Reklama

Reklama

Lidé opustili Zemi před 700 lety a přesunuli se flotilu obřích plně automatizovaných hvězdoletů. Ze Země se stalo jedno velké smetiště a uklízecí roboti, kteří ji měli dát znovu do pořádku, přestali dávno fungovat. Zůstal jen poslední z nich, VALL-I. Ten každý den ráno navlékne housenkové pásy, nabije si sluneční články a se svým kamarádem švábem se vydává do práce. Osamělost, sbírání všemožných lidských předmětů, a hlavně koukání na videokazetu s muzikálem Hello Dolly! ho postupně proměnily v citově uvažujícího tvora, který touží po lásce. VALL-I jednoho dne objeví mezi smetím výhonek rašící zelené rostliny. Tentýž den zažije i další nečekanou událost, setkává se s robotkou Evou, která byla vyslána z hvězdoletu Axiom zjistit, zda je planeta obyvatelná. VALL-I pozve Evu do svého příbytku a ukáže jí všechny své poklady, včetně zelené rostlinky. K jeho úžasu mu Eva rostlinu sebere a vypne se. Čeká pouze, až bude přepravena zpět na Axiom. Když pro ni dorazí raketa, zamilovaný VALL-I ji odmítá opustit. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 550)

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Pixar robil vždy filmy pre celú rodinu. Najmenších divákov poteší jemný humor, veľmi sympatické postavy a farebnosť. Starších zasa odkazy na iné filmy, hlbšia myšlienka a prepracovaná animácia. Robot Wall-E snáď ani nemohol byť vymyslený lepšie a dobíjanie kovového srdca Eve je podarené. Skvelá animácia, hudba, nápady a aj trošku humoru. Zapôsobilo to na mňa. Veľmi zlaté. 90% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Pixar zase válí, opět perfektní a nádherný animace, prostředí, stíny, barvy, osvětlení, prostě úplně všechno a ještě víc to posléze vynikne, když se děj přesune na kosmickou loď. Nicméně tentokrát to trochu ztrácí příběhově, sice je děj velice milej, taktéž postavy, ale nic novýho to nepřináší, ale ono to ve výsledku nakonec ani nijak nevadí. Pixar se svým Wall-E jsou opět daleko přede všemi konkurenty a jen tak někdo je z trůnu nejlepších animáků asi nesesadí. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Rozhodně kvalitní film, ale od Pixaru jsem čekal trochu víc. První půlka rozhodně lepší než druhá, a obsahuje několik skvělých fórků. Wall-E a Eva jsou roztomilí, ale další roboti, kteří přijdou na scénu později, jsou nezajímaví a zaměnitelní. Taky bych místo neustálého "Ííííva" dal přednost bezeslovnému pípání, které tak dobře fungovalo třeba u R2-D2. Naopak celkový námět o zpustošené zemi a zdegenerovaném lidstvu se mi líbil, ale obávám se, že pro hloupé děti a leckdy ještě hloupější rodiče to bude moc velká depka a film nepřijmou příliš pozitivně. Konec se ale povedl a byl velmi dojemný. Viděno uprostřed Atlantiku. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

(1001) -"I don't wanna survive. I wanna live!" Při zpětném pohledu oceňuji velmi přesně a čistě vybudovanou kombinaci toho nejcyničtějšího a nejnaivnějšího, co si američtí tvůrci nejspíš mohou (mohli) dovolit ukázat ve filmu "pro děti". WALL-E sice trpí syndromem tak moc kladného hlavního hrdiny, až je chvílemi skoro nezajímavý, ale potom se mi zase začne líbit, když inspiruje jak lidskou, tak robotickou osádku lodě k sebeuvědomění, a hned si domyslím, že WALL-E sám není až tak důležitý jako postava, ale spíš jako zosobnění myšlenek, se kterými si film pohrává. Na konci jsem i chvilku zainvestovaně slzela, nejvíc tedy samozřejmě při Also Sprach Zarathustra. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

