Reklama

Reklama

Ve stínu

  • Slovensko V tieni (více)
Trailer

Obsahy(1)

Detektivní thriller z první poloviny padesátých let vypráví o kapitánovi kriminálky Haklovi, který vyšetřuje rutinní zločin. Záhy se ale ukáže, že tato zdánlivě triviální vloupačka je čímsi složitějším. O případ se zajímá Státní bezpečnost, která vyšetřováním pověří svého specialistu, německého experta majora Zenkeho. Skutečné důkazy přestávají být podstatné a případ získává politický rozměr - obrací se totiž proti "sionistům" z Židovské obce. I přes přímý zákaz pokračuje kapitán v pátrání a přesvědčuje se, že věřit nelze nikomu a ničemu. Postupem času se ale kolem něj začíná stahovat smyčka estébácké mašinerie. Hakl se už necítí bezpečně a uvědomuje si, že ohrožuje sebe a především vlastní rodinu. Jak se rozhodne? Bude pro něj znamenat víc jeho vlastní rodina, nebo důkazy, které vedou ke skutečnému odhalení pravdy? (TV Nova)

(více)

Diskuze

Rupi.Rupak

Rupi.Rupak (hodnocení, recenze)

misik95

s tím český bych zas tolik nepospíchal , sere mě když si každej režisér myslí , že všichni uměj , německy , rusky , anglicky , čínsky , japonsky , francouzsky 100 % a zbytek řečí tak na 90% , nemá smysl tuto konverzaci překládat a samopzřejmě je každej režisér tak dobrej , ža by nikdo nepochopil , kdyby to bylo v češtině , škoda že to celé není třeba v latině , určitě by ten film vyzněl lépe

BrunoAnthony

BrunoAnthony (hodnocení, recenze)

hehehhe...někdo v komentářích napsal "protižidovské spiknutí"...tak to mě dostalo, to jsem se nachechtal

Uživatel CreepyJoe smazal svůj příspěvek.

shuster

shuster (hodnocení, recenze)

Kurvy bolsevicke! Bolsevizmus je snad horsi ako fasizmus. Film je fajn - vizual brutalny, trochu mi vadi vysoky kontrast, aj ked High Contrast mam velmi rad ;)
Toto je spicka ceskej kinematografie. Pre mna. Scenu zhodenia z mostu som si musel pozriet niekolkokrat. Strih som vdaka zopar pixelom nasiel, ale i tak je to spickova praca - klobuk dole - je to jeden z ceskych highlitov na Netflixe. Cudujem sa, ze som ten film nevidel skor.

na příspěvěk reagoval vegetol.mp

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

Ozzy2

Máš to spočítaný? Máš nějaký statistiky, kterýma to podložíš? Nemáš. Možná by mělo bejt varující, že přepis čarodějnických procesů z Kladiva na čarodějnice byl považovaný jako metafora na komunistický procesy. Církev a komunisti jsou jedna a ta samá pakáž. Pokud by se měli dneska lidi někoho bát, tak udavačských idiotů, kteří nám říkají, co si máme myslet.

Ozzy2

Ozzy2 (hodnocení, recenze)

vegetol.mp

Komouši dělají jedno a to samá´ý a to ještě dnes, v roce  2020.Filip místo aby visel, tak si vyskakuje.Jinak chlapče plácáš neskutečný sračky, komunismus má na svědomí 100 milionů obětí, to církev asi nezvládla a ni za 2000 let.

na příspěvěk reagoval vegetol.mp

Frontier

Frontier (hodnocení, recenze)

Johnny.ARN

Bydžovskou jsem tam tedy nikde nezachytil. A co se motivu týče, taky nad tím dumám a jediný, co mě napadá je, že chtěli zlikvidovat tu Židovskou obec. Hodit ty vloupačky na ně, odsoudit, popravit. Jinak taky nevim...

kriplozoik

kriplozoik (hodnocení, recenze)

Koukal jsem se na IMDb na komentáře a vidím tam tři: jeden z Německa to chválí, dva z Česka to psují. Zajímavé, zajímavé...

