Reklama

Reklama

Antikrist

  • Slovensko Antikrist (více)
Trailer 2
Drama / Horor / Mysteriózní / Psychologický
Dánsko / Německo / Francie / Švédsko / Itálie / Polsko, 2009, 109 min

Muž (Willem Dafoe) a Žena (Charlotte Gainsbourg) se vášnivě milují. Tragédie, která se dala snadno odvrátit, navždy změní jejich životy. Ona zcela zkolabuje, on se snaží zachránit jejich manželství. Navrhuje společnou terapii v odlehlém srubu uprostřed lesů, které jako by vystoupily z té nejhorší noční můry. V tu se mění i pobyt manželů. Jeden z nejkontroverzněji přijatých filmů 62. MFF v Cannes nenechá žádného diváka chladným. První snímek z Trierovy „trilogie deprese“ vynesl Charlotte Gainsbourg v Cannes cenu za nejlepší ženský herecký výkon. Experimentální psychologický horor inspiroval vlastní boj Larse von Triera s depresí a úzkostí. (Aerofilms)

(více)

Recenze (1 240)

panter666 

všechny recenze uživatele

Nestává se mi, že se na začátku filmu nadechnu a vydechnu až při titulcích. Popravdě sem si připadal trochu, jako uchylák, že se mi to líbilo, ale je fakt, že násilí k tomuhle filmu prostě patří. Každý kdo o tom něco slyšel ví, do čeho de. Pokud na to není, nekoukat na to. Nikdy před tím sem neviděl film, v kterým by se nestyděli vše ukázat, žádná cenzura a tak to má být. Willemu Defoeovi se nedivím, že to vzal a pokud vím Charlotte Gainsbourg si tu roli doslova vyprosila. Trier je jeden z mála režiséru, který dokáže dostat herce na samé dno a podle jeho dalších filmů se k němu úspěšní herci, jen hrnou. Což něco znamená. ()

lineker 

všechny recenze uživatele

Je nutno Triera chápat? Nestačí mu naslouchat? Lars se veze na dvou rovinách, dokáže být bohem i ďáblem. V Antikristovi spíše tím druhým. Úvod. Dechberoucí propojení hudby a obrazu. Ovšem za všechno se platí. A někdy i ta nejvyšší cena. Čiň sám sobě dobře a peklo se ti odmění. ()

+sfinx+ 

všechny recenze uživatele

Nelze tomu upřít originalitu. Jenže hororová nálada se nějak nedostavovala a když se už potřetí u té nesympatické hrdinky opakoval cyklus: panika, agrese a nadrženost s příchutí masochismu, tak mě to přestalo bavit. Občas do toho hrdinka ještě plácla nějakou tu urážku směrem k hrdinovi, čímž ztratila i to málo bodů, co dostala za tu nadrženost. Pravidlo, že by neměl léčit svou ženu její muž bohužel nebylo dodrženo a ten klid a odstup jsem mu nevěřil a tu účast taky ne. Být to vyprávění někoho nezaujatého pozorovatele (lékaře) nebo zaujatého partnera, bylo by to lepší, takhle se to plácalo na půl cesty a ani k jednomu to nemělo blízko. ()

Angus250 

všechny recenze uživatele

Charlotte je skareda ako pracovna sobota a presne tak vyzera aj jej postava. Zena s bielou pecenou, pre ktoru je na prvom mieste len sex, potom decko a viac nic. Zaujmy, konicky, zrucnosti NUKU. Niet horsej kombinacie... A ked o decko pridu, zacne jej sibat a vini z toho kazdeho, len nie seba....Muza tyra, ale na sex je jej dobry...Ja mat taku zenu, tak uz mam pol trestu odsedene (aj Willem to uz nevydrzal a dostala, co jej patri). Ten Lars je teda riadny magor... ()

zmirix 

všechny recenze uživatele

Po řemeslné stránce se filmu mnoho vytknout nedá. Obrazotvornost pana Triera je velmi zvláštní a nějak jí úplně nerozumím a jsem rád,že nerozumím. U mě 60% ()

TheSabca1995 

všechny recenze uživatele

Zajimavy psychologicky film. Ze zacatku celkem stereotypni smutek a zachvaty. Pozdeji tezke psycho uprostred lesa. Mistrna prace s kamerou vzala dost za sve. ()

MajkaLiskova 

všechny recenze uživatele

asi jsem na to byla příliš připravená, takže se nekonalo velké zděšení ani nadšení, emocionálně mě to nijak nezasáhlo, navíc od začátku jsem měla pocit, že příběh s dítětem, které vypadlo z okna, už jsem někde ve filmu viděla - možná mi přišel ten motiv podobný jako ve filmu Sex a Lucía za úžasnou považuju především dokonalou kameru a výkony obou herců ()

