Reklama

Reklama

Lidé opustili Zemi před 700 lety a přesunuli se flotilu obřích plně automatizovaných hvězdoletů. Ze Země se stalo jedno velké smetiště a uklízecí roboti, kteří ji měli dát znovu do pořádku, přestali dávno fungovat. Zůstal jen poslední z nich, VALL-I. Ten každý den ráno navlékne housenkové pásy, nabije si sluneční články a se svým kamarádem švábem se vydává do práce. Osamělost, sbírání všemožných lidských předmětů, a hlavně koukání na videokazetu s muzikálem Hello Dolly! ho postupně proměnily v citově uvažujícího tvora, který touží po lásce. VALL-I jednoho dne objeví mezi smetím výhonek rašící zelené rostliny. Tentýž den zažije i další nečekanou událost, setkává se s robotkou Evou, která byla vyslána z hvězdoletu Axiom zjistit, zda je planeta obyvatelná. VALL-I pozve Evu do svého příbytku a ukáže jí všechny své poklady, včetně zelené rostlinky. K jeho úžasu mu Eva rostlinu sebere a vypne se. Čeká pouze, až bude přepravena zpět na Axiom. Když pro ni dorazí raketa, zamilovaný VALL-I ji odmítá opustit. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 550)

Eviator 

všechny recenze uživatele

Pixar se zase předvedl v dobrém světle s touhle nezvyklou romantickou robotickou podívanou. Sice vypnutí autopilota mi přišlo trošku jednodušší, ale jinak sem se ani memohl odtrhnout od tohoto filmečku, kde neustále zní Wall-E (Vall-I) ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Už jsem nevydržel a pustil si TS verzi na počítači, takže na konečné hodnocení si počkám až do kina. Zatím 4* /// Takže se k tomu vyjádřím po shlédnutí v kině. Je to naprosto úžasný zážitek, hlavně tanec ve vesmíru. Vizuál je nádherný, ale kazí mu to trochu morál. Perfektní grafika v každém detailu, roztomilosti a vtipnosti taky dosti, ale stále to, že je to hlavně pro děti a musíme tam dát mravní ponaučení a ještě tak dementní environmentální. Nechme tohle všechno stranou a pověsme si, že WALL-E jsem si zamiloval hned od začátku. Dávám 84%, což je stále na 4*, ale těsně. "Try blue, it's the new red!" ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele

WALL-E je především vynikající animace.....(ten oheň zapalovače byl animovaný...?) WALL-E je roztomilý robot a jeho srdce je větší než lidské :) Osobně mi ale velmi hezký příběh narušila "líná rasa" a ztráta puncu pohádky o robotovi s city, neboť z filmu se stala ekologická agitace a dětská sci-fi. Myslím, že častěji se vrátím k příšerkám, Nemovi, francouzské kuchyni a autům, než k prozření kapitána vesmírné lodi. Těžiště příběhu je odkloněno od WALL-Eho a to mi vadí, protože jsem si k němu vyvinul divácký vztah. Najednou však jde o záchranu lidstva a k tomu jsem si takový vztah za hodinu vybudovat nestihnul....:) ()

fars 

všechny recenze uživatele

Nejlepsi pixarovka, jak tu nekdo psal, to teda urcite neni. Idealni film na relax, je to pekne, klidne, nenarocne. Nekoho mozna neprekousne vtiravost roboti lasky, nekdo jiny se tim necha unest. Kazdopadne Wall-I je doopravdy übercute :-) ()

chemopren 

všechny recenze uživatele

Uz dlhu dobu som nevidel dobry animak. Az prisiel on VALL-I. Zaciatok filmu nemal chyby. Keby autori ostali v tomto tempe az dokonca tak sa im podari spravit dokonaly film. Koniec bolo treba prestrihat, najme niektore sceny na lodi. Ale aj tak Pixar znova ukazal ze je majster v obore. Podla mna najlepsi animak vobec. ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Wall-E je sympaťák (ikdyž ho, nebudu jmenovat kdo, popsal jako "robot-debil"), ale čistící robot M-O ho dotahuje. ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

WALL-E se podle mého řadí mezi nejlepší animované filmy všech dob. Film je o milém sympatickém robůtkovi, který jako poslední svého druhu uklízí Zemi zahlcenou odpadem. Ovšem teď se všechno změní a osud lidstva se otočí o 360 °. WALL-E není už tolik o humoru jako jiné Pixarovky, tentokrát je to skoro až romantické sci-fi. Hlavní roli ovšem hrají roboti, nikoliv lidé. Celý film je vlastně takové velké netradiční dobrodružství. A v animaci Pixar opět zůstává nepřekonaným králem, to co nám nabídl tentokrát, je opět něco úžasného. Neskutečná nádhera, hlavně scény ve vesmíru jsem si velice užíval. Ale i vyobrazení postapokalyptické zaneřáděné Země stojí za to. Celkově je to ale velmi zvláštní, krásny film, který chytne za srdce a přinese i varování směrem k nám, lidem. Pro mě obrovský animovaný zážitek, 5 hvězd. ()

