Reklama

Reklama

Ściany

Animovaný / Krátkometrážní
Polsko, 1987, 8 min

Recenze (7)

hippyman 

všechny recenze uživatele

zjevná paralela uvěznění komunismem, mistrně podpořená padnoucí sugestivní hudbou Przemysłava Gintrowského... celý snímek však působí hrozně depresivně a atmosféra vyvolává touhu vyskočit z okna, nebo si aspoň lehnout do vany se sadou žiletek. prostě krapítek dusivé, černočerné sousto k rannímu černočernému čaji... 50% ()

bassator 

všechny recenze uživatele

RIVER FILM FEST - Festival nad řekou 2009 - PERSONALITIES AND ANNIVERSARIES - Osobnosti a výročí - Úžasně temný snímek i animace... - 80% ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

My máme Trnku a jeho Ruku, naši severní sousedé zase Dumalu se Stěnami. Geniální politická metafora, do které je vtisknut kafkovský pocit nejistoty (tak typický pro totalitu, vzpomeňme si na Proces či Zámek), který dělá z tohoto dílka jeden z nejlepších krátkých filmů vůbec. Pád do hlubin v úvodem zmíněné Ruce byl sice magický jak máloco, nicméně podobné dojmy jsem zde měl z každé vteřiny, a to je velmi důležitý rozdíl... ()

SatuPeka 

všechny recenze uživatele

"Sciany" jsou úplně jiné než "Černá karkulka" a ukazují druhý pól Dumalovy tvorby - tajemný a nesnadno vyložitelný snímek s klaustrofobní atmosférou. Výborná hutná kresba, ve které převažuje černá, celkové vyznění dobře doplňuje. ()

Simo16 

všechny recenze uživatele

Možno na pochopenie to až také ťažké nie je, ale na zamyslenie to určite je.Človek, ktorý je uveznený v ničote a samote a jeho túžby či sny, na ktoré myslí.Krásne čiernobielo až hororovo ladený snímok, ktorému však chýbalo niečo, čo by ma zdvihlo zo stoličky a roztvorilo na plno ústa. ()

Reklama

Reklama