne? Dojde ropa, není benzín - což je mimochodem sen všech současných zelených ekologů a bojovníků proti klimatu - a co jako? Brambory se kvůli tomu nerodí, zvířata v lesích z toho spáchala hromadně sebevraždu, ryby se vyvrhly samy na břehy, aby z toho neštěstí chcíply, voda přestala téct a hromadně se vypařila nebo co? Nebo - sídlíte v nějakém rozpadlém baráku, kam si pro vaše kamarády chodí kanibalové jak do vietnamské večerky, a vy tam na ně trpělivě každý večer čekáte a nenapadne vás jít o dva domy dál. Třeba někam, kde se dají zabarikádovat vstupní dveře, aby vám tam furt nelezli jak švábi. Jo a už vidím, jak si drsní chlapi nechají šéfovat ženskou. Pardon, ale když na mne tvůrci vyhodí takovou blbost, u níž se jednoznačně zhlédli v Mad Maxovi, odmítám jim takovou šlejšku žrát (pokus o vtip). Sice jsem rád, že jsem zas po letech viděl Michaela Madsena, ale ty kladné role se mi u něho líbí víc. ()

jonyyy odpad!

všechny recenze uživatele

"To ale nemůžeš?! Lidi nemohou jíst jiné lidi." "Jdi se schovat. A až tě najdu, tak tě spapám." Dva hvězdné obličeje a k tomu dva pro mě známé obličeje a takový průšvih? Už při větě z obsahu: Poté, co v roce 2012 došla ropa, nastala katastrofa a po světě se toulají jen skupinky těch, co apokalypsu přežili, jsem ucítil značné obavy, ale říkal jsem si, že to bude asi sranda. Měl jsem dát na ten první pocit. A v hlavní roli MIchael Madsen? No v hlavní roli asi dvou záběrů. A na závěr bych dodal: nevím jak vy, ale až mi dojde nafta v autě, taky půjdu lovit sousedy na jídlo. 10% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Kurňa po zhlédnutí tohoto kousku jsem taky pocítil kručení v břiše. Bohužel děj samotný mne moc nenasytil, protože nebylo čím. Přece jenom jsem očekával solidní postapo film, ale dostalo se mi jakéhosi vyvařeného výtažku ze smradlavých bot Michaela Madsena. Ten dle tvůrců měl být ústřední postavou a místo toho si ani nestačil pořádně ohřát svou prdel před kamerou. Už za tenhle podfu(c)k dávám bod z průměru dolů. Celý snímek je navíc „obdařený“ kupou opravdu hloupých dialogů, žánrového klišé jenž je nám podáno místy neskutečně otravným způsobem. V určitých momentech se mi film líbil, zvláště když docházelo na postupné vybíjení obyvatel nemocnice, či se na place objevil starý mazák Vinnie, ale zbytek herců – žádný zázrak. Taky s vytvořenou atmosférou to bylo dost na štíru, tedy alespoň v první polovině, v té druhé došlo nakonec přece jenom k mírnému zlepšení a dokonce se musím přiznat, že jsem se přestal i nudit. 40% ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Postapokalyptické filmy obľubujem a už od začiatku som vedel, že v Tooth & Nail sa nesklamem. 4,2 milióna USD v dnešnej dobe dobe nie je rozpočet, s ktorým by sa v kinematografii dalo skákať vysoko a tak sa na niektorých veciach zákonite muselo šetriť. Najciteľnejšie to odniesli interiéry a exteriéry - celý príbeh sa odohráva v približne troch miestnostiach niekdajšej nemocnice, ktorú hlavní aktéri opúšťajú iba zriedkakedy, zdevastovaný svet tvorí jedna vyľudnená ulica, lemovaná niekoľkými opusteným automobilmi a v tomto ohľade sa Tooth & Nail príliš nelíši od tematicky trochu podobného Seagalovho prepadáku Against the Dark (2009), ktorý však pohltil dvojnásobne väčší rozpočet a dopadol podstatne horšie. Potešila ma účasť Vinnieho Jonesa a Michaela Madsena v roliach kanibalov, zvyšok barbarskej tlupy tiež pôsobil dosť divoko a tvorili ho samé ťažké váhy (casting na tieto postavy asi prebehol vo wrestlingovom klube) a v závere došlo aj na nejaké menšie krvipreliatie. Ak by som hľadal nedostatky, tak tých by sa tu našlo dosť, o to mi však v tomto prípade nešlo, takže som bol s Tooth & Nail celkovo spokojný. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tohle je jako remake nějakého postapa z přelomu 70./80. let. Jen ty kladní hrdinové vypadají trochu moderně. Zato záporáci, ti jsou echt osmdesátkoví, včetně broušení zubů rašplí. Možná by to mohlo i pobavit, kdyby ten scénář nebyl místy hrozně hloupej (už ta zápletka - v roce 2012 dojde ropa a všechno najednou lehne). Půlka postav nesympatických, originalitu se to ani nesnažilo předstírat, občas se tomu filmu zasmějete, ale Madsen a trocha té krve potěší. Hlavně u toho nepřemýšlet. ()

Reklama

Reklama