Reklama

Reklama

Jak se to dělá

(seriál)
  • Kanada How It's Made
Dokumentární / Krátkometrážní
Kanada, 1999, 350x24 min

Režie:

Yan Savard

Scénář:

Mark David Perry

Kamera:

Yan Savard

Hrají:

Brooks T. Moore (vypravěč), Lynne Adams (vypravěč), John Kanzius, Iain Lee

Obsahy(1)

Přemýšleli jste někdy o tom, jak se vyrábí úplně obyčejné věci? Discovery Chanell Canada přinesl dokumentární seriál "Jak se to dělá", kde diváky zavedl do zákulisí výrobních procesů každodenních předmětů. Od hokejových puků a ručních pilek po letadla a mražené hranolky. Tento pořad divákům předvede zblízka, jak se tyto, na první pohled jednoduché věci, vyrábějí. Každý den nám slouží tisíce obyčejných věcí a nikdo se nikdy nezamyslí nad tím, jak byly vytvořeny. Například asfalt, hasičské helmy, zápalky nebo tetování. Série pořadů "Jak se to dělá" navštíví desítky výrobních linek, na kterých se hrubé materiály přeměňují na hotové výrobky přímo před našima očima. Seriál je o to zajímavější, že náměty na pořady jsou i přímo od diváků. (OscarH.)

(více)

Recenze (82)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

"Ten dělá (umí) to a ten zas tohle a všichni dohromady neděláme (uděláme) nic (moc)." Ne, tak zlé jako v populární Werichově písničce to nebude, každopádně se jedná o velmi originální naučný a poučný projekt, jakých je v současné době v našich televizích (a nejen v nich) zatraceně málo. Děkuji Discovery Channel. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Jak se to dělá? No, to je jednoduché jak žebřík. Prostě to vysvětlíte na motýlech. Víš, Jarmilko, víš, jak prcaj motýli? No, tak takhle to děláme s maminkou. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Výborný edukatívny seriál o veciach okolo nás a o tom, ako sa vlastne vyrábajú .... Niekedy som fakt len otváral ústa ..... ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Perfektný nápad ako priblížiť na prvý pohľad obyčajné veci, tak ako by ich každý laik rád videl. Nevidel som všetky časti , ale keď na tento seriál natrafím už neprepínam. Nech je ten ktorý diel o čomkoľvek , je to podané tak zaujímavo , že nedokážete odtrhnúť oči. 100%. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Prototyp bezchybne fungujúceho náučného doku-seriálu , ktorý v pár minútach zhrnie to dobré a zaujímavé, a skôr, než sa vám začne zdať, že dostávate nepodstatné informácie, skončí alebo načne inú tému. 80% ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Dokumentárny seriál, ktorý vám objasní snáď aj to, ako sa robí atómová bomba. Alebo už stihli aj to? Naozaj super počin pre všetkých zvedavcov. Tie každodenné samozrejmosti, ktoré nás obklopujú mali k nám možno ťažšiu cestu ako si častokrát myslíme. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Výborný seriál, ktorý poteší zvedavých divákov vo veľmi širokom vekovom rozpätí. "ako sa to robí" je otázka, ktorá vŕta v hlave väčšiny chlapcov už od útleho veku a neprestane vŕtať ani v starobe. Netrestajte deti, keď rozoberajú alebo rozbijú svoje hračky. Je to iba preto, že ste im neumožnili pozerať tento seriál. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Chtěli byste vědět jak se vyrábí třeba bombóny, sloup elektrickéhoosvětlení, kanystr.. nebo snad hokejová rukavice? Tenhle seriál vám během několika málo minut zodpoví vše, co by vás zajímalo. Velice zábavné a poučné pro každého, kdo chce nakouknout hlouběji do výrobních procesů všelikých produktů všedního světa. Doporučuji ..90% ()

Suzie05 

všechny recenze uživatele

Úžasný dokumentární seriál. Hodně se mi líbila výroba želé bonbónů, zahrádkářských rukavic a pletiva. ()

esopesokeso 

všechny recenze uživatele

Nech svätý Peter otvorí bránu ľudom, čo stali za vnik tohto seriálu.Ked som bol malý, tak som fantazíroval, že vo voľnom čase budem chodiť po fabrikách a zisťovať ako sa čo robí, ale pri týchto dokumentoch som dospel :) Seriál sám o sebe nenaučí, ale určite rozšíri vaše obzory.Napríklad som sa snažil vyrobiť podľa tohto seriálu sklenený pomaľovaný tanier....dal som odrezaný štvorec skla na formu, s takým špeciálným práškom som narobil farby, namaľoval som si slniečko dúhu...vložil som to potom do kaliacej pece (na nože) a tamtararáááá vytiahol som tanier... :)...teda ehmm..niečo také...slniečko bolo ementalovité a dúha pripomínala rozbitý Stalingrad...a tanier bol krehký.Po pár dňoch sa nedopatrením rozbil :( Jak se to dělá, cz dabing ()

katuska138 

všechny recenze uživatele

Mám ráda Discovery. Poučné věci ve velmi zábavné podobě. A tenhle seriál není výjimkou. Občas vážně nechápu, že ty věci vážně takhle vznikají. Třeba žvýkačky nebo příbory. Jsem zvědavá, co přijde příště. ()

thommas 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s ripom - náhodou jsem si pustil Discovery a stihnul jsem posledních pár minut dílu, kde vyráběli bonbony, a zůstal jsem s otevřenou pusou zírat na obrazovku. ;) Hned potom jsem se v pokračování dozvěděl, jak se dělá toaletní papír, různé druhy hořčice, housle a šroubky. Už nikdy nebudu plýtvat toaleťákem! ()

Aelita 

všechny recenze uživatele

Kolik různých fines, poznatků, dovedností od člověka vyžadují a zároveň mu přinášejí technologie – postupy pro zhotovení všemožných artefaktů. Skutečně technologie stvořily lidskou civilizaci a vycvičily člověka. ()

lakikaki 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý a dosť poučný seriál, ktorý mi objasnil už pekných pár výrobných procesov... :) A v podstate mu nie je ani čo vytknúť, takže 5 hviezdičiek. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Trochu strohé, trochu nudné, trochu prirýchle. Myslím že pomalšie tempo a zaujímavejší komentár by nezaškodil. 65% ()

Reklama

Reklama