Va33ek 

všechny recenze uživatele

Velice se mi líbil styl jakým je film natočen. Rozdělení do kapitol a kamera, která je opravdu pěkná. Na Trierovu filmovou tvorbu pohlížím velice příznivě, ale u tohoto díla jsem rozpolcen na dvě části a nevím jak se na něj mám dívat. Jedna část křičí odpad, ale ta druhá říká 5 hvězd za to do jakých sraček tě to dostalo. Skoro dvě hodiny toho největšího psycha co jsem kdy viděl a jako bonus chuťovky u kterých se mi nechtělo dívat dál. Druhý den od shlédnutí toho filmu a pořád nad ním musím přemýšlet a nejhorší je (podle mě), že se mi zdá čím dál geniálnější. Antikrist poprvé a naposledy! ()

MagyG 

všechny recenze uživatele

Podla komentarov, ako som ich narychlo prebehol, sa tu ludia delia na priblizne dve skupiny. Ti, ktori ho nepochopili vobec (alebo sa im jednoducho nechcelo premyslat nad nim, co u tohto filmu je jednoducho nutnost!) a ti, na ktorych mal film zamyslany ucinok alebo ho pochopili. Sam sa radim do druhej skupiny. Kamera skvela, atmosfera taziva, sceny, hudba, excelentne herecke vykony oboch hlavnych hrdinov... K dokonalosti tomu chybalo jedine - spad. Uznam, toto nie je dielo z tych popkornovych, ale aj tak... Dej sa zadrhaval, bol roztahany, miestami az nudny. Kludne by som to prestrihal, vypustil takych 20-30 minut a film by nabral solidnejsie tempo. Inak parada. ()

Ariano odpad!

všechny recenze uživatele

Pouze ukázka toho, jak může fungovat lidský mozek a co je člověk schopný udělat. Psychický problémy ukázaný v surovém provedení neustálého sexuálního chtíče a konec jak z špatného hororu. ()

Dexies odpad!

všechny recenze uživatele

Asi jsem natvrdlý, ale toto se mi fakt nelíbilo ... bylo to úchylné, drsné a brutální ... nepochopil jsem smysl příběhu, a nejen příběh, celej ten film jsem nepochopil ... pomátlá ženská se šutrem v ruce, fakt super scéna ... ne ne a ne ... nemohu jinak než dát ODPAD! ... ()

mombasamomo 

všechny recenze uživatele

Co na to říct? Nebudu se pouštět do žádných intelektuálních debat a vezmu to zkrátka: začátek dobrý, prostředek dobrý, konec?????????????????? Mám Triera ráda, ale tohle vážně přehnal a je mi úplně ukradený, co si o tom myslí ostatní. ()

Lonelybiker 

všechny recenze uživatele

Šok ! Jak tohle popsat ? To snad ví jenom Lars von Trier, ten šílenec. Faktem je, že všichni/oba herci byli dokonalí. To ale nic nemění na mé jistotě, že už to nikdy nechci vidět. ()

pouzivana 

všechny recenze uživatele

Chápu, že ten pán má problémy v oblasti sexu, ale proč tím obtěžuje diváka mě uniká. Přehnané a přes veškerou snahu o něco hlubšího to zůstalo spíš u nechutného a plytkého. Považovat tohle za něco hlubšího může pouze rádoby intelektuál a nebo, stejně postižený uchylák. Dost dobrá kamera a Willem Defoe, jsou jediné dva důvody, proč sem to vydržel až do konce a nedal tomu odpad! 68% je bohužel známka toho, jak slabé osazenstvo to tu navštěvuje. ()

asmodias33 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejlepší film o triera. Atmosfera mrazici, moc pěkne pokoukaničko. Strašně se na to hezky kouká, Další s filmu co vyčnivaj a nejsou jenom smiěšnou předělavkou už existujicího, jenom s lepšima efektama. Umělecká slast pro uměleckou a moudrou duši. ()

damokles 

všechny recenze uživatele

Sonda do duše ženy, která prožívá silný pocit viny za prožívání své sexuality. Přes veškerou snahu jejího manžela psychologa jí není pomoci. Zbavuje se všeho, co podle ní vedlo ke smrti jejího dítěte. To vina je tím antikristem......proto mna konci ten zástup žen osvobozených od viny ....ale je to jen můj názor.... jako dobrá báseň umožňuje film mnoho výkladů ()

Související novinky

Von Trier natočí katastrofický film

Von Trier natočí katastrofický film

21.10.2009

Ale znáte ho – stejně jako Antichrist není tuctový horor, ani od projektu Planet Melancholia neočekávejte nic ve stylu Rolanda Emmericha. Ano, zápletka je sci-fi (k Zemi se přiblíží obrovská cizí… (více)

Conan, Kolo času a Antikrist

Conan, Kolo času a Antikrist

21.08.2008

A máte tady několik zpráviček z hájemství fantasy a hororu. Nejdříve něco o dlouho plánovaném restartu Conana. Zdá se, že barbarský válečník, který na začátku 80. let proslavil Arnieho, se po mnoha… (více)

Von Trier vyvolává Ďábla

Von Trier vyvolává Ďábla

19.04.2008

Lars von Trier a horor? Kdo viděl jeho seriál Království, ten ví, že na tom vztahu není nic nového ani neobvyklého. Tentokrát do toho ale dánský svéráz praští v celovečerní formě. Už letos v létě se… (více)

Reklama

Reklama