Reklama

Reklama

Píše se rok 1975. Ve 25. patře luxusního věžáku se mezitím usidluje mladý doktor Robert Laing (Tom Hiddleston), zlákaný životním stylem londýnské smetánky. Izolovaná od okolí ve svém vlastním bezstarostném světě vytvořeném architektem Anthonym Royalem (Jeremy Irons) je tato společnost držena pohromadě pouze loajalitou. Ta se však začne postupně vytrácet a na povrch začnou vyplouvat třídní nespravedlnosti, ukryté v nejnižších patrech budovy a hluboko v každém jejím obyvateli. Svojí troškou k vyhrocení nebezpečné sociální situace přispějí jak samotný Robert Laing, tak také jeho nový přítel, dokumentarista bydlící ve 2. patře Richard Wilder (Luke Evans). (Pria)

(více)

Diskuze

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

Hlavně u nás Ballard nefunguje jako značka, která by přitáhla dostatečný počet čtenářů a čtenářek, kteří chtějí zhlédnout zfilmovanou předlohu. Kdo si vůbec Ballarda spojuje s čímkoliv jiným než s Crash, pokud vůbec dokáže připsat jeho jméno k tomuhle Cronenbergově kultovnímu počinu? Podobně je na tom Wheatley, od kterého u nás do kin nebylo uvedeno nic, pouze festivaly, kde ovšem polarizuje publikum. A především, ten film je už "venku" ve sledovatelné kvalitě - a s ohledem na fungování klubové distribuce by se u nás dostal tak leda do Prahy a Brna, možná pár (nejspíš doslova) menších měst, čímž by jeho oběh skončil. Nedivím se, že to u nás do oficiální kinodistribuce nejde. A fanoušci by si v tomto případě mohli uvědomit, že jsou minoritou, pro kterou se komukoliv nevyplatí cokoliv kupovat a uvádět.

ctirlistek

ctirlistek (hodnocení, recenze)

Dadel

No mě se High-Rise opravdu dost líbilo, ale chápu lidi kterým to nesedlo není to prostě film pro všechny 

TheRaven

TheRaven (hodnocení, recenze)

lupuscanis

Není nic jednoduššího, než se jich zeptat: info@aerofilms.cz


Sám jsem High-Rise již viděl, ale zatím si netroufám hodnotit. Do kina bych na to rád zašel.

lupuscanis

lupuscanis (hodnocení, recenze)

Dadel

Hm. Ani Ballardova kniha není zdaleka pro každýho, a zůstala- li adaptace věrná předloze, žádnej akčňák to nebude. A ještě hůř, totéž v podstatě platí o 'zápletce', která v knize je, i není, vlastně je, ale je konstantně rozmělňovaná vedlejšími motivy, které si rostou samy... Ano, kniha je šílená, jde proti srsti čtenářských návyků i co do formy. Pokusit se ji převést do filmu je risk, který se ani nemusí povést, tak trochu očekávám, že si na tom Wheatley vyláme zuby..... Ale na druhou stranu čtenáři, kterým ballardovská poetika něco říká, by se podívat přišli, pro ně je to událost. Přišli by příznivci Cronenbergovy tvroby z dob Crashe...? Možná. Lidi co chodí na Otrláče...? Krátce, když dávají v sázku svoji pověst Wheatley, Irons, Hiddlestone, a další. - nechápu, proč by neměli udělat něco odvážnějšího i lidi z Aera a spol. (to se snad bojí, že jim diváci budou vracet lístky...?)

na příspěvěk reagoval TheRaven

lupuscanis

lupuscanis (hodnocení, recenze)

Traffic

Děkuju. Asi tě nijak nepřekvapí, že to považuju za alibismus. Rovnice, že když už fim vybočuje z řady, tak musí bejt vyfutrovanej asapoň "prestižním festivalem", spíš říká, že to hrajou hodně při zdi. Mně to nepřipadá jako dostatečnej důvod. Škoda. Nakonec adaptace Ballardových knh lze spočítat velmi snadno na několika málo prstech... Alespoň klubová distribuce by tomu slušela... 

na příspěvěk reagoval Dadel

Traffic

Traffic (hodnocení, recenze)

Excentricke filmy do distribuce porad jdou, viz aktualne treba Linou zatoku nebo Neonoveho byka. High-Rise mel trochu smulu, ze nemel premieru na zadnem z prestiznich festivalu (Cannes, Berlin, Benatky). Chteli ho akorat na Otrlcovi, ale nedohodli se s distributorem.

na příspěvěk reagoval lupuscanis

lupuscanis

lupuscanis (hodnocení, recenze)

Dadel

Au. --- To mě mrzí. Vzhledem k tomu, že cronenbergovská verze Ballardovy Srážky u náš šla z důvodů, které už asi nikdo nikdy neobjasní, do běžné distribuce, měli na čem stavět. Kam kurva zmizeli lidi, kteří mají koule sem dotáhnout něco excentričtějšího? Jasně chápu, zestárli, ale senilní snad ještě nejsou.... 

lupuscanis

lupuscanis (hodnocení, recenze)

Jak to vypadá s českou kino-distribucí? Nemáte někdo zprávy ze zákulisí? Díky. 

na příspěvěk reagoval Dadel

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

A já vůl si myslel, že pravý fanoušci si filmy kupujou, aby podpořili filmaře:))

klariz

klariz (hodnocení, recenze)

