Reklama

Reklama

Lidé opustili Zemi před 700 lety a přesunuli se flotilu obřích plně automatizovaných hvězdoletů. Ze Země se stalo jedno velké smetiště a uklízecí roboti, kteří ji měli dát znovu do pořádku, přestali dávno fungovat. Zůstal jen poslední z nich, VALL-I. Ten každý den ráno navlékne housenkové pásy, nabije si sluneční články a se svým kamarádem švábem se vydává do práce. Osamělost, sbírání všemožných lidských předmětů, a hlavně koukání na videokazetu s muzikálem Hello Dolly! ho postupně proměnily v citově uvažujícího tvora, který touží po lásce. VALL-I jednoho dne objeví mezi smetím výhonek rašící zelené rostliny. Tentýž den zažije i další nečekanou událost, setkává se s robotkou Evou, která byla vyslána z hvězdoletu Axiom zjistit, zda je planeta obyvatelná. VALL-I pozve Evu do svého příbytku a ukáže jí všechny své poklady, včetně zelené rostlinky. K jeho úžasu mu Eva rostlinu sebere a vypne se. Čeká pouze, až bude přepravena zpět na Axiom. Když pro ni dorazí raketa, zamilovaný VALL-I ji odmítá opustit. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 550)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Neviem či najlepší, ale určite najdojemnejší animák ever. Po "poslabších" Cars a Ratatouille Pixar válcuje ukážkovou, čistokrvnou filmárčinou. A Stanton je kráľ. 100% ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Pri tej zaplave animakov uz zabudam, ake to je sa pri takomto filme bavit. Obcas nieco taketo skuknem, skonstatujem ze to az take zle nebolo a hned zabudnem. Nevyraznych animakov je uz tak vela, ze dokonca aj pri ohlaseni novinky od Pixaru mam strach, ze to bude len dalsia umela nuda. A potom si novu pixarovku pozriem, a spomeniem si ake uzasne filmy toto studio tvori a ako je kvalitativne na mile vzdialene od ostatnych studii, ktore tvoria animovane filmy (Zemeckis sucks). Toto pravidlo uz plati dlho a plati to aj pri Wall-E. Ono je vlastne celkom zbytocne rozpisovat sa o tom, aku uzasnu animaciu to ma, kolkymi originalnymi napadmi sa Pixarovci znova vynasli, aky krasne jednoduchy a pritom silnou myslienkov obohateny je pribeh...proste pripravte sa na animak, aky vam moze priniest IBA Pixar. Toto studio sa pomaly pre mna stava kultom, akousi zijucou legendou. Disney noveho tisicrocia. Bodaj by im ta uzasna vitazna snura vydrzala minimalne tak dlho, ako prave spominanemu Disney. Ps.: Radostou mi podskocilo srdce, ked vo filme zaznela skladba od Louisa Armstronga - La Vie En Rose. Nielenze tu skladbu milujem, ale vobec blues do postkatastrofickeho prostredia desne sedi (ti co poznaju Fallout, vedia o com hovorim). (10/10) ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

WALL-E je od teď v mém žebříčku jedním z nejoblíbenějších Pixarovských animáků. Absolutně jsem nevěděl, co od toho čekat, ale z nevábně vypadajícího robůtka se stal miloučký a vtipný kamarád, co pálí za jiným "applovským" robotem. Jak už to tak bývá, starý a ošuntělý popelář VALL-I má tu nejnekonečnější práci na světě a to zpracování obrovského množství odpadu po malých částech. Ovšem jednoho dne se mu poštěstí a na plaentu Zemi zamíří EVA, velice nepřístupná robotička. Akt svádění patří k vůbec nejzábavnějším částem filmu a budou se u něj bavit opravdu všichni. Tolik ladných pohybů, podpořených skvělou animací, jsem v animáku už dlouho neviděl. Dojem nekazí ani příliš velkolepá druhá část, i když si všichni budou užívat zejména tu první. Tohle se vážně povedlo! ...100% ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

