Reklama

Reklama

Lidé opustili Zemi před 700 lety a přesunuli se flotilu obřích plně automatizovaných hvězdoletů. Ze Země se stalo jedno velké smetiště a uklízecí roboti, kteří ji měli dát znovu do pořádku, přestali dávno fungovat. Zůstal jen poslední z nich, VALL-I. Ten každý den ráno navlékne housenkové pásy, nabije si sluneční články a se svým kamarádem švábem se vydává do práce. Osamělost, sbírání všemožných lidských předmětů, a hlavně koukání na videokazetu s muzikálem Hello Dolly! ho postupně proměnily v citově uvažujícího tvora, který touží po lásce. VALL-I jednoho dne objeví mezi smetím výhonek rašící zelené rostliny. Tentýž den zažije i další nečekanou událost, setkává se s robotkou Evou, která byla vyslána z hvězdoletu Axiom zjistit, zda je planeta obyvatelná. VALL-I pozve Evu do svého příbytku a ukáže jí všechny své poklady, včetně zelené rostlinky. K jeho úžasu mu Eva rostlinu sebere a vypne se. Čeká pouze, až bude přepravena zpět na Axiom. Když pro ni dorazí raketa, zamilovaný VALL-I ji odmítá opustit. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 550)

Kratoc 

všechny recenze uživatele

Kašlu na to, jestli je film protkán mírnou ekologickou agitkou. Já se u téhle pixarovky bavil od začátku až do konce. Přestože se toho ve filmu moc nenamluví, tak bezprostřednost malého, opuštěného robota je přímo odzbrojující. Jeden z nejlepších animáků poslední doby. ()

sedlo03 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší animák co jsem viděl za poslední 2 roky. Ale musím souhlasit s Civalem, že i když to bylo skoro bezchybné kdyby z toho Pixar udělal kraťase, zařadilo by se to mezi klasiky. 80% ()

Eterninox 

všechny recenze uživatele

Většina scén ve kterých vystupují jenom roboti je skvostná. Jejich povahy, vzhledy, jednání i způsoby komunikace krásně sedí do jejich prostředí (skvělá je například scéna, ve které WALL-E poprvé spatří EVE), a tetelil jsem se u nich slastí jako malé děcko. Velmi poutavé a pro rodinný film poměrně neotřelé je i dějové zasazení do post-eko-apokalyptické budoucnosti, kdy lidstvo zničilo svoje přirozené prostředí a díky kombinaci moderních technologií a bezbřehé poživačnosti zdegenerovalo do nesoběstačných ubožáků. Když však na scénu přijdou lidé jako postavy a ne jako kulisy, není to už taková sláva. Situace, do kterých se dostávají (jako kupříkladu první přímý kontakt s jiným člověkem nebo vyhledávání základních znalostí o Zemi ve slovníku) mají ohromný potenciál jak komický tak dramatický, ale postavy samotné i jejich chování jsou (možná záměrně v kontrastu s roboty) značně generické a nezajímavé, a je dost obtížné se s nimi ztotožnit. Až na tenhle drobný kaz je ale prakticky každý záběr filmu nápaditě vymyšlen a skvěle proveden, a dohromady považuji WALL-Eho za jeden z nejlepších Pixařích počinů, kterého předčí zatím snad jen Toy Story 3. 85%. ()

Mrs.Bailey 

všechny recenze uživatele

Jéééé...tohle se povedlo. Sympatický a roztomilý Vall-i si žije sám na planetě Zemi, jednou však přiletí raketoplán z vesmíru a přiveze s sebou robotku Evu. Vall-i se zamiluje a je tak krásné sledovat, jak je Evě oddán a položil by za ni i svůj život. Ačkoli jsou hlavními hrdiny filmu roboti, jedná se o dost emotivně nabitý příběh, který navíc obsahuje ekologické poselství, což mi nepřijde jako mínus. Jak se zdá, Pixar je opravdovým králem animovaného světa. ()

Misacek22 

všechny recenze uživatele

WALL-E mě neuvěřitelně dostal. Je to prostě film protknutý emocemi, člověk se i zasměje, i mu ukápne slzička... a to vše bez nějakých slov, která by tady byla stejně zbytečná. Krásné ztvárnění, prostě tento robůtek má můj hluboký obdiv :) ()

Yokolobuna 

všechny recenze uživatele

Problém filmu je nejspíše někde v reklamě ... Mě osobně nikterak nelákal. A pak to přišlo. Tradičně úžasná animace v zajímavém příběhu plném skvělého humoru. Geniální a roztomilé. Důkaz že i beze slov se dá odvyprávět kus příběhu 10/10. ()

Strike 

všechny recenze uživatele

Vizuál je špičkový. Hudba výborná. Jen jsem se nudil už asi od páté minuty. Kdyby mi bylo 5 tak jsem nadšením bez sebe. Bohužel jsem už starší. 4/10 ()

Mafyn 

všechny recenze uživatele

Krása, krása, krása, minimálně slov s maximálním prožitkem. Někdy by vůbec neškodilo se mezi sebou dorozumět jen posunky a slova úplně vypustit. Na některé věci prostě slova nestačí a přitom se stačí jen podívat a víte na čem jste. Všechny emoce těchto kreslounů vyčtete jen z plechové zamilované krabičky. Dovolím si hlásat. „Pusťte si to!!“. ()

