Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hal Hefner je priemerný americký teenager. Jeho otec sa od nich práve odsťahoval, jeho brat ho nazýva iba ženskými menami a ešte k tomu aj kokce. Preto ho veľmi prekvapí, keď za ním príde najlepšia členka debatného krúžku Ginny Ryerson a povie mu, že ho chce vo svojom týme, lebo je v ňom vraj skrytý talent. Zrejme by to ani neskúsil, ale Ginny sa mu zapáči a ako sa hovorí – Srdcu nerozkážete. (pivo)

(více)

Recenze (26)

ORIN 

všechny recenze uživatele

Hal Hefner (žádný playboy to rozhodně není) je průměrný americký teenager - no, spíše podprůměrný a navíc trpící koktavostí, prostě pro současný americký nezávislý film typicky loserovsky vyhlížející jedinec. Nevím, do jaké míry současná vlna typově podobných filmů odráží americkou společnost a její vnímání sebe sama, ale je to čím dál divnější - stejně jako tenhle film, který koktavě vypráví jako jeho hlavní hrdina, v podstatě nic neřeší a k ničemu nedojde. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Film perfektně popisuje atmosféru střední školy a pocitů jednoho vyvržence. Strach se mísí s agresivitou, pocitem výlučnosti a osamělosti i chutí někam patřit a s někým být. Je jedno, že se to odehrává na americké střední a v prostředí debatních kroužků, jejichž pravidla patrně českému divákovi nic neřeknou (mě neřekly vůbec nic a přitom mi to nevadilo). Jednotlivé konkrétnosti se v různých zemích a u různých dospívajících samozřejmě budou lišit, ale atmosféra sedí dokonale a je všeobecně platná. A hrdina je ve své zranitelnosti a zároveň i odvaze hodně sympatický. Stejně i ve své donkichotské snaze uspět. ____ Líbil se mi závěr, kde jsem se obávala nějakého šíleného happyendu po vzoru sportovních dramat z amerických středních, ale to se naštěstí nestalo. To vítězství tam je, malé a nenápadné, uvěřitelné. Konec konců, výhrou někdy může být i objednat si kousek pizzy. A setkání se středoškolskou femme fatale může být nebezpečné a zraňující (jak je ostatně pro femme fatale typické), ale taky může být startovacím můstkem k posílení vlastní sebedůvěry. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Nějak jsem nepochopil smysl tohoto filmu...v některých částech vypadá lákavě a zajímavě (výborná hudba, několik dobrých scén), ale ve výsledku to je taková nevýznamná směs teenagerských komedií a nezávislých "malých" dramat. A ten výsledný dojem na mě moc nezapůsobil... ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Fíha ?! Ťažko hodnotiť tento film, neviem čo chcel totiž povedať, i keď potenciál ten film mal, škoda len že sa to po určitej dobe zvrtlo úplne inam ako som chcel / neviem, no som akurát dajako precitlivený / ale to je tými srdcovými záležitosťami . Anna Kendrick je tu ale tak neskutočne zlatučká že sa to dopozerať dalo ... i keď tie veľmi rýchle dialógy a čítanie titulkov spôsobilo bolesť hlavy, asi si idem dať vyprošťovák ... ()

Gereth 

všechny recenze uživatele

Já opravdu mám rád nezávislé komorní snímky ze života. Takové, které se neřídí žádnými vzorci a regulemi pro sledovanost. Pokud to ještě navíc zahrnuje nějakého toho poroucháného jedince v hlavní roli, obvykle se v diváckém křesle tetelím radostí. Ovšem je potřeba, aby mi takový film měl co říct. Aby měl buď sympatické herce nebo alespoň něco, s čím bych se mohl ztotožnit. Bylo tu pár náznaků a povedených scén, ale bohužel opravdu jen pár. Povětšinou je to pouze nudný, statický pohled na mírně labilního a silně naivního koktajícího kluka, který se usmyslil, že bude debatovat. 45% ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Vlastně ani nevím co mi na tomhle filmu vadilo...ale prostě mi to nějak nesedlo. Příběh rozhodně není špatný, ale celé to je takové rozvleklé a rozkouskované bez nějakého "poselství" nebo myšlenky- jakou by člověk čekal u filmů jako je tenhle. Možná by stačilo, kdyby se trochu zkrátila stopáž. Myslím, že jednou mi tenhle film stačil... ()

4daPeace 

všechny recenze uživatele

Verdikt: Asi mi uniklo, proč se film jmenuje Rocket Science, snad by se jen mohlo jednat o parodii, kdy se veškeré debatní kroužky na středních školách v USA berou strašně vážně na úrovni raketových vědců. A ano, pro typického českého diváka působí záběry na debatující značně nechápavým dojmem. Reece Thompson v roli koktavého Hala Hefnera působí jaká mladá verze Steva Carella a Jasona Schwartzmana. Jen proto, že se jedná o 'malý','nezávislý' film, nepřirovnával bych v žádném případě k Zbouchnuté či Juno, však názor si uděláte sami. Kdybych se měl rozhodnout jestli Rocket Science doporučit nebo ne, tak bych hodně váhal, po přiložení devítky ke spánku bych však zašeptal, že nikoliv... ()

