Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ambiciózní projekt britských televizních tvůrců, přibližující divákům životní i umělecké osudy skupiny francouzských impresionistů, tak jak bojovali o svobodu svého uměleckého vyjádření i o holé živobytí ve druhé polovině 19. století, pokrývá časové období téměř čtyř desítek let - od Monetova příchodu do Paříže v r. 1862 až do r. 1900. Je založen na hluboké rešerši archivních a dokumentárních materiálů a přináší ucelený, vyčerpávající pohled do dané doby i společnosti, v níž Monet, Renoir, Bazille, Manet, Degas a Cézanne bojovali o uznání. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (36)

troufalka 

všechny recenze uživatele

Ryze subjektivní hodnocení, které neodpovídá skutečné kvalitě filmu. Trochu školometské úsilí příbližit neznalému divákovi vrcholná díla impresionismu a představit mu jeho hlavní představitele. Snaha navodit situace, jak vznikaly někteé obrazy je sice úsměvná, ale na druhou stranu pochopitelná. Historické a životopisné filmy jsou nejnáročnější a nejčastěji podrobené kritice. Zdejší hodnocení nejčastěji odráží víc úctu k tématu než filmařinu, což je pochopitelné. I já tak někdy hodnotím. Co se mi na Impresionistech opravdu líbilo je kamera, povedlo se nastínění a barvy, záběry kamery často skutečně navozují atmosféru důvěrně známou z obrazů. Dalším velkým kladem je živoucí galerie - ve všech třech částech uvidíte zásadní díla impresionistů. Z trilogie se tak stává skutečně užié umění - filmařina slouží osvětě, dokonce natolik, že potlačí snahu vyniknout jako samostatné dílo. Tak to vnímám já. A oceňuji! :o) ()

movemat 

všechny recenze uživatele

Seriál (resp. miniséria) nás veľmi pekne a uveriteľne prenáša do Francúzska na prelome 20. storočia a ukazuje nám život a tvorbu najslávnejších impresionistov. Žiadne dychberúce filmové zápletky nečakajte, ide v podstate o hraný dokument, ktorého účelom je najmä odovzdať informácie trochu živšou formou než len bežným informačným dokumentom. Pre fanúšika výtvarného umenia a najmä impresionizmu je to skvelá podívaná. ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že je to poměrně zdařilý seriál a jsem moc ráda, že jsem ho mohla vidět. Nádherné scenérie a dobře vykreslená doba ve které se rodil impresionistický směr. Velmi mě to připomíná knihu, kterou jsem četla a doporučuji všem, kdo se o impresionismus zajímají. Je od V. Vollarda: "Vzpomínky obchodníka s obrazy". ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Impresionismus, v hlavní úloze Claude Monet. Krásné! První díl voněl barvami, prostředí bylo přesně jak jej znám z obrazů, nádherná kamera, pohodové obsazení a sympaticky pojatá edukace, vhodná pro diváka neznalého, přičemž ani člověka zasvěceného by to nemuselo otrávit. Ideálně vyřešeno. BBC tyhle počiny umí dobře. ()

andrii

všechny recenze uživatele

Budoucnost patří impresi, plátnům stojícím v plenéru, rozkvetlým leknínovým jezírkům, vonným zážitkům... Za každým tahem individuální možnost vyjádřit sebe samu v meditační galerii. Věhlasní mistři štětců, barev, palety energie. Praví umělci krve nové generace. Velikáni, zlatým písmem do dějin malířství zapsáni. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Děj filmu byl inspirován skutečnými archivními záznamy a dopisy. (BLANIK.)

Reklama

Reklama