Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Marjánka (J. Paulová) je prvotřídní zámecká kuchařka, ale má pěknou vyřídilku a také hádavou povahu. Trpělivý zahradník (J. Satoranský) ji tajně miluje, a tak si od ní nechá leccos líbit. Marjánka však zahradníka nechce, ona si myslí rovnou na markýze, který má navštívit zámek. A tak když se v zámecké kuchyni objeví kouzelný děda Hádalík (L. Tokoš), vypadá to, že se Marjánce její sny vyplní. Anebo že by Marjánce napravil hlavu? (Česká televize)

(více)

Recenze (17)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Osiřelá těžce neurotická kuchařka zatouží jít ve stopách své paní, která bývala také kuchařkou a provdala se za zámeckého pána. Po kuchařce pokukuje poněkud omšelý zahradník; kdo skousne geronta, musí ještě přežvýkat adolescenta ztvárněného nesympaticky přehrávajícím hochem. A na koho by ani tohle nebyla silná melta, na toho vyrazí v plné polní poťouchlý a věčně nenažraný dědek Hádalík. Tělesným tukem zhlouplou kněžnu navštěvuje poživačný bratránek, který jí vozí nesmysly, a u stolu obsluhuje vlídná, i když lehce pokrytecká , služebná, tetička neurotické kuchařky. Jako jediný ničím nepokřivený charakter z toho tak vychází ten kocour s trambusovým čumáčkem. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Scénář je docela slušně napsaný a příběh dobře šlape, napravení věčně hádavé holky je zde slušně logicky rozvedené, děda Hádalík je dědek od rány a možná by mohl klidně přitvrdit a být o něco cyničtější. Některé motivy jsou žel ne zcela využité, ale zase na druhou stranu už víme, jak vzniklo koření marjánka. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Ale bez hádanky žádný krumlouše nebudou !! Viď, Matyldo ?!" ;) Famózní kuchařská pohádka s geniálním twistem i rozuzlením, kterým Vlasta Janečková v jednom ze svých béčkových majstrštyků dává divákovi ponaučení, že ke štěstí netřeba žádných kouzel.. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Po tomhle docela vtipném tv kousky,dostanete určitě hlad nebo chuť. To vám garantuji.:) Musím ty krumlouše někde sehnat! ()

topi 

všechny recenze uživatele

Zábavná pohádka z devadesátého roku je přesně ten tip vtipné a rozverné hříčky, ve které se používají všelijaká krkolomná a nezvyklá slova a výprava je kouzelně roztomilá. Tohle mě strašně baví a v dnešní době mě to v takových pohádkách chybí. Ono je to i o hercích, kteří teď nejsou, takovej Lubor Tokoš v roli dědka Hádalíka nemá konkurenci! ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Kuchařinka a dědek hádají a hádají. Což je díky Luboru Rokošovi i celkem roztomilé. A Markýz je pěkný...🙂 ()

otík 

všechny recenze uživatele

Velmi podařená kulisová pohádka, kterou si nejlépe vychutnáte po opravdu výtečném nedělním obědě. Je totiž především o dobrém jídle, dále o mezilidských vztazích a samozřejmě tak trochu o čarování. Paulová je bez obtíží snesitelná, Satoranský sice trochu postarší, ale proč ne, zato Lubor Tokoš je v roli kouzelného dědečka Hádalíka neodolatelný. Výborně stavěné dialogy, pár podařených vtipů i hádanek, příjemná hudba - co víc si od hodinové televizní pohádky přát? Jedna z těch opravdu hodně dobrých pohádek. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Milá a půvabná pohádka o tom, kterak nerudná, leč nadmíru šikovná kuchařka k zahradníkovi přišla. Dědek Hádalík sice dle mého nedostal toklik prostoru, co by potřeboval, ale jinak v pohodě. Markýz v podobě fašáckého kocoura byl jen takovou tu vipnou třešinkou na dortu. Pro děti za mne úplně v pohodě. Dávám 70%. ()

Ozzy2 

všechny recenze uživatele

Submisivní zahradník se zamiluje do arogantní krávy, co jen na všechny okolo řve a mlátí je na potkání.Paulová dobře,ale za 20 minut mi tak lezla na nervy, že jsem to nedokoukal. ()

Jonatána 

všechny recenze uživatele

Pohodová nedělní pohádka. Jen dost dobře nechápu, proč tu kuchařinku hraje 35letá Jana Paulová, byť jí to sluší a toho zamilovaného zahradníka 51letý Jaroslav Satoranský. Tohle mě na našich pohádkách celkem štve, copak nebylo dost mladých herů? ale jinak fajn. Tak jsem se právě podívala znovu a  děda Hádalík Lubora Tokoše byl prostě nej. Po obědě ideální pohádka. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Pan Tokoš ve své obvyklé a nejčastější roli. Ostatní taky dobře, ale že bych to musel vidět znovu, to tedy nemusím. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Uječená Jana Paulová mě po chvíli přestala bavit. Tím spíš, když celá pohádka má trochu zvláštní ukončení, které není typicky pohádkové. Možná chybí klasická záporná postava, která se změní v kladnou - Marjánka totiž není úplně zlá a Hádalík teprve ne. Je to přesně ten typ studiové pohádky, u které trochu chybí hlava a pata a tak nějak se to slátá dohromady. Ne, nebavilo. ()

dogrose 

všechny recenze uživatele

Méně vydařená pohádka paní Janečkové, ale přesto v kontextu české televizní pohádkové tvorby nadprůměr. Od první chvíle mne naladila hudba Vadima Petrova a skvělé herecké obsazení gardou, která umí hrát. Je to srozumitelná komorní pohádka s dobrou zápletkou (Marjánka jako jméno i název koření), která by si zasloužila lepšího vygradování. Takhle je to celé moc ukecané, místo aby Marjánka postupně docházela k nápravě, neustále osciluje mezi náladami. Taktéž Hádalík je nějaký nerozhodný. Celkově ale děti určitě neprohloupí, když pohádku zhlédnou. ()

a-ja 

všechny recenze uživatele

Ježíš, to je nádhera!!! " Zamlada mi stačilo olíznout lžičku, a dneska už se nemůžu dočkat oběda! A víš co? Dej mi ještě kousek! Co má stará ženská na tom světě jiného, než tu dobrou baštu... Ona se mi ta chuť a vůně nějak přilepí na jazyk, šoupne po něm až do žaludku a tam pěkně hřeje... No a taky někdy pálí a tlačí!" Alena Vránová jako žravá zámecká paní byla k sežrání... Co ale viděl nastárlý zahradník Kořínek na v tomto kusu ne zrovna půvabné (a navíc děsně uřvané) Marjánce, opravdu nechápu. Možná masochista? A ten fracek, co pomáhal v kuchyni, byl nakonec pěkná pomstychtivá mrcha, takže si o pár pohlavků přímo říkal. Děda Hadalík fajn a Marjánčina teta byla vlídná a shovívavá přesně jak měla být. Za mě moc příjemná krátká pohádka. Jo a co se teda nakonec stalo s těma krumloušema, když se Marjánka nakonec změnila tak nějak sama od sebe a nechtěla už ani velkýho pána (neb ji nakonec fakt klofnul geront)? ()

erdeguan33 

všechny recenze uživatele

Pohádka velice vtipná. Paulová dokonalá. Co věta, to perla. Dávám pět "krumloušů" a nejsou to sušené krovky od nějaké havěti. ()

Reklama

Reklama