Reklama

Reklama

Carrie

  • USA Carrie (více)
Trailer 2

Umí rozpoutat peklo a pomstít to, které ji obklopuje. Americký, dnes bezesporu kultovní hororový film, který podle románu známého spisovatele Stephena Kinga natočil režisér Brian De Palma. Jeho hrdinka Carrie Whiteová je terorizována pološílenou matkou, náboženskou fanatičkou. Pro nesmělost a své komplexy se navíc stává předmětem výsměchu spolužáků i některých učitelů. Jednoho dne v sobě Carrie objeví nadpřirozené telekinetické schopnosti. Její pohled může získat ničivou sílu, tryskající bez ohledu na možnost ji vůlí zastavit. Neustálé ponižování a pohrdání, jimiž je obklopena, stejně jako tlak způsobený osamělostí, vedou k tragédii, jež vyvrcholí, když je dívka zcela nečekaně pozvána nejhezčím chlapcem třídy na velký školní ples… Carrie režiséra Brian De Palmy, odsuzující úzkoprsou maloměstskou společnost a náboženský fanatismus, je považována za určitý mezník v žánru filmového hororu, inspirovala řadu dalších tvůrců, stejně jako vedla v roce 2002 k natočení stejnojmenného remaku Davida Carsona. (Česká televize)

(více)

Diskuze

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Carrie je klasika, stejně jako The Omen, Noční můra v Elm street atd., tudíž jsem očekával laťku vysoko. Ale že to bude ve finále až takhle vysoko, to mě ani ve snu nenapadlo. Carrie pro mě byl strhující a hlavně pak velice, opravdu velice emotivní film. zážitek. S plachou Carrie jsem od začátku do samého konce cítil snad každou křivdu a naschvál, který si na ní její vrstevnice či fanatická matka vybíjeli a že mi jí bylo opravdu líto.  O5 nezbývá než smeknout před skvělým De Palmou a ostatními tvůrci za to, jak dokázali onu lítost pro Carrie takhle vybičovat na maximum, aspoň pokud jde o mě. Netřeba zde potom chválit další aspekty filmu, které jsou prostě báječné - ať už jde o triky, hudbu, her. výkony snad všech zúčastněných atd. Za mě velká spokojenost a zcela po právu 5*, i když ta jedna celá * je za ty city ke Carrie. Klidně se mi smějte, ale já si nemohu pomoci...

cheelsi

cheelsi (hodnocení, recenze)

Tak tenhle film je boží! No ještě aby ne... herečka Sissi Spacek zatím hrála v samých dobrých filmech ;)

Braveheart

Braveheart (hodnocení, recenze)

To je náhoda, dneska sem na to koukal a zrovna dneska tu tak jede diskuze. Haluz.

Tremono

Tremono (hodnocení, recenze)

Nevím proč moji kritiku (i když to ani kritika nebyla, jen konstatování) vztahuješ na mě. Ještě se mě zeptej, co já jsem v životě dokázal a kolik filmů jsem natočil. Aby to bylo dokonalé. Prosím.;)

Tremono

Tremono (hodnocení, recenze)

To jsem, mudlo :) Mám na mysli kousky typu otáčení kohoutků, kropení studentů, výbuch auta... To mě vždycky na chvíli vytrhlo z děje, zkazilo napětí a vůbec působilo negativně.

Tremono

Tremono (hodnocení, recenze)

Nad některými triky jsem se musel usmát :) Jinak Sissy byla skvělá, jen jsem měl občas strach o její oční důlky.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Iguaner

Iguaner (hodnocení, recenze)

S1xK1ll3r: Ono to bude způsobené částečně i tím, že ani předloha není de facto čistokrevný horror.

S1xK1ll3r

S1xK1ll3r (hodnocení, recenze)

Zial asi musim sklamat vsetkych hororovych nadsencov a zaroven znalcov s prispevkami podomnou. Nemozem si pomoct ale ako horor mi to vobec neprislo. Drama a thriller uz skor. Prva hodina je lahko romanticka a az na par rozbitych zrkadiel by si to mohol pozriet kazdy zalubeny parik. Nastastie zaverecna dvadsatminutovka to zachranila akymsi nasilnym az hororovym koncom. Hudba v poriadku plny pocet. Vykoni hercov slusne a samozrejme je to predsa KING. Ak by som to mal hodnotit ako horor tak ** No celkovo davam *** Take je vnimanie amatera. _______6K

Související novinky

Fincher a nakažení teenageři

Fincher a nakažení teenageři

24.02.2008

V dobách, kdy hippies už byli trapní, ale David Bowie ještě všem připadal jako příliš velký pošuk\", tedy v polovině 70. let, se odehrává komiksová série Charlese Burnse Black Hole. Metafora na… (více)

Sissy zpět na místě činu

Sissy zpět na místě činu

21.02.2005

Doma ve vitríně se jí leskne jedna pozlacená soška Oscara. Sehrála řadu charakterních rolí, ale v současnosti znovu začíná koketovat s napínavými filmy. Řeč je o Sissy Spacekové, rodačce z Texasu.… (více)

Reklama

Reklama