Tomasso001 

všechny recenze uživatele

Hodně zvláštní snímek, po jehož shlédnutí jsem přemýšlel, co mi měl sdělit, nebo jestli je to jen snaha zachytit skutečnost... Každopádně čistá zkušenost většinou není tolik zábavná a tak i tento film sice něco vypráví, ale k žádnému výsledku vlastně nedojde.... Zvláštní na jednu stranu sem se ani chvilku nenudil a na druhou stranu mi to cele nějak nesedělo ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

"MŮŽETE PŘEDSTÍRAT JEN TAK DLOUHO, DOKUD VÁM NEDOJDOU SÍLY." Rozčilujícím způsobem neuspokojivý vývoj událostí, to se musí nechat :-) Hlavně se vyhnout jakékoliv žánrově standardní situaci - opravdu, divákovi není dopřána ani jedna :-) Ale jo, beru to, prostě život :-) ...Kendricková na počátku své herecké dráhy, ještě roztomile obalená reziduem dětského tuku (a zbytek je historie). 70% ()

Soweek

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem našel něco, co se neodvážím hodnotit, protže moje hodnocení by se pohybovalo někde mezi dvěma až pěti hvězdičkami. Tento nezávislý snímek vás mnohokrát překvapí vývojem údalostí a když si na konci příběh natolik oblíbíte, že si vysloveně přejete aby skončil vaším vytouženým koncem, celé se vám to zhroutí pod nohama, ale vy si nedokážete říct, zda je to dobře, že to není klasický konec nebo si v tu chvíli přejete to klišé i za cenu obyčejnosti... ()

Tred2 

všechny recenze uživatele

Hodně nevyvážený snímek, který vás chvíli nudí a chvílí naopak drží na židli. Víceméně standartní schéma, které ovšem nechce být standartně řešeno, což má za následek onu nevyváženost. Jsou scény s dobrou hudbou, které se tváří jako "drama o životě na úrovni" a pak jsou scény, které vyvozují nějaké závěry (resp. měli by). Ten první případ je to co snímek táhne nahoru, bohužel ony rozřešení nerozřešení dělají snímek víceméně zbytečným. Poslední dobou naražím nějak moc na filmy typu "není to špatný, vlastně to není o ničem". Film co jen nabizí pohledy a nenutí ani aby si člověk udělal nějaký dojem. Nicméně po hudební stránce a snad i herecké (no dobře, Anna Kendrick a pár podivných kamarádů hlavního hrdiny) dávají filmu určitý šmrnc. Mohlo být hůře, ale určitě i lépé. Klasický průměr s "je to v režii či scénáři?". ()

Rehooo 

všechny recenze uživatele

Snesu hodně ale tohle bylo nad mé síly. Koktající Hal mě odradil a celé mě to jen naštvalo. Snímek mi tím přišel hrozně dlouhý a nic neříkající. Jediným plusem byla parádní hudba a sympatická Anna Kendrick. ()

JimiH 

všechny recenze uživatele

Ambiciózní a originální styl vyprávění, ale hrozně jednotvárný a předvídatelný příběh. Škoda, potenciál byl. ()

Yancl odpad!

všechny recenze uživatele

Film, který pojednává o 'ničem' .. naprosto zbytečná a depresivní ukázka toho, jak to vypadá bez jediného pozitiva. [10%] ()

billyador 

všechny recenze uživatele

chjo.... Tohle je presne ten typ filmu u ktereho happyend proste chybi... Bez nej zbyva jen 100 minut cekani na neco, co neprijde a pro mne vlastne zadne predane sdeleni... Kdyby byl happyend, dal bych o hvezdicku vice, protoze film by zapadnul do krasneho prumeru. Kazdopadne k samotnemu filmu. Ma to zajimavy nadech, po remeslne strance mne ani nenapada nic co bych vytknul, naopak. Ovsem divim se, ze nekoho napadlo to natocit, kdyz uz na zacatku muselo byt jasne, ze je to "prace bez poslani" . A tak by mne zajimalo jak je mozne, ze se tu nad Rocket Science nekdo uplne rozplyva? ()

Judy24 

všechny recenze uživatele

Ach jo a já se tak těšila, jak vám to tady všem natřu komentářem, že je ten film skvělý.... Není. On jde totiž z ničeho nikam a z neznámých důvodů přitom cestou zakopává o pořád stejné kameny. Anna Kendrick byla skvělá, ten nápad o koktajícím debatérovi taky, tak proč z toho sakra na konci nic nevyplynulo? Pořád jsem čekala na zvrat, pořád jsem čekala na spojení všech těch scén v nějaký závěr a nikde nic. Jediný důvod, proč se mi ten film líbil je fakt, že vím jak funguje debatování u nás a tak mě zaujaly všechny ty slovní přestřelky i způsob, jak se debatuje v Americe obecně...ne snad, že by tam toho bylo tolik, ale jako studijní materiál to posloužilo dobře. ()

courage 

všechny recenze uživatele

Vyborny film "zo zivota" kde nemate ani sajnu co sa bude diat dalej .. pecka. Rovnako odporucam aj Juno, Knocked Up, Garden State. Trosku som sa bal titulku HBO Films ale dopadlo to velmi dobre :) ()

Reklama

Reklama