Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh o vztazích, lásce a nenávisti mezi přáteli a rodinou. Jorge zdědil pozici vrátného po svém otci poté, co prodělal infarkt. Otec už není schopen se o sebe dál starat, a tak spadá na Jorgeho nesnadný úkol. Práce vrátného rozhodně není jeho vysněná, a proto se neustále snaží hledat jinou. Neúspěšné hledání zaměstnání, ve kterém mu rozhodně nepomáhá skutečnost, že je jeho bratr Antonio za mřížemi, ho ničí a snaží se bojovat se svým osudem. Avšak díky Antoniovi pozná Paulu, která je trýzněna ostatními vězeňkyněmi. Žena chce vysvobození a prosí Jorgeho, aby ji oplodnil. Tomu všemu přihlíží Israel, jeho nejlepší přítel, který zjistí otcovu homosexualitu a začne tak řešit problémy s vlastní orientací. Můžeme být svědky velice zajímavého snímku, který vyhrál například cenu za nejlepší režii v Goya Award. (_Berunka_)

(více)

Recenze (77)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Španělé tady moc hezkou formou odvyprávěli životní příběhy různých lidí, ve kterých se promítá nejenom aktuální situace ve Španělsku, problémy s nezaměstnaností a tak dále. No a nejlepší na tom všem bylo, že každá z postav byla vysloveně zajímavá. Poctivě natočené drama s vtipnými, romantickými, ale i smutnými momenty. Prostě tak, jako ze života. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Já osobně mám vztahové filmy ráda a ačkoliv jsem nevěděla co mohu očekávat od tohoto španělského filmu a mně úplně neznámého režiséra, tak jsem byla příjemně překvapená. Komplikovaných vztahů (poloh lásky) se tady předvedla celá škála a přitom se nekonalo žádné klišé. Až na dřeň mě sice film nedostal, přesto byl zajímavý se svými tak rozporuplnými vztahy mezi všemi protagonisty. Jaká a kde je hranice mezi přátelstvím a láskou, o svědomí, odpouštění, obětavosti, či určité dravosti v hledání svého místa v budoucnosti. Nikdo z nich to neměl rozhodně jednoduché i když to bylo místy až úsměvné. Tentokrát se opravdu strefili do drama, komedie a romantiky. A vůbec se nedivím, že nominovali herečku Martu Etura za nejlepší výkon Azuloscurocasinegra:-) ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Nenáročná, neobsažná, ale docela sympatická jednohubka. Na jednu stranu mi tři hvězdy přijdou málo, ale zároveň si neumím představit hodnotit jinak. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Netroufám si tvrdit, že režisér Arévalo popsal všechny polohy lásky, ani všechny sexuální polohy se do filmu nedostaly, ale to, co se mu do jeho snímku vešlo, má při vší ujetosti motivů a nepravděpodobnosti zobrazených situací hlavu a patu, je to profesionálně naservírované a hlavně ohromně sympatické. Skládačka osudů několika lidí, kteří hledají lásku a jsou při tom vystavení nelehkým ranám osudu. Hlavní hrdina hledá nejenom životní partnerku, ale především své místo v životě. V americkém filmu by nejspíš vzepjetím sil a souhrou příznivých okolností ke štěstí přišel, tady se ale postupně smiřuje se svým životním údělem a podobně jsou na tom i ostatní postavy. Slušné vztahové drama, které mi po několika omylech ve výběru filmů udělalo radost. Celkový dojem: 90 %. ()

TeeAge

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Daniel Sánchez Arévalo | Hudba: Pascal Gaigne | Produkcia: Chozé Antonio Félez | Distribúcia: Canal+ Espana, Televisión Espanola | Štúdio: Tesela Producciones Cinematográficas || ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