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

Jello Biafra

To nemůžeš nikdy vědět. Zatímco věci který mají na triku Stalin a Hitler jsou nedávnýho data, navíc poměrně dobře zdokumentovaný médii, církev má dost slušnej náskok:) Ale může bejt, rád Hitlerovi se Stalinem to pochybný vítězství přiznám. V čem ale církev vede určitě, je PR. Povraždit tolik lidí a pak se ještě stavět do role mravokárce a morálního vzoru, kterej do všeho žvaní, to už chce odvahu nebo dobrýho manažera:)

na příspěvěk reagoval Ozzy2, CreepyJoe

Jello Biafra

Jello Biafra (hodnocení, recenze)

vegetol.mp

sorry kámo, ale církev za celé temné obdobie inkvizície určite nezabila toľko ľudí čo Hitler a Stalin dokopy, veď len počas hladomoru na Ukrajine, ktorý Stalin vyvolal zomrelo 5 milionov ľudí, čistá genocída

na příspěvěk reagoval vegetol.mp

Kovaja

Kovaja (hodnocení, recenze)

Nechci se moc vkládat do diskuze.Jen bych chtěl reagovat na věci okolo komunismu.píšete a odsuzujete tady zločiny komunismu a jak moc zlého napáchal.Nejsem holá hlava ani anarcháč.jen mě děsí jedna věc.Když zvedne pravici nějaká vymaštěná pleška,sou toho plné noviny a lítaj vzduchem spousty paragrafů,ten člověk je okamžitě hnán před spravedlnost.Co se děje když si někdo na veřejnosti obleče tričko s Leninem,Stalinem nebo nosí odznáčky CCCP,nestane se nic!!!!Lidi uvědomte si že Tihle pánové povraždili stejně lidí jako ta svině Hitler.Tohle mě sere.Když spravedlnost tak na obě strany.

na příspěvěk reagoval vegetol.mp

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

RINGOCZ

A teď si představ, že jsou tu politický strany, který sice o komunistech mluví pohrdavě, ale přilezou za nima kdykoliv něco potřebujou. ODS díky komančům zvolila Klause prezidentem a Kalousek chtěl před pár lety podporovat vládu s komunistickou účastí a stálo ho to místo předsedy Lidovců. Možná že komanči jsou vrazi, ale když jde o prachy a pozice, nikomu to nevadí:)

Artigas

Artigas (hodnocení, recenze)

Včera jsem se dostal k tomuhle "thrilleru"... natočený jako všechny filmy v posledních letech, v černošedozelené (barvy snad přestaly existovat?!?!), atmosféra vystižená velmi dobře, zbytek ovšem trapná prožidovská propaganda a ten konec, no comment. Pořád se tady omílají 50. léta jak na kafemlýnku-jsem fakt zvědavý, kdy se nějaký režisér odváží natočit hrůzy "demokracie" o zlodějnách a darebáctvích Mrázků, Klausů, Grossů a podobných všiváků, kteří drželi moc způsobem, o jakém se ani tomu hm, esesákovi mjr. Zenkemu nesnilo. Dvě* tomu dám, za Trojana a S. Norisovou, jedno zhlédnutí stačilo.

RINGOCZ

RINGOCZ (hodnocení, recenze)

Angie.J.

Problém není ani tak v tom, že lidé stále volí komunisty. Komunisté v takové podobě, jako tady byli těch 40 let, se (snad) nevrátí. Jde ale o to, co tihle lidé symbolizují. Symbolizují ZLO - z globálního hlediska miliony mrtvých, gulagy, mučení a vyhlazování . . . z hlediska ČSSR pak justiční vraždy, likvidace naší elity a toho mála hrdinů, kteří zde po 48. roce zůstali. Uranové doly, těžké žaláře, mučení metodami, které by jim mohli závidět kdejaké mexické drogové kartely nebo Vietcong. Toto vše u nás vykonávali Češi - lidé, které jste mohli potkat na ulici. A přesně tihle lidé jsou zde dnes mezi námi také. Komunismus jako zločinný režim se zřejmě už nevrátí . . . je mrtvý. Nicméně se může objevit jiné zřízení a režim, který opět sjednotí tyto "prostředníky ZLA", kteří velice rychle převlečou kabáty a budou ZLU opět poslušně sloužit, z části pro osobní prospěch, z části dokonce z přesvědčení. A toto je ten problém . . . že u nás existuje minimálně 14% lidí, kteří se neštítí volit nemorální představitele ZLA. Lidi, kteří se nebyli schopni distancovat od vražd, mučení, žalářování atd. . . . 40 let je holt dlouhá doba a navíc - "Sametová revoluce?" Byla až příliš sametová a ti skuteční zločinci potrestáni vůbec nebyli . . .

