Reklama

Reklama

Dějiny lásky

  • Francie L'Histoire de l'Amour (více)
Trailer 3

Co kdyby kniha napsaná před Druhou světovou válkou v malé vesnici ve východní Evropě mohla protnout roky, přejít kontinenty a přežít násilné konflikty, aby vedla cestu tří generací? Tato kniha má název Dějiny lásky. New York, 21. století. Leo, starý polský židovský přistěhovalec, žije vzpomínkami na lásku svého života. Navzdory své bolestné historii vesele naviguje životní vzestupy a pády svým neúnavným bláznivým humorem po boku nejlepšího přítele Bruna. Přes celé město, v Brooklynu, je dospívající Alma odhodlaná najít ideálního muže pro svou matku. I když má svůj život pod kontrolou, ohromí ji, když se sama zamiluje do spolužáka Mishy a poprvé tak pocítí lásku. Zdá se, že nic nespojuje starého Lea a mladou Almu. A přesto... Z Polska 30. let 20. století na Ellisův ostrov, z Chile do Central Parku, rukopis „nejmilovanější ženy na světě“ cestuje časem, aby spojil jejich osudy. Po filmu Koncert se Radu Mihaileanu vrací s radostnou, něžnou a hluboce dojemnou ságou. (Film Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (8)

Sejkorka 

všechny recenze uživatele

Překvapení na Film Europe. Film režíruje Rumun Radu Mihăileanu, který má "na svědomí" skvělý Koncert s Mélanie Laurent, Děj je zpočátku trochu složitý, jak přeskakuje v několika časových liniích, naštěstí jsou dobře čitelné titulky a angličtina i rodilých Angličanů (Derek Jacobi , Gemma Arterton ...) je skvělá pro moji úroveň znalosti tohoto jazyka, že některé pasáže můžu sledovat bez čtení titulků. To nemluvím o Rusovi Míšovi. Co ještě dodat, hodně se v tom snímku brečí, člověk lituje Leův osud, když přešel v podstatě o vše, včetně z lásky napsané knihy. Po filmu Koncert se Radu Mihaileanu vrací s radostnou, něžnou a hluboce dojemnou ságou. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Hezké, smutné. Krásná kamera, ještě lepší hudba. Ale nemůžu se zbavit pocitu, že tam není nic originálního. Borec je odsunutej, slíbí si s borkou, že budou na sebe čekat, ale když ji pak v NY najde, už má druhýho haranta (toho prvního s ním) a jak se dozví asi za padesát let, za manžela jeho nejlepšího kámoše. Protože jsem to viděl bez titulků jen v angličtině (polovina herců mluví se silným evropským přízvukem), něco bylo těžší k pochopení. Škoda, že kolegyně machrus jen přeložila obsah z imdb, je nic neříkající. Ale já si tentokrát netroufnu. Jestli jsem to správně pobral, Židé byli vyhnáni z vesnice, Leo a Alma se znovu setkali až po několika letech. A to už bylo sakra pozdě. On napsal knihu, kterou mu ale zcizil někdo jiný a vydával za svou. A Leo přežil všechny. Sophie Nélisse je moc pěkná. ()

Reklama

troufalka 

všechny recenze uživatele

Jako realistka nevyhledávám romantické filmy a už vůbec ne ty, které mají lásku v názvu. Tohle byla ale jiná liga. Název filmu jsem zapomněla s prvními obrazy, příběh mě pohltil, hltala jsem obrazy, ani chvíli jsem se nenudila. Po skončení jsem si chtěla film pustit znovu. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Obávam sa, že viac sa už Radu Mihaileanu komercionalizovať nemohol. Nie je to síce úplne prvoplánové, ale divácky strašne podbízivé, v dialógoch kŕčovito - humorné. Predovšetkým GA a SN hrali na pol plynu. Podľa mňa je to dobrý TV film. Lenže z Raduho sa stal priemerný scenárista a režisér a to je veľká škoda. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

„Byl jednou jeden chlapec. Žil ve vesnici, která už neexistuje, v domě, který už neexistuje, u pole, které už neexistuje, kde bylo všechno objeveno a všechno bylo možné. Klacek mohl být meč. Oblázek mohl být diamant. Strom hrad. Byl jednou jeden chlapec, který žil v domě u pole, na jehož druhé straně žila dívka. Vymysleli si tisíce her. Ona byla královna a on král. Sbírali svět do malých hrstí. Byl jednou jeden chlapec, který miloval dívku. Její smích byl otázka, na niž chtěl odpovídat celý život. Slíbil jí, že až do konce svých dní nebude milovat žádnou jinou.“ Jak někam strčí svůj umělecký čumák filmař z Rumunska, tak mě to většinou rozbourá. A to se mi stalo i tady. Židovská tematika, skvostná hudba, dojemný příběh a excelentní Derek Jacobi, který i ve vážných chvílích srší vtipem. To vše když se promíchá tak vznikne nádherný zážitek. ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama