Reklama

Reklama

Píše se rok 1975. Ve 25. patře luxusního věžáku se mezitím usidluje mladý doktor Robert Laing (Tom Hiddleston), zlákaný životním stylem londýnské smetánky. Izolovaná od okolí ve svém vlastním bezstarostném světě vytvořeném architektem Anthonym Royalem (Jeremy Irons) je tato společnost držena pohromadě pouze loajalitou. Ta se však začne postupně vytrácet a na povrch začnou vyplouvat třídní nespravedlnosti, ukryté v nejnižších patrech budovy a hluboko v každém jejím obyvateli. Svojí troškou k vyhrocení nebezpečné sociální situace přispějí jak samotný Robert Laing, tak také jeho nový přítel, dokumentarista bydlící ve 2. patře Richard Wilder (Luke Evans). (Pria)

(více)

Recenze (109)

Bezda202 

všechny recenze uživatele

Ben Wheatley je magor :D Zase totální psycho, které mě kupodivu stejně jako A Field in England celou dobu bavilo... 4* ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Zvláštní, těžko uchopitelné a na mne buď moc chytré, nebo moc hloupé. Nevím, která varianta je ta pravdivá, ale co vím rozhodně, že to bylo neuvěřitelně dlouhé. ()

pilarius 

všechny recenze uživatele

Nevěřím, že to může doopravdy někomu dávat smysl, nicméně věřím, že si někdo mohl ucvrnknout z vizuálu. Mně to bohužel nestačilo. Nudil jsem se. Příliš nejasné myšlenky i alegorie, děj neděj, chudák Hiddleston neměl co hrát. Bohužel ani ten humor mi nesedl. Nejvíce zaujaly ženské charaktery, ale děj neděj se týká i jich. Nebylo to ani dost dobré na to, aby mě to nalákalo na knižní předlohu. Škoda. ()

misbos 

všechny recenze uživatele

Polem v Anglii projel Snowpiercer, ale tentokrát systém zůstal uzavřenej, a celej průšvih může vesele pokračovat. Jakpak taky ne, když nám tu chybí sebeoběť ( ta ruka za dětskej život ve vlaku ), a místo ní dostaneme zástupnou oběť koně - komu něco říká Asvathamédha a její funkce pro uchování královského statu quo, ať se přihlásí, dostane bonbón. Architekta s vizí (byť nerálnou a pokřivenou) nahrazuje ten s největším pérem, ten, co vlastně pořád jen zasouvá, ten, co má doma mrtě krabic, a v nich sex a paranoiu (atributy uzurpátora vedoucího místa v tlupě), a jeho "vizí" po převzetí moci je - dožrat psa. Celý je to samo krz tu tečrovou na konci asi v prvním plánu míněný jako alegorie na Anglii (potažmo Západ) a její (jeho) potýkání se s tímhle typem průšvihu, nicméně to je tak "hezky" a chytře a vrstevnatě udělaný, že se jednomu nemůže do lebeně nevkrást ta krutá Calassova věta : SOCIETY IS RUIN. (přesná citace z knihy Ruin of Kasch). Plnej počet, sedí to vedle Zvětšeniny jako rovnej sourozenec. P.S.: Všichni hrajou jak bohové, radost koukat. ()

Petula009 

všechny recenze uživatele

I když jsem se opravdu snažila o tom pochopit logiku celého filmu a byla jsem otevřená všem alternativám, na konci mi zbyl jen velice zmatený pocit, ze všeho a taky dost možná největší zklamání dosavadní sezóny. Wheatley není mainstreamový režisér, ale měl by umět přinejmenším zaujmout diváka alespoň nějakou. Tady se tomu snažíte přijít na kloub ale přichází jen nuda, zmatek a občasné zhnusení. ()

tereez 

všechny recenze uživatele

Cože.. cože? Já nevim, tak ve 3/4 jsem se začala úplně ztrácet, ty sedmdesátkový účesy některejch chlápků mi přišly stejný, takže jsem postavy přestala rozeznávat, asi si to budu muset pustit znovu. Abych to jako pochopila a docenila; vůbec ne kvůli scéně s ručníčkem na balkoně. ()

Makikiss 

všechny recenze uživatele

Kez by to melo nejakou pointu. Skvele, vime, ze lide maji sklony k apokalypse, kdyz dojde bile vino, ale zas tak silena 70. leta nebyla... ()

denulik 

všechny recenze uživatele

Mám z toho v hlave poriadny bordel. Nebudem sa tváriť, že mi je všetko jasné, keď nie je, na druhej strane nemôžem ten film dostať z hlavy. Netuším, či je to totálny pseudoartový brak alebo geniálna metafora. Netuším. ()

EmilHS 

všechny recenze uživatele

Film je zajímavou adaptací zvláštní knihy. Za shlédnutí stojí hlavně kvůli Hiddlestonovi, který je fantastický jako vždycky a v tomto filmu si ho hodně užijete.O Lokim se možná říká, že je "mad"- to by ale lépe platilo na tento film (v dobrém slova smyslu). ()

simi78 

všechny recenze uživatele

scénáristicky slabá adaptace knihy, kdyby to režíroval někdo kdo si na tom nechá záležet, mohl z toho být poměrně dobrý, tříhodinový thriller. I přes tento nedostatek je to vizuálně hezký film. ()

BardDeLune 

všechny recenze uživatele

Film má podle mne stejnou chybu jako předloha samotná od J.G. Ballarda. Pokud by High-Rise zůstal krátkou povídkou, poté by to byl vynikající schéma nad absolutním kolapsem společnosti. Nicméně z toho byl román natažený o sto stran, tak jako film o dobou hodinu. Obsazení bylo sice skvělé, ale například Luke Evans mi do role Wildera vůbec neseděl. Celý děj postavený na této předloze zkrátka neměl zcela na čem stavět a scény tak byly prázdné a stejně jako kniha v druhé půli - dosti nudné. Pro mne velké zklamání. ()

Související novinky

Tomb Raider s Aliciou Vikander dostane dvojku

Tomb Raider s Aliciou Vikander dostane dvojku

04.09.2019

Dobrých zpráv není nikdy dost, a tuhle navíc čekal málokdo. Filmový reboot herní série Tomb Raider s Aliciou Vikander (Krycí jméno U.N.C.L.E.), který v kinech vydělal jen 274 milionů celosvětově –… (více)

Comicsovka Hard Boiled si našla režiséra

Comicsovka Hard Boiled si našla režiséra

22.11.2016

Pod názvem Hard Boiled si možná představujete akční klasiku Johna Woo, zároveň se ale jedná o třídílnou comicsovou sci-fi (u nás vyšla jako Drsná škola), jíž v devadesátých letech sepsal Frank Miller… (více)

UK/UH aneb „zimní filmová škola“ opět láká

UK/UH aneb „zimní filmová škola“ opět láká

17.11.2016

Letos se čtyřdenní přehlídka (24. – 27. listopadu 2016) v Uherském Hradišti zaměří na postkoloniální britský film a britské filmové novinky. Kromě dvou hlavních témat připravuje kino Hvězda poutavý… (více)

Wheatley láká známá jména

Wheatley láká známá jména

26.10.2014

Několik let si svými malými britskými filmy hledal diváky ve festivalových kruzích a dělal jméno mezi kritiky, mimo tuto ale režiséra Bena Wheatleyho málokdo znal. Ovšen zdá se, že jeho vyhraněný… (více)

Reklama

Reklama