Reklama

Reklama

Lidé opustili Zemi před 700 lety a přesunuli se flotilu obřích plně automatizovaných hvězdoletů. Ze Země se stalo jedno velké smetiště a uklízecí roboti, kteří ji měli dát znovu do pořádku, přestali dávno fungovat. Zůstal jen poslední z nich, VALL-I. Ten každý den ráno navlékne housenkové pásy, nabije si sluneční články a se svým kamarádem švábem se vydává do práce. Osamělost, sbírání všemožných lidských předmětů, a hlavně koukání na videokazetu s muzikálem Hello Dolly! ho postupně proměnily v citově uvažujícího tvora, který touží po lásce. VALL-I jednoho dne objeví mezi smetím výhonek rašící zelené rostliny. Tentýž den zažije i další nečekanou událost, setkává se s robotkou Evou, která byla vyslána z hvězdoletu Axiom zjistit, zda je planeta obyvatelná. VALL-I pozve Evu do svého příbytku a ukáže jí všechny své poklady, včetně zelené rostlinky. K jeho úžasu mu Eva rostlinu sebere a vypne se. Čeká pouze, až bude přepravena zpět na Axiom. Když pro ni dorazí raketa, zamilovaný VALL-I ji odmítá opustit. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 550)

RadimFišer 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejkrásnějších příběhů od Pixar. Není od nich snad něco nejkrásnějšího? Řekl bych, že auta jsou na tom příběhově lépe. Vall-I je další příspěvek mezi nejlepší filmy světa. Řekl bych, že tato pohádka posouvá svět vesmírů do daleké lidské budoucnosti. Děti, co budou odchováni na tomto filmu pravděpodobně budou létat do vesmíru. Ten čas přijde. A tento film se zařadí mezi 200 nejlepších filmů, jako připomínka časů, kdy lidé ještě bydleli na zemi. Tohle je světlá budoucnost tohoto filmu, ale je velmi přehnaná. Robotek Val má velmi příjemné vyjadřování, ke své oblíbené Evě, dokonce jsem mu záviděl jak to dokázal. Mám ho rád, tohodle šrota. Koupím si novou televizi, nejlépe plasmu a plně se vyžiji v detailech této jedinečnosti. Protentokrát dávám za 4, protože jsem měl film ve špatné kvalitě. A k plnému 5 to nestačí. ()

JohnFarst 

všechny recenze uživatele

Tak Pixar sa predsa odhodlal odpútať sa od tej svojej prekrásnej farebnosti a takpovediac naivnosti a do Wall-Eho vniesli aj trochu toho temna. Aj keď nie je temno ako temno. Tá pravá pochmúrnosť vo Wall-Em trvá len dovtedy kým na opustenú zem nepríde Eva. Postapokaliptická budúcnosť podľa Pixaru je až mrazivo reálna a strašidelná, pretože my k tomu vážne spejeme.. Samotný Wall-E je sympatická postavička až zarážajúco sa podobajúca na No. 5, ktorá má hlavne za úlohu svojimi neohrabanými pohybmi a nemou pantomímou a lá Chaplin pobaviť tých najmenších. Pretože skutočná pointa filmu deťom temer naisto unikne. Poukázanie, že počítače raz vážne môžu prevziať kontrolu nad ľuďmi je tu veľmi chabo naznačené a deti si len zapamätajú, že vo filme bolo to ´zlé kormidlo´. Po technickej stránke Pixaru znova niet čo vytknúť ale treba povedať, že pri takom vlaňajšom Rattatouilovi mali oveľa viac práce čo sa týka detailov. Tu je všetko hladké, samé roboty žiedne chlpy, ľudia sú v podstate na jedno kopito. Na jednej strane výborné na druhej fádne. Príbeh je trochu mdlý a dá sa dosť rýchlo rozlúsknuť. Najlepšie a zároveň najdojemnejšie pasáže sú vtedy keď sa nesmelý Wall-E snaží dvoriť chladnej Eve a postupne si získava jej pozornosť. Zistili sme, že može existovať aj pixarovka bez zbytočných slov, ktorá si vystačí len so zvukmi a všetky emócie nám sprostredkúva len pípaním. A niekedy je to aj lepšie zrozumiteľné ako slová. Wall-E ma nesklamal ale na svojich najslávnajších predkov ako sú Nemo, Flik alebo Woody s Buzzom nemá. Dlhé pasáže bez slov vypľňa krásna hudba, ktorá vždy navodí ten správny pocit. P.S. Aj tradičný kraťas je tradične výborný aj keď aj tu je to v akčnej časti keď králik ´bojuje´ proti kúzelníkovi až prehnane hektické a aj pre dospelého diváka príliš rýchle, že si to človek musí rýchlo v pamäti usporiadať lebo nestihne ďalší a ďalší a ďalší králikov únik. Ach kam sa podeli neprekonateľné skeče ako Cherryho hra alebo to benátske námestie s dvoma multiinštrumentalistami... ()

