Reklama

Reklama

Jak se to dělá

(seriál)
  • Kanada How It's Made
Dokumentární / Krátkometrážní
Kanada, 1999, 350x24 min

Režie:

Yan Savard

Scénář:

Mark David Perry

Kamera:

Yan Savard

Hrají:

Brooks T. Moore (vypravěč), Lynne Adams (vypravěč), John Kanzius, Iain Lee

Obsahy(1)

Přemýšleli jste někdy o tom, jak se vyrábí úplně obyčejné věci? Discovery Chanell Canada přinesl dokumentární seriál "Jak se to dělá", kde diváky zavedl do zákulisí výrobních procesů každodenních předmětů. Od hokejových puků a ručních pilek po letadla a mražené hranolky. Tento pořad divákům předvede zblízka, jak se tyto, na první pohled jednoduché věci, vyrábějí. Každý den nám slouží tisíce obyčejných věcí a nikdo se nikdy nezamyslí nad tím, jak byly vytvořeny. Například asfalt, hasičské helmy, zápalky nebo tetování. Série pořadů "Jak se to dělá" navštíví desítky výrobních linek, na kterých se hrubé materiály přeměňují na hotové výrobky přímo před našima očima. Seriál je o to zajímavější, že náměty na pořady jsou i přímo od diváků. (OscarH.)

(více)

Diskuze

Kugudaj

Kugudaj (hodnocení, recenze)

** ---> Vychvaľovaný náučný potenciál tohto "dokumentu" je zmarený príkrym nedostatkom objektivity, ba priam účelovou jednostrannosťou... Pod rúškom pútavej dokumentaristiky ide v skutočnosti o zaslepenú technokratickú agitku a reklamu na deštruktívny konzum, a pritom aj kvalita samotných vecných informácií je veľmi povrchná až mizerná, fakty sú často vytrhnuté z kontextu a zobrazované vždy iba z tej príjemnejšej stránky... Za tých pár "zaujímavých pikošiek" si to určite nezaslúži viac ako 2** ani z pohľadu bdelého diváka, ktorý to dokáže sledovať s patričným nadhľadom ...

udenda

udenda (hodnocení, recenze)

Seriál, který bych si sám nepustil, ale občas na něj narazím na Discovery a už nepřepínám! Krásně zpracované a pooutavé!

Reklama

Reklama