Deverant 

všechny recenze uživatele

Wall-E přesně ukazuje, jak to dneska chodí. Situaci popisuje Slavoj Žižek asi následovně (velmi volně parafrázováno): všichni vímě, že severoatlantická kultura a dneska vlastně celý postindustriální svět směřuje paralelně asi ke třem apokalypsám, ekologické, biogenetické a sociální (a zdaleka největší thriller současnosti je sledovat, která z nich tenhle psychotickej závod vyhraje - pokud nebudeme mít náhodou šílenou kliku a nezastavíme je), ale z pro cynické vědomí obyvatel bohatých zemí sledování filmu, jenž přinejmenším jednu z takových katastrof zobrazuje znamená jen potvrzení distance od uvědomění si problému. To že Wall-E ukazuje že "víme", nám umožňuje nevědět, že víme. A ještě je tak roštomiloušký, že milášku? A mně osobně navíc už unavuje a vysměvačně fackuje do tváře další outsider, který ke štěstí přijde, aniž by byly napadeny ty "nedotknutelné" hodnoty. Například takové soukromé vlastnictví. Je to přesně jako v mé oblíbené scéně z Buñuelovy La Voie lactée, kde si jedna z postav tuláků představuje na buržoazní zahradní slavnosti popravu papeže. Když vystřely třesknou z jeho představy až do reality a jedna z dam se zeptá, co to bylo za zvuky, vysvětlí ji co si představoval. Na to mu ona rozhořčeně řekne: "To nejde, to nemůžete. Můžete si představovat cokoli, ale ne jak popravují papeže." To je totiž přesně ten způsob myšlení (a také kinematografie) jaký potřebujeme, chceme-li mít alespoň nějakou šanci proti zmíněným apokalypsům. Vést svojí představivost za hranice toho, co "smíme". ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

mam rad filmy, pozerateľné vnukmi a starými rodičmi spoločne, kym malý sa bavil na postavičke a snad trocha aj deji, mna zaujala vynikajúca animácia a bravúrna tecnika. Nakoniec obaja sme si prisli na svoje, naviac ja som mal teplo u srdca zo spoločneho zažitku :) ()

KajusaK 

všechny recenze uživatele

Animace krásná, ale i na hodinu a půl to bylo příliš dlouhé a o ničem. Opravdu nechápu tak vysoké hodnocení. Na Shreka ap. se to nehrabe. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Originálne, do absolútnych detailov prepracované, nabité akciou a zároveň milé. Nechýba humor a velkolepá animácia. Áno, má to jednoduchšiu zápletku, ale plne to vynahrádza v iných oblastiach, pre komedionálny animák dôležitejších. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Měl bych dát pět, protože krásné vyprávění pomocí akce beze slov či bez voiceoveru, to je dnes vzácnost. Měl bych dát pět, protože není problém pro mě identifikovat se s osamocenym, omlacenym Wallym. Měl bych dát pět, protože jsem taky kdysi měl rád Put On Your Sunday Clothes a pouštěl si je pořád dokola. Ale nemůžu. Protože Wall-I je pořád bezpečná disneyovka s roztomiloučkými robůtky, se žvížátkem (i když je to hmyz), s poselstvím s obrovským P, a s "ženou" spasitelkou. Pixar je dospělejší Disney, bezpečně baví, hladí, dojímá, ale nikdy neopouští vyjeté koleje. ()

FrankSusta 

všechny recenze uživatele

WALL-E (nebo spíš VALL-I) je jiný Pixar. Ano, animace je stále úchvatná a naprosto přirozená (i když u těch lidí úplně nevím, každopádně to moc nevadí) a na emoce to taky zatlačí. Ale úplně jinak než jakýkoliv jiný počin tohohle mého oblíbeného studia. Je to teda neuvěřitelná depka, která mě na jednu straně vulgárně řečeno vysírá, na stranu druhou fascinuje. Ještě žádný jejich film nikdy tak strašně netlačil na pilu a nesnažil se tak člověka upozornit na jakékoliv problémy... ke všemu ekologické, což je taky novinka. Tenhleten téměř půl hodiny absolutně němý film je teda dávka na city, nervy a emoce a je to teda vypjatý... na druhou stranu i neuvěřitelně milé a vtipné (jak to jen situace dovolí). Hele, je to prostě pěkný, ale zároveň na mě strašně depresivní a děsivý. Inu, je to zkrátka jiné. Ale dobré. ()