První polovina výborná, plná nápadů, inovací apod. Druhá půlka již jen na sebe se vrstvící klišé, kdy jsem si stále říkal, že tohle už jsem někde jinde viděl. No a konec... jen nechutná ekologická agitka. Čím mě ale WALL-E doslova ohromil, to je naprosto bezkonkurenční animace, až mě někdy mrazilo a na mysl se mi drala myšlenka, že tohle snad ani animovaný film není. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Psát o tom, že Pixar je na špici technologického vývoje současné animace a že snímky z jeho dílny jsou z tohoto pohledu zážitkem, by bylo nošením dříví do lesa. Od Pixaru se jednoduše čeká podívaná a v tomhle ohledu ani jeho nejnovější kousek nezklamal. Zatímco u Ratatouilla bylo pár scén, které se svým výsledkem blížily hranému filmu, tady jich výrazně přibylo a Pixar ukazuje cestu, jak může animovaný film živý snímek se vším všudy nahradit. Scény mrtvé planety byly úchvatné a mrazivé zároveň. Pokud jde o příběh, film lze v zásadě rozdělit na dvě části. Ta odehrávající se na Zemi je mnohem vstřícnější k dospělému divákovi a rozehrává příběh, který jako by vypadl ze znepokojivých vizí Philipa K. Dicka. Jde o postkatastrofickou představu zdevastované planety plné trosek, prašných bouří a zbytků kdysi funkčního světa. Malý robot Vall-I představuje malý ostrůvek kybernetického života a i když v téhle části filmu nemá jiného protihráče než přírodu, divák se ani na chvíli nenudí a nezbytná porce sentimentu je snesitelná. Tvůrci filmu si nejspíš chtěli vyzkoušet něco nového a taková atmosféra, jakou dokázali v první půli filmu vytvořit, se do té doby opravdu v mainstreamovém rodinném snímku ještě neobjevila. Potom, ne snad že by tvůrčímu týmu došel dech, ale spíš zafungovala záchranná brzda s vědomím toho, jak dopadl u Ratatouilla Jan Pinkava se svým novátorským přístupem a v druhé půli filmu snaživě vyšli vstříc představám disneyovského studia, jak má vypadat klasická dětská podívaná. Otevřeně řečeno, něco na tom bude, protože jsem Vall-I viděl v kině se svým šestiletým synem, a ten se v první půli poněkud ošíval, zatímco v té druhé se spokojeně usmíval a film si užíval. Zbytek filmu odehrávající se v dalekém vesmíru je sázka na tradiční jistoty celovečerní rodinné podívané se zaměřením na dětského diváka. Příběh není špatný, ve skutečnosti je zcela nosný, jenomže je zpracovaný navýsost banálním způsobem. Od Ratatouila je to z pohledu obsahu filmu ve skutečnosti krok zpět. Studio Disney určitě nevrazilo hříšné peníze do nákupu Pixaru proto, aby si zvyšovalo prestiž natáčením špičkových filmů, které budou experimentovat s formou a obsahem, ale proto, aby si plnilo kasičku. Za dobu existence studia Walta Disneyho už mají jeho majitelé dokonale zažitou představu o tom, jak má vypadat dětský animovaný film a je naivní představa, že by se Pixar tomuhle modelu vzepřel. Celkový dojem: 80 %. Stále jde o velmi slušnou podívanou, která děti potěší a dospělého neurazí. Jen si skromně myslím, že kdyby měli tvůrci odvahu rozvinout ty temnější prvky příběhu naplno, byl by to film nepoměrně lepší... ()

