Reklama

Reklama

Kit Kittredge: Odvážná novinářka

  • USA Kit Kittredge: An American Girl (více)
Trailer 1

Velká hospodářská krize dopadne i na rodinu devitileté Kit Kittredgeové – její otec přijde o svůj podnik a odjíždí, aby si našel práci. Nositelka nominace na Oscara Abigail Breslin stojí jako jako Kit v čele skvělého hereckého obsazení prvního filmu, natočeného podle hračkářské a literární řady Americké děvče. Aby si Kit a její matka udržely dům, musejí přijmout podnájemníky – platící hosty, z nichž se vyklubou lidé s fascinujícími příběhy. Když je ukradena matčina pokladnička se všemi jejich penězi, stává se prvním podezřelým Kitin nový kamarád, tulák Will. Kit ale odmítá uvěřit, že by Will mohl krást a snaha odhalit pravdu přivede ji i její kamarády do velkých potíží. Policie tvrdí, že loupež byla domácí záležitostí a spáchal ji někdo, koho znají. Když to tedy nebyl Will, tak kdo? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (31)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $10miliónovTržby USA $17,657,973Tržby CelosvetovoTržby za predaj DVD v USA $7,520,945 //počet predaných kusov 457,246║ Keby tá réžia nebola tak sucho vedená, mohlo to byť fajn, takto to je bez štavy, bez vtipu, bez skutočného dramatu. /40%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,Soustředila jsem se jen na jedno – BÝT REPORTÉRKOU!!!“... Ten film je víc smutnej, než bych u filmů pro děti očekával. A taky spíš poučnej než zábavnej. Hospodářská krize z pohledu dětí – každý den byl bojem o jídlo a mít dobré srdce .... – ale pojďme raději zpět k filmu! Samozřejmě, že v této době zažívají děti dobrodružství. Zvlášť, když je to kolem samej tulák a dost se krade. A tak se stane, že děti musí zachránit kamaráda a vyšetřit zločin – tato část už je veselejší a nepřináší (dětem i dospělým) tolik depresivních okamžiků. A závěrečný happy end? Nevím, jestli to vylepšil. Ale holčičky by mohly zatleskat! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Chci se naučit tulácké značky. 2.) Zajímá mě, co tehdy bylo největší potupou. 3.) Jsem zvědav na kouzelnickou produkci S. Tucciho. 4.) Chci posoudit, jestli jsem se měl tehdy v Evropě lépe. 5.) Jsem holčička nebo se prostě musím dívat na dětský filmy. PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * Víte že? Film vznikl na základě příběhu spisovatelky Valerie Tripp, která napsala řadu románů v sérii "American Girls Collection" a které se zaměřuje na psaní historické beletrie pro dívky ve věku sedm až dvanáct let. Knihy "American Girl" jsou rozděleny do menších sekvencí, z nichž každá se zaměřuje na konkrétní dívku, která žije v jedinečném období amerických dějin: Felicity žije v roce 1774, Josefina v roce 1824, Samantha v roce 1904, Kit v roce 1934, a Molly v roce 1944. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Velice milé retro od HBO, které je sice v první řadě určeno dětem, ale díky poměrně chytrému scénáři a dobrým hereckým výkonům snadno potěší i dospělé. Dovedu si představit, že kdyby hlavní roli ztvárnilo jiné "zázračné dítě", mohla by to být dost otrava... Ale Abigail Breslin je bezkonkurenčně přirozená a je radost ji sledovat. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je opravdu velmi příjemné překvapení. Z produkce HBO vzešla docela odvážná kombinace dětského filmu odehrávajícím se v retro stylu na pozadí Velké hospodářské krize ve 30. letech minulého století. A funguje to neuvěřitelně dobře. Z tohohle filmu i kdybych chtěl jsem prostě nemohl spustit svůj zrak, celé to bylo ohromně záživné a velmi zajímavé, ale hlavně nikterak nudné. Dětské i herecké výkony naprosto perfektní, zkrátka tenhle film nemá snad jedinou vadu na kráse. Celou dobu se tam děje něco zajímavého, a hlavně mě film opravdu příjemně naladil do pozitivní nálady. Odvážná sázka na historický dětský film se vyplatila a nevím tedy, nakolik se tenhle příběh líbí dětem, pro které je asi především určený, ale mě jako dospělému se to líbilo opravdu maximálně. Herecké sestavě vládne Abigail Breslinová, která už má na svém kontě i přes svůj nízký věk nominaci na Oscara, a doplňují ji známá jména jako Stanley Tucci, Joan Cusack či Julia Ormond. Ale já jsem se zabral do té chvály, že jsem zapomněl na jednu výtku, kterou k filmu mám. Na to, že se příběh odehrává během hospodářské krize je tam všechno chvílemi až moc ideální, což mi trochu vadilo. A nyní proč jsem se rozhodl dát "jen" čtyři hvězdy. Je to proto, že znám ještě o stupínek lepší film, který se odehrává během hospodářské krize a který je také ve stylu podívané pro celou rodinu a hlavní hrdinkou je dospívající dívka, kterou postihla krize. Ten film se jmenuje Cesta Natty Gannové a je opravdu o něco málo lepší než tohle, a proto nakonec volím čtyři hvězdy. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Na dětský film překvapivě velmi dobré a svěží. Hlavní linie sice nic moc, alë libilo se mi to vykreslení té hospodářské krize. Celý to navíc příjemně rychle uteklo a až na poslední čtvrt hodinku, kde někdo někam padá nebo pomateně chodí a vyskytují se zde klasické moralitky, se to těm dětem tak nějak nevtíralo. Abigail Breslin je navíc pořád velice talentovaná a přeju ji aby se neztratila. Příjemná jednohubka. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení, dokazující, že film o dětech a pro děti nemusí být vždy nutně jen pozlátková infantilita. Spíš smutný než veselý (přesto sympaticky střídmě proložený úsměvnými momenty), dramatický a vážný, přesto si zachovávající to specificky dětské nazírání světa. Velmi slušně obsazený, dobře zahraný v rolí dětských i dospělých. Pohodovka, která potěšila. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Zajímavé asi jen pro Amíky a holčičky, co četly, ba hltaly v dětství Americkou dívku... "Dětské" retro o hospodářské krizi je daleko lépe a uvěřitelněji ztvárněno v Posledním čtvrťáku s Al Pacinem, tady je všechno tak úžasně barevné a svěží, až někdy máte pocit, že vlastně krize není. Prostě to na mne působí, jako když se v kulisách hraje divadlo, ale ne jako uvěřitelný film. ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Veľmi zvláštna kombinácia retra a komédie?...film moc nezachránia ani známe mená...známe ako známe....a milá Abigail Breslin sa môže snažiť koľko len chce...nepomohlo to ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Kit mi připomínala mě. Jelikož když jsem byla malá měla jsem stejný sen, že budu psát. Sice jsem nechtěla psát do novin, ale jen knihy. Film je skvělý. Miluji dobu, ve které se film odehrává. Je to dojemné, dobrodružné a vtipné. Užívala jsem si to. ()

