Reklama

Reklama

Rexík

(seriál)
  • Československo Pejsek Rexík (více)
Animovaný / Rodinný
Polsko, 1967, 65x10 min

Obsahy(1)

Rexík (v původní polské verzi Reksio [rekšjo]) je hrdina populárního polského animovaného seriálu. Vypráví o příhodách sympatického strakatého voříška Rexíka a jeho přátel - slepic, koček, dalších psů a jeho páníčků. (Karlos80)

Recenze (12)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Další z řady polozapomenutých animáku s bejvalého východního bloku (možná že i Večerníčku ?), z mého útlého dětství. Malý bílý psík Reksík v mnoha veselých příhodách a příbězích, které si dnes už bohužel nevybavím. Už ten úvod je originální a pěkná byla i hudba. Nejvíce se mě však vždy líbilo, to jak bouchal nějakou paličkou do toho červeného filmového pásu s jeho podobou v takových malých čtverečcích. Polská "psí" animovaná klasika, jako třeba u nás Štaflík a Špagetka, a dnes už naprostý kult. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Haf! Haf!" Důležitější sdělení Rexík neposkytuje, ale je to sympaťák, jehož vrčení a štěkání je mimořádně vtipné. Jako dítě jsem se na Rexíka těšil, ale když jsem ho chtěl představit svým dětem, tak to kouzlo trošku vyprchalo. To ovšem nic nemění na tom, že když rozzuřeného Rexíka knokautoval kohout, tak jsem smíchy spadl ze židle. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Na DVD vyšla kolekce sedmi dílů pod společným názvem Reksík opravářem - 1. Reksíkovo jaro, 2. Reksík opravuje, 3. Reksík a slepice, 4. Reksík a kohouti, 5. Reksíkova zima, 6. Reksík lyžařem a 7. Reksík a vrána. Určitě to tady potřebuje rozšířit a specifikovat. A pak dalších 30 dílů na 5 DVD, tentokráte už doopravdy jako Rexík. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Dnes už prakticky legendárny Rexík opravár patrí medzi tie večerníčkové seriály, ktoré zdobili aj moje detstvo. Dnes už by som možno o ňom uvažoval po opätovnom zhliadnutí inak, ale Poľská produkcia bola v tých časoch na úrovni, a ja si nechcem brať ilúzie o tom, že by ma mohol osloviť :-) ()

Flego 

všechny recenze uživatele

S animovanými rozprávkami sa vo všetkých krajinách východného bloku roztrhlo vrece a príhody strakatého psíka Reksíka patrili k tomu lepšiemu. Poliaci sa opäť pochlapili a od roku 1967 do roku 1990 vzniklo pod taktovkou Lechosława Marszałeka 65 "večerníčkových" rozprávok. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Roztomilý pejsek a jeho příhody. Musím podotknout, že to je velmi zapomenutý animák. Nevím, jestli byl u nás vůbec někdy vysílán. Vybavuje se mi roztomilá animace. Měl jsem několik příhod na VHS. Teď se na ni práší někde na půdě. Možná ji někdy půjdu hledat a tento klenot si připomenu. Závěrem říkám, že Rexík by se měl vysílat. Myslím si, že děti ho vůbec neznají a to je veliká škoda. Nad hodnocením jsem dlouho nepřemýšlel, hned mě napadlo, že dám lepší čtyři hvězdičky. ()

corona 

všechny recenze uživatele

veselé príbehy roztomilého psíka, aj keby som chcela nemôžem dať menej, pozerala som to minulý rok v TV a tešila som sa na to jak malé decko ()

el.zapikano 

všechny recenze uživatele

Tuto rozpravku som si matne pamatal z detstva. Teraz som na nu natrafil pri plneni si otcovskych povinnosti a neprestava ma udivovat. Moja dcera momentalne nepozera nic ine. Havko hej! Havko hej! Krasne animacie aj hudba. Moja topka: Reksio i mrowki ()

Reklama

Reklama