Rob Roy

fakt ve Varech? No já si sehnala knižní podobu, protože jsem myslela, že to u nás zas nebude.....na twitteru před týdnem probíhalo Q&A s Hiddlestonem ohledně High-Rise.....nenapadla mě žádná otázka, když jsem to ještě neviděla :-D

Rob Roy

Rob Roy (hodnocení, recenze)

Na plátně skoro určitě v Karlových Varech v červenci, tam mají Wheatleyho rádi. Na internetech by se to mělo objevit poslední dubnové dny, kdy má film v USA release přes VOD platformy. Já zkusím vydržet na plátno.

na příspěvěk reagoval klariz

Mary33

Mary33 (hodnocení, recenze)

Náhodou nevíte, kde to vidět? Do UK se zrovna jak na potvoru nechystám :( 

Allien.9

Allien.9 (hodnocení, recenze)

Štve mě, že to nejde do kin. Zrovna na tohle bych šla na velké plátno hned.

Salome30

Salome30 (hodnocení, recenze)

Nevite pls nekdo,jestli se to uz neda nekde najit? Jinde nez v UK v kine :D

L_O_U_S

L_O_U_S (hodnocení, recenze)

Tenhle námět se mi líbí, člověku se hned vybaví Dům o tisíci patrech od Weisse. To by mohl být dobrý film.

Madsbender

Madsbender (hodnocení, recenze)

Škoda, že sa kina asi nedočkáme. Budem dúfať aspoň v nejaký festival. Na Cinematiku je Ben Wheatley i častým hosťom, tak snáď aspoň tam.

Rob Roy

Rob Roy (hodnocení, recenze)

Hudba ze začátku traileru je OST od Tangerine Dream k filmu Risky Business. Zajímavé na tom je, že Wheatley koketuje s dalším remakem Mzdy strachu a sedmdesátková verze od Friedkina má OST právě od Tangerine Dream.

Hexa

Hexa (hodnocení, recenze)

Tady je nový trailer. Nemůžu si pomoct, ale po jeho zhlédnutí se mi vybavilo Americké psycho.

eldina

eldina (hodnocení, recenze)

zvedavá som-opäť hudba Clinta Mansella, to si vždy užívam a snád opäť konečne fajn rola pre Toma..tak držím palce

Rob Roy

Rob Roy (hodnocení, recenze)

4 nominace na British Independent Film Awards - nejlepší scénář, herec v hlavní roli (Hiddleston) a herec a herečka ve vedljší roli (Luke Evans, Sienna Miller). Britská premiéra v březnu.

WhiteDuke

WhiteDuke (hodnocení, recenze)

Každopádně v každé ze tří recenzí co jsem četl je zmínka o jedné scéně: "Wheatley's film has a lively rhythm, a highlight of which is Portishead's version of the ABBA song S.O.S."

(mOnkey)

(mOnkey) (hodnocení, recenze)

WhiteDuke

Já jsem četl "nepříliš přívětivou" recenzi, tuším, že to bylo na Variety, ale nechává mě to v klidu. Stačí se podívat, co dosud Wheatley natočil, takže se nedá očekávat, že by tentokrát vybočil ze svého standardu a vyplivnul něco přívětivého a všeobecně přijímaného.

Rob Roy

Rob Roy (hodnocení, recenze)

Hlavní soutěž v San Sebastianu, dále film bude uveden na fest. v Curychu. A zítra bude nějaké "oznámení" (možná release date v UK, nějaká jiná festivalová premiéra nebo možná plakát, teaser trailer).

Rob Roy

Rob Roy (hodnocení, recenze)

The process of working with Portishead is one of the treats of filmmaking, as is working with Clint Mansell, says Ben Wheatley

Související novinky

Tomb Raider s Aliciou Vikander dostane dvojku

Tomb Raider s Aliciou Vikander dostane dvojku

04.09.2019

Dobrých zpráv není nikdy dost, a tuhle navíc čekal málokdo. Filmový reboot herní série Tomb Raider s Aliciou Vikander (Krycí jméno U.N.C.L.E.), který v kinech vydělal jen 274 milionů celosvětově –… (více)

Comicsovka Hard Boiled si našla režiséra

Comicsovka Hard Boiled si našla režiséra

22.11.2016

Pod názvem Hard Boiled si možná představujete akční klasiku Johna Woo, zároveň se ale jedná o třídílnou comicsovou sci-fi (u nás vyšla jako Drsná škola), jíž v devadesátých letech sepsal Frank Miller… (více)

UK/UH aneb „zimní filmová škola“ opět láká

UK/UH aneb „zimní filmová škola“ opět láká

17.11.2016

Letos se čtyřdenní přehlídka (24. – 27. listopadu 2016) v Uherském Hradišti zaměří na postkoloniální britský film a britské filmové novinky. Kromě dvou hlavních témat připravuje kino Hvězda poutavý… (více)

Wheatley láká známá jména

Wheatley láká známá jména

26.10.2014

Několik let si svými malými britskými filmy hledal diváky ve festivalových kruzích a dělal jméno mezi kritiky, mimo tuto ale režiséra Bena Wheatleyho málokdo znal. Ovšen zdá se, že jeho vyhraněný… (více)

Reklama

Reklama