Riley 

všechny recenze uživatele

Dobrý, chvílema fakt doják, chvílema i napínavé :)) Jasně, že ten konec s vydebilněnýma zlodějema, kteří zakopnou o každej klacek v lese byl trochu moc, ale což...je to pohádka. :) ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Jde vidět, že to je taková rodinná podívaná s happy endem, takže většinou bych řek, že to je sračka, ale tohle se mi docela zalíbilo. Zajimavě to vykreslilo tu ekonomickou krizi a tuláky a dobovou atmosféru z pohledu děcek. I když bylo uplně jasny, kam to směřuje a ktery postavy jsou kladny a ktery záporny... ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Príjemný detský film nielen pre deti s vykreslením hospodársej krízi. Nezabúda sa tu ani na morálne hodnoty človeka či už tie dobré alebo zlé v dobe kritickej. A nabáda ludí nato aby aj keď sa im nedarí vytrvali a snažili sa ďalej, nabadá k tomu aby sme si navzájom pomáhali, aby sme nehádzali ludí do jedného vreca a neposudzovali ich podľa toho čo majú na sebe oblečené.....(lebo síce šaty robia človeka ...ale nevieme či sa pod nimi skrýva človek dobrý, alebo falošný)........................medzi 3* a 4* ()

elle 

všechny recenze uživatele

Nadstandardní dětský film. Příjemné stylové retro ss znovuaktuálním tématem krize:-))). Moc hezky obsazené. Julii Ormond jako ustaraná, jemná a statečná maminka, k ní trochu mladistně vypadající Chris O'Donnell. Není to ohromující, ale je umění takovou věc nezkazit. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Lidské, silné, vtipné, vážné, dobře končící × přeslazený konec. Deprese v Americe, která probíhala od 30. let se na každém podílela jinak. Osudy střední vrstvy, která se všemožně snaží udržet nad chudobincem je dost emoční. V tomto filmu se setkáváme s 10-ti letou holčičkou, snící o kariéry novinářky. Je řádně drzá, důvtipná a nebojácná, a se svými kamarády víc než nadprůměrně inteligentní. Zápletkou se stanou i krádeže tuláků, které končí víc než překvapivě. Závěr filmu je víc než americký, ale i tak pár slz uroníte. Snímek je to vtipný, veselý, chvílemi opravdu emoční. Rozhodně vás nebude nudit. ()

popkec 

všechny recenze uživatele

Z Kit Kittredge se překvapivě vyklubal relativně koukatelný film který v porovnání s ostatními filmy pro děti je nadprůměrný. Jistě, při některých scénách jsem měl chuť spáchat sebevraždu nebo alespoň film vypnout, celkově to ale tak hrozné není. Žánrově se fim těžko řadí, je to trochu komedie, trochu drama ale celkem to je málo vtipné na komedii a na drama málo dramatické. Vykreslení některých charakterů či krize se mi líbilo a celkově to nebylo zas tak špatné. Zavřu obě oči a dávám 3* ()

greetchen 

všechny recenze uživatele

Na rodinný film překvapivě zdařilé a koukatelné, má to nápad a spád. Opět mi nezbývá než přiznat mladičké Abigail Breslin spoustu talentu a schopnost upoutat. Snad z toho nevyroste... Nutno podotknout, že tento film nestojí pouze na její osobě. Naštěstí. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Na silu tažené retro, které selhává především v přirozenosti. To je u dětského snímku zásadní nedostatek, který přehrávání a různé skopičiny nevytrhnou. 40% ()

Ralna 

všechny recenze uživatele

Průměrný víkendový filmík do chvíle, kdy se z toho stala detektivka vhodná jen pro dětské publikum. Moc hezky ztvárněné retro, které vtáhne určitě každého mladšího diváka do děje. Pro mě ale byla druhá polovina skoro nekoukatelná. :) ()

Reklama

Reklama