**** a půl. Po skončení snímku jsem si říkala "Díky Bohu za Španělskou kinematografii.":) Filmový klub na ČT je povětšinou zastoupen vynikajícími a realistickými snímky, s velkou mírou věrohodnosti, sílou příběhu, životem psaným scénářem a vším, co spousta Hollywoodských, na efekt hrajících filmů s omšelými diváckými klišé nabídnout nedokáže. Velmi osvěžující. Nenajdete zde klišé, či rozhovory, které by šustily papírem. Jen realitu. A do těchto vydařených filmů pro mě zapadají i Všechny polohy lásky. Citlivě zpracované téma těch tolik nás trápících a bolestných lidských vztahů a lásky. Okouzlující (nádherný, černovlasý, ach jo:) Quim Gutiérrez spolu s ostatními herci a silným dějem mi zajistil osobitý divácký zážitek. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Ve španělských tvůrcích dřímá značný talent. Místy naprosto strhující drama oslňuje svým tahem na branku a dokazuje, že evropské drama má stále tvůrce (dosud pouze krátkometrážní Daniel Sánchez Arévalo), kteří jsou mimořádně silní v kramflecích. Mezi hrdiny, jejichž charakteristiky naštěstí silně přesahují několik slov, vyčnívá Jorge. Ambiciózní a vzdělaný mladík, kterému ale osud přihrál nemocného otce, o kterého se dennodenně musí starat. Aby mu byl nablízku, slouží jako vrátný, což ale nikterak nenaplňuje jeho profesní představy. Mezi ním a jeho sny ale vždy něco stojí. Z kriminálu se třeba zanedlouho vrátí jeho nezodpovědný bratr Antonio, který se za branami vězení zamiloval do vězeňkyně Pauly. Ta chce jediné – otěhotnět. Jorge, svůj čas rozdělující mezi stávající job, hledání práce nové a navrátivší se dávnou lásku Natalii, se nakonec shodou okolností zdá být ideální volbou pro splnění Paulina snu. Zhruba takhle ve zkratce se dá nastínit děj spletité mozaiky, která naštěstí nepodceňuje diváka doslovností. Výtky typu „moc témat najednou“ neberu. Španělská Goya ze režii je tak naprosto zasloužená, svět režiséra není snadný, snílci a idealisté tu příliš prostoru nedostanou. A ani by jej zřejmě neukočírovali. Atmosférické komorní drama vyzdvihují mimo jiné (třeba minimalistická hudba se povedla) nenápadné výkony hlavní představitelů. Plejádě mladých španělských nadějí vévodí Quim Gutiérrez coby Jorge, jehož přerod z uťápnutého, společensky nepřijatelného a neustále nespokojeného vrátného v chlapa s názorem je uvěřitelný. Potěší i dvojice jeho osudových žen, Marta Etura (Paula) a Eva Pallarés (Natalia). 80% ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Filmová návštěva Španělska, která se opravdu vyplatila. K míchání žánrů bývám mírně skeptická, tady bylo od všeho tak akorát. Kdybych se měla vyjádřit v kostce, napíšu kompletní zamyšlení nad vzaty v rodině. Jak daleko dokáže jít bratrská láska? Jak daleko láska synovská? Co je tabu a v čem lze posunovat hranice?                                                                          Challenge Tour říjen 2015: 30 dní se světovou kinematografií ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

