Reklama

Reklama

Vánoční koledy

(seriál)
Animovaný / Loutkový / Hudební / Rodinný
Česko, (2000–2001), 42 min (Minutáž: 6 min)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Vánoce jsou magické svátky. V tu dobu se lidé většinou vracejí k tradicím, jsou ochotni zamýšlet se nad smyslem a významem křesťanství, nad jeho základními hodnotami, se kterými je, bohužel, náš současný svět poněkud v rozporu. V sedmidílném cyklu chceme dětem i dospělým divákům připomenout, že vánoční koledy vždy patřily a dodnes patří k našemu kulturnímu dědictví a že stále dotvářejí neopakovatelnou atmosféru Vánoc. Osa příběhů je jednoduchá, tvůrci kladou důraz na text a zpěvnost koled z části známých, ale také méně obvyklých, aby zdůraznili hudebnost české, moravské i slovenské vánoční lidové poezie. Několik venkovských muzikantů z konce minulého století chodí se svými dětmi od chalupy k chalupě, aby zazpívali lidem i sobě pro radost a za pěkné zpívání dostali také něco na přilepšenou k živobytí. Malá Andulka si podle svatého obrázku kapličky v poli, kterou koledníci míjejí, představuje narození Ježíška v Betlémě. Muzikanti navštíví různé řemeslníky, lidi šťastné i osamocené a všem přinášejí osobitou náladu vánočních svátků.

Názvy jednotlivých epizod: 1. Vinšujem vám...
2. Půjdem spolu do Betléma
3. Byla cesta byla ušlapaná
4. Pásli ovce Valaši
5. Stojí kostelíček
6. Sem pospěšte, ptáčátka
7. Pojď Ježíško, ty jsi náš (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Loutkový základ ubíjejí ♫ zpívánky neškolených hlasů v nahodile zvolených virtuálních akustických prostorech. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Pěkné loutky a tradiční česká animace, jenže tenhle druh vánoční produkce děti neocení. Je to záležitost spíš pro starší romantiky náchylné k duchovní tradici a vánočnímu sentimentu. Celkový dojem: 55 %. ()

Reklama

waits odpad!

všechny recenze uživatele

Pekelná nuda a amatérské prozpěvování, které děti dokonale odežene od jakýchkoliv vánočních písní. Nesponzoroval to někdo z Islámského bratrstva? A nikdo mě nemůže obvinit, že jsem tomuhle Večerníčku nedal šancí, nejméně pětkrát jsem to zkusil.. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Loutky jsou při zpěvu jako živé. A zpestřením je střídání loutek s kreslenými animacemi - při představách loutkových hrdinů. ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že tenhle večerníček je jedno veliký spiknutí. Evidentně vzniknul proto, aby ho Česká televize mohla nasazovat s železnou pravidelností každý Vánoce místo něčeho "pořádnýho". Zkrátka sedmidílná zpívánka, ne špatně udělaná, nicméně nudná. Nedostatek epiky řadí tenhle seriál do pytle večerňajzů, které ignoruju nebo tiše přetrpím. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama