Reklama

Reklama

O čem všem je láska

(TV film)
  • Velká Británie Whatever Love Means (více)

Obsahy(1)

Setkali se v roce 1970 na pólu. Třiadvacetiletá Camilla Shandová a následník britského trůnu princ Charles. Sebevědomá mladá žena, tak jiná než všichni, kteří jej od rána do večera obklopovali, udělala na Charlese veliký dojem. Okouzlila jej svou otevřeností, upřímností, tím, jak se nenechávala spoutat protokolem ani "povinným" respektem k budoucímu králi. Od přátelství, které mezi nimi vzniklo, byl už jen krůček k lásce. A obojí jim vydrželo téměř čtyři desítky let...
34 let po jejich prvním setkání vznikl film, mapující s nebývalou otevřeností příběh jejich dlouholetého vztahu: od prvního setkání až do Charlesovy svatby s Dianou v roce 1981. Poprvé má divák příležitost v úplnosti sledovat vztah dvou lidí, jejichž láska došla oficiálního posvěcení až po pětatřiceti letech, po mnoha dramatických událostech, které otřásly jak jimi samotnými, tak britskou královskou rodinou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

vla_kor 

všechny recenze uživatele

Hodnotím třemi hvězdami za skvělého Laurence Foxe a výbornou Olivii Poulet. Hrát členy královské rodiny je vždycky ošidné. Většinou to herci přeženou s napodobováním a je z toho trapné pitvoření. Ale u tohoto filmu jsem si říkala, že hlavní dvojice se tomu pěkně vyhnula. Bohužel už se to nedá říct o všech hercích, ale ve výsledku je to docela dobré. Scénář nám předkládá především příběh ústřední dvojice, což je trochu škoda. Širší vhled do situace by nebyl vůbec na škodu. Charles má před sebou dilema - vzdát se milované ženy a oženit se z povinnosti anebo způsobit skandál jako jeho prastrýc a vzít si rozvedenou ženu. Nakonec se tedy ožení z povinnosti, ale víme jak skončilo jeho odhodlání oprostit se od lásky ke Camille... ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Co jsem si to zas jen pustila? Takovou slátaninu za pomoci googlem vyhledaných historických "faktů" bych taky dokázala. Tak do háje měl to být příběh o lásce prince Charlese, ne? A to jeho život nebo city nebo sexuální vztah s Camilou jako po svatbě skončil? Všichni víme, jak to je a tenhle film nám teda nic neobjasnil! Ty herce bych ještě přežila, ale ten konec??? To tento zázračný tvůrce v roce 2005 neměl přístup k datům mladším roku 1977??! Že tím příběh Charlese a jeho milostného života nekončí? No tak tohle nestojí ani za to hodnocení snad. ()

Reklama

Galerie (3)

Reklama

Reklama