na příspěvěk reagoval vegetol.mp

papuchalk

papuchalk (hodnocení, recenze)

Oceňuju snahu natočit u nás stylově tak trochu něco jinýho, i když je to další film o straně, kterých tu máme už asi tak milion, a přestože je to po všech stránkách naprosto průměrný film. Potěšil mne Sebastian Koch, ihned jsem si vzpomněl na film Životy těch druhých a tato asociace aspoň v mých očích filmu Ve stínu dost výrazně pomohla -- přestože k tomu objektivně neexistuje důvod -- až tak moc se snažím na každý nový český film podpořit a pocitově vynést výš, než kam skutečně patří.

AngleTYPHOON

AngleTYPHOON (hodnocení, recenze)

Zamrzela mě ta písnička na konci. Česky nazpívaná písnička už vážně nemůže být ani na konci dobrého českého filmu? Co říct.. :¨(

Johnny.ARN

Johnny.ARN (hodnocení, recenze)

Zdravím, dúfam že mi poradíte : 1. Kde tam hrala Bydžovská?? 2. Nvm jak vám, ale mne tam chýbalo vysvetlenie motívu, prečo si plukovník tých ludí najímal, resp, o čo mu išlo?? Ďakujem :)

na příspěvěk reagoval CarloRizzi, Frontier

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

Angie.J.

Tak komunisté se tu volí z jednoduchýho důvodu. 1) Vládní strany jim svou primitivní a sociálně necitlivou politikou dělají dobrýho volebního manažera a 2) nikdo je za posledních 20 let nepustil k moci, takže se nestihli společensky znemožnit.

Filmů z dob komunismu je tu moc a povětšinou opakujou to samý. Kdo si o té době chce najít informace a něco se dozvědět, zjistí si to sám. Komu je to to šumák, tak u toho nezmění nic ani dalších padesát filmů o tom, jak byli komunisti zlí.

Angie.J.

Angie.J. (hodnocení, recenze)

Kdyby jsme měli dostatek filmů z doby komunismu, kdyby byl každý informován o hrůzách, co se tu děli a kdyby nám, jak Vy říkáte "lezli ušima", tak se tu 25 let po sametové revoluci nevolí komunisté....Jinak souhlasím -  to, že jsem tu dobu nezažila neznamená, že musím filmy o "té době" zbožňovat....Ale tenhle film mi nepřišel jako klasická nalejvárna (jako např. většina filmů o holocaustu). Byla tam i ta "kriminální" dějová linie. Navíc skvělá hudba a kamera....

na příspěvěk reagoval vegetol.mp, RINGOCZ

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

A od kdy je při posouzení toho, jak se někomu film líbil podstatný to, jestli dotyčnej tu dobu zažil?:) To se mi musí jako povinně líbit film z doby Vietnamský války nebo holokaustu jen proto, že jsem tu dobu nezažil? Mně osobně například velmi mrzí, že se po 20 letech musí neustále přetřásat tohle téma zlých komunistů, ačkoliv bylo v tv i ve filmu vytěženo do mrtě. Zdivočelá země, Kousek nebe, různé tv filmy z dob 50. let, různé tv dokumenty. A oni musí znovu tohle otevírat? Proč? Proč nešel tenhle příběh natočit "jen" jako normální thriller? Filmů z 50. let z dob komunismu máme tolik, že už nám lezou ušima. Poctivou atmosférickou kriminálku ani jednu. Co se stalo s lidmi, kteří se nechtějí patlat v politických problémech a rádi natočí poctivý thriller? Co je špatného na skvělých filmech jako Vrah skrývá tvář a Po stopách krve s R. Hrušínským? Proč např. nemohli natočit film o sériovém vrahu Mrázkovi, který v 50. letech děsil republiku? Těžko říct, vím jen že si opět zvolili takové trochu vypočítavé vznešené téma, na které mnoho kritiků, festivalů a rozdávačů cen slyší. Škoda. 