whack 

všechny recenze uživatele

SPOILER! Zem je následkom šialenej nadvýroby a konzumu taká zdevastovaná a zaplavená odpadom, že život na nej takmer vymizol. Zbytok zodpovednej humanoidnej masy je vyslaný na kozmickú loď, kde zdegenerovaný a plne automatizovaný prežíva ničnerobením. Až keď sú odtrhnutí od brainwashingu reklám a ružových okuliarov a začnú si pomaly uvedomovať realitu a rozmýšľať, stávajú sa opäť ľuďmi. Odstavujú nadvládu počítačov, pristávajú na Zemi, ktorú roboty nestihli dať do poriadku ani za 700 rokov a vysádzajú prvý strom... Skutočne tu môže niekto nevidieť ekologickú agitku? ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Letošní rok se ještě zdaleka nepříblížil svému konci, a ač nás čeká ještě spousta filmových lahůdek, nebojím se napsat, že pixarovský animák WALL-E je filmem roku. Perfektně zvolený příběh má ten pravý punc i díky skvělému načaqsování. Příběh o první lásce, dětské naivitě a fascinaci vším novým umístěný do nepříiš lákavé budoucnosti musí totiž nutně zapůsobit na každého. WALL-E totiž není jen dalším animákem, ale hlavně perfektně vymyšleným snímkem, ve kterém má každá věc své opodstatnění. Pečlivě vsunuté hrané prvky jsou do snímku naroubovány až s překvapivou precizností a jedná se kouzelně zvládnutou spojnicí mezi minulosti (v podstatě současností - dobou kdy lidé ještě žili na Zemi) a současností (dobou kdy se planeta stala definitivně neobyvatelnou). WALL-E však není jen ekologickou agitkou, jak se může vzhledem k okolním komentářům zdát. Jedná se o příběh téměř až biblický. Vždyť narážky na první příběh o lásce (Adama a Eva) nebo dokonce osidlování planety jsou více než zjevné. Tomuto snímku se podařilo představit dospělý animovaný film bez zbytečných berliček. WALL-E stírá rozdíly mezi animovaným a hraným. Miluji tenhle film. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Infantilní ekologicko-výchovné peklo, jež drží nad vodou pouze kvalitní zpracování, i když i to je při srovnání se stylizovaným krysím kuchaříčkem z Ratatouille na nižší pozici. V Pixaru jako by se rozhodli, že všechna moudra z výchovných knížek pro děti narvou do jednoho filmu s upištěným (a opravdu strašně pitomým) robotem, a tak se z plátna od začátku dokonce šine jedno ponaučení za druhým, přičemž některé by mi lezly krkem, i kdybych ještě nosil bryndáček. 50% P.S.: Ze všech těch žvatlavých ťuťuňuňu jmen jsem si při odchodu z kina připadal absolutně retardovaně. Zlatá Kung Fu Panda. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Úvodní scéna projíždění odpadky zasypaným velkoměstem s puštěným magnetofonem mi strašně připomínala scénu rozbořeného města, kterým se z gramofonu linula překrásná hudba Edith Piaf v Zachraňte vojína Ryana. Takových nenápadných citací je zde povícero (Vesmírná odysea, Číslo 5...) a ve spojení s celkovou roztomilostí a dnes nejlepší animací vůbec je takové pomrkávání na starší obecenstvo příjemným zpestřením v animáky tolik zamořeném světě filmu. Zamořeném tak, že se většina animáků stává jen spotřebním odpadem, kterým je kinematografie zasypávána stejně jako zde planeta Země. Díky bohu pak za takovéto animáky, které krom zábavy pro všechny věkové kategorie přinášejí těm mladším i něco víc. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Po KUNG FU Panda jsem se s určitými skepsemi plížil do kina se synátory v napjaté touze co bude. A hle? Film uběhl než bys řekl švec nabzdory velmi jednoduchému scénaři... Mně se to a synům obzvláště líbilo. Drobné mouchy neřeším.. :-) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Už behom pár sekúnd som videl, ako dávam tomuto filmu plné hodnotenie. Je až neskutočné, ako ma dokázal strhnúť a rozcítiť. 'WALL-E' vo mne vyvolal pocity malého dieťaťa, pocit infantilnosti a krásnej úprimnosti, ktorú som dlho nepocítil pri žiadnom filme. Nápad strieda nápad, občas sa nájde skvelý, poctou precítený odkaz na klasické filmy. Originalita v každej scéne maximálna, ani chvíľu som nezapochyboval o tom, že film nabúra moju animačnú topku, v závere nakukol dokonca na jej vrchol. Záver je totiž dokonalý, dobrodružný, úsmevný a vynahrádza vtipné momenty, ktoré v úvodných pasážach trošku chýbajú, čo som však postrehol až dodatočne, pretože toto magické kovové stvorenie na seba v momente strhlo všetku pozornosť a ja som sa už len rozplýval. Jedným z faktov, ktoré určite prispeli k môjmu chutnému vnímaniu tohto robotického anjela je, že film 'Short Circuit' patrí k mojim nostalgickým filmovým úchylkám. A myslím, že tohto robota si k ním určite pridám. Disney/Pixar, ďakujem za božský zážitok! 100%. ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Zápletka sice trochu řídká, ale zábava to i přesto byla skvělá. Sledovat robota, jak se snaží chytnout za ruku jiného robota a je přitom k smrti nervózní, to se mě opravdu dotklo:) ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Jestli máte chuť na oddychový animák plný roztomilých věcí, krásnou animací a s mnoha dobrými nápady, tak Wall-E je výbornou volbou. Příjemná rodinná podívaná, kterou hodnotím 5 hvězdičky... ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Skvělá sci-fi, výtečná komedie a pravděpodobně nejlepší animovaný rodinný film, který letos můžete vidět. Wall-E vás tak jako obvykle většina PIXAROVEK na začátku chytne a pustí až na konci a mezitím vás provede neuvěřitelně propracovaným vesmírem, kde má každá součástka své místo. Děti budou nadšené, dospělí budou v úžasu hledět na neuvěřitelné scenérie (kam se hrabe opuštěný New York z JSEM LEGENDA) a ti mezi snad obojí. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

"Hello, Vall-i!" aneb láska kvete v každém šroubku. Tenhle robůtek si nevypůjčuje jen klasické disneyovské propriety, ale také povedené parafráze a citace, které z něj dělají rozhodně víc, než jen líbezně-komické představení. Johnny Pětka by měl ze svého mladšího brášky radost. ()

Související novinky

Tom Cruise – poslední muž na Zemi?

Tom Cruise – poslední muž na Zemi?

25.05.2011

Kdybyste z nějakého bizarního důvodu zkombinovali Já, legenda a Vall-I, dostali byste Oblivion. Ve vzdálené budoucnosti je Země zdevastovaná a lidstvo žije v oblacích. Na povrchu už pracují jen… (více)

Shyamalan, Smith, Smith a výpravná sci-fi?

Shyamalan, Smith, Smith a výpravná sci-fi?

06.04.2011

Manojovu kariéru může spasit jedině zázrak. Na jeho poslední filmy už se téměř nedá koukat, a když to náhodou někdo udělá, tak spíš pro tu srandu, jak moc špatné jsou. Poslední vládce větru na sebe… (více)

OSCARY – výsledky

OSCARY – výsledky

23.02.2009

Snad jen jednoho většího překvapení jsme se dočkali při vyhlašování Oscarů za rok 2008 v hlavních kategoriích: nejlepším hercem v hlavní roli se nestal Mickey Rourke za Wrestlera, ale Sean Penn za… (více)

Reklama

Reklama