Reklama

Reklama

$9.99

Trailer

Obsahy(1)

Animovaný film podle povídek izraelského autora Etgara Kereta ukazuje všední problémy napříč generačním spektrem. Otec samoživitel, nezaměstnaný mladík, čerstvý singles, osamělý stařík, modelka a nebo bezdomovec, ti všichni prožívají svá soukromá dramata v obytném domě na předměstí Sydney. Pomůže jim z problémů brožurka, kterou si koupí osmadvacetiletý Dave za 9.99 dolarů? (mr.filo)

(více)

Recenze (13)

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Film působí velmi přirozeně a nikoli vyumělkovaně, je umnou kombinací věcí a příhod obyčejných i nadpřirozených. Je v něm řešena spousta otázek, které člověka trápí - např. jestli andělé umějí všichni létat, jestli jsou smrtelní, jestli člověk může plavat jako delfín, jestli se prasátko směje pouze za peníze nebo i zadarmo... Osudy jednotlivých postav obsahují mnoho poučení na závěr, např. že i ve stáří nemusí člověk propadnout žvatlavosti, ale může začít nanovo, že i s knihou odhalující smysl života se člověk štastným nestane (možná proto, že má jen první díl), že láska je nebezpečná, člověk kvůli ní ztratí rozum, ochlupení i ovlasení, tvář i tvar... Animace byla taktéž vyvedená, všechny postavy mají zajímavě našpulené pusy. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Loutkový film o lidech obyčejných a dnešních - smutných, unavených, čekajících a nedočkávajících se, osamělých, nepochopených, tu starých, tu mladých, zapomenutých, nepovšimnutých... Film je krátký, lidí mnoho, jejich problémy filmově prozkoumané - originální jen v bizarnosti jejich závěrečné, šťastné(?) seberealizace. Příjemně zvláštní jen v trhaném pohybu loutek, z kterých snad více než z živých herců čiší životní vyčerpání. Slabé ***. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Pěkně zpracované drama, na které byla radost se dívat. Když už mě bavila méně nějaká ta scénka, animace to dorovnala a naopak. Všechno doplňuje parádní soundtrack. Melodie v pozadí filmu mě vyloženě nabíjely energií. Několikrát jsem se nachytala, jak se u filmu přiblble usmívám. Jo a taky jsem kdysi mívala jedno prasátko, které mi bylo líto rozbít :-) 70% ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Tenhle film tady najít, to je za trest :-) Co se mi líbilo byla animace, klasická plastelína. Příběh je povídkový, s větším počtem postav a motivů - ať už o smyslu života, lásce bez hran nebo jen způsobu jak dostat z lidí cigáro a drobný na kafe. Pěkné, bohužel ne dostatečně silné a přesvědčivé. Každopádně milý počin, který si 3* zaslouží. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Izraelsko-australský loutkový film, říkal jsem si. Co to asi bude? A hle..on se z toho vyklubal pěkně udělaný animáč, který zaujal nejenom provedením (loutkami), ale také lehce emotivními příběhy. 70 minut uteklo jak nic, takže spokojenost. 70% ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

No, tak co bych napsal. jediné za co je vzdávat chválu tvůrcům, je animace. Ale to je vše. Nepochopil jsem myšlenku některých příběhů postav. ( Až na otce se synem). Měl jsem z toho všeho divný pocit. A už si ten film nikdy nepustím. Podle mě nic o čem by se mělo mluvit. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

On by ten film nebyl tak marný, kdyby nebyl tak nudný. Jako, nějaké pasáže jsou zajímavé (otec a syn, starý pán), ale jiné neskutečně otravné (Larry!) Bohužel, ale ani ty zajímavé pasáže nedokážou být zajímavé dost. Takže ty dvě hvězdičky dávám za animaci, pár zajímavých příběhů a vlastně úplné finále, to je tady povedené. ()

mr.filo 

všechny recenze uživatele

Směs povídek z anonymní Sydneyské městské čtvrtě. "Víte, v mém oboru se často setkáme s různou manipulací, ale co tady předvádíte je kompletně nefér. Pokud se chcete zastřelit, tak to je tragédie, ale ... se mnou to nemá co dělat." Soukromé tragédie v plastelíně. "Vy jste anděl?" 'Ne, holub." Zmatení samotáři "Mluvíš, jako kdybys byl zloděj, ale exekutorství je respektovaná práce." A nezaměstnaní singles.... (Pokud máte z mého textu chaos, tak takto na mě působil film.) ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Za přitažlivé považuji formální zpracování, ale jinak se jedná o veskrze okoukanou mozaiku lidských vztahů tentokráte na prostoru jednoho činžáku . A to i přes absurditu některých scén i fakt, že láska by si měla zachovat svoje "hrany" :) ()

TomasKotlant 

všechny recenze uživatele

Krásná hra loutek, které jsou v jistém smyslu velmi reálné, ale přitom si zachovávají specifickou atmosféru ruční práce. Akorát mě trošku štve, že se divák nedozví, jaká je Camille :) Ač je většina postav lidských, animace má zde své jasné opodstatnění. Ať už výtvarné nebo jako prostředek pro vyjádření některých věcí. Atmosféricky smutné, ale v jádru inteligentní a poučné. *** Ve zkratce: Co není zadarmo, je za $9.99. ()

djbarrel 

všechny recenze uživatele

Dost pochmurný animáč, trochu mi připomínal Fimfárum. Loutky jsou hezky udělané, ale zajímavější jsou příběhy. Jsou snad až příliš všední a proto snad jsou tak pochmurné. Mnoho lidí by se s některou z loutek jistě dokázalo ztotožnit. 73 % ()

12055 

všechny recenze uživatele

Kolik jste ochotni zaplatit za odpověď na tíživou otázku, která trápí lidstvo celé věky? Napoví vám povedený australsko-izraelský animák o lidech, prožívajících své každodenní životní příběhy v touze zjistit jejich smysl. Tatia Rosenthal za něj získala cenu za režii a několik dalších nominací včetně nejlepšího animovaného filmu. ()

Reklama

Reklama