kollma 

všechny recenze uživatele

Animace skvělá, ze začátku se příběh rozjíždí dobře, ale pak se člověk nestačí divit, co se s tim stane. Je to škoda, ten nápad je i docela originální, chtělo by to asi více vtipu a méně nesmyslných srážek, honiček atd., i když chápu, že tohle se třeba dětem může líbit. Viděl jsem už ale spoustu lepších animovaných filmů, tenhle je jeden z těch průměrných. ()

hobbitko 

všechny recenze uživatele

S P O I L E R S: Mohl to být poměrně výjimečný film, kdyby jeho střed nevyplňovali infantilní honičky bez hlubšího smyslu a kdyby závěr, slibující katarzi plnou tragična nezabil jediným šmahem scénáristova pera roboticky kvílivý hlásek - Eva? (t.j. scéna, kdy i po změně základní desky Wall-e "rozeznal" svou robotickou lásku z důvodu velice prostého - protože proto, nebo, jak by mí spolukrajani řekli - lebo medveď. Mám pocit, že pro děti je tento film příliš nudný a pro dospělé příliš jednorozměrný, když to srovnám s takovým Ant Z. Opět jednou škoda promrhaného potenciálu. ()

kowalski 

všechny recenze uživatele

Úžasné jak dokázali Pixaři nacpat tolik mimiky a emocí do plechového robota. Jak si film vystačí defakto bez dialogů. Soundtrack je taky nádherný. ()

THE_Joko 

všechny recenze uživatele

Viac ako rok som čakal na film, ktorému by som veľmi rad dal 5 hviezdičiek. Ani vo sne by ma nenapadlo, že to bude animovaná rozprávka. Zvláštne, že ma oslovil príbeh, ktorý sa ma ani nijako netyká, film obsahuje minimum vtipných scén, ale za to je priam nabitý emóciami. V prvej tretine filmu som ani nepotreboval titulky, všetko som „vyčítal“ z pomalej kamery pohybujúcej sa krajinou. Bola to proste nádhera. Scéna, kde Eva skladá „Waliho“ mi trhala srdce. Nemôžem proste tomuto krásnemu príbehu dať menej ako 5. ()

melloun 

všechny recenze uživatele

Nejprve jsem myslel, že to bude jen jedno velké zklamání, ale nakonec mě robůtek WALL-E přece jen učaroval. První půl hodina byla fajn, avšak moc zábavy se nekonalo. Proto musím vyzdvihnout spíše zamilovanou část s Eve. Nečekal jsem, že robotí láska bude takový doják. ()

strangercz 

všechny recenze uživatele

Tak nechal jsem si menši čas na rozmyšlenou co napíšu. Film jako takový je po technologický stránce dokonalý. Je vidět že se Pixar vydal trochu jinou cestou než ostatní studia. Grafika je v některých momentech opravdu fantastická, jedinou výtku mám na zpracování lidí. Tadle rádoby stylizace se mi silně nelíbí. Nejen že mi to vyrušilo z atmosféry filmu ale hlavně se tam vůbec nehodily. Jinak co se týče příběhu nemám nějakou výraznější výtku. ()

Grizzly 

všechny recenze uživatele

Na Ratatouille sem zadne extra kvality nevidel, ale WALL-E je naprosto super. Jednak je to sci-fi a jednak vyborne udelany film. Nehraju na dojatost, ale na promakanost. Dokonala animace a tak vysperkovany smysl pro detail. Roboti jsou sice jen plechaci, ale z jejich pohybu a reci (rikaji sice jen jmena - jako Pokemoni, ale obracene :)) je presne poznat o co jde a jejich herecke vykony jsou lepsi a presvedcivejsi nez skill 90% zivych hercu. Pribeh se mi libil a zas takova ekofasisticka agitka to nebyla ani nahodou. Normalni sci-fi zapletka. Rozhodne jeden z nejlepsich (vaznejsich) animaku co sem videl. 90% ()