A protože jsem strašně chytrej kluk ( *prásk ho!*), nechal jsem si Azuloscurocasinegro až na noční zkouknutí. Proč? No, protože příběhy o nesplněných snech potřebují mít větší komfort, než "ostatní" filmy s tématikou: šnek se naučil ugrofinsky a teď vyučuje na UK, například. Quim Gutiérrez hrající Jorgeho mi do značné míry připomínal mě. A to je potom snadný vklouznout do filmu, když se s někým ztotožníte. Ten kluk chtěl, nedostal, brečel, ale vstal a dupnul si. Sice jeho budoucnost není nijak valná, ale alepoň je s člověkem, kterého miluje ze všeho nejvíc. To sledování přerodu z uťápnutýho vratnýho v chlapa s názorem a životním postojem, je moc pěkný a dodává sledujícímu divákovi (který momentálně hledá svůj dech po zemi) náladu měnit svět. Arévalův svět není místo pro snílky, tady platí: přežije nejsilnější. Film si brousí drápky i do komedianství (naštěstí je ve snasitelné míře a vkusně použit), ale pořád převládá takový to- ?????. Které ve spojení s dokonalou atmosférou, vytváří dílo, který nezapomenete (což neplatí u toho šneka+UK). Silný 4 a půlky a chci to vidět znovu.... ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Nenápadný film zo španielskej produkcie, ktorý nesklamal spracovaním, herecky a tematicky. Tých tém je tu možno trochu viac ( súrodenecké, partnerské vzťahy, homosexualita, väzenské prostredie, šikana, vzťah k sebe samému, vzťah otca a syna, milostný trojuholník...), no v zásade držia ucelene po kope. Súhlasím, že film môže v mnohom pripomínať Almodovara, verím tomu, že ten by do spracovania dal viac farieb, temperamentu, horlivosti a vášne. A tak "Všetky podoby lásky" sú pre mňa filmom komornejším a realistickým, výborným v detailoch, s typickým španielským rukopisom. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Ne, přes všechny superlativy, které se o tomto filmu dočítám, já jsem ho nezblajzl. Trošku mi připomíná Cimrmanovu operu Proso, kde údajně také bylo vše. Tady je to: láska v kriminále, bratrské vztahy, vězeňská šikana, vztahy otce a syna, homosexuálové, problémy chudých a bohatých... A všechno je to bizarní, nikdo není tak úplně normální a všechno se na jednom pětníku sešlo v jednu chvíli, což se odvypráví za hodinu a půl. Možná, že kdyby těch motivů bylo o polovinu méně, mohl to být zajímavý, hluboký film. Takhle je to trochu jako povrchní internetové zpravodajství o nějakých lidech. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Láska má mnoho podôb a dokonca niekedy príde aj vtedy, keď sa jej človek bráni. Srdcu nerozkážeš... Po obsahovej aj formálnej stránke vydarený projekt. Úvod bol síce mierne rozpačitý, ale veľmi rýchlo ma dej upútal. Priznám sa, bol som zvedavý ako sa nakoniec príbeh oboch bratov uzavrie, no... uzavrel sa k mojej spokojnosti. Nadpriemer. 75/100 ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Chvílemi jsem si připadal, že sleduji něco od Almodóvara, ale vedle něho jsou Všechny polohy lásky přeci jen trochu více plytkou záležitostí. Tato vztahová mozaika osciluje mezi multipersonálními dramaty Alejandra Gonzálese Inárritu a lehce zvrácenou poetikou Almodóvarových děl a rozhodně se jedná o to kvalitnější ze zajímavé španělské produkce. Ačkoliv se (především) jedná o vztahové drama, vyskytuje se zde nemalé množství kvalitních komických prvků, které dokážou celou podívanou v pravou chvíli oživit. Kvalita všech mikropříběhů je kolísavá, avšak i těch pár hlušších míst vždy podrží skvělí herci. Všechny polohy lásky nejsou perlou španělské kinematografie, je to „pouze“ velmi dobrý film, který by mohl být trochu více osobitý, aby dosáhl kvalit tvorby slavných španělských auteurů. 80% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Solidní sondička do životů, srdcí, životních cílů, trenek a kalhotek běžné španělské populace. Sem tam jsem se zasmál nad nějakým tím vtípkem retardovaného kamaráda hlavního hrdiny. Sem tam jsem se zhrozil nad "manuálkou" u maséra a rozhodl jsem se, že nikdy žádného nenavštívím. Příjemné osvěžení. Španělská kinematografie je dost specifická. Soudě dle toho mála, co jsem zatím viděl. Nemohu říct, že bych si na ní nějak ujížděl, ale čas od času nějaký ten snímeček určitě neuškodí. Viděno v rámci Společné výzvy s Lucinkou. Film nám vybrala uživatelka eLeR. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Zajímavý španělský film, který se překlenuje od dramatu k romantické komedii. Rozhodně stojí za zhlédnutí, čtvrtou hvězdu nedávám především proto, že jsem měl právě pocit, jakoby se tvůrci nemohli rozhodnout, co vlastně natáčejí. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Španělské filmy mám, hlavně díky Medemovi moc rád a i tenhle "skoro čtyřkový" mě nezklamal. Milostný propletenec několika lidí, některých na svobodě, některých ve vězení má už od začátku svoje kouzlo, také díky Quimovi a Martě, kteří jsou oba dva velmi sympatičtí herci a my můžeme s jejich pomocí sledovat osudy několika hlavních hrdinů, řešících svoje všední i nevšední starosti, jako je např. vyřešení problémů s vlastní sexuální orientací. Příjemný film, který, až přes malinké klopýtnutí na konci, má divákovi rozhodně co nabídnout. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Jsi jenom obyčejná malá rybka, která plave v akváriu. Skvělý film o složitých lidských vztazích, odehrávající se v působivých reáliích Madridu a okolí. Život je (někdy) pes. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

I když jsem všechny propletené osudy sledovala se zaujetím, nic mě nezasáhlo hlouběji, při sledování španělské kinematografie stále častěji nedokážu vnímat pozitivní emoce, navzdory jižanskému temperamentu - jakoby nic nebylo myšleno vážně a vše bylo jen hrou na život a figurínový projev Quima Gutiérreze tomuto dojmu dává razítko. ()

Reklama

Reklama