Reklama

Reklama

Tři středoškoláci najdou na internetu inzerát, prostřednictvím kterého jakási postarší dáma hledá partnery ke skupinovému sexu. Kluci jsou z toho hned celí pryč a rozhodnou se, že to zkusí. Vydají se k autorce inzerátu, ale vůbec nepočítají s tím, že je u cíle bude čekat něco jiného, než na co se původně těšili, a že se celá jejich cesta během krátké chvilky změní ve strašlivou noční můru. (AMC Czech)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (282)

B!shop 

všechny recenze uživatele

No co si budem povidat, Red State je kravina. Mix mezi buranskou vyvrazdovackou (sice tu jsou nabozensky fanatici, ale vyjde to nastejno) a akcnakem o zasahu specialni jednotky. Vysledek je ten, ze se vcelku vtipne skupinka studentu dostane do rukou magoru, ktery si na ne zacnou chystat nadobicko, ale kdyz uz clovek ceka, jak se kdo pokusi zdrhnout, jak kdo nechutne chcipne a podobne, Smith prepne na akcnak a az do konce filmu se vicemene jen strili ze samopalu. Coz o to, rozhodne to je zajimavy spestreni, a je fajn, ze se s nejakejma smrtma Smith moc nesere a i ten sebevetsi sympatak bez milosti chcipne, vetsinou diky kulce do hlavy. Ale proste to jako celek moc nefunguje a spis to pusobi dojmem, ze Smithovi dosli napady, oni ostatne ani dialogy nejsou buhvijaky a to fuckovani se precejen casem omrzi. Ale i tak docela zabavna devadesatiminutovka, ktera na jedno skouknuti v pohode zabavi. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Zkusit se má leccos.. Ale tak jako si přeju, aby se po infantilních transformeřích demolicích vrátil Michael Bay zpátky do sedla dospělého, leč zábavného akčního nářezu, tak i u Kevina Smithe vyslovím přání, aby už kurva nechal toho experimentování se žánry. Jeho akční taškařice Poldové dle ohlasů nedopadla taky dvakrát ideálně (respektive se ani nepřiblížila tomu, na co jsme od kultovního tvůrce zvyklí) a nejnovější Red State je všechno ostatní, jen ne štiplavý pohled na současný svět. Nekouká se na něj příjemně, je těžké se s kýmkoliv ztotožnit. Kevin Smith se opět snaží být oním drzým chlapíkem, který si jde svou vlastní cestou, ale tentokráte ho nejen, že nepoznáte, ale možná ani nechcete poznat (sterilní několikaminutové monology o ničem). Možná, například po technické stránce (vizuál, kdy kamera běhá za prchající obětí a kulky tu létají lidským masem velice efektně) dokázal, že obstojí i u jiného žánru, ale v New Jersey je mu i jeho hrdinům přeci jenom o dost lépe. Protože přes možná zajímavý úvod skončíme jednoduše u dvou band lidí, co po sobě hlava nehlava střílí. Čtení mezi řádky? Ale kdeže.. Příště raději “Shut the fuck up.“ ()

Reklama

Botič 

všechny recenze uživatele

Bowling for Red State! Po osmi bezchybných kouscích stačily pouhé dva filmy k tomu, aby se z Kevina Smithe stala osina ve zřítelnici. Smith zajímavé myšlenky má, ale ty tentokrát marně hledaly formu. První hodina vyvolává svou náladou mrazení po celém těle, ale jakmile se ke slovu přihlásí pušky a kulomety stává se z Red State průměrná televizní báchorka s rádoby drsnými hláškami a kupou mrtvol na dvorku šumící vesele do ztracena. PS: Doufám, že Smith, po vzoru Stevena Soderbergha, svůj konec kariéry zase hezky odvolá - byla by to škoda rozloučit se s námi flákači, co (marně?) naháníme svojí Amy, dvěma naprosto průměrnými snímky a sportovním dramatem! ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Přesně mezi třemi a čtyřmi hvězdami. Jisté je, že zklamaní budou fanoušci Kevina Smitha i slasherů - ani jednomu se výsledek nepodobá. To ale neznamená, že jde o špatný film. Každopádně je "jiný", na čemž si zakládá. To na druhou stranu neznamená, že je dobrý. Zatím zaokrouhluju nahoru, ale nechávám si pomyslná dvířka ke změně pootevřená. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Wow! Od ukončenia filmu ubehla hodina a ja sa stále smejem. Bolo to bizarné, originálne a vo svojej podstate veľmi smithovsky zábavné. Budí to dojem nekoncepčnosti, akoby Smith písal scenár štýlom "kedykoľvek čokoľvek", ale práve preto je to dokonale nepredvídateľné a (pre mňa) tým pádom... nuž áno, strhujúce. Parks a Goodman dokonalí, akcia veľmi dobre natočená (čo je prekvapenie vzhľadom na mizerné akčné scény v Cop Out) a keď zazneli trumpety, šiel som do kolien. Skvelá vec, ktorú mám chuť pozrieť si znovu. Jeden z najlepších Smithových filmov, ktorý si väčšinu "klasických smithoviek" dáva na olovrant. "Shut the fuck up!!!" ;-DDD ()

Galerie (30)

Zajímavosti (17)

  • Jde o první film Kevina Smithe, který byl kompletně natočen digitální kamerou. Díky tomu mohl Smith vždy aktuálně natočený materiál ještě v tentýž den stříhat. Už dva dny po poslední klapce tak měl připravený první hotový sestřih filmu. (montana_cz)
  • Režisér Kevin Smith si ve filmu zahrál muže, který vykřikne poslední větu filmu: “Shut the fuck up.“ (Vlado666)

Související novinky

Jste připraveni na mroží horor?

Jste připraveni na mroží horor?

18.07.2014

Kevin Smith, režisér osobitých komedií Clerks a Clerks 2: Muži za pultem, před pár lety razantně překopal svoji kariéru. Mimo chystaných Clerks 3 hodlá točit především zvrácené horory, přičemž v Red… (více)

Další smithovka bez Jaye a Boba

Další smithovka bez Jaye a Boba

08.07.2010

A taky bez vulgárního humoru a popkulturních odkazů. Po krimikomedii Poldové zkusí Kevin Smith další nový žánr – horor. Přesněji řečeno – politický horor. Projekt Red State není žádnou novinkou,… (více)

Brad Pitt v další adaptaci Homéra?

Brad Pitt v další adaptaci Homéra?

18.10.2008

Tentokrát si ale místo Achilla zahraje Odyssea. Ale pozor – logická úvaha, že by se mohlo jednat o pokračování antického velkofilmu Trója, je zcela mylná. Projekt studia Warner Bros. The Oddyssey,… (více)

Reklama

Reklama