Pája=) 

všechny recenze uživatele

Nebudu zastírat že filmy od Pixars miluju a na tenhle film jsem se strašně moc těšil. A Wall-e nezklamal! Spousta lidí namítne že užasná grafika a grafické zpracování už nikoho nenadchne ale to u Pixars neplatí. Grafika je dotažena takřka k nesmírné realistice a zároveň si zachovává typické pixarovské prostředí. Pak tady máme robůtky které mají každý svůj charakter a snad ani nejde si je nezamilovat. Příběh je v podstatě jedno velké klišé, ovšem nikdy jsme ho neviděli v tak užasně infantilní a humorné podobě. Wall-e je prostě film u kterého se budou bavit a hlavně smát jak dospělí tak i děti. *Ještě nikdy jsem nebyl zamilovaný do robota* ()

Mol 

všechny recenze uživatele

Byl jsem na tom s jednou slečnou na prvním "randeti" a Valli jak naschvál se pořád snažil Evě podat ruku. Mno dostával mě tím do trablů. Fakt jsem nevěděl co mám dělat. ()

kubin. 

všechny recenze uživatele

Škoda, že si Andrew Stanton nebyl jistý, jestli film dělá více pro děti nebo pro dospělé. Wall-e mě bavilo, ale některé příliš dětské scény mi opravdu kazily dojem. Na druhou stranu zde byla hromada dobrých vtípků, neuvěřitelná romantika a super animace. Hlavního hrdinu si musel každý hned zamilovat a stejně jako já si přát aby mu to všechno vyšlo. Vždycky mě pobavilo, jak je nemotorný a v přítomnosti druhého robota roztržitý. Hlavní předpoklad, aby se romantická linie filmu zalíbila zní UVĚŘIT. A já jsem uvěřil, to se mi na Wall-e líbilo jednoznačně nejvíc. Opravdu mě to dojalo. Kdyby se příště Stanton vykašlal na zbytečné dětské momenty a více se věnoval té romantice, mohl to být jednoznačně konkurent normálních hraných romantických filmů. Nemusí být vždy všechno co je animované pro děti. Pozn. po třech dnech, co stále myslím na Wall-e zjišťuji, že mi zalezl dost hluboko pod kůži a asi tam chvíli pobude. ()

KatanaCZ 

všechny recenze uživatele

Hezky zpracované co do grafické stránky, příběh také není k zahození, ale smál jsem se pouze u momentů, které všechny obsahoval trailer, nebýt to až tak smutné, dal bych 5. ()

Noviik 

všechny recenze uživatele

Nejpropracovanější a nejkvalitnější animák, od kterého jsem hodně očekával, a který mé očekávání splnil. Roztomilý příběh osamělého robůtka Valli, který touží po lásce a sdílení jeho radostí. Když potká robotku Evu vše se mu může splnit, ta však po splnění svého úkolu "odpadne", čímž začíná příběh plný vtipných momentů, ale hlavně poučných pasáží, kterými Pixarovští (a Disneyovští) tvůrci dávají najevo, že se něco může stát, pokud se k Zemi budeme chovat tak, jak se chováme nyní. Jak řekla má přítelkyně, která miluje animáky. "Není to plné hlášek jako Nemo, ale je to krásný film, který má poučit děti." Já jej řadím mezi nejlepší animované filmy, vlastně u mě je Vall.i na jednoznačném prvním místě. ()

Související novinky

Tom Cruise – poslední muž na Zemi?

Tom Cruise – poslední muž na Zemi?

25.05.2011

Kdybyste z nějakého bizarního důvodu zkombinovali Já, legenda a Vall-I, dostali byste Oblivion. Ve vzdálené budoucnosti je Země zdevastovaná a lidstvo žije v oblacích. Na povrchu už pracují jen… (více)

Shyamalan, Smith, Smith a výpravná sci-fi?

Shyamalan, Smith, Smith a výpravná sci-fi?

06.04.2011

Manojovu kariéru může spasit jedině zázrak. Na jeho poslední filmy už se téměř nedá koukat, a když to náhodou někdo udělá, tak spíš pro tu srandu, jak moc špatné jsou. Poslední vládce větru na sebe… (více)

OSCARY – výsledky

OSCARY – výsledky

23.02.2009

Snad jen jednoho většího překvapení jsme se dočkali při vyhlašování Oscarů za rok 2008 v hlavních kategoriích: nejlepším hercem v hlavní roli se nestal Mickey Rourke za Wrestlera, ale Sean Penn za… (více)

Reklama

Reklama