Luqi 

všechny recenze uživatele

Dá sa vôbec spraviť ešte lepšia grafika? Pýtal som sa sám seba pri pozeraní Nema a pýtam sa aj teraz. A aj vtedy bola odpoveď, že "asi nie". Ale vyzerá to tak, že pre Pixar nie je žiadna zastávka konečná.................. A nejde len o to že "ako je to zobrazené", ale v Pixare si vedia dobre premyslieť "čo zobraziť". V tomto prípade ide o sci-fi a teda tvorcovia mali voľné ruky v tom ako bude vyzerať budúcnosť našej odpadkami zaplavenej planéty a ako bude vyzerať život ľudí budúcnosti a ten výsledok teda stojí za to................. ()

molcan2 

všechny recenze uživatele

Wall-E je dosť odlišný Pixarovský film, čo sa týka ich tvorby. Som zvedavý ako ho príjmu ostatný, ale podľa mňa, myslým si že Pixar zostal sám sebou, demoštrujúc závezok k rozpravaniu super príbehov a tlačia okraj technológie k tomu aby vám padla čelusť! Najuprimnejšie pozdravujem Andrewa Stantona, Jima Morrisa, Johna Lassetera, Bena Burtta, a celú tvorivú silu v Pixare. Nemôžem sa dočkať čo prinesie budúcnosť... ()

A1.cartman 

všechny recenze uživatele

Na vall-i se mi nejvíce líbilo, že je na rozdíl od ostatních animáků velice dojemný, ale i přes to tam bylo dost vtipných scének. Pro mě jasně patří mezi oblíbené animované filmy. ()

TomasKotlant 

všechny recenze uživatele

Milý film s několika zajímavými nápady. Příběh je však značně nekonzistentní a spíše se skládá z mnoha obrazů, než aby tvořil dechberoucí komplex. Velmi pěkně jsou udělané závěrečné titulky a úvodní asi 20 minutovka je také velmi zajímavá, aniž by bylo použito mluvené slovo. Ztvárnění lidí mi nebylo příliš sympatické, nevypadali dostatečně zdegenerovaně ani dostatečně infantilně. Animace byla dobrá, ale určitě to mohlo být poutavější a kratší. *** Ve zkratce: EVEeeee, VALL-Eeee, rostlina, to je celá rodina :) ()

Milwa 

všechny recenze uživatele

Asi jsem neměla ten správný den, nebo mé očekávání bylo moc veliké...filmík mi nesedl a bylo mi to líto. Vše co by mě pobavilo jsem viděla už v traileru, hra na vážnější notu mi moc nesedla... ()

jane1106 

všechny recenze uživatele

Je to originální, krásně animované, hlavní plechový hrdina nemůže být sympatičtější a poselství filmu aktuálnější, nicméně na druhou stranu - robotické žvatlání wool-ííííí a ívááááá baví jen určitý čas a v druhé polovině filmu už se mi značně zajídalo. Divák přesně ví, kam se děj bude ubírat a jak dopadne, a tak to mu pro ně jaksi chyběla ,,šťáva" nebo zkrátka něco, čím by se mi WALL-E nesmazatelně zapsal do paměti. ()

Související novinky

Tom Cruise – poslední muž na Zemi?

Tom Cruise – poslední muž na Zemi?

25.05.2011

Kdybyste z nějakého bizarního důvodu zkombinovali Já, legenda a Vall-I, dostali byste Oblivion. Ve vzdálené budoucnosti je Země zdevastovaná a lidstvo žije v oblacích. Na povrchu už pracují jen… (více)

Shyamalan, Smith, Smith a výpravná sci-fi?

Shyamalan, Smith, Smith a výpravná sci-fi?

06.04.2011

Manojovu kariéru může spasit jedině zázrak. Na jeho poslední filmy už se téměř nedá koukat, a když to náhodou někdo udělá, tak spíš pro tu srandu, jak moc špatné jsou. Poslední vládce větru na sebe… (více)

OSCARY – výsledky

OSCARY – výsledky

23.02.2009

Snad jen jednoho většího překvapení jsme se dočkali při vyhlašování Oscarů za rok 2008 v hlavních kategoriích: nejlepším hercem v hlavní roli se nestal Mickey Rourke za Wrestlera, ale Sean Penn za… (více)

Reklama

Reklama