Jinka

Jinka (hodnocení, recenze)

Ta hudba se jim vážně povedla. Úplně něco jiného než bylo do teď v našich filmech.

Chip89

Chip89 (hodnocení, recenze)

janulin123

Mě to určitě přehnané nepřišlo. Jelikož jsem komunismus nezažila znám ho pouze z vyprávění a stejně jako ty k tomu mám neuvěřitelný odpor. Znám to z vyprávění od starších a vždycky jsou to příběhy, které hltám jedním dechem a podle toho co jsem slyšela od reálných lidí, my tenhle příběch nepřijde nijak nereálný...

janulin123

janulin123 (hodnocení, recenze)

CarloRizzi

Nezažila jsem ani 1. a 2. světovou válku a z filmů jako Schindlerův seznam nebo Nepřítel před branami tento pocit nemám. Vím o komunistickém režimu v naší zemi  dost na to, abych k němu chovala nejhlubší odpor a rozhodně nechci nic z toho co se tu dělo jakýmkoliv způsobem zlehčovat. Tenhle film na mě bohužel nepůsobil vůbec nijak...nebylo to ani poutavé, ani dobře zahrané a hlavně to nebylo uvěřitelné.

na příspěvěk reagoval Martin741

misik95

misik95 (hodnocení, recenze)

Po dlouhé době velice kvalitní český film a osobitou atmosférou. Jen si neodpustím rejpnout si do konce. Scházely mi tak nějak souvislosti a celkově "zbytečná" smrt Trojana.

na příspěvěk reagoval Rupi.Rupak

retrix

retrix (hodnocení, recenze)

Mám dojem, že Trojan nešel za náčelníkem, aby ukázal, že neohýbá hřbet, ale aby zachránil těch 5 židů.  Jinak by to bylo prázdné gesto, aby se nechal zabít kvůli tomu, že ukáže svoji neohebnou páteř, protože pro kluka by potom bylo rozhodně lepší mít ohnutýho taťku než narovnanou mrtvolu.

Související novinky

SOUNDTRACK Poděbrady 2017

SOUNDTRACK Poděbrady 2017

17.05.2017

Festival SOUNDTRACK Poděbrady přináší letos již po druhé jedinečnou podívanou ve spojení moderních technologií spolu s poslechem skvělé filmové hudby. Lázeňské město Poděbrady bude ve dnech 24. – 27.… (více)

Britský filmař se pokouší o atentát

Britský filmař se pokouší o atentát

15.02.2015

Jeho krátkometrážní Cashback byl nominovaný na Oscara. Nedoceněný londýnský horor Střepy v hlavě skoro nikdo neviděl. Aby mohl natočit Metro Manila, zastavil vlastní dům. Ale vyplatilo se, film… (více)

Noir Film Festival 2014 startuje již 21. 8.!

Noir Film Festival 2014 startuje již 21. 8.!

16.08.2014

4 dny, 4 místa, 40 projekcí... Unikátní přehlídka noirových filmů, kterou letos hostí královský hrad Křivoklát, se nezadržitelně blíží! Druhý ročník festivalu, který se zaměřuje na inspirativní… (více)

Hardy, Oldman a vraždění na sovětský způsob

Hardy, Oldman a vraždění na sovětský způsob

23.03.2013

Je libo dobovou kriminálku s prvky konspiračního polit-thrilleru? Se špičkovým obsazením? Odehrávající se v Sovětském svazu ještě za Stalina? Zdá se, že Ve stínu dostane z Hollywoodu tučnou… (více)

Reklama

Reklama