K dokonalosti dovedený, technicky brilantní, s láskou a obdivuhodnou péčí připravený. Lze si ho prý nezamilovat, ale pouze proti přírodě. Opravdu nevím, k jakým kosmickým dálavám se Pixar pokouší doletět, ale jestliže bude pokračovat ve zvyšování standardu svých filmů stejným raketovým tempem jako doposud, předběhne i rozpínání vesmíru a ocitne se mimo sféry lidského chápání a poznání. Nejlepší animák v naší galaxii! ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Stejně jako u aut obdivuju, že Pixarovci jsou schopný vytvořit mezi divákem a filmem citovou vazbu k věcem. Když jde o lidi, zvířata nebo oživlý hračky, tak je to trochu něco jinýho, ale auta a roboti - tam to bude vždycky složitější. Obzvlášť, pokud jde o roboty, co vlastně ani nemluví nebo nevypadají moc lidsky. Přesto, že je to film jako obvykle vymazlenej do poslední detailu, vtipnej, s perfektní animací a zdařile vyváženou porcí moralitky a emocí, patří u mě mezi pixarovkama k nejmíň oblíbenejm, právě proto, že ta citová vazba u mě (stejně jako u aut) není moc silná. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

BAFTA Awards - 1: Najlepsi animovany film + 2 nominacie: Hudba / Zvuk _______ Stale obdivujem a asi aj stale budem obdivovat tvorcov takychto animakov, ktori sa nesnazia vymyslat a natacat pribehy iba pre deti, ale rovnako dokazu zaujat aj dospelych, samozrejme pokym nemaju nic proti animakom. Dokonca ani moja mama nema rada animaky a donutil som ju pozriet si RATATOUILLE (2007), ktory sa jej jednoducho pacil a bavila sa cely film. VALL-I je jednoducho robot, ktory ma strach a dokaze citit podobne ako aj moj oblubeny Johnny 5 z filmu CISLO 5 ZIJE (1986). Trosku som mal pred filmom obavy, ci osamely robot nebude trosku nudny, ale tvorcovia pre kazdu minutu vymysleli nieco, cim som sa ani chvilku nenudil, hlavne ked na Zem prisla robotka menom Eva, do ktorej sa hned zalubil, len hlavne aby mu neusla niekam prec do vesmiru :-) Animacia je taktiez nadherna, bolo vidiet, ze si tvorcovia dali namahu. Pacili sa mi aj odkazy na filmy HELLO DOLLY (1969), dalej v podobe jednej z melodii a valcika na sci-fi 2001: VESMIRNU ODYSEU (1968) alebo hlas pocitaca v podani Sigourney Weaver, ktora sama musela pocuvat pocitac na vesmirnej lode vo VOTRELCOVI (1979). V skratke je to pekny mily filmik, ktory si urcite niekedy v buducnosti este raz rad pozriem. ________ Ben Burtt - (VALL-I) +++ Elissa Knight - (EVA) +++ Jeff Garlin - (kapitán) +++ Sigourney Weaver - (hlas počítača vesmírnej lode) +++ Producenti: John Lasseter, Jim Morris +++ (Videl v kine 30.09.2008) +++ ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Číslo pět je animované, ponechané na Zemi samotné a pověřené úklidem. Působí jako jednočlenná četa pod maskovacím jménem WALL-E. Přítelem mu je mysteriózní šváb. Mysteriózní proto, že ten je sám, jeden. Život na Zemi ovšem zanikl před několika stovkami let. Jak říkala Bábi Zlopočasná, nic v přírodě nevydrží samo. Eko agitka, love story a na konci naděje v to, že zasadíte semínko, nalijete na něj vodu a vypěstujete si tak zeleninu nebo pizzu. Chtěla bych semínka na tuňákovou a špenátovou, kdybyste je někdo měl. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Skutečnost, že malí pískající robůtci jsou v módě, víme už do dob Hvězdných válek. A chlápci z továrny na (především dětské) sny jménem PIXAR tento fakt vzali a dovedli ho k absolutní dokonalosti. Jistě, někteří by mohli namítat, že VALL-I je jen kombinací robotů R2D2 a Čísla 5, jiným by zase mohlo vadit, že snímek podkresluje dosti silné ekologické poselství. Jenže mně ani jedna z těchto dvou věcí nevadila. VALL-I je totiž jeden z nejkrásnějších animáků, jaký jsem kdy viděl. Je to zábava opravdu pro celou rodinku, kdy děti budou zírat a prožívat vše, co prožívá ten malý robůtek na plátně, dospělí si zase popřemýšlí a pobaví se při narážkách na různé filmy (Star Wars, 2001: Vesmírná odysea) a možná i nějaká ta slzička ukápne. Je to sice zbytečné psát, ale PIXAR je v tomhle prostě jasná jednička. Jen tak dál, hoši, už teď se těším na další animák! ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Spolupráca gigantov. Bohatá produkcia Walt Disney Pictures a špičkoví profesionáli z Pixar Animation Studios. Už to je záruka kvality produktu. V tomto snímku však ponúkajú ešte niečo naviac. "Wall-E" je medzi zástupmi 3D animovaných filmov posledných rokov výnimočný svojim príbehom. Takže nečakajte žiadne farebné hovoriace zvieratá, ale pripravte sa na robotickú sci-fi romancu s ekologickým podtónom. To všetko samozrejme pekne pripravené v nablískanom rodinnom balení. **** ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Já prostě nemám slov! Tohle je ohromně úžasný a sympatický film od začátku do konce. Velice sympatický a roztomilý robot Vall-i je tak úžasně milý, že bych ho chtěl hned mít doma. Co je pro člověka odpad, to je pro tohoto robota poklad a tyto "poklady" si hromadí ve svém přístřešku. Jedinou společnost mu dělá šváb a on přitom sní o veliké lásce tak, jak ji zná z filmu Hello Dolly. A jednoho dne se skutečně objeví robotka, která ho okouzlí. A to je jen začátek. Nečekal jsem, že mě tenhle film takhle dostane, ale faktem prostě je, že já se nechám rozněžnit velice snadno a v tomhle případě mi čas utekl tak rychle, že jsem tomu ani sám nevěřil. Pixar stvořil úžasnou romanci, která je ale zároveň i vtipná a nepostrádá i tak trochu ekologický podtext, ale to je to poslední, co bych v tomto filmu viděl. V první řadě je to pro mě úžasný a rozněžnělý příběh, který naznačuje, že samota může být velmi skličující, a skutečně mi na začátku bylo Vall-iho velmi líto. A moment, kdy dá své vyvolené květinku po vzoru hrdiny z filmu Hello Dolly, který dal své vyvolené puget květin, byl velice dojemný. On vlastně celý film je tak nějak dojemný a i teď, když píšu tenhle komentář, se mi znovu vkrádají slzy do očí. Já jsem prostě podlehl kouzlu tohoto animáku zcela naplno a nyní se právě tenhle film stává mým nejoblíbenějším animovaným filmem. Určitě jsem ho neviděl naposledy. A po té chvále, co jsem tu ze sebe dostal, už musí být jasné, že pro mě neexistuje jiná alternativa, nežli udělit maximální hodnocení. Takže je to pět hvězdiček pro sympatického robota. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Nejsem si úplně jistá, zdali je zrovna tato animovaná pohádka úplně to pravé pro malé děti, protože dost možná se budou nudit a asi ani nepochopí to, co chtěli tvůrci tímto filmem říct. Já jsem však byla z filmu unešená a toho Oscara za nejlepší animák si VAll-I bez pochyb zasloužil. Hlavní myšlenku filmu se tvůrcům podařilo vyjádřit naprosto trefným způsobem, nechybí zde ani ten správný nadhled. A hlavně, bylo to taaaaak strašně roztomilé. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Je jasné, že tohle se prostě musí líbit. I mně se to líbilo, ale... Co se týče animace, tak ta mě uchvátila od samého začátku, ta neměla chybu. Příběh též originálně zajímavý. Prostě hezká pixarovka, ale... ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Já už ani nevim jak to ten Pixar dělá, ale prostě mě vždycky dostane, dokonce i tím nejjednoduším příběhem. Ten totiž přiznejme si to, nepatří mezi jejich nejlepší, i když se to ke konci snaží vyvážit takovou ekologickou moralitkou. V tomhle případě mi to bylo ale úplně jedno. Mně totiž úplně stačilo dívat se na to co tam "digitální Číslo 5" provádí a jak se přitom tváří. Samozřejmě,že to není jenom o tom, ale mně to bohatě stačilo. Animace je opět bezchybná, hudba je super a celý vás to prostě pobaví i dojme zároveň. Prostě další super animák a i přes ty zde pozitivní reakce jsem byl velmi překvapen. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Po předchozí pixarovce s kuchtící krysou, která MĚ děsně zklamala, jsem byl ohledně WALL-Eho dost skeptický. To, co na mě ale čekalo na velkém plátně zcela předčilo má očekávání. Neuvěřitelně krásný, vtipný a hlavně dojemný příběh o roztomilém robůtkovi a jedné velké lásce, to nemá v historii animáků obdoby. Čestné místo v mé TOP 20. