Reklama

Reklama

Lidé opustili Zemi před 700 lety a přesunuli se flotilu obřích plně automatizovaných hvězdoletů. Ze Země se stalo jedno velké smetiště a uklízecí roboti, kteří ji měli dát znovu do pořádku, přestali dávno fungovat. Zůstal jen poslední z nich, VALL-I. Ten každý den ráno navlékne housenkové pásy, nabije si sluneční články a se svým kamarádem švábem se vydává do práce. Osamělost, sbírání všemožných lidských předmětů, a hlavně koukání na videokazetu s muzikálem Hello Dolly! ho postupně proměnily v citově uvažujícího tvora, který touží po lásce. VALL-I jednoho dne objeví mezi smetím výhonek rašící zelené rostliny. Tentýž den zažije i další nečekanou událost, setkává se s robotkou Evou, která byla vyslána z hvězdoletu Axiom zjistit, zda je planeta obyvatelná. VALL-I pozve Evu do svého příbytku a ukáže jí všechny své poklady, včetně zelené rostlinky. K jeho úžasu mu Eva rostlinu sebere a vypne se. Čeká pouze, až bude přepravena zpět na Axiom. Když pro ni dorazí raketa, zamilovaný VALL-I ji odmítá opustit. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 551)

bigbadboy 

všechny recenze uživatele

Když přišel Wall-E do kin, tak sem si říkal, jak někdo může vytovořit animák prakticky bez lidí, bez "prostředí" atd. atd. ... prvních pár minut mi připadalo jako pohádka pro děti předškolního věku... S přibývajícími minutami vše přešlo ve věru promyšlený a roztomilý filmeček pro celou rodinu, kterým si Walt Disney namastil kapsy (možná že pár šlupek od brambor dostal i PIXAR :-D NEJ NEJ Z FILMU: robot "čistič" a poblázněnej slunečník, u toho sem se smál i když dělal ve scéně jenom křoví. ()

Bratr 

všechny recenze uživatele

Miloučký, pěkňoučký, poučný, takže pixarovská klasika. Myslím, že bylo dobře, že studio realizaci walliho odpložilo, protože grafika je opět posunutá o mílový krok a chvílemi jsem opravdu koukal jako puk. Jsem moc spokojený. ()

MartyMcFly89 

všechny recenze uživatele

Skvělý animáč, zaujala mě myšlenka, zpracování (grafika je na nejlepší úrovni, které může být snad). Atmosféra sentimentu a zkázy patřičná. 4 se mi zdá málo, 5 zase moc, ale dám 5. ()

chrustie 

všechny recenze uživatele

Neoddiskutovatelných 5*. Naprosto úchvatná animace a život který u Pixaru vdechli postavám. Jediný důvod, proč bych měl dát pouze 4 je ten, že bych si těch 5 měl nechat na později, protože kvalita filmů které z téhle dílny vychází, jde pořád nahoru a ony by mi ty hvězdičky příště asi nemusely stačit :-) . ()

ali-n 

všechny recenze uživatele

Pixar sa snaží prekonať hranicu 100%. To, kam tím animátorov doviedol vierohodnosť obrazovej stránky, je priam magické. Film vyzerá, akoby bol snímaný skutočnými kamerami ... objavujú sa odlesky spôsobené slnkom, rozmazaná Eva v popredí pri zaostrení na vzdialenejšie prostredie, atď ... Robotíkovia v hlavnych úlohách sú veľmi (a nebojím sa použiť "detinský" epiteton) zlatí, ľudia tu pôsobia len ako obézne karikatúry bývalých pánov sveta, ich rysy sú jednoduché a všetci sa zlievajú do jedného - predsa len hrajú druhé husle. Krásny príbeh od začiatku do konca - a to ten úplný koniec počas titulkov ... rekolonizácia v skratke: Egypt, van Gogh, prvé počítače :)))) MOJE NAJ - Dokonalé 2-DVD. Obrovské množstvo bonusov, ktoré potešia malých i tých odrastenejších. ()

Blazis34 

všechny recenze uživatele

VALL-I je moc hezky zpracovaný animák, který pojednává o sci-fi budoucnosti života na Zemi. První půlhodinka mě docela nudila, protože jediné dvě slova, které byly k slyšení byly Valli? a Eva? , ale poté se film přesunul na kosmickou loď, která byla moc hezky zpracovaná a bylo vidět, že v budoucnu člověk zleniví a všechno za něj budou dělat roboti, což je i možný. Jinak u filmu jsem se i párkrát zasmál, ale nějak moc mě neoslovil. Lepší tři hvězdičky. ()

Miloško 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý nápad urobiť podobný animák,ale od tej 30 minúty ,ako WallE sa dostal na tu vesmírnu ľoď,to u mňa tak nefungovalo. Najpodarenejšou scénou bolo určite dojemné "pípacie"zoznamovanie EVY a VALLIho. 7/10 ()

Dr.Loomis 

všechny recenze uživatele

Mohu jen doporučit,Vůbec mě tento film nezklamal. I když za celý film se toho moc nenamluví,tak je to fakt moc hezký kreslený film. Prostě super zábava pro příjemný večer s dětmi i bez nich. :-) ()

rafix 

všechny recenze uživatele

Tento animovaný film od Pixaru je nádherný. Je to dojemný a úchvatný. Hlavně mě dojímal ten malý robotek jménem Wall-e. No prostě celý film je boží. ()

matoon97 

všechny recenze uživatele

Najlepší a najsrandovnejší animák všetkých čias s hlavnými hrdinami Wall:em a Evou. Smial som sa skoro vždy a premakaný dej je jedným z najlepších z poslednej doby. Pre mňa top animák aj s Dobou ľadovou 3. 85% ()

GOGAN 

všechny recenze uživatele

Všude čtu chválu a musím přiznat , bylo to hezké a zajímavé. Ale stále se vtírá otázka, pro koho je tento animák? Pro děti určitě ne, ty ocení více Kung-fu Pandu, proto tři hvězdičky za umění. ()

MORION 

všechny recenze uživatele

ako je uz u pixaru zvykom, ide o naozaj pekne spracovanie co sa vizualnej stranky tyka.. ale dejovo to na celovocerny film asi moc nieje. teda pre deti urcite super, no ak mi to s nadsenim odporuca dospely clovek. no neviem.. ()

Související novinky

Tom Cruise – poslední muž na Zemi?

Tom Cruise – poslední muž na Zemi?

25.05.2011

Kdybyste z nějakého bizarního důvodu zkombinovali Já, legenda a Vall-I, dostali byste Oblivion. Ve vzdálené budoucnosti je Země zdevastovaná a lidstvo žije v oblacích. Na povrchu už pracují jen… (více)

Shyamalan, Smith, Smith a výpravná sci-fi?

Shyamalan, Smith, Smith a výpravná sci-fi?

06.04.2011

Manojovu kariéru může spasit jedině zázrak. Na jeho poslední filmy už se téměř nedá koukat, a když to náhodou někdo udělá, tak spíš pro tu srandu, jak moc špatné jsou. Poslední vládce větru na sebe… (více)

OSCARY – výsledky

OSCARY – výsledky

23.02.2009

Snad jen jednoho většího překvapení jsme se dočkali při vyhlašování Oscarů za rok 2008 v hlavních kategoriích: nejlepším hercem v hlavní roli se nestal Mickey Rourke za Wrestlera, ale Sean Penn za… (více)

Reklama

Reklama