Antaeus 

všechny recenze uživatele

Pekná rozprávka očividne určená hlavne deťom. A tak to aj beriem. (Spolu s Hľadá sa Nemo a sériou Shrek (aj keď u neho je cieľová skupina očividne iná) moje obľúbené animované rozprávky.) Úvodná atmosféra opustenej Zeme je úžasná. Ukážka ľudskej spoločnosti budúcnosti viac než na zamyslenie (ľudia skoro nevedia chodiť atď..) a tá časť filmu, kde robotík hrá prakticky pantomímu, bola nádherná. Veľmi pekná rozprávka. (666) ()

Lilloos 

všechny recenze uživatele

Úvod je skvělý, humor mísící se se sentimentem na mě platí. Když se však začne něco dít, paradoxně to ubírá tempu. Myslím ale, že tudy vede cesta pro novodobé pohádky. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Z tohoto počinu jsem zůstala naprosto odvařená...Nevěřila jsem, že by mě animák mohl bavit a ještě navíc rozesmát...Jo, to bylo ještě před Shrekem, Coco, Spider-manem: z Paralelních světů...Za mě 100% ()

Muel 

všechny recenze uživatele

| Pixar | WALL•E nie je normálny film. Štruktúra je pradivná, je to animák s pre deti až strašidelne predpovedajúcou myšlienkou distopickej budúcnosti a hlavná postava ani pritom nerozpráva. Ale Pixar to robí tak dobre, že sa z toho stane takmer animovaná klasika, ktorú poznajú všetci. Má to veľmi pekné momenty, má to spád, srdiečko a celkovo mám dojem, že takýto druh animáku fakt vie natočiť iba Pixar. Pre mňa taký polorewatch, skoro všetko som si pamätal, ale som rád, že som si to znova pripomenul. Je to super. Viac TU. | Hodnotenie: 8/10 | ()

77Ivana 

všechny recenze uživatele

WALL-E je prostě kouzelný a zároveň dojemný. Nemůžu se, ale ubránit dojmu, že je to animák spíše pro větší děti, ty menší to asi moc nenadchne. Musím souhlasit s reakcí SLOTHA a dalších, při čtení komentáře od shadwella jsem asi v půlce přestala číst, protože už to dál nešlo! ()

Snipsley 

všechny recenze uživatele

MZákům se sice tento robůtek moc nelíbil, a je jisté, že mají rozumné důvody (možná se neměli dívat na všechny ty klipy :), pro mě osobně se ale stává velice oblíbeným a povedeným snímkem. Naštěstí jsem se Wall-Eho ještě před zhlédnutím nepřejedl a mohl jsem si jeho zkoumání užít. Bál jsem se, že jeho rez na kovovém těle bude přeslazená... Nebyla. Naštěstí. ()

deRewn 

všechny recenze uživatele

Pixar nezklamal. Zajímavý námět, neodfláknuté zpracování. Další plus má ode mě i za bezvadné zvládnutí emocí u postav, kde jaksi emoce vlastně není na čem znázornit. ()

ashtangi 

všechny recenze uživatele

Jakmile se na plátně objeví Wall-E, zamilujete si ho. Je roztomilý a servíruje opravdu velkou porci humoru. Wall-E a Eva = jedna z největších lovestory na filmovém plátně. ()

Dellylah 

všechny recenze uživatele

Dětská pohádka s velkým filozofickým přesahem pro dospělé. Tenhle film na mě opravdu zapůsobil a donutil přemýšlet nad tím, jestli takhle jednou třeba neskončíme. A přitom je to dílo tak veselé a Wall-E je úžasně roztomilý. Celé prakticky beze slov, jde především o to, aby jste si utvořili vlastní názor a všímali si detailů. Pro mě animák roku. ()

hakon 

všechny recenze uživatele

Sladky pribeh opet nezklamal a city jsou hmatatelne i pres to pipani, uzasna vec. Pixar proste nezklame a opet Wall-I. 8/10 ()

Související novinky

Tom Cruise – poslední muž na Zemi?

Tom Cruise – poslední muž na Zemi?

25.05.2011

Kdybyste z nějakého bizarního důvodu zkombinovali Já, legenda a Vall-I, dostali byste Oblivion. Ve vzdálené budoucnosti je Země zdevastovaná a lidstvo žije v oblacích. Na povrchu už pracují jen… (více)

Shyamalan, Smith, Smith a výpravná sci-fi?

Shyamalan, Smith, Smith a výpravná sci-fi?

06.04.2011

Manojovu kariéru může spasit jedině zázrak. Na jeho poslední filmy už se téměř nedá koukat, a když to náhodou někdo udělá, tak spíš pro tu srandu, jak moc špatné jsou. Poslední vládce větru na sebe… (více)

OSCARY – výsledky

OSCARY – výsledky

23.02.2009

Snad jen jednoho většího překvapení jsme se dočkali při vyhlašování Oscarů za rok 2008 v hlavních kategoriích: nejlepším hercem v hlavní roli se nestal Mickey Rourke za Wrestlera, ale Sean Penn za… (více)

Reklama

Reklama