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Obrovské sklamanie. Nezasmial som sa ani raz čo sa mi ešte pri pixarovke nestalo, o to horšie že je to od tvorcu mojej najobľúbenejšej pixarovky FINDING NEMO. Súhlasím s názorom, že ako kraťas to mohla byť výnimočná záležiosť ale takto neverím tomu že by to dokázalo zaujať nejaké dieťa. Vtípky sú jednoduché sústredené na milučké správanie robotov ale roboti toho nedokážu veľa vyjadriť a pravdu povediac uveriť láske medzi robotmi sa mi ani v najmenšom nepodarilo, na to mám AI - Umelú Inteligenciu medzi topkou. 3* za pár milých scénok. Wall-E ho naviac prevalcoval upratovací robot. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Pravdu povediac, absolútne som nevedel, čo mám očakávať od tohto animáku, pretože v kine som videl iba nič nehovoriacu upútavku. O to väčšie prekvapenie ma čakalo. Wall-e je iný ako ostatné animáky. Hlavne je takmer bez slov. To je dnes pri ukecaných pandách,lemuroch a inej hávede veľká výhoda, aspoň pre mňa. Zmena je život. Wall-e má veľké posolstvo. Wall-e má veľké a dobré srdce. Wall-e je sci-fi.Wall-e je romantika,akcia i dráma. Wall-e je vtipný. Wall-e je nádherný. Ocenenie ako najlepší animák mu právom patria. Ale je pravda aj to, že ocenia ho skôr starší ako deti, ale mojim sa páčil. Aj Évvaaa...! Dúfam, že nakoniec získa aj oscara. Film 10/10. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Z nostalgie na Číslo 5 žije, jsem si chtěl ke sledování Wall-I(ho) připravit hromadu věcí, které by nějakým prazvláštním způsobem připomínali moje odfouknutý dětství. Kšiltovku s obličejem Čísla 5 bohužel nemám, ba ani tričko s úchylným R2-D2. Vytočenej na nejvyšší míru, že teď si ten film určitě nevychutnám, tak jak bych chtěl, zapínám, zhasínám....koukám. Wall-I si dokodrcá na scénu a já (i přes absenci těch různých "dětských artefaktů") mám neskutečně maniakální úsměv na tváři. Je neuvěřitelný, že film dokáže zaujmout diváky i bez dialogů. Je neskutečný, že animace je ještě lepší než v Ratatouille (a to jsem si myslel, že už lepší být nemůže). Wall-I je prostě celkově neuvěřitelné dílo, které vaše předsudky rozmetá na prach. A to je dobře... Negativní komentáře mě protentokrát nechali chladným. Divní lidé totiž nechtějí, aby jim někdo zničil jejich naivitu jediným máchnutím hasícího přístroje. Uíííííí :D ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Animovaná romance. Takhle nějak vypadá láska mezi dvěma roboty. Od filmu jsem sice očekával více humoru, přesto nejsem nespokojen. Dostal jsem velice citlivý a přemýšlivý snímek s nádhernou animací a spoustů zamyšlení nad osudem lidí. Prakticky se plní, že každý rok příjde od Pixaru dobrý animák. Auta, Ratatouille, Wall-I, ?. Oni určitě zase něco vymyslí. PS: Druhá projekce a mé hodnocení se snižuje, přece jen postavit animák na 4 slovech a to Wall-e, Eva, Earth a Directive je velmi velmi troufalé a myslím proto, že Wall-E není tak dobrý animák jak se na první pohled zdálo. Vyzařuje z něj přece jen trošku toho vesmírného chladu. ()

Související novinky

Tom Cruise – poslední muž na Zemi?

Tom Cruise – poslední muž na Zemi?

25.05.2011

Kdybyste z nějakého bizarního důvodu zkombinovali Já, legenda a Vall-I, dostali byste Oblivion. Ve vzdálené budoucnosti je Země zdevastovaná a lidstvo žije v oblacích. Na povrchu už pracují jen… (více)

Shyamalan, Smith, Smith a výpravná sci-fi?

Shyamalan, Smith, Smith a výpravná sci-fi?

06.04.2011

Manojovu kariéru může spasit jedině zázrak. Na jeho poslední filmy už se téměř nedá koukat, a když to náhodou někdo udělá, tak spíš pro tu srandu, jak moc špatné jsou. Poslední vládce větru na sebe… (více)

OSCARY – výsledky

OSCARY – výsledky

23.02.2009

Snad jen jednoho většího překvapení jsme se dočkali při vyhlašování Oscarů za rok 2008 v hlavních kategoriích: nejlepším hercem v hlavní roli se nestal Mickey Rourke za Wrestlera, ale Sean Penn za… (více)

Reklama

Reklama